mandag den 15. juni 2015

Gottlieb Paludan Architects skal designe kraftvarmeværk i Helsingør


Forsyning Helsingør har netop besluttet, at Gottlieb Paludan Architects skal stå for den arkitektoniske udformning af det nye biomassefyrede kraftvarmeværk i Helsingør. Værket, der vil medføre lavere omkostninger og mindre udledning af CO2, skal være et fyrtårn for grøn og bæredygtig forsyning.Vinderen er fundet
I november 2014 inviterede Helsingør Kraftvarmeværk til en udbudskonkurrence, og nu er vinderen af arkitektrådgivningsopgaven fundet i Gottlieb Paludan Architects. Arkitekten er valgt på baggrund af erfaringer, kompetencer og procesforståelse. Der er dog ikke tegnet på anlægget endnu, og designet af det nye kraftværk vil ske i tæt samarbejde med ingeniørrådgivere og bygherre. "Vi er utroligt glade for at have indgået aftale med en arkitektrådgiver med så stor erfaring inden for energi og forsyning som Gottlieb Paludan Architects, og vi ser frem til et spændende og konstruktivt samarbejde," siger pro-jektchef Claus Bo Frederiksen.

Kraftvarmeværk med bæredygtig profil
Det nye biomassefyrede kraftvarmeværk vil omstille produktionskapaciteten fra naturgas til træflis, således at fjernvarmen bliver mere CO2-venlig. Med en markant placering ved hovedindfaldsvejen til Helsingør og som del af en større masterplan for Energivej skal det nye anlæg være et fyrtårn for grøn og bæredygtig forsyning. "Det nye kraftvarmeværk skal have en høj miljø- og energiprofil, og vi vil sammen med bygherren skabe et projekt, der er "state-of-the-art" med hensyn til energi, CO2–udledning og forbruget af ressourcer. Vi vil have fokus på materialernes livscyklus og synliggøre bæ-redygtige løsninger i bygningens klimaskærm og samarbejdet om den landskabelige udformning", udtaler adm. direktør i Gottlieb Paludan Architects, Kristian Hagemann.

Formidling om forsyning og klima
Intentionen er, at kraftværket også skal formidle om forsyning, ressourcer og klima til byens borgere og besøgende. Kristian Hagemann forklarer: "Bygherren lægger op til, at kraftværket får en vis grad af tilgængelighed, sådan at besøgende får mulighed for at komme tæt på og opleve energiproduktionen på nærmeste hold. Det kan foregå ved, at besøgende bliver guidet ad sikre ruter gennem kraftvarme-værkets indre og undervejs kan stille spørgsmål til guiden og få mere information via tablets og andet. På den måde kan Helsingør Kraftværk vise, hvordan forsyning og energiproduktion er med til at få vores moderne samfund til at fungere."

Det nye biomassefyrede kraftværk skal stå færdigt i 2018.

Læs mere her

tags: direktør, fjernvarme, 2018, omkostninger, Helsingør, energi, biomasse, konkurrence, miljø, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar