fredag den 15. maj 2015
Mange praktikpladser hos OBH-Gruppen har ført til et job bagefter
Ledigheden blandt nyuddannede ingeniører er høj. Flere frygter, at man vil mangle ingeniører i fremtiden, fordi virksomhederne ikke ansætter de unge ingeniører. Men hos OBH-Gruppen rådgivende ingeniører har man haft stor succes med at ansætte nyuddannede ingeniører og bygningskonstruktører efter deres praktikopholdEn ny ledighedsstatistik fra Akademikerne viser, at 26,8 procent af ingeniørerne med under et års erfaring står uden arbejde. Det har skabt en smule bekymring i branchen om, hvorvidt man svigter de nye ingeniører. Hos ingeniørfirmaet OBH-Gruppen har man dog valgt at tage ansvar og haft stor glæde af at ansætte de unge ingeniører.
"Vi har gode erfaringer med at ansætte nyuddannede ingeniører og bygningskonstruktører. Det giver en god dynamisk virksomhed at have en kombination af rutineret arbejdskraft og de unge ingeniører og konstruktører som kommer med den nyeste viden og højt gåpåmod. OBH-Gruppen har i år 50-års jubilæum og vi har solid gennemprøvet erfaring og viden på mange områder, men vi skal fortsat forny og udvikle vores organisation med nye kompetencer, herunder også nyuddannede, for at kunne vedblive med, at kunne tilbyde kunderne værdiskabende rådgivning på et højt niveau.", siger direktør i OBH Rådg. Ingeniører Carsten Gregersen.
OBH-Gruppen har i de senere år ikke ansøgt nyuddannede ingeniører og konstruktører med stillingsannoncer. Typisk har de kunne få dækket deres behov af nye ingeniører og konstruktører uden jobannoncer, men gennem praktikophold. OBH-Gruppen har i øjeblikket flere ansatte, som tidligere har haft deres praktikophold i virksomheden.
"Vi ser ikke kun praktikopholdet som en undervisningsperiode, men også i høj grad som en prøveperiode. Når en praktikant gør sig positivt bemærket, og vi kan se, at der er nogle personlige og faglige kompetencer, som passer til os, så laver vi om muligt, en tidlig aftale med praktikanten om et job hos OBH i fremtiden" siger Carsten Gregersen.
Godt samarbejde mellem OBH og uddannelserne
Men også gennem netværk på uddannelsesinstitutionerne på ingeniørlinjen på Syddansk Universitet og konstruktøruddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt finder OBH-Gruppen frem til de dygtigste ingeniører og konstruktører. Flere gange tager virksomheden ud på ungdomsuddannelserne for aktivt at opsøge de studerende eller er i tæt dialog med studievejlederne.
En af dem som har været i praktik i OBH-Gruppen, og senere er blevet ansat, er Anita Hansen. Hun er netop blevet ansat som VVS-ingeniør i OBH-Gruppen. Lige siden praktikopholdet, og nu som fastansat, oplever hun at blive taget godt imod blandt sine kollegaer.
"De erfarne VVS-ingeniører hjalp mig meget i starten. Det gjorde at jeg var godt rustet til at skulle begynde arbejdet som fastansat VVS-ingeniør", siger Anita Hansen
Da hun startede i praktik hos OBH-Gruppen, oplevede hun hurtigt, at hvis hun gjorde en god indsats og viste hendes evner, så var der god sandsynlighed for at få tilbudt et job bagefter. I øjeblikket sidder hun og beregner energien på en ny 13-etagers bolig på Amerikas Plads, men hun har allerede været i gang med en række forskellige opgaver. "Jeg har allerede arbejdet med alt fra energirammer på enfamiliehuse til VVS-opgaver på Århus letbane", siger hun.
Tager ansvar
Flere mener, at ingeniørvirksomhederne løber fra deres ansvar, ved ikke at ansætte de unge ingeniører. Det kan gå ud over kvaliteten af fremtidens ingeniører.
"Det betyder meget for os i OBH, at have de rigtige kompetencer tilknyttet virksomheden både nu og her, men også i fremtiden. Det sikrer vi blandt andet ved, at tage ansvar for de studerendes praktikophold og derved tilbyde dem et spændende praktikophold og en oplevelse af dagligdagen i en rådgiverforretning. Et ophold som i flere tilfælde også har ført til et job umiddelbart efter afslutningen af uddannelsen.", siger direktør Carsten Gregersen.
I OBH-Gruppen er der typisk praktikanter inden for teknikumingeniører og bygningskonstruktører. Men man har også flere kontorelever i praktik. Carsten Gregersen håber på, at man fortsat vil kunne fortsætte udviklingen med at kunne tilbyde et job efter endt praktikophold, hvis ordrer og kundemulighederne er der.
"De nye ingeniører kommer med den nyeste teori indenfor faget og er meget innovative. Vi har haft stor succes med at kombinere teorien fra unge mennesker med vores erfarne ingeniører og konstruktører, så vi vil helt klart stadig blive ved med at håndplukke de allerbedste unge studerende", slutter han.
Læs mere her
tags: direktør, Århus, uddannelse, OB, virksomhed, Lillebælt, energi, jobannonce, organisation, undervisning, Syddansk Universitet, studievejleder, studerende, uddannelsesinstitution, arbejdskraft, nyuddanned,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar