torsdag den 13. oktober 2016
Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring
Den verdensberømte arkitekt Jan Gehl og én af landets mest anerkendte arkitekter Lene Tranberg er på gæstelisten, når Arkitektforeningen slår dørene op til en aften med en række samtaler om, hvad der egentlig skete, da København på bare tyve år forvandlede sig fra forfalden storby på falittens rand til en storby fyldt til randen med liv i alle hjørner og nyskabende arkitekturArkitektur på Kulturnatten i København
For bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at tegne de store linier eller med til at bygge de huse, der forandrede, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev til den by, vi bor i i dag.
Under Kulturnatten slår Arkitektforeningen dørene op til den smukke fredede præstegård, der har gennemgået en nænsom renovering og i dag er hovedkontor for foreningen, der samler 7000 danske arkitekter.
Arkitektforeningen direktør, Jesper Pagh, gennemfører på sin vanlige skarpe, varme og oprigtige facon interviewene med nogle af største kronvidner til byens forandring.
Fotos af byen lige før den ændrede sig kan opleves i foreningens lobby, som også er husets hjerte og samlingssted.
I sessioner á en halv times varighed, vil du kunne overvære samtaler med:
kl. 17.30: Lene Tranberg, arkitekt MAA, indehaver af Lundgaard Tranberg Arkitekter
Lene Tranberg har medvirket til opførsel af nogle af de mest markante byggerier fra de seneste årtier som for eksempel Skuespilhuset, Tietgen Kollegiet og SEB Bank & Pension.
Kl. 18.30: Jan Gehl, arkitekt MAA, partner i Gehl Architects
Jan Gehl introducerede begrebet "Liv mellem husene", og har været involveret i en lang række projekter, der har været medårsag til, at København i dag bærer præg af et mærkbart liv, der udfolder sig på gader og pladser.
19.30: Jan Christiansen, arkitekt MAA, Freja Ejendomme, tidligere stadsarkitekt
Jan Christiansen var helt inde i maskinrummet, da byen skiftede karakter fra fallittruet til levende storby, der kom på forsiden af de internationale magasiner.
20.30: Anne Skovbro, civilingeniør og ph.d. v. Institut for Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet. Filantropidirektør i Realdania
Anne Skovbro var Planchef i Københavns Kommune i perioden 2007-2010 og Økonomidirektør samme sted fra 2010-2015.
Kun adgang med Kulturpas.
Dato: Fre, 14/10/2016
Tidspunkt: Kl. 17.30-21.00
Sted: Arkitektforeningens Hus, Åbenrå 34, 1104 København K
Foto: Kontraframe
Islands Brygge i 2003. Får år senere var de forladte siloer fra Sojakagefabrikken omdannet til boliger og Bryggen. Bryggebroen skabte et helt nyt liv mellem Bryggen og Vesterbro.
Læs mere her
tags: 2010, København, direktør, interview, 2003, SEB, storby, Vesterbro, Island, Aalborg, Aalborg Universitet, 2007, 2016, havnebad, Design,
onsdag den 12. oktober 2016
Stor messe sætter fokus på fremtiden for landets andelsboligforeninger
Er andelstanken død Nej, siger Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation. Den lever i bedste velgående i landets mange andelsboligforeninger. En stor messe for landets andelshavere i Øksnehallen sætter fokus på alt fra de grønne fællesskaber i baggårdene og livet på altanen til banklån og de økonomiske udfordringer i en tid, hvor boligøkonomi debatteres heftigt.Med overskriften Fremtidens Andelsbolig 2016 inviterer Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation til stor inspirationsdag i Øksnehallen i København den 5. november. Fremtidens Andelsbolig er den eneste messe i landet målrettet de mere end 100.000 andelshavere og beslutningstagere på andelsboligområdet.
Messen tager udgangspunkt i de tanker, andelshavere går rundt med. Hvad enten det drejer sig om lånemuligheder, forsikringer, køb og salg af andelsbolig, mulighederne for at opsætte altan eller lave baggården om til en grøn oase.
I et efterår, hvor regeringen har lagt op til heftig debat om skat på boligområdet, inviterer ABF desuden til en række debatter og talks om fremtiden på andelsboligområdet.
Folketingets boligordførere er på scenen i Øksnehallen, når DR 2-journalist Camilla Thorning stiller spørgsmålet: Skal maksimalprisbestemmelsen, der sætter barren for, hvad en andelsbolig må koste, afskaffes Og hvad er konsekvenserne af at afskaffe maksimalprisbestemmelsen på andelsboligområdet
Og i en anden debat vil økonomiske og juridiske eksperter sammen med ABF-direktør Jan Hansen drøfte, om det skal gøres muligt at omdanne andelsboliger til ejerboliger.
- Det er to vigtige debatter at få nu, siger Jan Hansen, direktør i ABF og fortsætter:
- Vi befinder os i et efterår, hvor der står boligpolitik med blokbogstaver på de politiske forhandlinger. Andelsboligområdet er på mange måder i fokus, hvad enten det drejer sig om maksimalprisbestemmelsen, skatteministerens boligskatteudspil, sagerne vedrørende tilbudspligten eller "penge under bordet"-debatten. Derfor har vi brug for en række debatter om, hvad denne boligform kan, som andre boligformer ikke kan.
Det vil social- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF) også give sit bud på i en talk om andelstankens betydning for Københavns udvikling som by – og komme med sit bud på, hvorfor det er vigtigt, at København også fremadrettet tænker på en blandet boligsammensætning.
Inspirationsdagen sætter også fokus på det moderne, grønne liv i storbyen. En række stande vil komme med inspirerende bud på, hvordan man laver sin baggård om og tager de nye deleøkonomiske tendenser til sig. Hvad enten det drejer sig om at anskaffe sig en delebil i foreningen, dele værktøj i et skur eller blive bedre til at lave events sammen i fællesskab.
Inspirationsdagen løber kun af stablen hvert andet år, og i år er der lagt op til et program, der er større end tidligere. Og for første gang afholdes Fremtidens Andelsbolig i København, hvor knapt 2/3 af landets andelsboliger ligger.
Fremtidens Andelsbolig er gratis, og alle er velkomne, både andelshavere, beslutningstagere og dig, der overvejer at købe en andelsbolig.
FAKTA om Fremtidens Andelsbolig 2016:
Messe
På messen kan du møde over 100 udstillere, heriblandt leverandører og producenter, der fremviser innovative løsningsforslag og produkter. Hvad enten det drejer sig om indkøb af nye vinduer, elevatorer eller nye innovative energiløsninger.
Aktiviteter
I forbindelse med Fremtidens Andelsbolig kan du i fire mødelokaler komme til gratis oplæg og workshops og få gode råd om alt fra energirenovering, Airbnb, grønne fællesskaber til dine lånemulighederne som andelshaver. Her kan du møde både ABF og eksterne oplægsholdere.
Debatter om fremtiden for andelsboligsektoren
På scenen i Øksnehallen afholdes dagen igennem debatter og oplæg.
Om formiddagen sættes fokus på fremtidens køb og salg af andelsboliger, og en række andelsboligforeninger diskuterer, hvordan andelstanken lever i deres foreninger.
Om eftermiddagen modererer DR2-journalist Camilla Thorning en række debatter om maksimalprisbestemmelsen på andelsboligområdet, en diskussion af hvorvidt andelsboliger skal omdannes til ejerboliger samt en talk med social- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen om fremtiden for andelsboligforeningerne i storbyen.
Læs mere her
tags: København, direktør, politi, borgmester, økonomi, Folketinget, storby, regeringen, SF, skatteminister, 2016, penge, regering, andelsboligforening, energi, journalist, boligforening, værktøj, kaffe,
Kør videre på et punkteret dæk – uden at stoppe
Dæk med ContiSeal-teknologien kan automatisk forsegle punkteringer og medvirker dermed til at reducere farlige situationer i trafikken.TRAFIKSIKKERHED : Continental har udviklet ContiSeal-teknologien, som gør det muligt for et køretøj at køre videre, selv om et af dækkene er punkteret af et fremmedlegeme som en skrue eller et søm. Et beskyttende lag på indersiden af dækkets slidbane forsegler omgående punkteringer og forhindrer luften i at sive ud.
- Næsten alle skader, der skyldes genstande på op til 5 mm i diameter kan forsegles. Derfor kan man undgå at skulle standse bilen og skifte hjul under akavede og måske farlige forhold ved helt op til 85 % af alle punkteringer, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.
Eftersom bilister ikke bemærker, at noget er trængt igennem dækket, anbefaler Continental, at man regelmæssigt undersøger sine dæk for søm og skruer. Hvis man er i tvivl, bør man søge assistance fra et bilværksted eller et dækcenter.
- ContiSeal-teknologien fjerner behovet for et reservehjul. Det giver også bilfabrikkerne nye muligheder for design af bagagerummet. Endelig gør det også køretøjet lettere, hvilket reducerer brændstofforbruget, pointerer Georg Nielsen.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, bilen, trafikken, teknologi, bagagerum, brændstof, Continental, reservehjul,
tirsdag den 11. oktober 2016
WERK vinder prestigefyldt konkurrence om en 7 etagers børnehave i Hafencity, Hamborg
"Vi har tegnet den børnehave, vi gerne ville have vores egne børn skulle gå i. En børnehave der ikke har korridorer, gange og lukkede døre, men hvor hele bygningen bliver til et landskab – en børne HAVE" udtaler Thomas Kock, kreativ direktør hos WERKKonceptet er enkelt, men giver en unik børnehave: Et organisk indre, "stammen" indeholder faste funktioner, mens et præcist ydre danner sammenhæng med de omkringliggende byggerier. Mellem de to figurer dannes slyngede rum der åbner og lukker sig i bevægelsen gennem dem, både inde og ude.
"Det er en børnehave uden skarpe hjørner. Vi drømte om at skabe rum til børn der minder mere om at gå en tur i naturen, end om institutionens, og er super glade for at vores bygherre havde samme ambition" udtaler Nikolaj Frølund Thomsen, partner for byggeri hos WERK.
Bygningen er designet i sammenhæng med parken og pladsen ved siden af, og på alle etager er der mulighed for at børnene kan komme ud og opleve årstiderne. Legepladsen strækker sig således over 7 etager der varierer fra mindre balkoner til større områder, hvor der plantes træer og etableres små nyttehaver, til den store park med boldbaner der ligger lige ved siden af bygningen.
KITA indeholder blandt andet en swimmingpool i kælderen med udsigt over Elbe og et fælles spisehus på taget, hvor børnene fra hele huset samles og spiser med udsigt over byens tage og taghavens spiselige blomster. I stueetagen placeres en café ud mod den tilstødende plads, og på den måde bliver bygningen en aktiv del af bylivet omkring bygningen, og giver noget tilbage til byen.
Vi er sikre på at bygningen bliver et fantastisk sted at være barn, og glæder os til at arbejde videre med projektet.
KITA er på ca. 4.000 m2 brutto, bygherre er Sternipark Gmbh
Læs mere her
tags: direktør, kreativ, børnehave,
mandag den 10. oktober 2016
Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi
Statsministeren trak i sin åbningstale tråde igennem den fremlagte Helhedsplan med henvisninger til det afkast af muligheder, der findes i denne. Det er dog den fremtidige boligbeskatning, som især tiltrækker sig opmærksomhed, og for byggeriet er tryghed omkring danskernes boliger et godt grundlag at bygge påStatsministeren understregede i sin åbningstale, at regeringen med helhedsplanen har skabt et nødvendigt grundlag for vækst, der bidrager til yderligere velstand på 65 mia. kr.
- Det var en tale, hvor statsministeren fik lejlighed til at understrege, at regeringen står fast på sin ambition om at gennemføre helhedsplanen, men som også udtrykte en vis forsigtighed, der afspejler den vanskelige politiske situation, som det nye folketingsår åbner med, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets åbning.
Dansk Byggeri glæder sig over ambitionerne og ønsket om fremdrift og vækst i forhold til såvel helhedsplanen som fortsættelse af reformer. Det bliver dog det varslede boligpolitiske udspil, som i første omgang kommer til at sætte dagsorden, og også Dansk Byggeri ser frem til at se det konkrete forslag, som statsministeren vil fremlægge i morgen onsdag.
- Det vigtigste er her at få skabt tryghed og sikkerhed for de mange boligejere, som kan have frygtet at komme i klemme. Det ser nu ud til, at der via et udvidet skattestop på boligområdet og nedsættelse af skatteprocenterne på såvel grundskyld som ejendomsskat er skabt sikkerhed for, at boligejerne ikke får en højere skattebillet på deres bolig. Hertil kommer aflysning af stigninger i grundskylden efter 2020. For byggeriet er det en god nyhed, idet der nu vil blive skabt grundlag for såvel en øget boligomsætning som evne til at investere i fx energiforbedringer af boliger, siger Lars Storr-Hansen.
Dansk Byggeri fremhæver desuden statsministerens klare budskaber om det europæiske samarbejde, forsøget på at opnå en aftale om Europol og flygtninge.
- Vi har vinget positivt af, at statsministeren har sat nogle meget klare og forståelige pejlemærker, som bør kunne blive retningsgivende for de vigtige videre forhandlinger i Folketinget, der skal få Danmark ud af ti års væksttørke. En fortsat stram udlændingepolitik, en fortsættelse af reformer, som gør det attraktivt at arbejde, at sikre flere arbejdspladser gennem bedre investeringsrammer og tryghed for kvalitet kernevelfærden bør få alle til at trække i arbejdstøjet, siger Lars Storr-Hansen.
Dansk Byggeri kvitterer også for statsministerens udtrykte anerkendelse af arbejdsmarkedets parters indsats i de trepartsforhandlinger, der indtil videre er afsluttet.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, direktør, statsminister, politi, Lars Løkke Rasmussen, boligejere, 2020, Folketinget, boligejer, 2020, regeringen, Europol, omsætning, regering, energi, arbejdsmarked, beskatning, Løkke,
Sørg for at tjekke kloakken for huller
Det kan blive dyrt at være boligejer, hvis man ikke regelmæssigt vedligeholder og tv-inspicerer sine kloakledninger for skader. Problemerne kan nemlig vokse sig meget store, hvis man ikke opdager dem i tide, og du hæfter selv for vedligeholdelsen af den del af kloakken, der går fra huset ud til skelbrøndenKloakledninger slides ligesom alt andet. Men problemet er, at man tit først opdager en eventuel skade på sin kloakledning, når der begynder at vise sig symptomer inde i huset. Det kan fx være fugt i væggene eller gulvet, hvor tilstoppede drænrør, fyldte sandfangsbrønde og utætte renvands- eller kloakledninger ligger tæt opad.
Derfor opfordrer chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen til, at boligejere både tegner en rørskade-forsikring, som dækker, hvis uheldet skulle være ude, og desuden får foretaget en tv-inspektion af kloakken med jævne mellemrum - ca. hver 5.-10. år afhængigt af husets alder.
- En tv-inspektion af kloakken koster kun nogle få tusinde kroner. Det er en meget lille sum at betale sammenlignet med, hvad det kan komme til at koste, hvis man får skader på kloakken og ikke har fået tegnet en forsikring, siger Mikael Mortensen.
Som chefkonsulent i Dansk Byggeri oplever Mikael Mortensen blandt andet at blive kontaktet af rådvilde boligejere, som står med store regninger til reparation af revner og huller i kloakken, samt fugtskader, skimmelsvamp og dårligt indeklima som følge af skaderne. Han tilføjer:
- Vi tænker på, at facaden skal være pæn, og at det ikke må regne ned gennem taget. Men det er faktisk ligeså vigtigt at få efterset kloakken. På samme måde som man tjekker andre dele af huset, så man ikke får uforudsete skader og ærgerlige omkostninger.
Læs mere her
tags: boligejere, boligejer, omkostninger,
søndag den 9. oktober 2016
Gør din udestue klar til vinter
Vinduer og døre. Den danske vinter vælter sig ind over os nu, hvor sommeren er gået på hæld. Mørket sænker sig, temperaturen falder og sommertøjet bliver pakket væk. Det er derfor på tide, at pifte nyt liv i de danske udestuer, så de kan stå vinteren igennem.Vinteren nærmer sig i det danske land, og den hiver mørket med sig. Det giver danskerne en god indledning til, at se deres udestuers døre og vinduer igennem inden temperaturen falder for meget.
Der er nemlig nogle faktorer, som kan gøre din udestue bedre og hyggeligere at bruge, trods vinterens kolde frembrud.
Isolering af din udestue kan spare dig mange penge
Mange ældre udestuer har gamle vinduer og døre, som ikke er godt isoleret. Dette kan skabe en kold udestue, hvor varmen hele tiden siver ud. Den er ikke til at sidde ude i, og værst af alt, så siver pengene hver dag med varmen ud.
Står dine radiatorer på fuld drøn om vinteren uden at du føler varmen, og er din varmeregning skyhøj, så tag et godt kig på din udestue. For hvis din udestue ikke er isoleret med nye vinduer, så tager den alt varmen i dit hus. Det er spild af penge, og det kan derfor være en stor besparelse at investere i nye vinduer og døre til din udestue.
Samtidig kan det give dig en glæde i vinterens mørke, for du giver samtidig din udestue nyt liv.
Nyt look skaber glæde
Kan du blive ramt af vinterens mørke vejr, er det vigtigt at der er noget du kan glæde dig over. Samtidig med at du får din udestue isoleret, kan du skabe et nyt look til din udestue, så den bliver flottere, mere åben og hyggeligere at sidde i om aftenen.
Ved at få nye vinduer og døre i din udestue, skaber du en ny atmosfære, som du kan sætte dit eget præg på. Med de uanede muligheder der er, kan du finde den stil, som passer præcist til dig og dit hus.
Se før/efter billedet af en udestue, som har fået nye vinduer. Se hvordan udtrykket ændres markant.
Du kan se flere billeder og få gode råd på vores Facebook side: JVK Vinduer - Jydsk Vindueskompagni
Læs mere her
tags: Facebook, penge, atmosfære,
Gode penge til erhvervsuddannelserne
Dansk Byggeri glæder sig over, at der er blevet fundet næsten en halv milliard kroner til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserneAftalekredsen bag EUD-reformen har fundet næsten en halv milliard til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserne. Allerede i år udmøntes 50 mio. kr. til et generelt løft af udstyrsniveauet og yderligere 132 mio. kr. til at styrke talentspor og højere faglige niveauer. Det er en nødvendig investering, som Dansk Byggeri er tilfreds med.
- Den teknologiske udvikling går rigtig stærkt i disse år, og digitalisering og automation vil grundlæggende ændre bygge- og anlægsbranchens arbejdsprocesser og værdikæder. Den udvikling skal erhvervsuddannelserne selvfølgelig være med på, for det er nødvendigt at kunne gå direkte fra svendeprøven og ud og skabe værdi i virksomhederne, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.
Dansk Byggeri finder det desuden positivt, at der bevilges midler til oprettelse af særlige videncentre inden for håndværk - ét for design og arkitektur og ét for bæredygtighed, grøn energi, klimarenovering og byggeri. Videncentermodellen er fornuftig, fordi man både får mulighed for at opbygge ekspertise og samtidig skaber incitament for øget samarbejde mellem erhvervsskolerne.
Selvom glæden er stor over de kommende investeringer, er det ærgerligt, at omprioriteringsbidraget på to pct. fortsat står til at ramme erhvervsuddannelserne.
- Det er naturligvis afgørende, at erhvervsuddannelsernes kvalitet kan følge med den teknologiske udvikling, men det er svært at løfte kvaliteten, når uddannelsernes fundament samtidig udhules, siger Louise Pihl.
Læs mere her
tags: direktør, uddannelse, EU, virksomhed, teknologi, energi, erhvervsuddannelser, undervisning,
lørdag den 8. oktober 2016
Give Elementer superoptimerer byggeri for entreprenør
Give Elementer superoptimerer projekter med præfabrikerede betonelementer og ved at udtænke særlige løsninger med fx højere betonelementer. Det sparer tid og penge for entreprenøren og skaber en bedre proces for alle parter.Lavere omkostninger og store tidsbesparelser på montage, på forskalling og på armering er resultatet, når Give Elementer leverer superoptimerede betonelementer. Aktuelt har Give Elementfabrik optimeret et projekt for Fast Entreprise, der opfører et nyt byggeri til JN Datacenter, som udvider i Silkeborg. Give Elementer leverer betonelementerne til byggeriet og er med i hele processen.
"Vores grundfilosofi er at kompleksitet altid koster både tid og penge. Vi forsøger derfor at holde sagerne så simple som muligt, og vi er heller ikke bange for at udfordre vores kunder, så byggeriet bliver så kosteffektivt som muligt," siger Mickey Bork Nielsen fra Give Elementer.
Med princippet keep it simple forenkler Give Elementer projektet blandt andet ved at gentænke konstruktionen, så den passer bedst muligt til fabrikkens produktionsapparat. Dertil optimerer elementfabrikken projektet med en række manøvrer som fx at levere højere betonelementer, der betyder at samlingsdetaljerne ændres, hvilket gør samlingerne mere håndterbare og sikre på pladsen. De mange optimeringer tilsammen betyder tidsbesparelser, et kosteffektivt byggeri og store besparelser for entreprenøren.
"Samarbejdet har virkelig fungeret. Vi har i samarbejde med Fast Entreprise været inde over alle samlingsdetaljer, og det bevirker at vi får et superoptimeret projekt, som er simpelt at producere og montere. Det er med til at spare tid og penge", lyder det fra Give Elementer om projektet i Silkeborg.
Fakta om byggeriet:
Den nye bygning i Silkeborg skal huse to datacentraler på 1.260 kvadratmeter i alt.
Give Elementer leverer blandt andet otte meter høje bagmurselementer, skillevægge med avanceret gennemføringsindstøbninger til den enorme mængde server-kabler, foruden tag med mellemliggende vaffler og 2.700 kvadratmeter vægelementer.
Entreprenør er Fast Entreprise.
Læs mere her
tags: Silkeborg, penge, omkostninger, Fakta,
Aalborg vinder Byplanprisen 2016
"En levende havnefront med masser af liv og en god fysisk og visuel sammenhæng med de mange nye pladser i byen". Sådan lyder juryens bedømmelse, der har sikret Aalborg Kommune Byplanprisen 2016.
Aalborg kommune vinder Byplanprisen 2016 for vedholdende arbejde med realisere de mange forskellige projekter og byrum, der skaber helheden i havnefronten. Det blev afsløret ved Byplanmødet i Malmø, hvor 650 planlæggere og politikere er samlet for at diskutere forvandling af byer. Bag Byplanprisen står Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen.
'Byplanlægning er en disciplin der kun for alvor kan lykkes når kommune, borgere, private investorer, virksomheder og institutioner løfter sammen – og det er det Aalborg har gjort. Aalborg Kommune og kommunens dygtige byplanlæggere fortjener i særlig grad Byplanprisen, fordi de har formået at gøre en stærk vision for byen og udviklingen af havnefronten til hele byens anliggende', udtaler Natalie Mossin, der er formand for Arkitektforeningen.
På havnefronten i Aalborg er bl.a. ungdomsboliger, Musikkens hus, Utzon Center, Nordkraft, havnebad, Jomfru Ane Parken, Slotspladsen og Aalborg Universitet som nogle af de vigtige elementer, der har skabt gode udflugtsmål og faciliteter for borgerne i Aalborg.
'Den byudvikling vi har set på havnefronten i Aalborg har krævet både visioner og mod, og matcher på bedste vis de kvaliteter, der kræves for at modtage Byplanprisen. Projekterne sikrer offentlig adgang til havnen og vandet, og hænger flot sammen. Det er en havn for alle og et flot og inspirerende fyrtårn for alle, der arbejde med byplanlægning' , siger bestyrelsesformand Maj Green, Dansk Byplanlaboratorium.
Juryen har også lagt vægt på, at der er skabt en vellykket interaktion mellem de aktiviteter, der foregår indenfor i bygningerne og de fælles byrum. Udformningen og materialevalget er gennemtænkt og tilpasset det rå havnemiljø, lyder vurderingen. Aalborg kommune har investeret massivt i bygninger og byrum af høj kvalitet, men den samlede byudvikling er skabt i et tæt samarbejde mellem kommunen, private investorer, fonde og boligselskaber i en periode, der har været præget af finanskrisen. Aalborg kommune vinder Byplanprisen i tæt opløb med Billund kommune og Herning kommune.
Byplanprisen blev modtaget af Aalborgs rådmand Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsforevaltningen. - Det er en blåstempling og en flot anerkendelse , som vi er meget stolte af. Og samtidig en velfortjent kvittering til vores forvaltninger. Vi har en mængde af aktiviteter på havnefronten og har fået åbnet havnen for borgerne, sagde rådmand Hans Henrik Henriksen.
Byplanprisen siden 1996
Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen og prisen er uddelt siden 1996. Byplanprisen tildeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort "en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer".
I juryen for Byplanprisen sidder Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening og Maj Green og Lene Krogh, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium samt Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere
Yderligere information: Vicedirektør i Arkitektforeningen, Annette Blegvad: 30 85 90 11
Læs mere her
tags: Billund, direktør, politi, finanskrisen, bestyrelsesformand, Parken, Malmø, Herning, Aalborg, Aalborg Universitet, virksomhed, 2016, organisation, investor, miljø, havnebad,
fredag den 7. oktober 2016
Tysklandmesse i Odense den 26.10.2016
I samarbejde med arbejdsgiver- og brancheforeningen "Arbejdgiverne" inviterer Business Tyskland til Tysklandmesse i Odense den 26. oktober.Mød vores eksperter i diverse workshops og få mere at vide om
•kultur og sprog
•retsformer/selskabsret/ansvar for direktører
•arbejdskraft, arbejdsmarked og arbejdsret, social sikring i Tyskland
•etablering, skat, registrering hos myndigheder
•finansiering, inkasso
•markedsføring
•omkostninger (arbejdskraft, ejendom, leje)
•støttemuligheder
Du har mulighed for at tilmelde dig til tre ud af ti workshops, hvor
•du kan møde tyske eksperter, som taler dansk og som har en ekstraordinær viden om etablering i Tyskland,
•du kan søge svar på alle dine spørgsmål og få hjælp til at løse mulige problemer, uanset dit stadie,
•du kan brainstorme med andre, som har interesser for eller erfaring med det tyske marked,
•du får konkret viden, praktiske oplysninger og et personligt netværk med hjem.
Tid og sted:
26. oktober 2016 fra kl. 14.00
Arbejdsgiverne
Magnoliavej 2 – 4
5250 Odense SV
Tilmelding skal ske senest den 21.10.2016 kl. 12.00
Læs mere her
tags: markedsføring, Tyskland, direktør, Odense, brancheforening, storm, 2016, omkostninger, arbejdsgiver, arbejdsmarked, arbejdskraft, sprog,
Dorch & Danola A/S fortsætter den høje vækst og er Børsens Gazelle for anden gang!
For andet år i træk er Dorch & Danola A/S en del af Børsens Gazelle-liste, en hæder Dagbladet Børsen uddeler til virksomheder, der kan fremvise kraftig vækst i de sidste fire regnskabsår. "Kun 35 procent af de firmaer, der modtager en Gazellepris nomineres mere end den ene gang, og vi er stolte over at være blandt den gruppe" udtaler Dorch & Danola's direktør Torben Madsen."Vi er naturligvis meget stolte over Gazelle-kåringen for andet år i træk og den anerkendelse, der følger med prisen. For os betyder det rigtig meget, at Dorch & Danola A/S er blandt Danmarks hurtigst voksende virksomheder. Vi er jo et lille firma, der sælger værktøj og maskiner i Odense, udtaler Dorch & Danola's direktør Torben Madsen ".
At vi vinder Børsens Gazelle 2016 er ikke kun en anerkendelse af Dorch & Danola's arbejde, men lige så meget en anerkendelse af vores kunder, som tror på os og den service og de produkter vi leverer. Så vi vil gerne sige tak til alle vores trofaste kunder, der bidrager til vores vækst og succes.
Vores mål med at drive forretningen er ikke vækst i sig selv. Væksten skal komme naturlig og i et tempo, hvor vi stadig kan servicere vores kunder bedst muligt. En naturlig konsekvens af vores vækst, som også mærkes hos vores kunder er et større produktsortiment, bedre priser og mange flere dygtige medarbejdere.
Om Dorch & Danola
Dorchdanola-netbutik.dk er Danmarks største enkelt forhandler og onlineleverandør af Festool maskiner og værktøj. Dorch & Danola A/S er en familieejet virksomhed med fynske rødder med mere end 80 år på bagen som markedsspecialist inden for salg af værktøj og el-værktøj til professionelle håndværkere, industrien og gør-det-selv manden. Dorch & Danola har håndværkerbutik i Odense og e-mærket webshop.
Danmarks vækstelite hædret siden 1995
Dagbladet Børsen har siden 1995 hvert år identificeret Danmarks vækstelite, og Gazellen er med tiden blevet en del af det danske sprog som et synonym for virksomheder i vækst.
Udvælgelsen gennemføres af Greens Analyseinstitut og kriterierne er objektive og bygger på data fra Bisnode Credit A/S. Kort fortalt er definitionen på en Gazelle: En virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, Børsen, regnskab, Odense, 1995, omsætning, virksomhed, 2016, Torben Madsen, sprog, værktøj,
torsdag den 6. oktober 2016
STM Vinduer satser på øget eksport
England er i fokus for den langelandske fabrik efter et år med vækst uden et tilfredsstillende overskudSTM Vinduer A/S har det seneste år realiseret en tilfredsstillende vækst i det samlede salg. Til gengæld ligger driftsresultatet før finansielle poster under sidste års niveau. I 2014-15 blev ebit realiseret på 6,6 mio. kr., mens det netop afsluttede regnskabsår slutter med et ebit på 4,3 mio. kr.
- Vi er glade for, at vi har kunnet udbygge markedspositionen og kunne fastholde et højt aktivitetsniveau på fabrikken i Rudkøbing, men resultatet er ikke tilfredsstillende, siger direktør Finn Methmann.
Fokus på England
Trods det britiske farvel til EU og den ringere værdi af pundet, har STM Vinduer A/S positive forventninger til markedet i Storbritannien. Vi har afsat produkter til det engelske marked siden 2007, og vi oplever en stigende interesse for kvalitetsprodukter inden for vinduer og døre. Vi tror på markedet i Storbritannien, og har intensiveret salgsindsatsen i Storbritannien ved at ansat en englænder med et betydeligt netværk i branchen til at løfte denne opgave.
Positive forventninger
Efterspørgslen i Danmark efter vinduer og døre til nybyggeri og renovering ser ud til igen at vokse.
En forstærket indsats på områderne salg, logistik og servicen i det forgangne år, har været med til at forankre det gode samarbejde med tømmerhandlere og professionelle i hele landet.
Forventningerne er derfor en betydelig forbedring af resultatet i det kommende regnskabsår.
- Og vi vil fortsat fokusere på fleksible, kundetilpassede kvalitetsløsninger både i ind- og udland, fastslår Finn Methmann.
Læs mere her
tags: England, Danmark, Storbritannien, direktør, regnskab, EU, Rudkøbing, udland, 2007, 2014,
Nu styrker glarmesteren sin forbrugergaranti
3 ud af 4 foretrækker håndværkere med garantiordningVil man være sikker på at få den rigtige glasløsning til boligens vinduer, tilbyder glarmestrene i Danmark både faglig rådgivning og en garanti, der giver maksimal tryghed for den enkelte forbruger.
Der findes mange håndværkere, som kan levere nye vinduer til boligen, men det er det rette glasvalg i vinduerne, der sikrer den daglige komfort og tilfredshed. I dag er der så mange valgmuligheder, at det er en stor fordel at kontakte en glarmester og få fagmandens råd.
Valget af glas betyder alt
Glas til boligens vinduer fås i mange kvaliteter og udformninger, som glarmesteren rådgiver om. For eksempel et valg mellem forskellige moderne energiruder, der lukker solens stråler ind og holder på varmen med deres specielle belægninger. De sikrer en effektiv isolering og et godt indeklima.
I nogle boliger har man brug for lydglas, der dæmper generende trafikstøj. Og andre igen ønsker sikkerhed mod indbrud med forstærket glas, som er ekstra svært at trænge igennem. Alt sammen løsninger, der passer i de samme vinduer, og som glarmesteren kan levere med en tryg forbrugergaranti.
Glas med Garanti sikrer forbrugerne
Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 forbrugere foretrækker håndværkere, der er tilknyttet en kvalitetsgaranti. Her styrker ordningen 'Glas med Garanti' kundernes tryghed, når de vælger en af de 220 selvstændige mestre i Glarmesterlauget:
– Glarmestrene har hele tiden fokus på at forbedre oplevelsen for deres kunder, så de både får de rigtige glasløsninger til boligen og markedets bedste garantiordning, siger direktør Claus Christian Jensen fra Glarmesterlauget. – Det viser vi forbrugerne med det nye logo for 'Glas med Garanti' som kvalitetsmærke.
– Forbrugergarantien dækker alt glarmesterarbejde op til 100.000 kr., og ordningen er helt gratis at bruge for kunden, hvis man finder en fejl eller på anden måde er utilfreds med det udførte arbejde. Der er ingen klagegebyrer, og vi sender gerne Glarmesterlaugets eksperter ud for at vurdere sagerne. Det giver forbrugerne sikkerhed for godt håndværk, der holder.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, indbrud, selvstændig, energi,
onsdag den 5. oktober 2016
Tjek huset før vinteren kommer
Efteråret står for døren, og det er en god idé at se på, om dit hus trænger til at blive klædt på til en frostkold og blæsende vinter. Der kan være utætte vinduer, der giver træk, eller andre bygningsdele, der er gode at få set efter, før vinteren sætter ind med regn, kulde og blæstVi kender det alle sammen. Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark, skal man ikke blinke mange gange, før det lige pludselig er efterår. Derfor er det en god ide at være på forkant som boligejer. Der kan nemlig være problemer, som bliver overset, hvis man ikke tager sig tid til en ordentlig gennemgang af huset, før det er for sent.
- Det kan være god idé at energirenovere sit hus, før det pludselig kan mærkes, hvor meget det egentlig trækker fra vinduerne – og en god tid på året er nu, mens det stadig er fint vejr. Hvis man ikke får tjekket, om der er problemer, som bør rettes op på før vinterperioden, kan det føre til uforudsete energiudgifter og reparationer, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.
Boligejere kan med Energistyrelsens bygningsguide få råd og vejledning om, hvilke elementer der kunne trænge til en opdatering i ens boligtype. På den måde ved man, hvad der skal kigges efter, når man gennemgår huset før vinteren.
- I Bygningsguiden kan der fx klikkes på et parcelhus fra 70'erne eller en murermestervilla fra 20'erne, og du kan få en komplet liste over elementerne på den type hus, som er gode at være opmærksomme på. Du kan derefter kontakte de håndværkere, du har brug for, og her kan Energistyrelsens håndværkerliste være et af stederne at kigge, siger Camilla Damsø Pedersen.
Læs mere her
tags: Danmark, boligejer, blæst, energi,
Lad tilbudsloven være i fred
Det kan næppe være borgerlig-liberal politik at belaste danske byggevirksomheder med flere byrdefulde krav. Men det vil ifølge Dansk Byggeri være resultatet af den ønskede revision af TilbudslovenDansk Byggeri opfordrer regeringen til at tage en revision af Tilbudsloven af bordet, fordi forslaget ikke skaber mere konkurrence men alene vil betyde flere byrdefulde og nyttesløse tilbudsgivninger.
Forslaget er en del af regeringens 2025-plan, hvoraf det fremgår, at langt flere opgaver i udbud skal annonceres offentligt. Samtidig vil man begrænse virksomhedernes mulighed for at indhente en håndfuld uformelt forhandlede underhåndsbud.
- Det ligner en forskruet konkurrencebesættelse mere end borgerlig-liberal erhvervspolitik. Konkurrence er godt, men der skal være mening med vilkårene. Dette forslag i regeringens ellers udmærkede og ambitiøse helhedsplan rammer ikke skiven, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri, og uddyber:
- Det vil kun føre til, at virksomhederne og udbyderne druknes i et formalistisk tilbudshelvede, som i sidste ende vil afholde virksomhederne fra at byde, fordi omkostningerne ikke står mål med resultaterne. Det er således en illusion, at det vil bidrage til at øge konkurrencen.
Dansk Byggeri opfordrer derfor regeringen til at droppe dette element i 2025-planen. En fremtidig revision kunne i stedet være på sin plads, når udbudsloven også efterhånden bundfælder sig, her vil fx nogle af forhandlingselementerne kunne passes ind i en revision.
- Men først og fremmest må vi lægge afstand til de dele af den foreslående ændring, der i princippet åbner for, at virksomhederne skal bruge al for meget tid på at udregne tilbud. Det er logik, at jo flere virksomheder, der bruger tid på at give tilbud på den samme opgave, jo mindre er chancen for at vinde. Det vil således øge de samlede tilbudsomkostninger, de såkaldte "transaktionsomkostninger", som regeringen ellers arbejder på at reducere. Det giver ingen mening, og i sidste ende kommer kunderne jo til at betale, siger Peter Stenholm.
Læs mere her
tags: direktør, politi, regeringen, virksomhed, omkostninger, regering, konkurrence,
tirsdag den 4. oktober 2016
Lidt flere arbejdstimer i byggeriet i 2. kvartal
Byggeriet er i den senere tid ofte gået forrest i jobskabelsen. I 2. kvartal var der tale om en mere moderat fremgang, men pilen peger fortsat opad- Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og tallene for 2. kvartal bekræfter, at retningen i dansk økonomi er positiv, men at tempoet er moderat, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og fortsætter:
- Det er i den private sektor, der er stigende aktivitet, og i 2. kvartal var der tale om fremgang over en bred front. Det er en god nyhed for håbet om et bredt funderet, selvbærende opsving.
I 2. kvartal blev der ifølge Danmarks Statistik præsteret 0,7 pct. flere arbejdstimer og skabt 13.500 nye job i den private sektor, når der korrigeres for sæsonudsving. Industrien præsterede 1,6 pct. flere arbejdstimer, erhvervsservice 1,4 pct. og bygge- og anlægsbranchen 1,3 pct. flere timer i 2. kvartal sammenlignet med 1. kvartal i år.
For byggeriets vedkommende svarer fremgangen til 1.300 flere beskæftigede i 2. kvartal 2016.
- Nybyggeriet af boliger er på vej frem, og bedringen på boligmarkedet giver flere hushandler og dermed flere renoveringsopgaver. Samtidig topper de offentlige hospitalsbyggerier i år og de kommende tre år, mens Femernforbindelsen omvendt er udskudt på ubestemt tid, siger cheføkonomen.
Dansk Byggeri offentliggør sin reviderede prognose for byggeaktiviteten 2016 og 2017 i næste uge.
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, økonomi, regnskab, boligmarkedet, Danmarks Statistik, 2016, beskæftigelse,
Ny strategi skal skaffe flere erhvervsskoleelever
Dansk Byggeri sætter i dette efterår gang i et treårigt projekt, der har til formål at sikre bygge- og anlægsbranchen arbejdskraft i fremtiden. Blandt andet skal en virksomhedsbank gøre det lettere at samarbejde mellem skoler og virksomhederDet er ingen hemmelighed, at der kommer til at mangle arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen inden for få år. Dansk Arbejdsgiverforening vurderer, at der i 2025 vil mangle 60.000 faglærte, hvoraf 14.000 vil mangle i bygge- og anlægsbranchen. Flere forskellige tiltag har gennem årene skullet sikre, at flere unge valgte en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet, men det er stadig studenterhuerne, der trækker i Danmarks teenagere.
Det vil Dansk Byggeri lave om på, og med en rekrutteringsstrategi prøver man at angribe problemstillingen fra nogle andre vinkler, end man før har forsøgt.
- Der er enighed om, at vi må gå nye veje, hvis det her projekt skal lykkes. Derfor opretter vi nu en virksomhedsbank, så skolerne får lettere adgang til at komme i gang med at samarbejde med virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen, fortæller underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.
Virksomhedsbanken forventes klar i foråret 2017 og skal fungere på den måde, at Dansk Byggeri matcher skoler og virksomheder. Herefter kan skoler rundt om i landet gå ind og se, hvilke virksomheder der er tilmeldt i deres lokalområde, samt indhente kontaktoplysningerne på dem, så de sammen kan arrangere et besøg i virksomhederne. Det skal både give lærere og elever en større forståelse for og viden om bygge- og anlægsbranchen.
Et andet aspekt af rekrutteringsstrategien er partnerskabsaftaler. Dem er Dansk Byggeri allerede godt i gang med - i dag er der 41 aftaler med kommuner rundt om i landet. Det er målet, at partnerskabsaftalerne frem over skal bidrage i endnu højere grad til at få rekrutteret flere elever, mens der samtidig stadig er fokus på at få skabt lærepladser.
- Nu søsætter vi rekrutteringsstrategien, og så er vores forhåbning, at der bliver skabt en bedre dialog mellem virksomheder, skoler, forældre, unge og kommuner. Det skal alt sammen føre til, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, siger Louise Pihl.
Læs mere her
tags: Danmark, Dansk Arbejdsgiverforening, direktør, uddannelse, virksomhed, strategi, gymnasiet, arbejdskraft,
mandag den 3. oktober 2016
Anlægsdagen 2016: Smarte byer og innovative anlægsprojekter
Den 6. oktober inviterer Danske Anlægsentreprenører medlemmer, bygherrer, rådgivere m.fl. til en konference, der dykker ned i, hvordan anlægsbranchen kan bidrage til såvel udviklingen af smarte byer som til udbygningen af Danmarks infrastrukturPark Hotel i Glostrup lægger i år rammer til Anlægsdagen 2016. Konferencens omdrejningspunkt bliver to projekter. Et klimaprojekt, der er en af de nye løsninger, der giver 'smarte byer' deres navn, og et havneprojekt, der bidrager til udbygningen af Danmarks infrastruktur.
- Projekterne viser på hver deres måde anlægsbranchens rolle i sikringen af udviklingen og fremtidens velfærd i Danmark. I år sætter vi fokus på, at anlægsbranchen byder ind med mange af løsningerne på fremtidens udfordringer, siger direktør for Danske Anlægsentreprenører Niels Nielsen.
Oplægget om smarte byer vil indvie deltagerne i, hvordan Aarhus' erfaringer med skybrud har ført til, at virksomheden Aarhus Vand har udviklet software, der i kan hjælpe kommuner og forsikringsselskaber med at omstille sig klimaforandringerne og forebygge problemerne forbundet hermed.
Dagen vil også byde på oplæg om udvidelsen af Frederikshavn Havn. Strategisk velbeliggende ved den T-ruten, verdens tredje mest besejlede rute, investerer havnen flere hundrede millioner for at klare den fremtidige konkurrence.
Der vil være oplæg fra havnedirektøren om de store planer og fra entreprenøren om den første etape af udvidelsen til flere hundreder af millioner, der skal gøre Frederikshavn Havn til et maritimt servicecenter for hele Europas skibstrafik.
Læs mere her
tags: Danmark, Europa, direktør, Glostrup, forsikringsselskab, dykker, virksomhed, klimaforandringer, 2016, Frederikshavn, konkurrence,
Vi har behov for et sted at mindes de døde
Selvom flere vælger alternative måder at blive begravet på, så viser en ny undersøgelse, at de fleste pårørende ønsker, at deres nærmeste bliver begravet på traditionel vis med en gravsten og et sted at mindesDe er ikke helt væk, men lever videre i vores tanker. Sådan tænker og siger mange, når et familiemedlem, en ven eller en anden nær relation går bort. Men for mange danskere er de gode minder om deres kære ikke nok, når det kommer til stykket. Det viser en spørgeundersøgelse fra Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri. Her svarer seks ud af ti, at en kendt gravplads er den rigtige måde at mindes den, man har mistet.
Det behov går mod den nye tendens, hvor flere danskere vælger at få deres aske spredt ud over fx havet eller blive begravet i en skov, frem for et traditionelt gravsted på en kirkegård.
- Vi vil jo gerne vise vores afdøde nære den sidste respekt. Og for nogle er det noget man vælger, fordi afdøde har nævnt det engang for nogle år siden. Men når jeg efterfølgende snakker om den svære tid med de pårørende, hører jeg ofte, at de har fortrudt det, fordi de savner et sted, hvor de kan gå hen og fokusere på deres tanker og minder om afdøde og på den måde få bearbejdet sorgen, fortæller Rikke Nørulf, der er kirkegårdsleder for Brande-Uhre-Skærlund kirkegårde, og forklarer videre:
- Det er meget naturligt, at man gerne vil have et holdepunkt for sin sorg, fordi det gør det nemmere at styre, hvornår man vil være ked af det, fx når man besøger gravstedet, frem for hele tiden.
At danskerne helst vil have, at deres nære er begravet ved et kendt gravsted, overrasker ikke dem, der leverer det varige minde om den, man har mistet.
- Gravstenen har siden tidernes morgen været de pårørendes mulighed for at viderebringe noget af historien om deres kære, fordi udformningen og det, der står på den, er særligt for hver eneste gravsten. Det er med til, at noget af fortællingen overlever fra generation til generation, selvom dem, der kender historien, også går bort, siger oldermand i Dansk Byggeris Stenhuggerlaug, Ole Grage.
Læs mere her
søndag den 2. oktober 2016
Bekymrende dyk i forbrugertilliden
Forbrugerforventningerne fra Danmarks Statistik har taget et markant dyk de seneste ca. 1½ år, og de nåede med et nettotal på blot +1,8 i september sit laveste niveau i tre år. Ifølge Dansk Byggeri spiller både international og national usikkerhed ind i bedømmelsenI foråret 2015 var de danske forbrugere nærmest jubeloptimister, hvilket der ikke var belæg for, når man ser nøgternt på de hårde økonomiske nøgletal. I andet halvår af 2015 og første halvår af 2016 indfandt der sig en fin overensstemmelse mellem de bløde og de hårde nøgletal.
- Men her efter sommerferien er det som om, at forbrugerne faktisk ser endnu mere dystert på samfundsøkonomien, end der strengt taget er belæg for. For selv om BNP-væksten er moderat, så er både arbejdsmarked og boligmarked inde i en rigtig god gænge, og begge dele har afgørende betydning for familiernes økonomiske hverdag og dispositioner, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
- Men som bekendt har forbrugerne ligesom kunderne pr. definition altid ret. I hvert fald må man aldrig undervurdere psykologien i markedet. Og der er næppe tvivl om, at usikkerheden omkring Brexit spiller ind i forventningsdannelsen, ligesom det spegede økonomiske-politiske spil omkring 2025-planen også kan påvirke forbrugerpsykologien i de kommende måneder, så længe der ikke er en afklaring bl.a. af forholdene på boligmarkedet, siger cheføkonomen.
Zoomer man ind på underkategorierne i Danmarks Statistiks forbrugerforventninger, er der som sædvanlig en positiv bedømmelse af familiernes egen økonomi, mens bedømmelsen af dansk økonomi et år ud i fremtiden nærmest er styrtdykket fra et nettotal på over +25 i foråret 2015, til nu et negativt nettotal på -1,3.
Ny Boligjob næppe lige så populær som den gamle
Konkret for bygge- og anlægsbranchen har det også betydning, om forbrugerne vurderer det fordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder, da boligrenoveringer er beslægtet med denne kategori. Og her er der i løbet af 2016 sket en lille forværring af, hvor meget forbrugerne forventer at bruge til anskaffelse af større forbrugsgoder indenfor de næste 12 måneder.
- Selvom der endnu ikke foreligger officiel statistik for anvendelsen af den nye grønne Boligjobordning målrettet energirenoveringer, så tyder det meste på, at denne anvendes noget mindre end den gamle ordning, hvor fokus mere bredt var at omdanne sort arbejde og uproduktivt gør-det-selv arbejde til hvidt momsregistreret arbejde, siger Bo Sandberg.
Læs mere her
tags: Danmark, politi, økonomi, nøgletal, boligmarkedet, Danmarks Statistik, 2016, energi, moms, psykologi, arbejdsmarked, samfundsøkonomi, sommerferie, kaffe,
Stor interesse for SCANGRIPs stand på AUTOMECHANIKA-messen i Frankfurt
$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Det er med stor tilfredshed, at SCANGRIP ser tilbage på den nyligt overståede AUTOMECHANIKA-messe, der fandt sted i Frankfurt fra 13.-17. september 2016. Her oplevede virksomheden en stor interesse for deres nye specialiserede lamper til automobilbranchen.Messen over dem alle
AUTOMECHANIKA-messen i Frankfurt er stedet at være, hvis man som SCANGRIP har nye innovative produkter inden for automobilbranchen at vise frem. Ikke mindre end 136.000 besøgende fra over 170 lande lagde vejen forbi messen i 2016, hvor SCANGRIP var blandt de i alt 4.820 udstillere. Den sydfynske virksomheds stand var velbesøgt, og de nye produkter, der blev præsenteret på messen, blev mødt med stor begejstring af de besøgende.
SCANGRIPs ejer og direktør, Anders Borring, er ligeledes begejstret over den nyligt overståede messedeltagelse: "AUTOMECHANIKA er en særdeles vigtig platform for os, fordi den giver os muligheden for at vise vores produkter frem til et yderst relevant publikum, og der bliver skabt mange vigtige kontakter."
Nye produkter på stribe
2016 er et produktivt år for SCANGRIP, hvor mere end 30 nye produkter ser dagens lys. Disse nye produkter blev stillet til offentligt skue på AUTOMECHANIKA-messen i Frankfurt, hvor især de specialiserede lamper inden for DETAILING og COLOUR MATCH gjorde sig positivt bemærket. Produktserien COLOUR MATCH blev lanceret tilbage i 2014, og lampefamilien er siden blev udvidet med nye og forbedrede lamper, der har fundet anvendelse i auto- og lakeringsværksteder verden over.
Om den udvidede produktpalette udtaler Anders Borring: "Vi har haft travlt med at udvikle nye, smarte løsninger til brug i bl.a. automobilbranchen. Fokusset har været på at udnytte de teknologiske muligheder og derved forbedre anvendeligheden for slutbrugeren, og det var således med stolthed, at vi kunne vise produkterne frem på AUTOMECHANIKA-messen."
First-mover med mange år på bagen
SCANGRIPs historie går tilbage til 1906, hvor virksomheden blev grundlagt som landsbysmedje. Virksomheden, der gennem tiden har profileret sig på sit kvalitetsværktøj til industrien, begyndte i 2008 at producere specialiserede LED-arbejdslamper til industrien. Siden da har udviklingen taget fart i virksomheden, der i dag har positioneret sig som Europas førende leverandør inden for LED-belysning til det professionelle marked.
For yderligere information, kontakt:
SCANGRIP A/S, Rytterhaven 9, DK-5700 Svendborg
Ejer og CEO, Anders Borring, tlf. 63 20 63 20
Læs mere her
tags: 2008, Europa, direktør, LO, OL, virksomhed, 2016, teknologi, Svendborg, 2014, værktøj,
Det er med stor tilfredshed, at SCANGRIP ser tilbage på den nyligt overståede AUTOMECHANIKA-messe, der fandt sted i Frankfurt fra 13.-17. september 2016. Her oplevede virksomheden en stor interesse for deres nye specialiserede lamper til automobilbranchen.Messen over dem alle
AUTOMECHANIKA-messen i Frankfurt er stedet at være, hvis man som SCANGRIP har nye innovative produkter inden for automobilbranchen at vise frem. Ikke mindre end 136.000 besøgende fra over 170 lande lagde vejen forbi messen i 2016, hvor SCANGRIP var blandt de i alt 4.820 udstillere. Den sydfynske virksomheds stand var velbesøgt, og de nye produkter, der blev præsenteret på messen, blev mødt med stor begejstring af de besøgende.
SCANGRIPs ejer og direktør, Anders Borring, er ligeledes begejstret over den nyligt overståede messedeltagelse: "AUTOMECHANIKA er en særdeles vigtig platform for os, fordi den giver os muligheden for at vise vores produkter frem til et yderst relevant publikum, og der bliver skabt mange vigtige kontakter."
Nye produkter på stribe
2016 er et produktivt år for SCANGRIP, hvor mere end 30 nye produkter ser dagens lys. Disse nye produkter blev stillet til offentligt skue på AUTOMECHANIKA-messen i Frankfurt, hvor især de specialiserede lamper inden for DETAILING og COLOUR MATCH gjorde sig positivt bemærket. Produktserien COLOUR MATCH blev lanceret tilbage i 2014, og lampefamilien er siden blev udvidet med nye og forbedrede lamper, der har fundet anvendelse i auto- og lakeringsværksteder verden over.
Om den udvidede produktpalette udtaler Anders Borring: "Vi har haft travlt med at udvikle nye, smarte løsninger til brug i bl.a. automobilbranchen. Fokusset har været på at udnytte de teknologiske muligheder og derved forbedre anvendeligheden for slutbrugeren, og det var således med stolthed, at vi kunne vise produkterne frem på AUTOMECHANIKA-messen."
First-mover med mange år på bagen
SCANGRIPs historie går tilbage til 1906, hvor virksomheden blev grundlagt som landsbysmedje. Virksomheden, der gennem tiden har profileret sig på sit kvalitetsværktøj til industrien, begyndte i 2008 at producere specialiserede LED-arbejdslamper til industrien. Siden da har udviklingen taget fart i virksomheden, der i dag har positioneret sig som Europas førende leverandør inden for LED-belysning til det professionelle marked.
For yderligere information, kontakt:
SCANGRIP A/S, Rytterhaven 9, DK-5700 Svendborg
Ejer og CEO, Anders Borring, tlf. 63 20 63 20
Læs mere her
tags: 2008, Europa, direktør, LO, OL, virksomhed, 2016, teknologi, Svendborg, 2014, værktøj,
lørdag den 1. oktober 2016
Danske virksomheder bør se mod Tyskland
Syd for grænsen er der godt gang i boligbyggeriet, og de nye væksttal for branchen viser, at danske virksomheder har gode muligheder for at få en del af opgaverne. Men selvom Tyskland er en del af EU's indre marked, er det ikke bare lige at hoppe i håndværkerbilen og køre ned over grænsenDen ene nye bolig efter den anden skyder op i Tyskland, og tyske bygge- og anlægsvirksomheder oplever over en bred kam, at både omsætningen stiger, og ordrebøgerne bugner. Det gør det nemmere for danske virksomheder at forsøge sig syd for grænsen.
Ifølge nye tal fra den tyske byggeorganisation HDB, er den samlede omsætning i branchen i første halvår af 2016 steget med 8,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Det samme gør sig gældende for ordrebeholdningen, som er steget med 18,1 procent.
- Det er første gang i tyve år, at de tyske virksomheder har oplevet så stor en ordretilgang og med den fart, som der er på det tyske marked i øjeblikket, så er der gode muligheder for, at danske virksomheder kan få en god bid af kagen. Som underentreprenør til nogle af de større tyske - eller endnu bedre danske - virksomheder er der gode chancer for mindre eller mellemstore danske virksomheder, der gerne vil lære det tyske marked at kende, inden de selv prøver kræfter med at byde på selvstændige opgaver hos tyske bygherrer, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anita Kurowska Larsen.
Særligt for virksomheder i Syd- og Sønderjylland er det oplagt at se efter nye opgaver syd for grænsen.
- Sydjylland oplever ikke den samme vækstfremgang som andre dele af landet, og derfor vil det være oplagt at forsøge at køre over grænsen og få ordrebogen fyldt op, siger Anita Kurowska Larsen.
Men her er det vigtigt, at være opmærksom på, at der både er kulturelle forskelle og forskellige regler og administrative procedurer, som virksomhederne skal være opmærksomme på, inden de skriver under på en kontrakt.
- Hvis man fx gerne vil arbejde for en tysk virksomhed, er det utrolig vigtigt, at man både kan det tyske sprog og har forståelse for den særlige tyske forretningskultur. Det handler både om de menneskelige relationer og om en helt anderledes tilgang til entreprisekontrakter, hvor mange danske virksomheder tidligere er endt med at forlade deres byggeplads i Tyskland med et kæmpe minus i kassen, forklarer Anita Kurowska Larsen.
De mange skrevne og uskrevne regler har Dansk Byggeri samlet i en Tysklandsvejledning, som hjælper virksomhederne på vej.
Læs mere her
tags: Tyskland, bilen, EU, selvstændig, omsætning, virksomhed, 2016, Sønderjylland, organisation, sprog,
Fynske virksomheder hjælper unge i job
Netværksforeningen Byg til Vækst har succes med at sende unge uden for arbejdsmarkedet i arbejde hos en lokal bygge- eller anlægsvirksomhed. For næsten halvdelen af de unge ender det med et job eller en uddannelseDe sidste to år har netværksforeningen Byg til Vækst hjulpet med at skaffe mandskab og lærlinge til store kommunale byggeprojekter på Fyn. En anden del af opgaven er også at hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet ind i en virksomhed og på rette spor, så de kan enten fortsætte i job eller starte på en uddannelse.
Indtil videre har 161 fortrinsvis unge været i et forløb, hvor de 85 af dem enten er kommet i fast job eller er startet på en uddannelse.
- Mange af kandidaterne er typisk unge uden nogen tilknytning til arbejdsmarkedet eller mennesker, som har haft en del at slås med, og derfor har haft svært ved at finde fodfæste på en arbejdsplads. De får en ny chance for at få foden indenfor, og når vi følger med fra sidelinjen og hjælper sammen med jobcentret og erhvervsskolen med at løse de udfordringer, der opstår i starten, så har vi en ret stor del, som har haft held med at komme i job eller under uddannelse, siger sekretariatschef hos Byg til Vækst, Peter Rahbæk Juel.
Dansk Byggeri Fyn har fra starten været involveret i projektet, og flere medlemsvirksomheder har taget unge ind i praktik.
- Bygge- og anlægsbranchen er god til netop at give den slags unge en ny start. Kan man finde ud af at indgå i et sjak, så er der ret god sandsynlighed for, at man får fast job, gode kollegaer og en lysere fremtid, siger næstformand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen, der også er næstformand i Byg til Vækst.
I løbet af de kommende år skal der bygges blandt andet letbane, sygehus og universitet på Fyn.
- Det er byggerier for over 35 milliarder kroner, og vi kommer til at mangle faglærte med en håndværkeruddannelse, så der bliver brug for alle mand. Derfor er det kun godt, hvis vi kan få flere unge ind i netop bygge- og anlægsbranchen, siger Claus Larsen.
Netværksforeningen Byg til Vækst er ejet af de 10 fynske kommuner i fællesskab.
Læs mere her
tags: uddannelse, sygehus, virksomhed, arbejdsmarked, lærling, jobcentre, kaffe,
Abonner på:
Opslag (Atom)