søndag den 6. december 2015
Henning Larsen bag nye, eksklusive boliger i Carlsberg Byen
Nu sættes de næste boliger i Carlsberg Byen til salg. Henning Larsen Architects står bag de 13 eksklusive lejligheder i Jacobsen Hus, som kommer til at udgøre den nordvestlige indgangsport til det nye bykvarter. Lejlighederne forventes indflytningsklar til sommer 2017.Der er fuld fart over udviklingen af det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen, der grænser op til det attraktive Frederiksberg mod den rolige Rahbeks Allé og med en af hovedstadens største grønne oaser, Søndermarken, som baghave.
Det nyeste projekt er Jacobsen Hus, som er tegnet af Henning Larsen Architects. Jacobsen Hus bliver den højest beliggende bygning i Carlsberg Byen og kommer til at udgøre den nordvestlige indgangsport til det nye bykvarter.
"Det klassiske boligkvarter, som er ved at tage form mod grænsen til Frederiksberg, tilbyder noget ganske særligt. Selv om beliggenheden er så central, kan man her få en bolig i en rolig del af byen med plads til både privat- og familieliv," siger Jens Nyhus, som er administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S.
Jacobsen Hus bliver et eksklusivt byggeri med kun 13 boliger, som spænder mellem 2-4 værelseslejligheder på 119-153 m2 i ét plan. Én af boligerne er en penthouse-lejlighed med egen tagterrasse. Stort set alle lejligheder har altaner og alle har adgang til fælles altangang. I stueetagen af Jacobsen Hus er der desuden fire erhvervslejemål.
På toppen af Valby Bakke
Jacobsen Hus kommer til at ligge ud til den fredede Ny Carlsberg Vej på toppen af Valby Bakke, hvor man mod nord ser ud over trætoppene i Søndermarken. Mod syd breder hele det nye københavner-kvarter sig ud.
"Beboerne i Jacobsen Hus får et fantastisk udsyn mod Søndermarken og et fantastisk syn ud over de fredede bygninger og det nye kvarter," siger arkitekt Mai Svanholt fra Henning Larsen Architects.
Tegnestuen har gjort meget for at skabe sammenhæng mellem det nye og det gamle i Carlsberg Byen, og bygningens struktur spejler både historien og omgivelserne. Jacobsen Hus får således et arkitektonisk udtryk, der forener klassisk villa med moderne karré, og facaderne er belagt med patinerede grå sten, som er genbrugte teglsten fra en af de oprindelige bygninger i området.
"Vi har helt bogstaveligt bygget det gamle Carlsberg ind i det nye Jacobsen Hus" siger Mai Svanholt. Teglstenene stammer fra Søndermarkshuset fra 1878, og brugen af de gamle teglsten er ikke kun smukt. Det er også bæredygtigt, da det sparer en masse CO2 at rense og genanvende sten i stedet for at producere nye.
Om Jacobsen Hus
Jacobsen Hus har fået sit stolte navn efter den familie, der grundlagde Danmarks største bryggeri. Stifteren J.C. Jacobsen, sønnen Carl og svigerdatteren Ottilia tog aktivt og generøst del i dansk kunst- og kulturliv. I slutningen af 1800-tallet donerede Carl Jacobsen fx hele sin kunstsamling til offentligheden og byggede Ny Carlsberg Glyptotek til at huse den. Jacobsen familiens fonde donerer stadig betydelige midler til bl.a. kunst og forskning.
Fakta om boliger i Carlsberg Byen
I løbet af de næste otte til ti år bliver Carlsbergs historiske grund centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. København får et helt enestående byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om 3.000 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.
Boligerne vil blive fordelt over hele Carlsberg Byen både i et mere klassisk boligkvarter tæt ved Frederiksberg og den eksisterende Humleby, samt i et blandet byområde, der blandt andet vil rumme ni tårnhuse på mellem 50-120 meter.
Læs mere her
tags: Danmark, Carlsberg, København, direktør, uddannelse, kunst, Frederiksberg, Vesterbro, hovedstad, Valby, lejemål, Fakta,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar