mandag den 9. juni 2014

Klogt at satse på en stærk energimærkning

De bygningssagkyndige og energikonsulenterne glæder sig over, at regeringen klart betoner et godt datagrundlag som fundament i den fremlagte strategi for energirenovering BfBE – Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter - samler danske virksomheder, der beskæftiger sig med huseftersyn, energimærkning af ejendomme og øvrige konsulentydelser vedrørende bygninger. Her har man med en vis spænding set frem til regeringens strategi for energirenovering.

- Og vi må sige, at udspillet er godt og fortjener ros. Vi glæder os over, at strategien vil basere fremtidig energirenovering på konkret og uvildig viden om behovene i de enkelte bygninger i form af en forbedret energimærkningsordning. Et energimærke leverer et solidt og unikt overblik over den energimæssige tilstand i en bygning, og mærket er et reelt videngrundlag for boligejerne forud for en beslutning om at energirenovere boligen. Det er klogt at holde fast i det element, siger direktør Torben Kaas, BfBE.

Han noterer videre, at strategien lægger op til, at energimærkerne skal bringes aktivt i spil, så markedets aktører kan bruge dem i en målrettet indsats over for ejere af bygninger med stort renoveringspotentiale.

- Det kommer til at ske via Energistyrelsens hjemmeside, hvor håndværkere og entreprenører kan se de grundlæggende data om konstruktioner og teoretiske energiforbrug. Det er glædeligt og løfter den samfundsmæssige nytte af energimærkningsordningen, siger Torben Kaas.

Det er også data og grundlæggende viden, som er i spil, når der i strategien lægges op til, at den enkelte bygningsejer kan undersøge energisparemulighederne via en hertil indrettet hjemmeside.

- Det er et godt incitament at give adgang til analyse og til at få foretaget økonomiske beregninger af de enkelte energirenoveringsprojekter. For større bygningsejere bliver energimærket udviklet, så det kan indgå direkte i porteføljeforvaltningen og i renoveringsplanlægningen for de enkelte bygninger. Dermed imødekommer man et vigtigt ønske, som BfBE længe har fremført i forhold til udvikling af energimærkningsordningen, siger Torben Kaas og slutter:

- Vi har set, at offentliggørelsen af energimærkekarakteren har givet et stort løft til bygningsejeres og lejeres interesse for at renovere bygninger. Det afspejles ikke mindst i priserne, hvor der ses en tydelig sammenhæng mellem energimærkets karakter og kvadratmeterprisen. Det bekræfter, at regeringen holder fast i den rigtige strategi ved at bygge videre på energimærkningsordningen.



tags: direktør, økonomi, boligejer, regeringen, energiforbrug, virksomhed, regering, energi, strategi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar