Nu bygges Det Biologiske Hus, der skal vise, hvordan man kan bruge restprodukter som tang, halm og tomatstængler til at bygge bæredygtige boliger med sund økonomi. Hvornår begynder vi for alvor at udnytte overskudsprodukter fra landbruget til bæredygtige byggematerialer Svaret er, at det kan vi allerede.
Miljøministeriet har gennem puljen til udvikling af miljøteknologi MUDP - støttet Det Biologiske Hus, der ved hjælp af biologiske restprodukter bygger et hus med godt indeklima, hvor materialer og byggekomponenter kan genbruges.
- Vores huse skal være sunde og sikre at leve i og bygges af materialer uden skadelige stoffer, der nemt kan genbruges. Samtidig er der store forretningsmuligheder med et voksende internationalt marked, og derfor har jeg som en del af strategien "Danmark uden affald" taget initiativ til et nyt partnerskab i bygge- og anlægsbranchen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.
Huset er ét af flere projekter om økologisk og bæredygtigt byggeri. For at skabe et fælles udgangspunkt for det bæredygtige byggeri arbejder regeringen på at indføre en frivillig bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet.
Strategien arbejder også med en række initiativer om at støtte udvikling af bæredygtigt byggeri gennem blandt andet demonstrationsprojekter under MUDP.
- Det Biologiske Hus viser, at det kan lade sig gøre at bygge et hus ud af tomatstængler, halm og søgræs, der både er lige så holdbart som almindeligt byggeri og overholder reglerne. På denne måde får vi virkelig værdi ud af materialer, der ellers var endt som affald, siger miljøordfører Per Clausen, Enhedslisten.
Det Biologiske Hus opføres af EEN TIL EEN på en parcel i det udendørs udstillingsområde i HUSET i Middelfart for at sikre, at alle interesserede har let adgang til projektet og dets resultater. Det Biologiske Hus er udviklet i samarbejde med GXN, NCC, Deloitte og Teknologisk Institut og forventes at stå klar til, at en familie kan flytte ind i foråret 2016.
Læs mere her
tags: Danmark, Enhedslisten, økonomi, miljøordfører, regeringen, 2016, Middelfart, teknologi, regering, Teknologisk Institut, strategi, miljø, NCC, økologi, Miljøminister,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar