tirsdag den 17. maj 2016

Potentialet mangler ikke i yderkommuner


Dansk Byggeri kvitterer for erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens vækstplan for såkaldte "vækstudfordrede" kommuner i landdistrikterTroels Lund Poulsen skubber fortsat på målsætningen om lige muligheder for udvikling i hele Danmark. Denne gang ved at sætte spot på bedre forhold for private virksomheder.

- Det er et fornuftigt initiativ, og Dansk Byggeri er enig med ministeren i, at det ikke handler om flere støtteordninger eller øget udligning, men derimod om at sikre gode rammer for at drive virksomhed i landdistrikterne for at genskabe væksten i yderområderne, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri Morten Kamp Thomsen.

Dansk Byggeri følger kommunernes erhvervsforhold nøje og har gennem de seneste fire år udgivet en årlig analyse, hvor de enkelte kommuners erhvervsforhold sammenlignes. Det viser sig år efter år, at der overalt er forbedringsmuligheder.

- Selvom kommunerne prioriterer at skabe gode erhvervsforhold, så er der stadig meget store forskelle mellem kommunernes erhvervsvenlighed. Og storbyerne er ofte de værste, men faktisk er der stadig en stor del af udkantskommunerne, som kan blive meget bedre til at give erhvervslivet gode rammer, siger Morten Kamp Thomsen.

Baggrunden for den store interesse for kommunernes erhvervsvenlighed er den rolle, som danske kommuner har i forhold til at skabe grobund for privat vækst, arbejdspladser og lige konkurrencevilkår. Ifølge Dansk Byggeri er der en klar sammenhæng mellem kommunernes erhvervsvenlighed og vækst.

- Hvis alle kommuner var lige så erhvervsvenlige som den bedste tredjedel i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, ville vi kunne hæve værditilvæksten med 11 mia. og få 15.100 flere i beskæftigelse. Potentialet er stort, og det er derfor rigtig af erhvervsministeren at sætte ind her fremfor at opfinde smide flere forslag ind i junglen af støttemuligheder, siger Morten Kamp Thomsen og fortsætter:

- Det er altid vigtigt, at gode intentioner ikke drukner i konsulentrapporter og lange projektforløb. Det handler om at skabe vækst, og vi ved, hvor skoen trykker i forhold til at skabe mere vækst i yderområderne. Der skal fx uddannes flere faglærte, kommuneres erhvervsforhold skal forbedres, og vi skal også her have fokus på at flytte flere fra passiv forsørgelse til aktive deltagere på arbejdsmarkedet.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, storby, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsmarked, beskæftigelse, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar