Med Fermacell fibergips kan det nye bygningsreglements skrappe energi–krav opfyldes uden at øge væggenes tykkelse. Lette træskeletvægge med Fermacell gør, at man slipper for op til seks cm tykkere traditionelle ydervægge.
Fra nytår 2006 trådte de meget større krav til nye huses energibesparende evner i kraft. De skærpede bestemmelser forventes at blive en stor udfordring for alle byggeriets parter. De nye regler betyder, at massive eller tunge vægge skal have op til seks cm tykkere isolering for at reducere energiforbruget med de krævede 25 % i forhold til de gamle regler.
Lette træskeletvægge med Fermacell fibergips bevirker, at man slipper for op til seks cm tykkere ydervægge af f.eks. traditionelt beton eller mursten. Den øgede isolering fylder nemlig mindre i en trævæg, fordi den kan ligge inde i skelettet, hvor den i en betonvæg klæbes udenpå betonen.
"Det kan bestemt give nogle konstruktionsfordele at vælge trækonstruktioner i forhold til det nye bygningsreglement. Der er mange muligheder," siger civilingeniør Peter Fynholm fra Teknologisk Institut.
Fermacellpladens statiske egenskaber og holdbarhed er lige god som f.eks. beton eller mursten. Fibergipsplader på indervæggene kan spare mange lag traditionel gipskarton. Ét lag fibergips erstatter oftest de gængse 2–lags løsninger og opfylder samtidig almindelige brand– og lydkrav.
Nemmere arbejdsgang
Også ombygninger og renoveringer skal om få måneder i langt højere grad leve op til samme regler som nybyggeri. Efter en overgangsperiode træder de nye krav endeligt i kraft den 31. marts 2006.
En del af de nye regler er en øget metodefrihed i forhold til valg af bygningskomponenter. Og her kan fibergips i forbindelse med lette træsskeletvægge komme på banen.
"Fermacell fibergipsplader giver en nemmere og billigere arbejdsgang end traditionel gipskarton. Fibergips er slag– og skruefast og kan ofte nøjes med ét lag. Det betyder endnu bedre mulighed for præfabrikation og mere ensartet byggeri," fortæller teknisk chef Claus Møller fra Xella Byggesystemer.
Ved byggeri med lette præfabrikerede trækonstruktioner kan fibergips forkorte byggeprocessen med to til fire uger. Kortere byggetid og ingen unødvendig fugtbelastning sparer kroner og øre på bundlinien.
Fibergips kan klammes, sømmes eller skrues i og kræver ingen forboring. Og så er det nemt at hænge sine billeder op på fibergipsvægge med et almindeligt søm.
Læs mere her
tags: nytår, energiforbrug, 2006, energi, Teknologisk Institut,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar