Dansk Byggeri forventer, at et nyt bygningsreglement øger fokus på energieffektivisering både ved nybyggeri og ved renovering.
Folketinget har netop vedtaget en ændring af byggeloven, der baner vejen for et nyt bygningsreglement senere i år. Dansk Byggeri forudser, at der i det nye bygningsreglement, BR10, vil være øget fokus på energieffektivisering både ved nybyggeri og renoveringer af den eksisterende bygningsmasse.
- Med de ændringer, som vi forventer, vil renoveringen af bygningsmassen gå hånd i hånd med en reduktion af energiudgifterne og i sidste ende af CO2-udledningen, udtaler afdelingschef Eva Kartholm, Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri regner blandt andet med, at det nye bygningsreglement vil stille krav om, at der vælges energirigtigt, når bygninger renoveres og istandsættes, og der for eksempel udskiftes vinduer og døre eller andre bygningskomponenter.
- Selvom det måske i udgangspunktet kan virke voldsomt, at man ikke kan istandsætte sit tag, uden at foretage en gennemgribende efterisolering, forventer vi, at reglerne følger det fornuftige princip, at udskiftningen skal være økonomisk rentabel for bygningsejeren. Altså at den omkostning, som pålægges husejeren, skal kunne tjene sig ind i form af sparede energiudgifter, siger Eva Kartholm.
Dansk Byggeri vil i samarbejde med organisationens faglige sektioner og interessegrupper deltage i den offentlige høring om det nye bygningsreglement, som forventes at blive gennemført i løbet af foråret. Derefter vil Dansk Byggeri sætte sine medlemmer stævne ved en række møder, hvor medlemmerne får en indføring i det nye reglement og de praktiske ændringer, som de nye regler afstedkommer i dagligdagen.
- Afhængigt af ikrafttrædelsesdatoen for BR10 forventer vi at afholde en række landsdækkende informationsmøder hen over efteråret, afslutter Eva Kartholm
Yderligere oplysninger:
Eva Kartholm , afdelingschef, Dansk Byggeri, telefon: 72 16 01 42, mobil: 20 20 01 98
Henriette Døssing, pressekonsulent, Dansk Byggeri, telefon: 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16
Læs mere her
tags: CO2-udledning, økonomi, CO2-udledningen, Folketinget, energi, organisation,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar