Hvornår begynder vi for alvor at udnytte de mange biologiske overskudsprodukter fra landbruget til bæredygtige byggematerialer Svaret er nu. Den endelige aftale om etablering af Det Biologiske Hus er nu helt på plads, og det bliver Danmarks største, permanente bygge- og bolig-udstilling, HUSET i Middelfart, der lægger parcel til. Det Biologiske Hus spås at revolutionere både forbrugerens krav til bæredygtige boliger og til hele samfundets ressourcekredsløb. Det Biologiske Hus er en moderne bæredygtig, modulbaseret bolig, der er fleksibel i designet, og som er hurtig at bygge og samle med den nyeste digitale produktionsteknologi. Men derudover er det udelukkende bygget af genanvendelige overskudsprodukter fra landbruget. Bioaffald, hvis egenskaber som byggematerialer er gennemtestede og konkurrencedygtige. Alt sammen biomaterialer, der ikke bruges til andre formål, og som derfor betragtes som affald, der oven i købet kræver ressourcer at bortskaffe. Som prikken over i'et er Det Biologiske Hus lige til at fjerne igen, uden at efterlade sig spor i naturen.
Sådan et hus er ikke længere et "frelst" fremtidsscenarium for superøkologer. Det er økonomisk, kommerciel og bæredygtig virkelighed, oven i købet med en levetid, der matcher konventionelt byggeri. Og det skal bygges i HUSET i Middelfart til glæde og gavn for såvel byggeriets professionelle, som for private bygherrer og boligshoppere.
HUSET i Middelfart er det oplagte sted
HUSETs byggeudstilling er med sin centrale placering i landet og med sin dybe forankring i byggebranchens faglige, professionelle miljø en optimal placering. Her bliver Det Biologiske Hus ikke blot stillet til skue, men der vil blive arbejdet ihærdigt med at videreudvikle og opsamle viden om materialer og teknikker bag det bæredygtige byggeri:
- Vi har været meget lune på placeringen i HUSET længe, og nu er det endelig faldet helt på plads. Udover, at HUSET ligger helt optimalt, så bliver Det Biologiske Hus jo her bygget direkte ind i en sammenhæng, hvor der i forvejen er et levende, aktivt, fagligt miljø for alle, der arbejder professionelt med byggeri. Og ikke mindst byggevareleverandører. Der er ingen tvivl om, at vi kan tilføre HUSETs udstilling sunde vitaminer inden for bæredygtighed og biologiske byggematerialer, og til gengæld har HUSET den ideelle platform for at distribuere viden om vores byggemetoder og materialer videre til både professionelle og private, siger Kim Christofte CEO, arkitektfirmaet EEN TIL EEN, som er en af hovedkræfterne bag Det Biologiske Hus.
I HUSET har den indgåede aftale også bragt glæde og nye visioner for fremtiden:
- Jeg er meget glad for og stolt over, at Det Biologiske Hus skal bygges her hos os. Et projekt af den kaliber vil med sikkerhed være med til at drive og præge udviklingen i byggeriet ved at sætte både udfordringer, metoder og materialer på dagsordenen inden for bæredygtigt byggeri. Det Biologiske Hus peger fremad og anviser nye muligheder for fremtidens boligbyggeri. Det vil alt andet lige styrke HUSETs udstilling betydeligt, både over for vores mange private besøgende, men i høj grad også over for de tusinder af byggebranchens professionelle, der hvert år besøger HUSET i forbindelse med Byggecentrums kurser. Det Biologiske Hus kan være med til at tiltrække nye, spændende udstillere, der producerer eller leverer byggematerialer til bæredygtigt byggeri, men også dem, der fx leverer rådgivning eller andre relevante ydelser i sammenhængen, siger Jan Røgind Jørgensen, direktør i HUSET.
Projektet er støttet af miljøministeriet
Projektet laves i samarbejde med GXN, Deloitte, Teknologisk Institut og NCC med AB CLAUSEN som rådgivende ingeniører og det er støttet af Miljøministeriet, som bakker op om placeringen i HUSET.
Miljøminister Kirsten Brosbøl udtaler:
- Det lyder som science fiction, at man kan bygge et hus ud af ting som tomatstængler, halm og søgræs, der både er lige så holdbart som almindeligt byggeri og samtidig har sund økonomi og overholder reglerne. Men Det Biologiske Hus viser, at det kan lade sig gøre her og nu. På den måde får vi virkelig værdi ud af materialer, der ellers var endt på forbrændingen. Vi skal have meget mere bæredygtigt byggeri, der både er godt for økonomi og miljø. Derfor kommer jeg også snart med en ny strategi om at forebygge affald, der blandt andet sætter fokus på byggeriet, siger Kirsten Brosbøl.
Første spadestik forventes i løbet af foråret 2015.
FAKTA om Det Biologiske Hus
Det Biologiske Hus er støttet af Miljøministeriets pulje for Økologisk Byggeri med 4,0 millioner kroner.
Alle husets materialer baseres på biologiske restprodukter fra dansk landbrug og fødevarer med fokus på grøn vækst og sundt indeklima.
Det Biologiske Hus skal stå færdigt i foråret 2016.
Første spadestik forventes i løbet af foråret 2015.
Partnere:
EEN TIL EEN (projektejere)
GXN
NCC
DELOITTE
TEKNOLOGISK INSTITUT
AB CLAUSEN
FAKTA om HUSET
HUSET er et professionelt mødecenter med tilhørende 28.000 m2 byggeudstilling.
HUSETs udstilling besøges årligt af 120.000 private boligejere
HUSETs møde- og kursusfaciliteter bruges bl.a. til efteruddannelse af tusindvis af arkitekter og ingeniører hvert år.
HUSET ligger naturskønt på Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart
Der er gratis adgang til HUSETs udstilling
HUSETs udstilling er åben 360 dage om året kl. 10.00 17.00.
Læs mere på huset-udstilling.dk og huset-kursuscenter.dk
HUSET er en del af Byggecentrum
Kontaktoplysninger
Kontakt direktør i HUSET, Jan Røgind Jørgensen på 7012 3600 for yderligere oplysninger om HUSET.
Kontakt arkitekt Nicholas Bjørndal, arkitektfirmaet EEN TIL EEN, på 2172 9832
for yderligere oplysninger om Det Biologiske Hus.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, økonomi, uddannelse, boligejere, LO, OL, boligejer, science fiction, 2016, Middelfart, teknologi, efteruddannelse, Teknologisk Institut, strategi, konkurrence, miljø, NCC, kaffe, vitaminer, Miljøminister,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar