onsdag den 2. december 2015
24% flere smittet med legionella i Danmark
Antallet af smittede med legionella har aldrig været højere. Lige nu dør ca. 15% af de smittede og især Odense er hårdt ramt. Men firmaet Aquatex - Water Management har en løsning, der kan redde liv.Hvad er legionærsyge
I starten minder legionærsyge om en almindelig influenza. Hoste, opkastning og ømme led efterfulgt af en stærk lungebetændelse, der i 15% af tilfældene dræber den inficerede. Sidste år blev 157 i Danmark smittet, hvilket er en stigning på 24% fra året før. Legionella er en bakterie, der lever i drikkevand. Indåndes vandet fx i brusebadet kan personen risikere at få legionærsyge.
Odense hårdt ramt
Størstedelen af tilfældene finder sted i Syddanmark. Lene Løgstrup, embedslæge, siger at der har været en konstant stigning i tilfælde af legionærsyge i Odense. Derfor kan vi frygte flere tilfælde af smittede og døde i de kommende år. Styrelsen for Patientsikkerhed råder nu borgerne til at følge forholdsreglerne i et forsøg på at forebygge legionella.
"Stigningen er ret bemærkelsesværdig. Sidste år havde vi det største antal af Legionærsygdommen, vi nogensinde har registreret i Danmark. Vi vil selvfølgelig undersøge nærmere, om vi kan finde en årsag til stigningen. Og om der er en grund til, at vi ser så mange tilfælde i Region Syd", siger fagchef og seniorforsker ved Statens Seruminstitut, Søren Uldum.
Ingen regler for legionellakontrol i Danmark betyder flere smittede
New York har i år lidt af en legionella-epidemi, som kostede 12 mennesker livet, mens 119 blev syge. Det er en sygdom, der skal tages meget alvorligt, og der er ingen garanti for, at det samme ikke sker i Danmark. New York har på baggrund af denne episode vedtaget en lovgivning om kontrol af vandanlæg, mens der endnu ikke er regler på området i Danmark!
Dansk virksomhed afslører legionella på 1 time
"Vi skal ikke vente på, at folk dør af legionella, men forebygge det. Én smittekilde kan have fatale konsekvenser. Derfor er vi glade for, at det er lykkes os at få forhandlingen af et legionella test-kit, der gør os i stand til af afsløre bakterien på én time." siger Bjarne Ravn, projektleder hos Aquatex, der til daglig arbejder med at holde vandforsyninger rene.
Normalt tager det laboratorierne 10-14 dage at påvise legionellabakterier. I den periode risikerer mange flere personerne at blive smittede. Nu kan vi klare det på 1 time, siger Bjarne Ravn og straks sætte ind med en effektiv rensning.
Læs mere her
tags: New York, Danmark, Odense, lovgivning, virksomhed, bakterie, Management, projektleder, sygdom,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar