Erhvervspolitisk stormøde i Herlev byder på en sjælden lejlighed til at få sidste nyt fra nogle af landets bedste analytikere - og en stribe bud på Danmarks fremtid fra et panel af kendte politikere. Er virksomhederne i Danmark på sikker vej ud af krisen Det indikerer den seneste produktivitetsanalyse fra Dansk Industri, men holder optimismen og har erhvervslivet noget at have den i Onsdag den 25. marts 2015 sætter Danske Banks cheføkonom Steen Bocian og DI's erhvervspolitiske chef, Morten Granzau Nielsen, lup på Danmarks konkurrenceevne ved et erhvervspolitisk stormøde i Herlev.
På mødet, der ledes af politisk kommentator Hans Engell, vil en række fremtrædende politikere blive konfronteret med status på vækstagendaen i Danmark: Har vi de rette betingelser for vækst i forhold til Produktivitetskommissionens anbefalinger og er vi gearet til at skrue op for de nødvendige innovative og dermed mere langsigtede tiltag Politikerne, der skal stå på mål for dansk erhvervspolitik dags dato er Jeppe Bruus (Soc Dem), Helge Vagn Jacobsen (RV), Rasmus Jarlov (Kons), Joachim B. Olsen (LA), Peter Skaarup (DF) og Jakob Engel Schmidt (V).
Hans Engell ser frem til dialog
- Med det pres dansk erhvervsliv oplever i disse år, er der behov for en tæt dialog og debat mellem politikere og erhvervsliv. Politikerne skal føles på tænderne og udfordres og erhvervslivet skal rykke med deres ideer og forslag, siger Hans Engell forud for mødet.
- Jeg deltog i et lignende møde, som Visma arrangerede i Kolding i efteråret og synes, det er forfriskende, at virksomheder med indsigt i effektivisering og forbedring af konkurrenceevne står frem og arrangerer møder, hvor erhvervsfolk og politikere kan mødes og komme i dialog. Danmark står over for store udfordringer og da statsministeren formodentlig inden længe trykker på valgknappen, ser jeg ekstra frem til at deltage i mødet næste uge i Herlev, så vi kan udfordre nogle af paneldeltagerne på, hvad der skal til for at få vækst i Danmark igen, fastslår Hans Engell.
Kan vi eller kan vi ikke
Offentligt-Privat Samarbejde og Den Fælles-Offentlige Digitaliseringsstrategi er blot nogle af de mange vigtige muligheder og tiltag, der er på den offentlige dagsorden og som påvirker mange virksomheder. Det samme gør skattepolitikken, det generelle investeringsklima, bankernes villighed til udlån og ikke mindst politikernes mulighed for at skabe de bedste rammer for dansk erhvervsliv, når vi er fri af krisestyringen.
Den seneste produktivitetsanalyse fra DI viste bl.a., at virksomhederne nu har overskud og mulighed for ikke bare at investere for at overleve, men for at skabe nye konkurrencemæssige fordele i forhold til at fastholde eller erhverve nye kunder eller derved forøge markedsfordele. Det er ikke store spring, konkluderede DI, men det er medvirkende til at understøtte de små tegn på, at vi kan lægge krisen bag os.
Holder analyserne
Det erhvervspolitiske stormøde, der er arrangeret af Visma Services Danmark A/S og finder sted på deres hovedkontor i Herlev på Lyskær 3 CD, er en enestående mulighed for at få politikerne i tale på baggrund af helt aktuelle analyser fra Danmarks førende eksperter.
June Mejlgaard Jensen, der er administrerende direktør for Visma Services Danmark A/S og uddannet statsautoriseret revisor, vil med afsæt i en række virksomhedscases fortælle, hvordan man som rådgiver for en række af landets store virksomheder og offentlige organisationer oplever mulighederne for at effektivisere og skabe øget lønsomhed. Dermed vil alle sten blive vendt på stormødet, der indledes kl. 16 og forventes afsluttet kl. 20 med en veloplagt Hans Engell, der er kendt for en kontant mødeledelse og en skarp afrunding.
Mødet er målrettet erhvervsfolk. Det er gratis og alle er velkomne.
Læs mere her
tags: Danmark, analytikere, direktør, statsminister, politi, Danske Bank, Joachim B. Olsen, Kolding, Steen Bocian, storm, Herlev, kommissionen, Dansk Industri, virksomhed, erhvervslivet, produktivitet, Danmarks konkurrenceevne, strategi, organisation, konkurrence,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar