onsdag den 25. november 2015

Det bliver lettere at bygge og bo på landet


Regeringens mere end 100 forslag i udspillet "Vækst i hele Danmark" giver landets yderområder nye muligheder, som kommer både borgere og virksomhede til gode, vurderer Dansk ByggeriNemmere adgang til lån til både bolig og virksomheder, bedre bredbåndsforbindelse og en planlov, som giver kystnære områder mulighed for at udvikle sig. Tre vigtige forslag, som er en del af regeringens vækstudspil "Vækst i hele Danmark".

- Det er tre ting, som har stor effekt på både aktiviteten og lysten til at bosætte sig i landets yderområder. Når et hus bliver solgt, giver det en masse afledte effekter i lokalsamfundet. Den nye boligejer får måske gulvet slebet, facaden renoveret og stuen malet. Det er med til at sikre arbejdsopgaver hos de lokale håndværkere, som igen sikrer lærerpladser til unge i lokalområdet, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, og uddyber:

- Samtidig er bedre bredbåndsforbindelse også nødvendigt for at bo og arbejde i yderområderne, ligesom lokalområderne også skal have mulighed for at udvikle sig, og planloven må derfor ikke spænde ben for gode ideer. Selvom rå natur er pragtfuld, er det svært at leve af den.

Dansk Byggeri hæfter sig også ved forslagene om lavere færgetakster, højere fartgrænser på udvalgte strækninger og sænkede priser på pendling over Storebælt.

- Mobilitet er afgørende for, at vores virksomheder kan få den arbejdskraft, som de har brug for. Derfor er det positivt, at det bliver billigere at pendle. Men det er også afgørende, at man fortsætter med at udbygge vores infrastruktur og ikke sætter de projekter på standby, sådan som regeringen desværre har gjort flere steder i landet, siger Lars Storr-Hansen.

Vækstudspillet giver også erhvervsskolerne mulighed for at oprette satellitafdelinger i områder, hvor der er langt til nærmeste erhvervsskole.

- Selvom også unge under uddannelse skal være mobile, så vil kortere transporttid også spille ind, når de vælger uddannelse. Og når vi ved, at vi i 2018 kommer til at mangle faglært arbejdskraft, så kan satellitafdelinger få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri glæder sig også over, at det generelt bliver lettere at få en byggetilladelse, så ventetid eller bureaukrati ikke står i vejen for borgere eller virksomheder, der vil bygge.

- I det store katalog er der rigtig mange gode forslag, som uden tvivl vil være med til at skubbe landets yderområder i den rigtige retning og op i tempo, siger Lars Storr-Hansen.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, boligejer, regeringen, virksomhed, Storebælt, 2018, byggetilladelse, fartgrænse, regering, arbejdskraft,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar