Byggeriet af 22 forskerboliger ved J.C. Jacobsens historiske have i Carlsberg Byen er nu i gang. Boligerne bliver hjem for topforskere fra ind- og udland, der er på gæstebesøg i Danmark. I det syd-østlige hjørne af Carlsberg Byen er byggerierne af den nye Carlsberg Station og Professionshøjskolen UCC's nye campus Carlsberg allerede i fuld gang. Nu er endnu et byggeri i området skudt i gang, da første spadestik til 22 nye forskerboliger er taget. De nye forskerboliger støder op til den historiske J.C. Jacobsens Have og får den nye Carlsberg Station og Campus Carlsberg som nabo.
"Vi er glade for, at første spadestik er taget til et endnu et nyt byggeri i Carlsberg Byen. Byggeriet af Forskerboligerne er endnu et skridt i udviklingen af et nyt levende bykvarter i København. Med opførelsen af de nye forskerboliger bliver Carlsbergs tradition for at have topforskere fra ind- og udland på gæstebesøg samtidig videreført i en ny og tidssvarende udgave i Carlsberg Byen, hvilket vi naturligvis både er glade for og stolte over," siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S.
Det er udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der opfører de 22 nye forskerboliger for Carlsbergfondet. Byggeriet forventes at stå færdig medio 2016.
Kulturarv i nye klæder
Carlsbergfondet tog beslutningen om at påbegynde projektet på 200 års fødselsdagen for J. C. Jacobsen, grundlæggeren af Carlsberg. For J.C. Jacobsen var videnskaben central for udvikling af øl, men også for samfundet som helhed, og boligerne opføres for at fastholde en tæt kobling mellem Carlsberg, forskning og viden. Det har tidligere været Carlsbergfondets æresbolig, der har været hjem for forskere. Det var nemlig J.C. Jacobsens ønske, at boligen efter sønnen Carl Jacobsens hustrus død skulle overdrages som livstidsbolig til en videnskabsmand, der har tjent samfundet. Dens mest berømte beboer var formentlig Niels Bohr, som boede der fra 1932 til sin død i 1962.
Det er det danske arkitektfirma Praksis Arkitekter, der står bag tegningerne til det nye forskerboligbyggeri. Firmaet vandt Carlsbergfondets konkurrence om at tegne boligerne, fordi deres bud imponerede ved at nyfortolke og videreføre historien om Carlsberg blandt andet i kraft af byggeriets lyse farve, der går igen i nabobygningen og Carlsbergfondets æresbolig. Samtidig er vinderforslagets murværk udtryk for en dansk håndværksmæssig tradition omsat i nutidig arkitektur.
Læs mere her
tags: Danmark, Carlsberg, København, direktør, Niels Bohr, udland, 2016, videnskab, campus, konkurrence, Forsker,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar