onsdag den 27. maj 2015

17.000 virksomheder i Danmark ville ansætte flere medarbejdere, hvis de fik betaling hurtigere


Ifølge 8 procent af de danske virksomheder, vil hurtigere betalinger fra kunder gør det muligt, at ansætte flere medarbejdere. Det svarer til 17.000 virksomheder*.* Tallene er baseret på, at der i alt er 213.398 virksomheder i Danmark, ifølge officielle data. Kilde: Eurostat SBS NACE rev 2

• 4 procent af virksomhederne siger også, at der er en sammenhæng mellem forsinkede betalinger og behovet for at afskedige medarbejdere.

• 4 ud af 10 virksomheder vurderer, at forsinkede betalinger er en del af en bevidst strategi for deres kunder. Det gør sig gældende for B2B virksomheder og betyder, at virksomhedernes gældsstrategier bidrager til færre jobs.

• Næsten hver tredje af de adspurgte virksomheder siger, at de er blevet bedt om at acceptere længere betalingsfrister, end de er komfortable med.

Hver tredje virksomhed i Europa ville være i stand til at ansætte flere medarbejdere, hvis de fik betalingen hurtigere fra deres kunder, fremgår det af inkassoselskabet Intrum Justitias European Payment Report 2015, der er baseret på spørgsmål omkring betaling, besvaret af 10.000 virksomheder i 29 lande. 32 procent svarede ja på spørgsmålet "Ville din virksomhed ansætte flere medarbejdere, hvis du fik hurtigere betalinger fra dine kunder Dette svarer til 8 millioner virksomheder i de undersøgte lande. I Danmark svarede 8 procent ja til spørgsmålet, svarende til 17.000 virksomheder.

"Der er 25 millioner virksomheder i de lande, der indgår i vores undersøgelse. Hvis vi relaterer dette til det faktum, at der er 23 millioner mennesker uden arbejde i EU, kan man konkludere, at hvis alle virksomheder beskæftigede én mere, ville arbejdsløsheden være elemineret - en teoretisk, med alligevel interessant antagelse. Vores undersøgelse indikerer, at 8 millioner virksomheder sandsynligvis ville ansætte mindst én medarbejder mere, hvis de fik hurtigere betalinger fra deres kunder. Der er altså tale om, at mange millioner arbejdspladser, bliver undermineret af forsinkede betalinger. Dette eksempel illustrerer den store betydning af betalingsproblemstillingen og kreditstyring", siger Lars Wollung, President & CEO for Intrum Justitia.

De geografiske forskelle er relativt store. I de sydeuropæiske lande er det fire ud af ti virksomheder og i de østeuropæiske lande 44 procent, der mener, at de ville være i stand til at ansætte flere, hvis de fik betaling hurtigere. I Nordeuropa er tallet 15 procent.

Hver anden europæisk virksomhed angiver, at de er blevet bedt om at acceptere længere betalingsfrister, end de er komfortable med. Når de bliver spurgt omkring konsekvenserne af den forsinkede betaling, er forbindelsen til beskæftigelse klar: Hver tredje europæiske virksomhed (7 procent i Danmark) ser en klar sammenhæng til ikke at kunne ansætte flere, og omkring én ud af fire virksomheder (4 procent i Danmark) erklærede også, at forsinkede betalinger bidrager til behovet for at afskedige personale.

Intrum Justitia har også spurgt om, hvad de væsentligste årsager til at kunderne betaler for sent er. Det viser sig, at 4 ud af 10 virksomheder i Danmark bedømmer, at "bevidst sene betalinger" er en af hovedårsagerne. Dette gælder også for virksomheder, der kun har erhvervskunder, og det betyder, at bevidste strategier til at betale for sent bidrager til reduceret likviditet, hvilket igen bidrager til færre job.

###

Om Intrum Justitia
Intrum Justitia er Europas førende koncern inden for kreditstyring og tilbyder ydelser designet til målbart at forbedre vores kunders cash flows og langsigtede rentabilitet, inklusiv Køb af Fordringer. Intrum Justitia blev grundlagt i 1923 og har omkring 3.800 medarbejdere fordelt på 20 lande. Den samlede omsætning udgjorde ca. 5,2 milliarder SEK i 2014. Intrum Justitia AB har været børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm siden 2002. For yderligere information, besøg venligst www.intrum.com

Om European PaymentReport
European Payment Report 2015 er baseret på en undersøgelse, som blev udført simultant i 29 europæiske lande, i perioden februar til april 2015. I denne rapport har Intrum Justitia indsamlet data fra tusindvis af virksomheder i Europa, for at få indsigt i betalingsadfærd samt den finansielle sundhed hos europæiske virksomheder.


Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Danmark, euro, Europa, 2002, OMX, EU, Stockholm, arbejdsløs, omsætning, virksomhed, Europe, strategi, beskæftigelse, Ford, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar