torsdag den 4. september 2014

Mindre og billigere kabinetter Så glem kassetænkning



Flere vil kunne sikre sig besparelser i mange år frem ved at kigge samlet på udgifterne til konstruktion og til drift. Den rigtige investering i konstruktionsfasen kan spare meget i vedligeholdelse, arbejdsløn og samtidig give fx bedre arbejdsplads.



Roxtec er i dag mest kendt for sine fleksible kabelgennemføringer i bygninger, men faktisk har deres teknologi været brugt i kabinetter verden over siden 1990. De sikre og fleksible tætninger giver også en lang række fordele, når kabler skal trækkes ind i fx elmotorer og diverse skabe og kabinetter, især hvis der skal være fokus på sikkerheden. Et eksempel er hos virksomheden Haas-Meincke A/S, der producerer udlæggere, ekstrudere og ovne til fødevareindustrien. Her skiftede man til Roxtec, fordi de tidligere traditionelle forskruninger ofte gav problemer med hygiejnen. Chef for konstruktionsafdelingen Per Bjerrum fortæller, at man nu tænker og designer Roxtec ind i produkterne fra begyndelsen. "Fordelen er, at vi får 100% in¬tegrerede løsninger til de maskiner, hvor der er høje krav til tæthed og nem rengøring – og så er løsningen også økonomisk meget fornuftig".

Ved at tænke Roxtec ind i konstruktionsfasen, kan man eksempelvis minimere sit kabinet, fordi løsningen ganske enkelt fylder mindre end de traditionelle forskruninger. Det giver både bedre plads til at arbejde ved skabet, og er det topsikrede skabe, sparer man meget på at kunne bruge en mindre udgave. Endelig vejer Roxtecs løsning lidt under det halve af en forskruningsløsning, hvilket er en stor fordel fx off-shore. Den overordnede fordel er dog, at man får høj sikkerhed og stor fleksibilitet til lav totaløkonomi.

Betaler dyrt for at spare
Der er mange eksempler fra hele verden på, hvordan man i længden betaler dyrt for at spare. Det er typisk, fordi man vil spare i konstruktionsfasen, og derfor ender med at betale af i mange år på driften i stedet for. Et konkret eksempel er fra transportsektoren, hvor man havde anlagt skabe tæt ved banelegemet. Kulstøvet fra togets slæbesko blev suget op af ventilationen, men meget havnede alligevel i skabene, fordi de ikke var ordentligt sikrede. Derfor var man nødt til at støvsuge disse skabe hver tredje måned, for at undgå kortslutning. Det foregik om natten, når togene var ud af drift. Dermed blev driftsøkonomien belastet i mange år frem, noget der kunne have været undgået, hvis man fx fra start havde opprioriteret sikkerheden.
"Vi ser desværre tit, at tætninger bliver nedprioriteret. I tilfældet med toget ender regningen hos skatteborgerne, men det kan også gå rigtig galt med en kortslutning, og så er det noget, der rammer forsiderne. Det kræver en helt anden risikovurdering i den indledende fase, og her hjælper vi naturligvis gerne", forklarer Thomas Schöbel fra Roxtec Danmark.

Effektivt og enkelt
Roxtecs modulløsning er oprindeligt udviklet til skibe og off-shore, så der er ikke gået på kompromis med sikkerheden. Det ved de fx i Carometec A/S, der bl.a. udvikler touchskærme til slagterier. Her er langt over 100 kabinetter med skærme blevet trykspulet ved over 100 bar med 80 grader varmt vand dagligt i over tre år, uden at der er kommet skader pga. vand eller fugt. Det er dog ikke den eneste grund til, at CEO Henrik Andersen er glad for Roxtec Multidiameter.
"Med modulløsningen kan vi anvende færdige standardledninger med støbte stik. Det giver en langt større sikkerhed mod fejl og produktionsstop hos vores kunder, og det er en stor økonomisk fordel for dem, ligesom ledninger kan skiftes på stedet med standard kabler".

Den enkle og fleksible montage giver mindre montagetid og vedligeholdelse, og det sparer dyre installatørtimer. Man har udført en test, hvor man to montører installere 20 kabler i et skab ved at bruge henholdsvis forskruninger og Roxtecs modulløsning. Her var det dobbelt så hurtigt for dem både at bore ud til adgangen, samt at montere kablerne med modulløsningen. Desuden fyldte løsningen mindre, vejede det halve og krævede mindre værktøj. Resultatet bakkes op af Jesper Hansen, projekt manager hos Wilhelmsen Technical Solutions A/S.
"Med Roxtec er vi i stand til at installere kablerne hurtigere og bruge mindre værktøj, og vi har reduceret antallet af kabinettyper på vores lager", fortæller han.

Få øget indbygget sikkerhed
Roxtec modulrammen er konstrueret, så det ikke er muligt at "glemme" at lukke et hul og derved lukke noget ind. Derudover kan man indbygge ekstra sikkerhed, hvis man har armerede kabler. Her kan der løbe spændingsforskelle hen over et kabel, og kommer de med ind i et skab og rammer elektronikken, vil den bryde sammen. Bruger man en Roxtec BG ramme, er der en sporing i modulet, så man kan afisolere kablet ind til armeringen, sætte den i modulet, som derved udligner spændingen hen over alle kablerne og er forbundet til et jordspyd. Dermed er risikoen fjernet effektivt.

Man kan også kombinere med en EX klassificering, så man er sikret i forhold til brand og eksplosion. Roxtecs produkter er godkendt til zone 1 i forhold til ATEX direktivet.
"Kort sagt, kan vi sikre dine installationer i forhold til diverse krav, og vi kan samtidig gøre det hurtigere, enklere og med plads til fremtidige udskiftninger. Vores løsning fylder mindre, vejer mindre og har mindre vedligehold. Alt i alt kan vi spare kunderne for en masse i forhold til de traditionelle forskruninger", slutter Thomas Schöbel.

Roxtec BG vs. Forskruninger
Sammenligning ved montering af 20 kabler i kabinet
Det tog de to montører:
ca. 30 minutter at lave et hul til Roxtec modulet
ca. 1 time at bore 20 huller til kabler
57 minutter at montere alt i Roxtec modulet
2 timer og 4 minutter at installere alle 20 forskruninger

Forskel i vægt:
Forskruninger: 4.08 kg
Roxtec BG: 1.98 kg


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, virksomhed, fleksibilitet, teknologi, slagteri, Ford, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar