Dansk Byggeri har i flere år forsøgt at få myndighederne til at forholde sig til, hvordan PCB-holdigt byggeaffald skal håndteres
Dansk Byggeri opfordrer endnu en gang myndighederne til at få sat gang i arbejdet med at lave en national handlingsplan for håndteringen af miljøgiften PCB. Indtil videre har myndighederne ikke været lydhøre, og det har fået byggebranchen til i samarbejde med fagforeningerne at lave en arbejdsanvisning i form af en branchevejledning for hvordan PCB-holdigt byggemateriel skal håndteres.
- Men en sådan vejledning kan langt fra erstatte klare retningslinjer fra myndighedernes side. Der er brug for, at myndighederne anviser, hvornår og hvor vi skal lede efter PCB, og ikke mindst udstikker klare retningsliner for hvordan man skal agere, når man finder PCB, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.
I dag er det stadig bygherres ansvar via den projekterende at anvise, hvor der findes farlige stoffer i bygningen. Det vil sige, at de også skal oplyse det, hvis der findes PCB.
- For at sikre, at håndteringen af pcb sker så ansvarligt som muligt, vil vi have indført lovpligtige nedrivningstilladelser på linje med byggetilladelser. På den måde kan man sørge for, at de firmaer, som påtager sig opgaven rent faktisk ved at opgaven inkluderer håndtering af PCB-holdigt byggeaffald, siger Mette Møller Nielsen og tilføjer, at en række professionelle nedbrydere lavet en særlig uddannelse og en kontrolaftale om selektiv nedbrydning, som skal sikre korrekt håndtering og sortering af blandt andet PCB-holdigt materiale.
Kontakt:
Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 97, mobil: 22 45 47 72
Henriette Døssing, pressekonsulent, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16
Læs mere her
tags: uddannelse, fagforening, fagforening, byggetilladelse, arbejdsmiljø, miljø,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar