tirsdag den 29. september 2015

Forsinkede betalinger hæmmer vækst og jobskabelse - hele 37% af gælden i Europa er fortsat ubetalte efter 30 dage


Mange virksomhedsejere i Europas kæmper med, at deres kunder ikke er i stand til at betale deres gæld til tiden. Nogle af følgerne heraf er negative effekt på den økonomiske vækst og jobskabelse. I B2B-transaktioner er den gennemsnitlige betalingsfrist 28 dage, men alligevel er 37% af al udestående gæld ikke betalt efter 30 dage.Omkostninger ved forsinkede betalinger er høje; alt i alt er 3,1% af den årlige omsætning blevet afskrevet, fordi virksomhederne ikke modtager tilstrækkelig betaling. Dette svarer til 289 milliarder euro - penge der kunne have været investeret i vækst og jobskabelse.

Brancher påvirkes på forskellige måder af dette. Byggebranchen er påvirket mest af de forsinkede betalinger, hvor virksomhederne oplever at 3,9% af deres omsætning må afskrives. Den gennemsnitlige betalingsfrist givet til B2B-kunder er 28 dage, men 40% af al udestående gæld er mere end 31 dage om at blive betalt, og hele 11% af al udestående gæld i branchen tager mere end 90 dage at få hjem.

Også energisektoren (elektricitet, gas og vand) står over for svære udfordringer på grund af forsinkede betalinger. På europæisk plan oplever sektorer mere end 10 dages forsinkelse i gennemsnit, og 46% af udestående fordringer er ubetalte efter den aftalte betalingsfrist er nået.

Konsekvenserne er alvorlige. Som en af de hårdest ramte, oplever 53% af de adspurgte i byggebranchen at deres likviditet bliver presset, som følge af forsinkede betalinger og 50% siger, at de mister indkomst på grund af det.

EPR Industry White Paper 2015afslører også, at forsinkede betalinger er en trussel mod jobs. I transport- og opbevaringssektoren siger 46% af de adspurgte, at grundet regningerne ikke betales til tiden, hæmmes de i at rekruttere og 42% siger, at de ville ansætte hvis de fik betaling hurtigere.

Et andet rystende eksempel er hotel og restaurantionsbranchen. Branchen er kendt for at ansætte en masse ung arbejdskraft, men en fjerdedel (25%) siger, at selv de overvejer at reducere personalet på grund af forsinkede betalinger og 34% siger, at de ikke er i stand til at rekruttere.

Om Intrum Justitia
Intrum Justitia er Europas førende koncern inden for kreditstyring og tilbyder ydelser designet til målbart at forbedre vores kunders cash flows og langsigtede rentabilitet, inklusiv Køb af Fordringer. Intrum Justitia blev grundlagt i 1923 og har omkring 3.800 medarbejdere fordelt på 20 lande. Den samlede omsætning udgjorde ca. 5,2 milliarder SEK i 2014. Intrum Justitia AB har været børsnoteret på NASDAQ OMX Stockholm siden 2002. For yderligere information, besøg venligst www.intrum.com

Om EPR Industry White Paper
EPR Industry White Paper 2015 fra Intrum Justitia afslører hvordan Europas finansielle sundhed er influeret, mens virksomheder slås mod forsinket betaling og dårlig gæld, en udvikling som i sidste ende mindsker jobskabelse, vækst og investering i teknologi og innovation. På europæisk plan lider brancherne under de store konsekvenser som gældstab og betalingsforsinkelse har, hvilket fremhæves i dette white paper


Læs mere her

tags: euro, Europa, 2002, restaurant, OMX, økonomi, Stockholm, omsætning, virksomhed, penge, teknologi, energi, arbejdskraft, innovation, Ford, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar