Energimarkedet er under forandring og bevæger sig mod decentral energiproduktion og flere grønne energikilder. Det præger Energiens Topmøde d. 11. juni i København, hvor Bosch f.eks. viser supereffektive varmepumper, nye lagringsanlæg til vind- og solenergi og innovativ software til at kontrollere og optimere det hele. Den traditionelle forsyningsstruktur med et lille antal centrale kraftværker er gradvist ved at blive afløst af decentrale systemer, hvor elektriciteten produceres i mange små anlæg. Her fungerer forbrugerne samtidig som producenter, og det betyder, at energistrømmen, der tidligere var ensrettet, i stigende grad bliver tovejs. På Energiens Topmøde i København d. 11. juni er der mulighed for at se forskellige bud på fremtidens elforsyning. Bosch vil eksempelvis præsentere en ny, modulerende luft/vand-varmepumpe, Bosch Compress 6000 AW, som er blandt de første med modulerende udendørsenhed på markedet.
Højeffektive luft/vand-varmepumper
I kraft af en omdrejningstal-reguleret kompressor producerer Bosch Compress 6000 AW altid præcis den mængde energi, der er behov for. Denne inverter-teknik gør varmepumpen særligt effektiv sammenlignet med den tidligere model er effektiviteten forbedret med 11 pct. og pga. det lavere strømforbrug er CO2-emissionen tilsvarende lavere. Pumpen kan anvendes fleksibelt i en- og tofamilieshuse. Den maksimale fremløbstemperatur i varmekredsen er som standard op til 62° C ved varmepumpedrift.
"Luft/vand-varmepumpen kan også aktivt anvendes til komfortkøl i rum og betjenes uden ekstra hardware via internettet. IP-gatewayen, der er nødvendig til web-kommunikation, er nemlig allerede integreret og baner vejen for praktisk drift via smartphones eller tablets. Bosch Compress 6000 AW er klassificeret 'Smart Grid Ready'", oplyser salgsdirektør hos Robert Bosch A/S, Jens Bredning.
Lagringsanlæg til fremtidens boligkomplekser
Mere og mere elektricitet bliver produceret af grønne energikilder. Mængden af vind- og solenergi varierer efter vejret og årstiden, og det gør stationær oplagring afgørende, når den vedvarende energi skal integreres effektivt. Her er Bosch i færd med at udvikle nøglefærdige løsninger til alle effektområder fra kW til MW, så de kan skræddersys til individuelle behov.
"Vi er engageret i gennemgribende projekter og arbejder tæt sammen med relevante partnere i branchen for at sikre et innovativt og bæredygtigt energisystem," fortæller Cordelia Thielitz, leder af området for stationære strømlagringssystemer hos Bosch.
Lagrer vindenergi fra kysten
Eksempelvis står en borger-vindmøllepark i den nordtyske by Braderup klar fra midten af juli. Her lagres strømmen med et skræddersyet hybridsystem med to højtydende batterityper. Til dette projekt leverer Bosch et batteri bestående af lithium-ion- og vanadium redox flow-komponenter sammen med styringen til hele systemet. Batteriet lagrer elektrisk energi, når ledningsnettet på den vindblæste kyst er overbelastet og ikke kan transportere mere elektricitet.
"Med dette koncept udvider vi anvendelsesmulighederne for vores lagringssystemer," siger Cordelia Thielitz, som vil være tilgængelig på Energiens Topmøde på Boschs stand nr. 40, hvor hun også kan fortælle om andre færdige projekter fra Bosch bl.a. et fleksibelt energilagringsanlæg til et boligkompleks med 180 rækkehuse. Her har lagringssystemet en kapacitet på 135 kWh, hvilket er nok til at forsyne 10 firepersoners husholdninger et døgn.
Intelligent energistyring kræver innovativ software
Softwareløsninger spiller en stadig større rolle, når energien skal administreres intelligent. Med eksempelvis Bosch Virtual Power Plant Manager kan virksomheder oprette virtuelle kraftværk og omkostningseffektivt planlægge, styre og overvåge energiforsyning, -forbrug og -lagring og samtidig kontrollere netværksstabiliteten.
"Boschs tilsluttede energiløsninger bliver allerede brugt til virtuelle kraftværker, Smart Meter Gateway Administration og markedskommunikation," lyder det fra Mark Nigge fra Bosch Software Innovations GmbH. Han vil på Boschs stand præsentere muligheder for effektiv og intelligent måling og vise, hvordan decentrale systemer fra kraftvarme til vindmøller og energilagringssystemer kan optimeres og styres som virtuelle kraftværker.
For yderligere oplysninger kontakt venligst Robert Bosch A/S:
Salgsdirektør
Jens Bredning
+45 44 89 84 71
Journalistkontakt:
Kommunikationschef
Lisa Berg Nielsen
+45 44 89 82 11
Læs mere her
tags: København, direktør, internet, blæst, virksomhed, energi, Intel, vindmøller, kommunikation, energikilde, Bosch, strømforbrug, energisystem,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar