onsdag den 24. april 2013

Penge til bygninger og veje er væk

Dansk Byggeri påviser i en ny analyse, at kommunerne i de sidste ni år har brugt 12 mia. kroner færre end de har budgetteret.

12 mia. kroner. Det er forskellen på, hvor meget kommunerne har budgetteret med at bruge på vedligeholdelse, nybyggeri og anlæg af kommunale veje og bygninger og, hvor meget der reelt er blevet brugt gennem en ni-årig periode.

Dansk Byggeri har sammenlignet kommunernes budgetter og regnskaber, og analysen viser, at der er foretaget en markant nedprioritering af kommunale bygninger og veje i 2000-2008. Hvis kommunerne havde brugt de penge, som var budgetteret, kunne vedligeholdelsesefterslæbet på 14 mia. kroner stort set have været undgået.

- Nedprioriteringen af vedligeholdelse er noget, der kan ske i en kort periode. Men når det sker konsekvent gennem en årrække, risikerer man, at det ikke blot er vedligehold der skal til, men i stedet genopretning. Og det bliver langt dyrere for kommunerne og dermed for skatteborgerne, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri.

Hele analysen kan ses på www.kommunalperformance.dk Her findes også andre analyser, hvor Dansk Byggeri har sat fokus på kommunernes performance og serviceniveau.

Yderligere oplysninger:
Lars Storr-Hansen, adm. dir. Dansk Byggeri, telefon: 72 16 01 01, mobil: 41 19 33 04
Henriette Døssing, pressekonsulent, Dansk Byggeri, telefon: 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16

Læs mere her

tags: 2008, direktør, regnskab, penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar