Ivarsson introducerer nu et autentisk og naturligt facademateriale på det skandinaviske marked. EQUITONE indgår i en lang række markante europæiske byggerier, og vil sætte scenen for en helt ny æstetisk oplevelse af ethvert byggeri.
Mere end to årtiers erfaring med udvikling af arkitektoniske byggematerialer har ført til EQUITONE fibercement et eksklusivt materiale, der yder effektiv beskyttelse mod det nordiske klima. Fibercement består hovedsagligt af cement, der ved blanding med fibre opnår en meget høj styrke. Som byggemateriale er det let og stærkt. Det er et vedligeholdelsesfrit og miljøvenligt materiale, der selv under hårde vejrforhold består gennem generationer
Fibercement giver nogle unikke muligheder for at skabe et æstetisk udtryk i særklasse. Fibercement er et fleksibelt materiale, der går elegant i spænd med andre materialer enten som et naturligt match eller som en kontrast, der skaber liv på facaden , siger Jan Krause, arkitekt og professor ved University of Applied Sciences i Tyskland.. Han er desuden forfatter til bogen Fibercement technology and design .
Enestående arkitektur med EQUITONE
Hvordan vi oplever en bygnings facade er afgørende for, hvordan vi oplever hele bygningens arkitektoniske udtryk. Farver, overflader, strukturer og konstruktionen generelt skaber sit eget præg og bidrager dermed til den samlede æstetiske oplevelse. Samtidig er teknikken afgørende for et smukt udtryk i mange år fremover.
En klimaskærm beskytter bygningen mod nedbør og fugt, og et hulrum med ventilationsåbning sikrer, at luften frit kan cirkulere bag panelet og ventilere fugten bort. Det er således ikke tilfældigt, at den ventilerede facade, som EQUITONE, har sin oprindelse i Skandinavien, for teknikken er meget velegnet i områder med krævende klimaforhold.
EQUITONE byder desuden på et bredt tilbehørsprogram, og stiller dermed et væld af muligheder til rådighed for at udvikle spændende, anderledes og utraditionelle facadeløsninger. Det gælder også i arkitektoniske projekter med fokus på energivenlighed, eller i projekter hvor man ønsker at kombinere forskellige materialer.
Europæisk dagsorden
Med introduktionen af fibercementproduktet EQUITONE har Ivarsson en ambition om at sætte dagsordenen på det skandinaviske marked, ligesom det sker i resten af Europa, hvor en lang række markante byggerier allerede præger det europæiske bybillede. Det gælder blandt andet en ganske særlig kontorbygning i Venlo, Holland, Innovatoren , hvor byggeriet indgår i harmoni med områdets mere end 100 år gamle træer. Det omfatter desuden også det helt nye musikhus i Erl i det nordlige Østrig, som er skabt af arkitekten bag det verdensberømte Porsche museum, Delugan Meissl.
Fælles for byggerierne er, at arkitekterne bag valgte EQUITONE som facademateriale.
BILLEDMATERIALE:
Musikhuset i Erl: Delugan Meissl Associated Architects, Austria (billedfil: 3635, 3374)
INNOVA COMPLEX Venlo, Architect : JCAU Jo Coenen Architects & Urbanists, Amsterdam (billedfiler 12 og 51)
FAKTA OM EQUITONE
EQUITONE er et mineral-kompositmateriale med fremragende æstetiske og fysiske egenskaber fremstillet af fibercement med cement som bindemiddel sammen med organiske fibre. EQUITONE-serien, der består af de fire typer natura, textura, pictura og tectiva, tilbyder nye dimensioner inden for facadebeklædning med fibercement. Det fleksible materiale er kendetegnet ved en høj grad af arkitektonisk frihed, og de unikke materialeegenskaber gør serien til et overlegent byggemateriale.
OM IVARSSON
Ivarsson er kendt som udvikler af en række systemløsninger, og på et marked præget af stor konkurrence skiller virksomheden sig ud ved at levere energirigtige og bæredygtige facadeløsninger til konkurrencedygtige priser. I mere end 30 år har Ivarsson leveret innovative kvalitetsprodukter til byggeriet, der stiller stadig højere krav til kvalitet, miljø og sikkerhed. Ivarsson er en del af Etex Group, som er et 100-årigt familieejet belgisk selskab, repræsenteret i 44 lande.
Læs mere her
tags: euro, Tyskland, Europa, Holland, virksomhed, Porsche, museum, energi, Østrig, skandinavisk, miljøvenlig, sprog, konkurrence, forfatter, Skandinavien, miljø, miljøvenligt,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar