lørdag den 17. november 2012

10 gode råd om solcelleanlæg til dig, der vil passe på dit hus

Overvejer du, som tusindvis af andre danskere, at installere et solcelleanlæg Så er der nogle ting, du skal huske. Ellers risikerer du at skæmme dit hus og i værste fald ødelægge arkitekturen.

Ultimo 2010 var der ca. 750 solcelleanlæg i Danmark og ved udgangen af august 2012 var der, i følge Dansk Energi, installeret ca. 22.000 anlæg. Det vil sige, at markedet i øjeblikket fordobles hver 3 måned.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Arkitektforeningen bakker op om udbredelsen af energirigtige løsninger i bygningsmassen, herunder solceller. Men dette skal gøres samtidig med, at den danske bygningskultur fra parcelhuse til bevaringsværdige bygninger og landbrugsejendomme ikke skæmmes.

En måde at imødegå problemet er, at kommunerne grundigt overvejer, hvordan de vil håndtere den eksplosive vækst af solcellepaneler. Det kunne med fordel ske i en arkitekturpolitik, gennem de kommunale retningslinjer eller som en del af deres planstrategi. Men det er bestemt også op til enkelte boligejer at søge faglig rådgivning, inden man sætter solcelleanlæg op. Jeg håber de 10 gode råd kan hjælpe på vej , siger Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen.

Det er de to arkitekter MAA og specialister på solcelleområdet; Ellen Kathrine Hansen, rådgiver, ekstern lektor på AAU-Cph og DTU og Arkitektforeningens repræsentant i Solar City Copenhagens bestyrelse og leder af Solar City Copenhagen Karin Kappel, der i samarbejde med Arkitektforeningen har formuleret de 10 råd.

Læs mere om Arkitektforeningen
www.arkitektforeningen.dk

Læs mere om Solar City Copenhagen
www.solarcitycopenhagen.dk

Download pjecen her, eller i den vedhæftede udgave
http://arkitektforeningen.dk/sites/arkitektforeningen.dk/files/solcelleanlaeg_-_ny_udgave.pdf

Vedhæftede foto: Matin Yhlén

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, direktør, politi, boligejer, 2012, DTU, energi, strategi, AAU, Solar,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar