onsdag den 27. april 2016
13.000 flere lønmodtagere i byggeriet siden 2013
Dansk økonomi er sløv på BNP-vækst, investeringer og produktivitet, mens det private arbejdsmarked fortsætter som solstrålehistorien. Der er godt gang i den private jobskabelse, ikke mindst i byggeriet, hvor der nu er ca. 13.000 flere lønmodtagere end i 2013. Det aktualiserer behovet for flere faglærte- Antallet af lønmodtagere i byggeriet steg med 1.000 mand fra januar til februar - fra 147.300 i januar til 148.300 i februar, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det spiller formentlig ind på de meget positive tal, at vi har haft endnu en mild vinter, hvilket næppe fanges fuldt ud af Danmarks Statistiks standardiserede sæsonkorrektion, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
- Men under alle omstændigheder har pilen nu peget opad for branchen så længe, at udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft er rykket højere op på dagsordenen blandt vores mange medlemsvirksomheder, siger Bo Sandberg.
Ifølge Dansk Byggeri skal man primært glæde sig over, at det nu går bedre end længe på byggeriets arbejdsmarked.
- Men når det er sagt, er det på høje tid, at der udvises rettidig omhu med at uddanne flere faglærte, siger Bo Sandberg.
Vender man blikket mod det samlede arbejdsmarked og den myriade af andre økonomiske nøgletal, som Danmarks Statistik offentliggjorde ved indgangen til Bededagsferien, så er det en pose blandede bolsjer, om end med flere forårstegn end det modsatte:
- Det private arbejdsmarked fastholdes som solstrålehistorien i dansk økonomi, senest med 5.400 flere lønmodtagere i februar. Også forbrugerforventningerne tog et lille nøk opad i april. Til gengæld har industrien faldende investeringsforventninger, hvilket er dybt bekymrende, siger cheføkonomen og tilføjer:
- Som vi efterhånden har sagt 1000 gange, så er der altså ikke nogen garanti for, at de private investeringer pludselig rejser sig som en Fugl Føniks. Også derfor er det problematisk, at de offentlige investeringer nu står til at blive neddroslet. Det betyder, at vores produktionsapparat bliver nedslidt og det er ikke ligefrem opskriften på at få sat gang i væksten og løftet produktiviteten, siger Bo Sandberg.
Læs mere her
tags: Danmark, økonomi, 2013, nøgletal, Danmarks Statistik, virksomhed, produktivitet, arbejdsmarked, arbejdskraft,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar