Dansk Byggeri vurderer, at de 10.000 rådne og ubeboelige huse, som alene står og samler skimmel og utøj, kan bortskaffes for ca. 100.000 kr. pr. stk.
- Det vil ikke være nogen bekostelig affære at få elimineret problemet med de mange dårlige bygninger, og vi kan ikke være andet bekendt, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius, som i lige præcis denne sammenhæng afviser kreative løsninger med salg til udlændinge eller lempelse af bopælspligten som brugbare løsninger.
- Det er nogle elendige rønner, som står faldefærdige rundt omkring i landets yderområder. Det er med til at fastholde et negativt image, og derfor skal de væk. Hvis vi afsætter 250 mio. kr. i en fortsættelse af nedrivningspuljen over fire år, så vil problemet være løst.
Det er tal fra kommunerne, der viser, at der i dag står godt og vel 10.000 faldefærdige boliger og venter på at blive revet ned. Derfor opfordrer Dansk Byggeri regeringen til at videreføre intentionerne med den midlertidige nedrivningspulje fra 2010 og 2011.
- Puljen skal være midlertidig, da pointen er at eliminere et strukturelt opstået problem. I 2010 og 2011 kom der flere ansøgninger end der var afsat penge til, og derfor må vi have arbejdet gjort færdigt. Vi foreslår derfor, at der afsættes 250 mio. kr. på finansloven de næste fire år, så det akutte behov for at få nedrevet de faldefærdige og beskæmmende huse bliver imødekommet.
Dansk Byggeri vurderer, at det koster ca. 100.000 kr. at rive et hus ned og bortskaffe materialerne. Det betyder, at det vil koste i omegnen af én mia. kroner at fjerne de 10.000 huse, som kommunerne ønsker at slippe af med.
- Det vil samtidig sætte gang i en nødvendig indsats med at genskabe attraktive lokalmiljøer, der fastholder og forhåbentlig også tiltrækker beboere og erhvervsliv, der således kan bidrage til aktivitet og beskæftigelse i de hårdt tiltrængte yderområder, siger Torben Liborius.
Dansk Byggeri foreslår samtidig, at man med bevarelse af nedrivningspuljen udnytter muligheden for at sikre, at både miljø og arbejdsmiljø tilgodeses. Det indebærer, at de klare miljømæssige retningslinjer, der gælder for nedrivningsaktiviteter i staten, også gælder for kommunerne. Taget i betragtning, at nedrivningspuljen hviler på statslig finansiering, er det ifølge Dansk Byggeri naturligt at stille statslige krav til midlernes anvendelse.
- Jeg tror, at også forsikringsbranchen vil glæde sig over at få arbejdet gjort færdigt, da alternativet er at vente på en god og solid efterårsstorm som så kan vælte husene. Må vi have lov til at forslå, at det sker under ordnede forhold, slutter Torben Liborius, der vurderer, at der vil være en beskæftigelseseffekt på ca. 300 mand om året i en fireårig periode, dvs. i alt 1200 mand, som kan være med til at skabe en tiltrængt aktivitet og beskæftigelse i yderområderne.
Kontakt:
Erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri, telefon 23 32 34 95
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32
Læs mere her
tags: 2010, 2011, politi, regeringen, storm, penge, regering, kreativ, arbejdsmiljø, beskæftigelse, miljø, kaffe, finanslov,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar