onsdag den 19. august 2015
Klæd boligen på til klimaet med BoligJobordningen
Dansk Byggeri forventer, at der fra 2016 bliver endnu bedre muligheder for at bruge BoligJobordningen til at klæde boligen på til det danske klima. Men det er allerede muligt at komme langt med fradrag til klimaforbedringerI den forgangne weekenden kiggede endnu et skybrud frem fra himlen, og især Fyn var hårdt ramt af de ekstreme vandmasser. Meteorologer har varslet, at skybrud - på grund af klimaforandringer - i fremtiden vil blive et hyppigere fænomen, men som boligejer er der gode muligheder for at sikre boligen mod den vilde natur.
Håndværkerfradraget blev denne sommer genindført i sin velkendte form. Men fra 2016 bliver en ny og grønnere udgave af ordningen lanceret. I den kommende BoligJobordning ser det foreløbig ud til, at der vil blive mulighed for at få fradrag på arbejdslønnen, når boligen skal energiforbedres eller klimatilpasses med fx afløbs- og kloakarbejde.
- Den nye BoligJobordning vil, som det ser ud, få mere fokus på klimatilpasning af de danske boliger. 100.000 bygninger blev udsat for vandskade alene i 2014, og det er derfor helt naturligt, at der fra politisk side er en erkendelse og forståelse for, at det er et område, der er vigtigt at tage fat på, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.
Med klimatilpasningen som et element i den nye og mere grønne BoligJobordning forventer Dansk Byggeri, at mange danskere fra årsskiftet vil overveje fx at få installeret højvandslukker og pumpeanlæg på spildevandsinstallationer eller andet relevant arbejde i forhold til at forebygge mod oversvømmelse ved skybrud eller stigende havvandsstand.
- Vi bor i et land, hvor vi er omgivet af vand fra alle sider, og ved ekstremt vejr kan det føre store skader med sig. Det så vi blandt andet, da København var udsat for monsterregn og Roskilde Fjord gik over sine bredder, og der skete skader for milliarder af kroner. Med en målrettet klimatilpasning af sin bolig kan man sikre sig mod at komme hjem fra ferie til et hus, der står under vand, siger Michael H. Nielsen.
I samme boldgade forventer Dansk Byggeri, at der også fremover vil være mulighed for at benytte BoligJobordningen til private kloakker.
- Kloakkerne bliver ofte overset og glemt af boligejerne, fordi de ligger skjult under jorden. Ofte bliver en dårlig kloak først opdaget, når skaden er sket. Med den støtte, der kan opnås gennem BoligJobordningen, er der håb om, at boligejerne bliver mere opmærksomme på at deres kloakinstallationer er up to date og velfungerende. Dermed undgås mange ærgrelser og efterregninger, slutter Michael H. Nielsen.
Læs mere her
tags: København, direktør, politi, boligejer, jorden, Roskilde, Håndværker, klimaforandringer, 2016, energi, 2014, Meteorolog,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar