fredag den 13. maj 2016

DTU vinder ny energipris


e|optimo stod for kåringen af "Årets Grønne Datacenter 2016" i samarbejde med Version2 - og vinderen blev DTU.e|optimo bistår private virksomheder og offentlige institutioner med driftsoptimering og synliggørelse af projekter som reducerer energiforbruget. Som godkendt aktør under Energistyrelsen foretager e|optimo beregninger til dokumentation af energibesparelser. Energirådgivning fra e|optimo er kendetegnet ved uvildighed, sparring, analyse og dokumentation. Via løbende energiledelse sikres omkostningsreduktioner til gavn for både økonomi, miljø og interne målsætninger.

e|optimo samarbejder med net- og distributionsselskaber inden for el, olie, naturgas og fjernvarme som gennem årlige energisparemål er forpligtet til at medvirke til realisering af energibesparelser hos slutbrugerne af energi. Målsætningen for net- og distributionsselskabernes spareindsats er fastlagt i den politiske aftale af 22. marts 2012 om den danske energipolitik i årene 2012-2020. Nogle af disse selskaber er bl.a.; DONG Energy, SEAS-NVE, EnergiMidt og EOF (Energi- og Olieforum).

De fleste virksomheder kan typisk opnå en markant besparelse på energiregningen. Når mange virksomheder ikke udnytter sparepotentialet, skyldes det i de fleste tilfælde, at det er svært at overskue, hvordan forbedringerne skal gribes an, og om de er rentable. Formålet med prisen er derfor, at anerkende en præstation/udvikling ud over det sædvanlige inden for miljø- og energiområdet. Prisen går således til en virksomhed i Danmark, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse og dermed lavere miljøbelastning.

DTU's nye serverpark på 3.500 kvadratmeter kan udvides med HPC-pods fyldt med hardware, som kan kobles på el, køling, fjernvarme og netforbindelse. Hele vejen rundt om pladsen løber en fjernvarmeledning og det betyder, at nye serverpods kan deles om kølere og varmepumper ved et eventuelt nedbrud. Samtidig bliver infrastrukturen driftssikker, og forbruget af energi mindst muligt, når samspillet mellem køleproduktion, computere og varmeproduktion optimeres. Systemet er beregnet til at kunne køre med en COP-faktor på omkring 8 – der kommer altså otte gange mere energi ud (i form af varme) end der bruges (i form af el) til at drive varmepumpen. Overskudsvarmen sendes til varmesystemet, der opvarmer de administrative bygninger på Campus, DTU/Risø i Roskilde..

Energiprisen "Årets Grønne Datacenter" blev uddelt i forbindelse med messen "Version2 Datacenter 2016" som blev afholdt i Øksnehallen den 3. til 4. maj 2016.


Læs mere her

tags: Danmark, politi, fjernvarme, økonomi, 2020, Olie, 2020, computer, Roskilde, energiforbrug, 2012, virksomhed, HP, 2016, DTU, energi, DONG, energiområde, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar