torsdag den 14. marts 2013

Ingeniørhøjskolen flytter ind på Katrinebjerg

Borgmester Nicolai Wammen lagde i dag grundstenen til Ingeniørhøjskolens nitusinde kvadratmeter store byggeri på Katrinebjerg. Fra december 2011 får studerende på ingeniøruddannelserne i elektronik, IKT og sundhedsteknologi deres daglige gang på toppen af byen i et unikt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Det er stille nu. En stor, tom parkeringsplads og kun en lille kreds af mennesker med Borgmester Nicolai Wammen (S) i spidsen. Han har netop nedlagt grundstenen til Ingeniørhøjskolens nye byggeri på Finlandsgade.

Om halvandet år kommer det til at summe af liv. Ingeniørhøjskolen flytter ind på Katrinebjerg sammen med Alexandra Instituttet, Datalogisk Institut og Institut for Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet. I alt kommer cirka 3000 studerende, forskere, medarbejdere og virksomheder til at blive en del af Danmarks største teknisk-videnskabelige uddannelses- og udviklingsmiljø.

Laboratorier og studenterbar

Katrinebjerg bliver en lille vidensby med grønne områder og stier, som forbinder de nye og de gamle bygninger. Her kommer til at være gruppearbejdsrum, teaterauditorier og laboratoriefaciliteter. Og trænger man til et afbræk fra bøger og forsøg, er der små kroge, som indbyder til hyggesnak og to store tagterrasser, hvor man kan underholde sig med et spil petanque.

Og så er der selvfølgelig studenterbaren som det helt centrale omdrejningspunkt for et godt studiemiljø.

Både studerende og undervisere har fået lov til at sætte deres fingeraftryk på planerne til byggeriet, så det nye studiemiljø på Katrinebjerg kommer til at fungere optimalt i forhold til både faglige og sociale behov.

Århus som vækstcenter

Med Ingeniørhøjskolens tilstedeværelse på Katrinebjerg styrker Århus sin position som vækstcenter for teknisk-videnskabelig udvikling med tilknyttede stærke erhvervsrettede ingeniøruddannelser. Det er særligt Ingeniørhøjskolens evne til at skabe samarbejdsprojekter med erhvervslivet, der har betydning. Borgmester, Nicolai Wammen, hilser Ingeniørhøjskolen velkommen på Katrinebjerg.
Jeg har store forventninger til Katrinebjerg. Og jeg er sikker på, at Ingeniørhøjskolen kommer til at spille en betydelig rolle for både forsknings- og uddannelsesmiljøet. Ingeniøruddannelsen har stærke traditioner for at samarbejde med erhvervslivet, og det er vigtigt, når vi skal styrke byens position som vækstcenter.

Også Ingeniørhøjskolen er begejstret for samarbejdet med Aarhus Universitet.
Den fysiske integration giver både studerende, forskere og medarbejdere et meget bedre fundament for samarbejde. For eksempel bliver det nemmere at lave tværfaglige uddannelsestilbud og at indgå i fælles nationale og internationale udviklingsprojekter, siger Rektor for Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus School of Engineering, Ove Poulsen. Han forventer, at det tætte samarbejde mellem uddannelser, forskning og erhvervsliv på Katrinebjerg vil accelerere erhvervsudviklingen i hele regionen.

Nyt byggeri klar til kommende studerende

Kommende studerende, der starter på Ingeniørhøjskolen i Århus efter sommerferien, bliver de første til at tage de nye bygninger og faciliteter i brug. De kommer til at afslutte de to sidste år af diplomingeniørstudiet på Katrinebjerg.
Ansøgningsfristen til diplomingeniørstudiet er 1. juli.

FLERE OPLYSNINGER

Projektet har til formål at etablere bygningsmæssige rammer på Katrinebjerg til en udflytning af IT- og elektronikuddannelserne ved Ingeniørhøjskolen i Århus fra den nuværende lokalisering på Dalgas Avenue.
Ingeniørhøjskolen i Århus (IHA) indgår i et samarbejde med Aarhus Universitet (AU), Alexandra Instituttet (AI) og Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) med henblik på at etablere velegnede fysiske rammer for et samvirke mellem uddannelses-, forsknings- og uddannelsesaktiviteter inden for IT og elektronik. Samarbejdet skal sikre synergieffekter på tværs af videninstitutioner og erhvervsliv og bidrage til en fortsat styrkelse af fagområdet i Århusregionen.


Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Aarhus Universitet, Århus, Nicolai Wammen, uddannelse, december, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, cola, Finland, videnskab, Ingeniørhøjskolen, ingeniøruddannelse, ingeniørstudiet, studerende, miljø, sommerferie, Forskning, erhvervsudvikling,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar