Dansk Byggeri glæder sig over, at der blev plads til et farvel til G-dage i en beskæftigelsesaftale, der placerer ansvaret for de ledige hos jobcentrene, og som også viser gode takter på uddannelsesområdet Regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti indgik i aftes aftale om en reform af beskæftigelsessystemet. Aftalen slår fast, at jobcentrene forsat har ansvaret for de ledige, at beskæftigelsessystemet igen skal til at arbejde med jobformidling, og så bliver der plads til gradvis at fjerne G-dagene for ansættelser under 3 måneder. Aftalen lægger samtidig op til, at uddannelse skal fylde mere i beskæftigelsesindsatsen for de ledige faglærte og ufaglærte.
- Det er Dansk Byggeris synspunkt, at uddannelse skal foregå i det ordinære uddannelsessystem. Men der er også god musik i korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb og i øget brug af voksenlærlingeordningen, siger Louise Pihl, arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri peger på, at det er rigtig positivt, at seks ugers selvvalgt uddannelse bliver erstattet med muligheden for seks ugers erhvervsrettede uddannelsesforløb fra første ledighedsdag.
- Det vil gøre det muligt hurtigt og smidigt at flytte ledige til områder med mange jobåbninger. Vi forventer fx, at der bliver behov for endnu flere med rørlæggerkompetence i takt med, at vandmiljøplanen bliver rullet ud, forklarer Louise Pihl.
Nu skal aftaleteksten så udmøntes i et stort og kompliceret beskæftigelsessystem, og Dansk Byggeri udtrykker en smule bekymring for tilrettelæggelsen i forhold til at sikre en effektiv koordinering på tværs af jobcentrene.
- Arbejdsmarkedet i Danmark hænger sammen, og derfor skal vi også have jobcentrene til at hænge sammen. I bygge- og anlægsbranchen er Danmark et stort marked, og ofte er hele Europa arbejdskraftopland, når store bygge- og anlægsprojekter skal bemandes. Her har vi brug for et meget tæt samarbejde mellem jobcentrene, hvis de skal kunne løfte den formidlingsopgave, som de med reformaftalen igen eksplicit får, siger Louise Pihl og fortsætter:
- I dag forsøger vi i tæt samarbejde med beskæftigelsesregionerne at koordinere den indsats, der er målrettet bygge- og anlægsbranchen. Den koordinering har vi brug for at få videreført, og det statslige niveau er nød til at bidrage til den helt konkrete koordinering mellem jobcentrene, hvis politikerne vil gøre sig håb om at ledige får job på de kommende store anlægsprojekter, slutter Louise Pihl.
Læs mere her
tags: Danmark, Europa, Venstre, politi, Dansk Folkeparti, uddannelse, ansættelse, arbejdsmarked, lærling, arbejdskraft, jobcentre, beskæftigelse, jobformidling, miljø, Konservativ,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar