Det EUDP-støttede udviklings- og demonstrationsprojekt Building Adapted Solar Energy, der adresserer det store potentiale for integration af solenergi i bymiljøer, skal udvikle en solcelleløsning til røde tegltagsejendomme. Projektet Building Adapted Solar Energy, BASE, har til formål at udvikle en priseffektiv højtydende solcelleløsning til integration i etageejendomme i bymiljø. Efter at have kortlagt arkitekturen i etageejendomme i bymiljø, stod det klart, at det var nødvendigt, at fokusere opgaven yderligere og valget er faldet på en af de mest udfordrende bygningstyper- ejendomme med røde tegltag.
De overvejende argumenter for røde tegltagsejendomme har været bygningernes store udbredelse på ældre Københavnerejendomme og at disse tage udgør en betydningsfuld del af Københavns historie og arkitektur. Men også netop fordi de er nogle af de mest vanskelige bygninger at opsætte solceller på, på grund af den store kontrast til solcellernes farve og struktur, og derfor udgør en spændende udfordring.
I dag vil man ofte løse opgaven med solceller på røde tegltage ved at opsætte et bånd af standard eller integrerede solceller i tagfladen. Dette er en hæderlig løsning, men ikke den mest optimale ud fra et arkitektonisk synspunkt. Projektgruppen arbejder derfor på at skabe en fuldtagsløsning, der vil være en nyfortolkning af de traditionelle tegltage og samtidig vil kunne fungere som en integreret løsning på dele af taget.
"Vi er fuldstændig klar over, at vi har påtaget os en vanskelig opgave, men det er samtidig en rigtig spændende udfordring, da røde tegltage er en meget udbredt bygningstype og en af de mest problematiske bygninger at opsætte solceller på.", udtaler Anders Sørensen, projektleder og udviklingschef hos Gaia Solar A/S. "De første skitser af den nye løsning virker meget lovende og jeg tror, vi har fat i noget banebrydende her.", fortsætter han.
Projektgruppen har indledt flere dialoger med mulige demonstrationsejendomme, men hører stadig meget gerne fra interesserede boligforeninger, der kunne tænke sig at lægge tag til et testanlæg.
Projektet blev igangsat i april 2014 og koordineres af solcellevirksomheden Gaia Solar A/S. Herudover er følgende projektpartnere: Kirt Thomsen ApS, Københavns Ejendomme, Krydsrum Arkitekter, Cenergia, Enemærke
Læs mere her
tags: København, EU, virksomhed, energi, projektleder, miljø, Solar, boligforening, 2014,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar