torsdag den 22. januar 2015

Politikerne skal prioritere de grønne bygninger

Der bliver ofte talt om vindenergi og fjernvarme, når politikerne laver tiltag, der skal omstille energisystemet. Men bygninger kan spare rigtig meget CO2, og det skal på dagsorden hos politikerne på Christiansborg, mener Dansk Byggeri Boliger og offentlige bygninger skal være bedre til både at spare på energien og selv producere energi, hvis Danmark skal være fri af fossile brændstoffer inden 2050. Men vi skal skifte den sorte energi ud med den grønne, så det kræver, at politikerne på Christiansborg prioriterer området højere, lyder vurderingen fra Dansk Byggeri.

- Vedvarende energi er det helt store modeord i den her sammenhæng og har stor bevågenhed hos politikerne. Og vedvarende energi er meget vigtigt, hvis vi skal omstille vores produktion af energi. Men vedvarende energi gør det ikke alene. Vi bliver nødt til at tænke på, hvordan vi får både boliger og offentlige bygninger til at blive mere energieffektive, siger Camilla Damsø Pedersen, energipolitisk konsulent i Dansk Byggeri, og tilføjer:

- Ellers bliver Danmark aldrig fri af fossile brændstoffer inden 2050, og politikernes gode intentioner og politik på området ender som en skrivebordsplan, der ikke kan realiseres i virkeligheden.

Derfor har Dansk Byggeri med Steen Gade fra SF som vært samlet alle energiforligspartierne og klima-, energi- og bygningsminister Ramus Helveg Petersen til konference den 28. januar i Landstingssalen på Christiansborg. Her bliver politikerne præsenteret for Dansk Byggeris nye analyse af, hvordan bygninger kan blive bedre til at spare på energien.

- Forhåbentlig kan vores analyser og tal være med til at få politikerne til at indse, at det for alvor er nødvendigt at supplere den vedvarende energi med mere energieffektive bygninger. Ellers ender politikernes ambitioner med at blive ved snakken, siger Camilla Damsø.

Konferencen den 28. november er gratis og åben for alle interesserede.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, fjernvarme, SF, energi, Christiansborg, brændstof, energisystem,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar