Dansk Byggeri har gennem dialog med medlemmerne sat sin egen miljøpolitik, der er både ansvarlig og håndterbar, på skinnerne. Nu kæmper branchen for et uafhængigt videncenter, der kan vejlede om miljøfarlige stoffer og affald Byggeriet er den branche i Danmark, der producerer mest affald. Det forpligter, og derfor er branchen også meget optaget af sit ansvar for det miljømæssige fodaftryk.
Det er der blevet sat ord på nu, hvor Dansk Byggeris bestyrelse har vedtaget en miljøpolitik for bygge- og anlægsbranchen.
- Det handler først og fremmest om, at vi med den nye miljøpolitik i hånden kan bidrage til at sikre en fortsættelse af arbejdet for klare og gennemskuelige regler på miljøområdet. Det er vigtigt og afgørende for, at vores medlemsvirksomheder kan foretage sig det nødvendige for at overholde reglerne - uden at skabe unødigt bureaukrati eller omkostning for branchen, siger miljøkonsulent Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri.
Dansk Byggeris Miljøpolitik er blevet skabt gennem en lang intern dialog i Dansk Byggeris miljøudvalg om, hvordan retningen skulle være for miljøpolitik på bygge- og anlægsområdet. Og præsentationen af en politik for miljøområdet er kulminationen ovenpå en væsentlig og moden stillingtagen til et meget konfliktfyldt område som miljøet.
- Vi står nu med folderen for miljøpolitikken og kan med en vis stolthed give den videre til alle i branchen, pressen og politikere, fortæller Simon Stig-Gylling.
Han pointerer, at et af de områder, som Dansk Byggeri i sin miljøpolitik gerne vil arbejde mere formelt med, handler om en indsats i forhold til at løfte uddannelsesniveauet og det generelle vidensniveau i bygge- og anlægsbranchen. Det er blevet ganske kompliceret at danne sig overblik og kende og forstå de mange regler for fx håndtering af miljøfarlige stoffer og affald.
- Det bliver fast arbejde at sikre videndeling på miljøområdet. En farbar vej vil være etablering af et uafhængigt videncenter for miljøfarlige stoffer og affald, som kan vejlede bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommuner i, hvad den danske miljølovgivning siger om håndtering af disse ting, siger Simon Stig-Gylling og slår fast:
- Vi oplever desværre alt for stor uvidenhed på det her område, og der er bestemt ikke kun entreprenørerne, der mangler viden. Vi arbejder derfor aktivt for at få det med på finansloven og få skabt en bred erkendelse af, at det er en vigtig opgave at levere løsninger til gavn for alle.
Læs mere her
tags: miljøpolitik, Danmark, politi, uddannelse, lovgivning, virksomhed, miljø, finanslov,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar