fredag den 3. juni 2016

Udskydelse af Storstrømsbroen er både dyr og risikabel


Det kan blive en både dyr og risikabel omgang, hvis politikerne endnu en gang venter med at erstatte Storstrømsbroen med en ny og mere tidssvarende løsning, advarer Danske AnlægsentreprenørerDet har længe stået klart: Storstrømsbroen er i en forfatning, der gør, at forbindelsen snart er så nedslidt, at den i løbet af få år ikke vil være egnet til brug.

På trods af at broen er eneste bindeled for såvel lokaltrafikken som for jernbanetrafikken mellem Sjælland, Rødby Færge og det øvrige Lolland-Falster, har politikerne i flere tilfælde valgt at udskyde en ny og mere tidssvarende forbindelse. Og det er helt forkert, forklarer Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri, der opfordrer politikerne til at træffe beslutning om at bygge en ny bro hurtigst muligt.

- Man kan bare huske tilbage på de uger i 2011, hvor det var nødvendigt at lukke broen helt ned på grund af nedstyrtningsfare, hvilket lammede et af de større trafikale knudepunkter i Danmark. Det er helt uhensigtsmæssigt i et land som Danmark, hvor en velfungerende infrastruktur spiller en vigtig rolle for især virksomheder. Og så går det altså ikke at have en forbindelse, der ikke lever op til de nugældende krav, forklarer Niels Nielsen, der er branchedirektør for Danske Anlægsentreprenører.

Vejdirektoratet styrer lige nu mod et "kontrolleret forfald" i forventning om en ny bro. Det kan ifølge direktoratet holde broen i gang indtil 2024, hvis der hvert år bruges 10-15 millioner kroner årligt på drift og vedligeholdelse.

- Men jo tættere vi kommer på broens sidste dage, jo større risiko er der også for, at vi kommer til at stå i en situation som i 2011, der vil betyde, at den lokale trafik fra Vordingborg til Falster og Lolland vil blive 6-19 kilometer længere, og at togpendlerne må finde andre rejsemuligheder. Det er ikke en rar risiko at leve med. Og allerede nu ved vi, at en udskydelse af brobyggeriet betyder restriktioner for cyklister. Samtidig er det en unødvendig dyr vedligeholdelse. Penge, der lige så godt kunne bruges på at finansiere en ny forbindelse, siger Niels Nielsen og forklarer videre:

- Vi skal også være opmærksomme på, at vi taler om en bro i et sårbart lokalområde, som meget vel kan miste momentum i forhold til de åbenlyse gevinster, som området kan høste med bygningen af en ny Storstrømsbro, før de store arbejder med Femern-forbindelsen påbegyndes. De fordele vil blive klart reduceret. Især hvis den nuværende bro må lukke, før den nye er klar.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, direktør, politi, Sjælland, Lolland-Falster, Rødby, trafikken, cyklist, virksomhed, Lolland, Vordingborg, rektor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar