Lokale– og Anlægsfonden har indbudt ni tegnestuer til at komme med forslag til at skabe enkle og æstetisk vellykkede spejderhytter eller andre friluftsfaciliteter. Det unikke ved arkitektkonkurrencen er, at brugerne selv skal være med til at bygge vinderforslagene.
Arkitekterne skal tænke brugerne ind i projektet allerede under byggefasen i Lokale– og Anlægsfonden nye arkitektkonkurrence. Det er nemlig spejdere og andre friluftsentusiaster, som skal være med til at bygge deres egne nye arkitekttegnede hytter.
Ni danske tegnestuer er blevet indbudt til at komme med forslag på prisbillige, enkle, æstetisk vellykkede friluftsfaciliteter med god kontakt mellem inde og ude og med en fleksibilitet, der muliggør, at hytterne kan anvendes til flere formål. Samtidig er tre spejder– eller friluftsgrupper blevet udvalgt til at deltage i projektet. I praksis betyder det, at tre tegnestuer tegner til en gruppe, og dermed vil projektet ende med tre færdige hytter eller friluftsfaciliteter. De tre grupper, som er blevet udvalgt, har på forhånd tilkendegivet, at de har mod og ressourcer til at bygge med. Tanken er, at medbyg vil skabe billige løsninger, og samtidig engagere brugerne i deres nye hytte.
"Projektet er interessant for arkitekterne, da de kan være med til at bryde det standardiserede byggeri og skabe bedre produkter til en lav pris. Medbyg er en udfordring for arkitekterne, da de er vant til at skabe løsninger, som kan udføres af professionelle. Vi er dog sikre, på at konkurrencen vil skabe gode og flotte løsninger, som kan være til inspiration for fritids– og friluftsbyggeriet fremover," siger direktør i Lokale– og Anlægsfonden, Torben Frølich.
Hytterne skal være på mellem 80 og 120 m2. Udgifterne til projektet forventes at ligge på 600.000 til 800.000 kr., hvor af den lokale spejder eller friluftsgruppe skal finansiere 400.000 kr., mens Lokale– og Anlægsfonden betaler resten. Hytterne skal efter planen bygges i sommeren/efteråret i år.
Grupperne og de ni arkitekter er:
Baptistspejderne i Hellum ved Skørping
Arkitekter:
Nord as, Aalborg
GPP arkitekter, Århus
Kim Nielsen, København
KFUM–spejderne i Lund ved Horsens.
Arkitekter:
Gurli Andreassen, Århus
Gys arkitekter, København
Pluskontoret, Århus
Havkajak Center Marstal
Arkitekter:
Tanja Jordan, København
Erik Brandt Dam, København
Creo Arkitekter S&I, Odense
Lokale– og Anlægsfonden uddeler årligt ca. 80 mio. kr. fra tipsmidlerne til idræts–, kultur– og fritidsbyggeri. Fonden støtter især den gode idé og den nyskabende arkitektur, der kan benyttes af mange forskellige brugere.
Læs mere her
tags: København, direktør, Århus, Horsens, Odense, Aalborg, fleksibilitet, konkurrence,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar