I 2017 får Danmark formentlig sin højeste bygning. Den kommer efter planen til at ligge på Nørrebro Gods. Ved at dele en 3D model online med borgerne, kan bygherrer undgå unødig frygt ved nye byggeprojekter. Efter artikler og debat i flere medier blev it-virksomheden Informi GIS inspireret til at bygge en 3D model, der viser syv 7-12 etagers bygninger og en 29 etagers bygning, placeret på Nørrebro på det nedlagte godsbaneareal. Det unikke ved dette projekt er, at 3D indholdet deles online og giver borgere mulighed for at se skyggevirkningen på forskellige tidspunkter af dagen og året.
Dette lille "proof of concept" må ikke betegnes som arkitektens endelige design, men derimod en illustration designet af City Engine produktspecialist, Kenneth Lindhardt, i det planlagte område for de 500 studieboliger.
3D bygningerne af i det planlagte område er dannet fra 7 til 29 etager, med en etagehøjde på 3,8 m, hvilket giver en bygningshøjde på 110 m for den højeste bygning.
For at danne det eksisterende bymiljø, er der blevet anvendt offentligt tilgængelige data, som er muligt for alle at arbejde med. Der er benyttet:
- Bygningspolygoner fra FOT data, hvilket gør at alle bygninger har en faktisk geografisk placering, samt
en 2D geometri.
- Data fra den danske højdemodel 2007, hvilket gør det muligt at få den faktiske højde på terræn, samt
tilknytte en højde værdi, til de eksisterende bygningspolygoner.
Disse data er behandlet i Esri software.Ved at benytte de eksisterende data skaber systemet CityEngine fra Esri 3D indhold, hvor detaljegraden bestemmes af brugeren. Hele by-scenen deles online, så interesserede kan få en fornemmelse af den faktiske skyggevirkning fra projektet.
Fakta om "proof of concept" projektet:
209 eksisterende bygninger på Nørrebro, i "Skumdesign" eller 216.898 m² i grundplan
48.000 etage kvadratmeter på skyskraber illustrationen fordelt på 3.700 m² i grundplan
Fra dataopsamling til færdig online illustration: 3 mandetimer.
Læs mere her
tags: Danmark, Nørrebro, virksomhed, 2007, miljø, Fakta,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar