En ny undersøgelse fra NRGi viser, at østjyderne vil bruge færre penge på energiforbedringer i 2013, én af de væsentligste årsager er, at håndværkerfradraget er fjernet.
NRGi har foretaget en undersøgelse blandt de østjyske boligejere for at tage temperaturen på lysten til at investere i energiforbedringer. En fjerdedel planlægger at lave energiforbedringer på boligen.
Dog viser undersøgelsen, at 10 procent helt afstår fra at lave nye energiforbedringer på boligen på grund af, at de ikke længere har mulighed for at benytte håndværkerfradraget her fra årsskiftet, og størrelsen af den samlede investering er også faldende. I 2012 blev der gennemsnitligt anvendt godt 70.000 kroner til energiforbedringer, mens forventningen for 2013 ligger på cirka 66.000 kroner. 25 procent svarer direkte, at de vil investere mindre, fordi de ikke længere kan benytte håndværkerfradraget.
- Det er selvfølgelig glædeligt, at hver fjerde østjyde har planer om at foretage energiforbedrende tiltag på boligen. Det er godt for miljøet og samfundet, at de private boligejere sikrer energibesparelser. Men det er tankevækkende, at bortfaldet af håndværkerfradraget har så direkte en indvirkning på investeringslysten, når nu undersøgelser påviser, hvor store potentialer, der ligger i at energiforbedre de private boliger. Det, synes vi som energiselskab, der rådgiver om energibesparelser, er ærgerligt at tabe på gulvet. Ikke mindst når vi også kan se, at der er rigtig mange arbejdspladser forbundet med energiforbedringer, siger administrerende direktør i NRGi, Søren Sørensen og fortsætter:
- I NRGi er vi cirka 1.200 medarbejdere, som alle arbejder med energiforbedringer og bæredygtighed. Samfundsnytten ved energiforbedringer er ikke blot forbundet til klimaet, men bidrager også positivt til vækst i beskæftigelsen.
Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget af DMA Research. Der er i alt gennemført 509 telefoniske interview i perioden 7.-10. januar 2013.
Type energiforbedringer: Udskiftning af vinduer og isolering er de mest populære energiforbedringer 2013. De står for henholdsvis 33 og 38 procent. Hver femte ville have overvejet at opsætte et solcelleanlæg, hvis tilskudsordningen havde været uændret.
Forskning fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at boligejere i gennemsnit let kan opnå 25 procent besparelse på energiforbruget, og at det også er økonomisk rentabelt.
Undersøgelsen kan rekvireres hos kommunikationschef Christian Bogh
Læs mere her
tags: direktør, interview, økonomi, 2013, boligejere, boligejer, energiforbrug, 2012, penge, energi, kommunikation, beskæftigelse, miljø, Forskning,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar