Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Dansk Byggeri er imod sociale klausuler. Også selv om organisationen nu går med til forhandlingsbordet om udbudsmaterialet for Femernforbindelsen
- Dansk Byggeri er imod sociale klausuler, fordi de er både ufleksible og bureaukratiske og efter vores vurdering skaber mere arbejde til jurister end til lærlinge, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.
Politisk er der flertal for at anvende sociale klausuler på store offentlige anlægsprojekter, og derfor går Dansk Byggeri naturligvis i dialog med bygherrerne for at sikre, at klausulerne udformes hensigtsmæssigt.
- Når en stor bygherre som Femern A/S stiller krav om sociale klausuler, så er det klart, at vi vælger at søge indflydelse. Vi har selvfølgelig en interesse i, at klausulerne bliver udformet så fleksibelt som muligt og desuden er til at håndtere for virksomhederne også selv om vi principielt er imod sociale klausuler. Derfor har vi valgt at deltage i den arbejdsgruppe, der er nedsat på området, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.
- Det nytter ikke nytter noget, at vi sidder tilbagelænet og ser til, fordi vi ikke er enige i brugen af sociale klausuler. Det kommer ikke vores medlemmer til gode på nogen måde, tværtimod. Nu må vi i stedet arbejde aktivt for, at klausulerne udformes på bedst mulig vis for virksomhederne og så selvfølgelig for, at der rent faktisk opnås praktikpladser til danske unge.
I stedet for sociale klausuler anbefaler Dansk Byggeri frivillige partnerskabsaftaler om lærlinge. Dansk Byggeri har blandt andet indgået frivillige partnerskabsaftaler om lærlinge med Metroselskabet, Boligselskabernes Landsforening og flere kommuner.
- Partnerskaberne er langt mere fleksible end sociale klausuler, og så er de med til at understøtte et bredt samarbejde mellem centrale aktører, når det gælder om at skaffe praktikpladser til unge. Efter vores overbevisning skaber de også flere praktikpladser end klausulerne. I Herlev har vores partnerskabsaftale fx ført til 35 praktikpladser, hvilket er langt mere end kommunen kunne have opnået med sociale klausuler, siger Louise Pihl.
Kontakt
Afdelingschef Louise Pihl, Dansk Byggeri, telefon 72 16 01 77, mobil: 25 66 63 12
Kommunikationskonsulent Mette Skovgaard Petersen, Dansk Byggeri, telefon: 72 16 02 81, mobil: 30 27 37 01
Læs mere her
tags: Herlev, virksomhed, praktikplads, organisation, lærling, kaffe,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar