lørdag den 27. august 2016
Der skal sikres tillid til kvaliteten af energimærker
DRs udsendelse Pengemagasinet viste i går aftes, at der er problemer med energimærkningen af danskernes huse. Mange energimærkningsrapporter er fejlbehæftede, og det går ud over forbrugernes tillid til indholdet af rapporterneDe problemer, der blev fremlagt i Pengemagasinet på DR, vedrørende energimærkningsordningen vil Danske Bygningskonsulenter til livs. De ønsker nu at gå i dialog med Energistyrelsen med henblik på at få problemerne løst og få skabt en endnu bedre energimærkningsordning. Brian Aaboe, der er formand for Danske Bygningskonsulenter ønsker ikke at bortforklare det sjusk, som tv-programmet påpegede.
- Vi så i udsendelsen, at der bliver begået grove fejl som følge af sjusk fra nogle energikonsulenters side. Det er helt og aldeles uacceptabelt, at der i vores branche findes folk, som har alt for travlt og dermed undergraver tilliden til den virkelig gode ordning, som energimærkning af huse er, siger Brian Aaboe.
Han slår fast, at det forhold, at der er energimærkningsbogstaver i hussalgsannoncer, har betydet mere for danskernes opmærksomhed omkring deres huses energimæssige kvaliteter, end noget andet tiltag tidligere har gjort. Den landvinding vil Danske Bygningskonsulenter have branchen til at stå vagt om.
- Vi skal sætte ind på flere fronter for at løse problemet med fejl i energimærkerne. Vi kan ikke leve med konsulenter, som udfører venstrehåndsarbejde, og vi må diskutere med Energistyrelsen, hvordan vi kommer den adfærd til livs, siger Brian Aaboe og fortsætter:
- Samtidig kan vi også fremlægge branchens konkrete erfaringer fra hverdagen ude i husene med det formål at lave en endnu bedre energimærkningsordning. Der hvor konsulenterne oplever uhensigtsmæssigheder i kravene til deres arbejde, skal der også være lydhørhed for at ændre på tingene. Er arbejdsgrundlaget for konsulenterne ikke optimalt, smitter det af på konsulenternes produkter.
I slutningen af 2015 satte Energistyrelsen en 7-punktsplan til forbedring af energimærkernes kvalitet i værk. Planen er endnu ikke fuldt implementeret, og dens effekt på fejlraterne i energimærkningsrapporterne er endnu ikke kendt.
- Vi har hilst planen velkommen, selvom vi ikke er enige i alle dens elementer og måden de bliver indført på, og jeg tror måske også, vi skal være forsigtige med at lægge alle vores æg i den kurv. Også til næste år vil der være for mange fejl i energimærkerne, så vi må allerede nu genoverveje planen og se, hvad der kan gøres bedre for at imødegå den udfordring, vi står med, slutter Brian Aaboe.
Læs mere her
tags: energi,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar