onsdag den 12. oktober 2016
Stor messe sætter fokus på fremtiden for landets andelsboligforeninger
Er andelstanken død Nej, siger Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation. Den lever i bedste velgående i landets mange andelsboligforeninger. En stor messe for landets andelshavere i Øksnehallen sætter fokus på alt fra de grønne fællesskaber i baggårdene og livet på altanen til banklån og de økonomiske udfordringer i en tid, hvor boligøkonomi debatteres heftigt.Med overskriften Fremtidens Andelsbolig 2016 inviterer Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation til stor inspirationsdag i Øksnehallen i København den 5. november. Fremtidens Andelsbolig er den eneste messe i landet målrettet de mere end 100.000 andelshavere og beslutningstagere på andelsboligområdet.
Messen tager udgangspunkt i de tanker, andelshavere går rundt med. Hvad enten det drejer sig om lånemuligheder, forsikringer, køb og salg af andelsbolig, mulighederne for at opsætte altan eller lave baggården om til en grøn oase.
I et efterår, hvor regeringen har lagt op til heftig debat om skat på boligområdet, inviterer ABF desuden til en række debatter og talks om fremtiden på andelsboligområdet.
Folketingets boligordførere er på scenen i Øksnehallen, når DR 2-journalist Camilla Thorning stiller spørgsmålet: Skal maksimalprisbestemmelsen, der sætter barren for, hvad en andelsbolig må koste, afskaffes Og hvad er konsekvenserne af at afskaffe maksimalprisbestemmelsen på andelsboligområdet
Og i en anden debat vil økonomiske og juridiske eksperter sammen med ABF-direktør Jan Hansen drøfte, om det skal gøres muligt at omdanne andelsboliger til ejerboliger.
- Det er to vigtige debatter at få nu, siger Jan Hansen, direktør i ABF og fortsætter:
- Vi befinder os i et efterår, hvor der står boligpolitik med blokbogstaver på de politiske forhandlinger. Andelsboligområdet er på mange måder i fokus, hvad enten det drejer sig om maksimalprisbestemmelsen, skatteministerens boligskatteudspil, sagerne vedrørende tilbudspligten eller "penge under bordet"-debatten. Derfor har vi brug for en række debatter om, hvad denne boligform kan, som andre boligformer ikke kan.
Det vil social- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF) også give sit bud på i en talk om andelstankens betydning for Københavns udvikling som by og komme med sit bud på, hvorfor det er vigtigt, at København også fremadrettet tænker på en blandet boligsammensætning.
Inspirationsdagen sætter også fokus på det moderne, grønne liv i storbyen. En række stande vil komme med inspirerende bud på, hvordan man laver sin baggård om og tager de nye deleøkonomiske tendenser til sig. Hvad enten det drejer sig om at anskaffe sig en delebil i foreningen, dele værktøj i et skur eller blive bedre til at lave events sammen i fællesskab.
Inspirationsdagen løber kun af stablen hvert andet år, og i år er der lagt op til et program, der er større end tidligere. Og for første gang afholdes Fremtidens Andelsbolig i København, hvor knapt 2/3 af landets andelsboliger ligger.
Fremtidens Andelsbolig er gratis, og alle er velkomne, både andelshavere, beslutningstagere og dig, der overvejer at købe en andelsbolig.
FAKTA om Fremtidens Andelsbolig 2016:
Messe
På messen kan du møde over 100 udstillere, heriblandt leverandører og producenter, der fremviser innovative løsningsforslag og produkter. Hvad enten det drejer sig om indkøb af nye vinduer, elevatorer eller nye innovative energiløsninger.
Aktiviteter
I forbindelse med Fremtidens Andelsbolig kan du i fire mødelokaler komme til gratis oplæg og workshops og få gode råd om alt fra energirenovering, Airbnb, grønne fællesskaber til dine lånemulighederne som andelshaver. Her kan du møde både ABF og eksterne oplægsholdere.
Debatter om fremtiden for andelsboligsektoren
På scenen i Øksnehallen afholdes dagen igennem debatter og oplæg.
Om formiddagen sættes fokus på fremtidens køb og salg af andelsboliger, og en række andelsboligforeninger diskuterer, hvordan andelstanken lever i deres foreninger.
Om eftermiddagen modererer DR2-journalist Camilla Thorning en række debatter om maksimalprisbestemmelsen på andelsboligområdet, en diskussion af hvorvidt andelsboliger skal omdannes til ejerboliger samt en talk med social- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen om fremtiden for andelsboligforeningerne i storbyen.
Læs mere her
tags: København, direktør, politi, borgmester, økonomi, Folketinget, storby, regeringen, SF, skatteminister, 2016, penge, regering, andelsboligforening, energi, journalist, boligforening, værktøj, kaffe,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar