Klimaeksperter fra Australien, Frankrig og Holland kommer til København i dagene 11. og 12. November og giver deres bud på "Fremtidens klimarobuste by". Samtidigt præsenteres 14 innovationsprojekter som partnerskabet Vand i Byer har arbejdet med i 5 år. Kommuner og forsyningsselskaber er i fuld gang med at klimatilpasse sig til fremtidens stigende regnmængder og får også med jævne mellemrum påmindelser om, at det er alvor. Den 11. og 12. november er der mere inspiration at hente i København, når internationale og danske eksperter har klimatilpasning på dagsordnen på konferencen "Fremtidens klimarobuste by". Bag konferencen står partnerskabet Vand i Byer, der i 5 år med støtte fra Styrelsen for Forskning og Innovation, har drevet 14 innovationsprojekter og har været en platform for vidensdeling for aktører, der arbejder med vand, klimatilpasning og innovation. Vand i Byer har fået mulighed for at fortsætte i yderligere 4 år og det markeres også på konferencen.
Formand for Folketingets Miljøudvalg, Lone Loklindt, de radikale, er én af talerne på konferencen og hun fremhæver det tværgående samarbejde i Vand i Byer.
"Den særlige styrke ved Vand i Byer er netop partnerskabet, hvor private virksomheder, kommuner, forsyningsvirksomheder og vidensinstitutioner arbejder tæt sammen om at skabe nye og innovative klimaløsninger. Det giver den helt rigtige kombination af praksis, forskning og forretningsforståelse og det er helt afgørende på et lille marked som det danske. Det er også et godt afsæt for, at vi kan afsætte danske klimaløsninger ude i verden," siger Lone Loklindt, der åbner konferencen, der afholdes i Industrien Hus.
Resultater skal i arbejde
På konferencen kan man bl.a. møde internationale vandeksperter fra Australien, Frankrig og Holland. De giver deres perspektiv på de store udfordringer Danmark står overfor og skal inspirere parterne i Vand i Byer til nye innovationsprojekter.
"Vi er lykkedes med at tiltrække nogle spændende internationale eksperter, der sammen med formanden for Folketingets Miljøudvalg er med til at skabe en fantastisk ramme for, at vi kan gøre status for samarbejdet i Vand i Byer og samtidigt sætte skub i fortsættelsen i yderligere 4 år," siger centerchef Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, der driver sekretariatet for Vand i Byer. "Vi ser frem til, at resultaterne fra de innovationsprojekter, der er gennemført kan spredes og anvendes i kommuner og forsyningsselskaber, " siger Ulrik Hindsberger.
De 14 innovationsprojekter omfatter alt fra permeable belægninger til grønne tage og filtermuld, der renser regnvand fra veje inden nedsivning. Omdrejningspunktet for alle innovationsprojekterne er, at de skal gøre byerne mere robuste over for klimaforandringerne og gøre regnvandet til en ressource i stedet for et problem.
Pressen er velkommen til konferencen
Kontakt seniorkonsulent Hanne Kjær Jørgensen. Teknologisk Institut, 72 20 22 87
Yderligere oplysninger om Vand i Byer og konferencen:
Centerchef Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, tlf 72 20 22 85
Professor Karsten Arnbjerg-Nielsen, DTU-Miljø, tlf 22 85 56 66
tags: Danmark, København, Holland, Frankrig, Folketinget, virksomhed, klimaforandringer, Australien, DTU, Teknologisk Institut, innovation, Forskning,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar