fredag den 23. oktober 2015

Godt håndværk – men sjusk at løbe fra en del af regningen


Dansk Byggeri kalder det positivt, at der er indgået en aftale så hurtigt om dagpengeområdet. Men arbejdsgiverorganisationen kalder det sjusk, at forligspartierne er løbet fra en del af regningen. Dansk Byggeri opfordrer til at fastholde reformfokus med det mål at øge arbejdsudbuddetDansk Byggeri finder det positivt, at der ikke er sat spørgsmålstegn ved de centrale elementer i 2010-aftalen, fx dagpengeperiodens længde.

- Vi siger tillykke med en hurtig aftale. Det tegner et billede af godt politisk håndværk. Der er skabt et dagpengeforlig, som indeholder en del fleksibilitet og med motivation indbygget i genoptjeningen, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, som dog tilføjer.

- Det er ikke godt nok at lukke aftalen før hele regningen er betalt. Der er skabt en del finansiering ved at skære i dimittendsatserne, men der mangler stadig 300 mio. kr. Det ville have klædt forliget at have fundet den manglende finansiering – fx ved at gå nogle procentpoint videre med satserne for dimittender.

For arbejdsmarkedet er det naturligvis vigtigt at få skabt klarhed og komme videre, men for Dansk Byggeri er dagens forlig ikke ensbetydende med, at der ikke kan ske yderligere tilpasninger.

- Det er på sin plads at understrege, at et forlig ikke bør betyde, at dagpengeområdet er fredet i de kommende år. Selvom vi har fået afkortet dagpengeperioden fra de borgerlønslignende fire år til to år, er vi stadig på et niveau, hvor vi bliver nødt til at holde øje med, om vi på dagpengeområdet har den dynamik, der skal til i forhold til at sikre arbejdsudbuddet og dermed væksten, velstanden og velfærden, siger Lars Storr-Hansen, som mener, at der er behov for, at fagbevægelsen sender klare signaler om villighed til at påtage sig et ansvar.

- Det er en fælles udfordring at få vores overførselssystem til at være et velsmurt tandhjul i vores arbejdsmarkedssystem. Her skal der ikke være barrierer men åbninger, så arbejdsmarkedets behov for udbud af tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft bliver efterkommet. Fagbevægelsen skal med andre ord vise sig parat til de nødvendige reformer, hvis de omvendt ikke vil påtage sig et ansvar for at knække et spirende opsving, understreger Lars Storr-Hansen.

Læs mere her

tags: 2010, direktør, politi, penge, fleksibilitet, fagbevægelsen, organisation, arbejdsgiver, arbejdsmarked, motivation, arbejdskraft,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar