mandag den 10. marts 2014

Ny uddannelse vil styrke byggebranchen

Flere erhvervsakademier har i samarbejde med erhvervslivet lanceret en ny byggekoordinatoruddannelse, som skal bygge bro mellem håndværkeren og akademikeren
Til efteråret introduceres en ny toårig byggekoordinatoruddannelse. Uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem flere erhvervsakademier, Teknisk Landsforbund og Dansk Byggeri. Erhvervsakademierne tæller blandt andre SydVest i Sønderborg og Esbjerg, Erhvervsakademi Lillebælt og Erhvervsakademi MidtVest. Byggekoordinatoruddannelsen skal øge produktiviteten i byggebranchen ved at reducere spildtid i byggeprocesser, øge fokus på kommunikation og forbedre samarbejdet mellem de forskellige faggrupper på byggepladsen.

- Uddannelsen forener forretningsforståelse og viden om det byggefaglige og gør dermed dimittender i stand til at tænke forretning ind i alle faser af et byggeri. Det er der i høj grad brug for i branchen, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Nye byggekoordinatorer skal i fremtiden kunne klare de stigende krav til produktivitet, økonomi og lovgivning i byggeprocesser, og derfor er ledelse, logistik og kommunikation på skoleskemaet i den nye uddannelse.

- Arbejdsgivere efterspørger i høj grad disse kompetencer. Derfor har vi behov for et uddannelsesløft og et øget fokus på planlægning og kommunikation, hvis vi skal fremtidssikre branchen, siger uddannelseskonsulent i Dansk Byggeri, Sidse Frich Thygesen.

Byggekoordinatoren skal for eksempel være bindeleddet mellem mureren og arkitekten eller tømreren og ingeniøren. Det vil styrke koordineringen i byggeprocessen og øge produktiviteten på byggepladsen. Byggekoordinatoren skal eksempelvis holde styr på tidsplaner og sikre, at kontrakterne og budgetterne bliver overholdt og leveret til tiden.

Hos Teknisk Landsforbund, der organiserer 30.000 medlemmer inden for bl.a. byggeri og produktion, er næstformand Per Løftstrøm Sørensen også begejstret for det nye uddannelsestilbud.

- Det er positivt, at der nu kommer et nyt tilbud med denne selvstændige uddannelsesprofil på et erhvervsakademiniveau. De nye byggekoordinatorer skal ikke ses som konkurrenter til byggeteknikere eller bygningskonstruktører, siger Per Løftstrøm Sørensen.

Fakta
Byggekoordinatoruddannelsen er en toårig videregående erhvervsakademiuddannelse med et obligatorisk praktikforløb på 3. semester. Uddannelsen giver et bredt fagligt fundament og mulighed for at specialisere sig inden for eksempelvis bæredygtighed. Byggekoordinatorer vil kunne få job i bygge- og anlægsbranchen, entreprenørbranchen, offentlige virksomheder og ved tegnestuer. Adgangskrav er enten en gymnasial eksamen eller relevant EUD-uddannelse indenfor bygge og anlæg.

Læs mere her

tags: Esbjerg, økonomi, uddannelse, EU, lovgivning, selvstændig, virksomhed, erhvervslivet, produktivitet, Sønderborg, Lillebælt, kommunikation, entreprenørbranche, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar