Da OK grøn anlæg as fra Borup på Midtsjælland i foråret 2012 vandt entreprisen på pasningen af 181 boldbaner fordelt på 52 anlæg og 245 ha i Odense Kommune, havde firmaet ikke en mand eller maskine på Fyn. Det vigtigste for Odense Kommune var imidlertid at få en entreprenør, der havde referencerne i orden og havde vist, at de ledelsesmæssigt magtede en opgave i denne klasse. Det havde OK grøn anlæg bevist gennem store plejeentrepriser for en række sjællandske kommuner.
Odense Kommune er en af de kommuner i landet, der konsekvent udliciterer pleje af grønne områder og har stor erfaring med udliciteringer. Det er klart, at prisen skal være i orden, forklarer Christina Hoff, der er parkforvalter i Park & Natur, Odense Kommune. Men de ledelsesmæssige ressourcer skal være til stede, og så er vi meget bevidste om, hvordan vi vil have opgaverne løst og stiller krav om det . OK grøn anlæg, vidste således præcis, hvilke maskiner, de skulle ud og anskaffe sig, for at kunne leve op til kravene. Fire nye traktorer monteret med syvleds cylinderklippere, der kan klippe i en bredde på op til 4,65 m ad gangen, blev indkøbt, og der blev ansat seks maskinførere. Starten var ikke uden udfordringer, for maskinerne var forsinket, og opgaven startede midt i højsæsonen, hvor græsset var i fuld vækst. Græsslåning på boldbaner er en af de mest krævende plejeopgaver, der findes, fordi der er så stor bevågenhed fra mange brugere. Man skal nok høre det, hvis der er noget galt. At OK grøn anlæg har styr på opgaven betyder, at vi i stedet for at bruge tilsynet på at kontrollere kvalitet og klippehøjde, kan bruge tiden konstruktivt på fremadrettede opgaver. Deres gode kommunikationen med brugerne, sparer os også for mange opringninger , fortæller Christina Hoff.
Man kan stille uret efter dem
Som start på sæsonen har Odense Kommune og alle kommunens fodboldklubber m.fl. holdt et såkaldt grønt møde , og det blev et meget positivt møde med stor ros til den nye entreprenør OK grøn anlæg. Så positivt, at formand for SIKO, Samvirkende Idræts-Klubber i Odense, Henrik Schmidt, måtte omtale det gode samarbejde i sin beretning på det nyligt afholdte repræsentantskabsmøde. Dennis Witek, formand for Søhus Stige BK, var en af deltagerne på det grønne møde og fortæller: De er kommet rigtig godt fra start, og ingen havde noget at klage over. De er gode til at organisere og har en fantastisk hjemmeside, hvor vi altid kan se, hvornår de kommer. Det er utroligt vigtigt, at vores opvisningsbaner er slået før kampene, og det skal koordineres, så kridtfolkene også kan nå at kridte banen op. Det er aldrig slået fejl, ja, vi har nærmest kunne stille urene efter dem. Som formand fik jeg tidligere opringninger konstant, men nu er der ro på, så det er en dejlig fornemmelse , slutter Dennis Witek.
Fra seks til 20 mand på et år
OK grøn anlæg så opgaven som en mulighed for at etablere sig på Fyn og fik hurtigt etableret en plads og ansat flere medarbejdere. Direktør Kim Aaskov fra OK grøn anlæg fortæller: Entreprisen på boldbanerne til i alt 26,5 mio. kr. over fem år, var det, der skulle til, for at vi tog springet over Storebælt, og nu mander vi op, så snart der er nye opgaver i farvandet, fx er plejeopgaver for boligselskaber et af de områder, som virksomheden har meget stor ekspertise i, og som vi også gerne vil udvide med på Fyn. Vi har også en stor anlægsafdeling, så vi er klar til at byde på store anlægsprojekter for både offentlige og private virksomheder på Fyn. OK grøn anlæg har allerede vundet flere opgaver fra Odense Kommune, nemlig entreprisen med vedligeholdelse af parker og grønne områder i Odense Nordvest og senest et par entrepriser med ukrudtsbekæmpelse og græsslåning langs veje og rabatter.
Yderligere oplysninger:
Kim Aaskov, OK grøn anlæg as
tlf. 27 87 74 51
Christina Hoff, Odense Kommune
tlf. 29 65 24 61
Læs mere her
tags: Odense, fodbold, 2012, virksomhed, Borup, Storebælt, kommunikation, kaffe,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar