søndag den 3. november 2013

Vindere fundet i nytænkende arkitektkonkurrence

Tre tegnestuer har vundet Lokale– og Anlægsfondens arkitektkonkurrence om at skabe nye bud på enkle og æstetisk vellykkede spejderhytter eller andre friluftshytter. Det særlige ved hytterne er, at brugerne selv skal være med til at bygge dem.

Lokale– og Anlægsfonden har fundet tre vindere, der hver især kan sætte sit præg på fremtidens spejder– og friluftshytter. Arkitekterne blev stillet opgaven at komme med forslag på enkle og æstetisk vellykkede friluftsfaciliteter med god kontakt mellem inde og ude og med en fleksibilitet, der muliggør, at hytterne kan anvendes til flere formål. En af de store udfordringer ved opgaven er, at hytterne skal kunne opføres for en meget lav pris. For at dette skal lykkes skal hytterne opføres med en høj grad af medbyg fra brugerne selv
Tre friluftsgrupper var på forhånd udvalgt til at deltage i det unikke projekt, og nu er der fundet en vinder til hver enkelt gruppe.

Vinderne er:

Erik Brandt Dam og Nikolaj Bo Andersen – Havkajak Center Marstal.
"Til havnen i Marstal på Ærø har de københavnske arkitekter tegnet et spændende byggeri i et arkitektonisk afdæmpet udtryk til glæde for hele området. Projektet er inspireret af tidligere tiders strandhytte–byggeri, der med små uensartede og dog homogene hytter, gav strandkanten sin egen karakter, samtidigt med at mere private rum mellem husene kunne opstå. Indtil der er lavet lokalplan for området, ligger projektet stille, men herefter skulle byggeaktiviteten gerne blive synlig på Marstal Havn," skriver bedømmelsesudvalget.

Tegnestuen Pluskontoret – KFUM–spejderne i Lund ved Horsens
"De århusianske arkitekter har lavet et overbevisende forslag til en spejderhytte, der med god (bygge)hjælp fra spejderne og deres forældre kan danne nye spændende rammer om spejderaktiviteterne hos KFUM–spejderne i Lund. En enkel ensartet rammekonstruktion på et trædæk udgør grundstammen i huset. Rammerne vendes forskelligt, hvilket giver huset en varieret facade og rumlige muligheder for både at skabe det store fællesrum og de mindre enheder," skriver bedømmelsesudvalget.

GPP–arkitekter – Baptistspejderne i Hellum ved Skørping
"Den århusianske tegnestue har tegnet en anderledes træhytte. Bygningen består i princippet af tre enkeltenheder, der sættes sammen til en flot og funktionel løsning. En "ryg" med alle installationer som toiletter, køkken (både indendørs og udendørs) og masseovn, en fleksibel kasse, som kan deles op i tre grupperum eller ét fællesrum, og til sidst et stort tag, der både dækker over de indendørs arealer og store terrasser," skriver bedømmelsesudvalget.

Direktør i Lokale– og Anlægsfonden, Torben Frølich udtaler:
"Hvert enkelt forslag er unikt og giver alternativer til de mere standardiserede byggerier i friluftslivet. Arkitekterne har alle været gode til at integrere tanken om, at brugerne skal være med til at bygge hytterne, og alligevel har alle tre projekter et højt arkitektonisk niveau.

Hytterne skal være på mellem 80 og 120 m2. Udgifterne til projektet forventes at ligge på 600.000 til 800.000 kr., hvor af den lokale spejder eller friluftsgruppe skal finansiere 400.000 kr., mens Lokale– og Anlægsfonden betaler resten. Hytterne skal efter planen bygges i år.

For yderligere billedmateriale kontakt Michael Skovbo Jensen, tlf. 32 83 03 30.

Lokale– og Anlægsfonden uddeler årligt ca. 80 mio. kr. fra tipsmidlerne til idræts–, kultur– og fritidsbyggeri. Fonden støtter især den gode idé og den nyskabende arkitektur, der kan benyttes af mange forskellige brugere.
 

Læs mere her

tags: Horsens, fleksibilitet, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar