søndag den 7. oktober 2012

OPP-udvalg skal få milliardopgaver i spil nu

OPP, Offentligt-Privat-Partnerskab, kan sikre, at en række store opgaver bliver løst. Så hvordan kommer vi i gang Det spørgsmål tager Byggesocietetet nu fat på, og det bliver samtidig belyst på en stort anlagt konference på Christiansborg på tirsdag den 9. oktober.

OPP er en vigtig brik i at få løst nogle af de milliardstore opgaver som Danmark står overfor. Flere steder i udlandet har bygge- og ejendomsbranchens parter fundet sammen med offentlige myndigheder og dermed fået sat skub i en helt nødvendig udvikling af samfundet.

Indtil videre har vi ikke været gode nok i Danmark i forhold til vores nabolande til at gribe den udvikling, men det vil Danmarks eneste tværgående netværksorganisation, Byggesocietetet, nu gøre noget ved.

Byggesocietetet, der bygger en stor del af sine aktiviteter på et værdifuldt arbejde i fagudvalg med fokus på særlige væsentlige områder eller problemstillinger, opretter nu et nyt udvalg med nogle af branchens mest kompetente OPP-spillere, der her bliver bragt sammen for at sikre de bedst mulige betingelser for at bruge OPP optimalt til at sikre fremtidens Danmark - både når det gælder offentlige bygninger og ikke mindst infrastruktur.

Det nye OPP-udvalg skal bringe Danmark på højde med vores nabolande, hvor blandt andet det nye Karolinska sygehus i Stockholm til 14 milliarder kr. bliver bygget som OPP-projekt.

Herhjemme har vi erfaringer fra blandt andet Rigsarkivet, retsbygninger og folkeskoler og en enkelt motorvej, og den erfaring vil det nye fagudvalg nu bygge videre på for at fremme den videre udvikling.

Torben Hartz, der er en af Danmarks mest erfarne aktører på området bliver formand for udvalget. Han sidder i dag som director og leder af infrastruktur-området hos revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG og har tidligere været chef for DNB Nord i Danmark, da banken var finansiel partner på flere af de første OPP-projekter i Danmark.

- Der er mange gode muligheder for at få løst opgaverne ved at bruge OPP-modellen rigtigt. Det vil vi tage fat på i fagudvalget nu og gå i dialog med politikere og andre interessenter, så vi får opgaverne på banen og løst dem, siger Torben Hartz.

Han suppleres af formand for Byggesocietetet Tony Christrup:

- Byggesocietetets store styrke er, at vi forener interessenter fra forskellige dele af bygge- og ejendomsbranchen, og dermed virkelig kan rykke udviklingen i et målrettet forum. Vi bliver hørt også på Christiansborg, når vi som branche kommer med kvalitative og konstruktive input til det videre arbejde, siger Tony Christrup.

Emnet er topaktuelt netop nu, og på tirsdag stiller finansminister Bjarne Corydon og tidligere skatteminister Kristian Jensen op til en konference om, hvorfor vi ikke har fået mere gang i OPP i Danmark.

Det er de to folketingsmedlemmer fra Venstre Kim Andersen og Preben Bang Henriksen, der har sat emnet på dagsordenen i samarbejde med KPMG.

Dagen indledes af netop Torben Hartz, der sammen med en lang række andre folketingspolitikere og fremtrædende repræsentanter fra pensionssektoren, rådgivere, den offentlige sektor og universitetsverdenen vil indgå i en fordomsfri debat om mulighederne for at få milliardopgaverne i spil. Byggesocietetet vil desuden være repræsenteret ved formand Tony Christrup på konferencen på Christiansborg.

Yderligere oplysninger:

Formand for det nye OPP-udvalg Torben Hartz, tlf. 25 29 34 85 eller e-mail thartz@kpmg.dk
Formand for Byggesocietetet Tony Christrup, tlf. 23 46 62 35 eller e-mail tc@arkitektgruppen.dk

Tid og sted:

Konferencen om OPP i Danmark ønsketænkning eller realisme bliver afholdt den 9. oktober kl. 12.00-16.40 på Christiansborg.

Se mere på www.kpmg.dk/arrangementer

Billedtekster:
Billede 1: Tony Christrup, formand for Byggesocietetet
Billede 2: Sønderborg Motorvejen er et af de første OPP-projekter i Danmark. Foto: Region Sydjylland.

Læs mere her

tags: Danmark, KPMG, Venstre, folketingsmedlem, politi, Stockholm, folketingsmedlemmer, udland, sygehus, skatteminister, motorvej, Sønderborg, folkeskole, Motor, Christiansborg, organisation, offentlige sektor, finansminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar