søndag den 9. februar 2014

Byggeriet skal med i nyt Klimaråd

Det er en meget vigtig aftale der er indgået om en fælles national klimapolitik, fastslår Dansk Byggeri, der venter, at byggeriet vil komme til at spille en nøglerolle
Regeringen har indgået en aftale med De Konservative, SF og Enhedslisten om indholdet i en klimalov, der skal fremsættes i Folketinget. Partierne har samtidig aftalt, at de står bag regeringens mål om 40 procents reduktion af drivhusgasser i 2020.

- Det er vigtigt, at der bliver skabt delmål frem mod 2050, hvis vi skal nå den politiske målsætning om et Danmark uafhængigt af fossile brændsler. Derfor håber Dansk Byggeri på, at de resterende partier i Folketinget vil bakke op om 40 procents CO2-reduktionsmålsætningen i 2020 og den nye klimalov, så vi ikke får en stop-go politik på det her område, siger chefkonsulent Camilla Damsø Pedersen, Dansk Byggeri.

Den kommende lov vil kunne være med til at sikre stabilitet, da den lægger op til, at den til enhver tid siddende regering hvert femte år skal sætte klimamål, som skal række ti år frem i tiden. Og regeringen skal hvert år lave en redegørelse til Folketinget om, hvor langt man er nået.

Med klimaloven vil der også blive oprettet et klimaråd bestående af uafhængige eksperter, som skal rådgive regeringen om, hvordan Danmark lettest og billigst omstilles til et samfund uafhængigt af fossile brændsler.

- Klimarådet er en rigtig god ide, da det kan være med til vedvarende at holde skiftende regeringer til ilden på det klimapolitiske område, siger Camilla Damsø Pedersen

Klimarådet skal være med til at skabe oplysning og debat om, hvordan den grønne omstilling skal ske. Her skal bygninger ikke glemmes. Bygninger står for ca. 30-40 af vores energiforbrug, og alligevel er det ifølge Dansk Byggeri slående, hvor få initiativer der var på bygningsområdet i regeringens klimaplan fra sidste år. Klimapolitik handler ikke kun om transport og landbrug. Der bør i lige så høj grad være fokus på de store potentialer, der er for energibesparelser i byggeriet.

- Klimarådet skal bestå af uafhængige eksperter, og her er det vigtigt med en bred sammensætning, så også erhvervslivets interesser bliver repræsenteret, ikke mindst byggeriets, som kan spille en afgørende rolle i reduceringen af CO2, slutter Camilla Damsø Pedersen.

Klima-, energi, og bygningsministeren har indkaldt Venstre og Dansk Folkeparti til møde senere i dag for at afklare, om de vil tilslutte sig klimaloven. Lovforslaget vil blive sendt i høring i denne uge.

Læs mere her

tags: Danmark, Venstre, De Konservative, Enhedslisten, klimamål, politi, Dansk Folkeparti, CO2-reduktion, 2020, Folketinget, 2020, regeringen, Lovforslag, SF, energiforbrug, drivhusgas, erhvervslivet, regering, energi, Konservativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar