mandag den 11. marts 2013

Dansk Byggeri vil murernes arbejdsskader til livs

Der er for mange murere og murerarbejdsmænd, der har ondt i ryggen, men det behøver de faktisk ikke. Der findes nemlig nye metoder, der kan nedsætte det daglige slid på ryggen. Derfor sætter Dansk Byggeri Sydøst- og Sydvestjylland nu fokus på forbedring af arbejdsmiljøet.

Murerfaget er hårdt fysisk og har traditionelt haft en høj forekomst af nedslidning i eksempelvis knæ og ryg. Derfor vil Dansk Byggeri Sydøst- og Sydvestjylland på et fyraftensmøde i Grindsted oplyse om, hvordan man kan skabe et bedre arbejdsmiljø og undgå nedslidning og påbud fra Arbejdstilsynet.

- Arbejdsmiljøet er blevet bedre og bedre for de danske murere gennem de sidste mange år, men det er vigtigt at understrege, at der stadig er plads til forbedring, forklarer formand for Dansk Byggeri Sydvestjylland Michael Mathiesen.

I den seneste tid er der kommet indtil flere nye tekniske hjælpemidler og metoder på markedet, som kan være med til at gøre arbejdsdagen noget lettere for murere og murerarbejdsmænd. Sidste år blev branchen og teglværkerne enige om, at det kun er tilladt at levere såkaldte stenhoveder med 80 sten, for at gøre arbejdet lettere. Det kræver dog nye vogne til transporten, som nu er på markedet, og på mødet vil der blive fortalt og instrueret i, hvordan de nye regler og hjælpemidler påvirker arbejdsgangen.

- Det kan være en god ide, at få frisket sin viden op, så man kan undgå dårlig planlægning og nedslidning hos medarbejderne, siger Michael Mathiesen.

En anden tung fornøjelse for murerne er de træller, som arbejdet foregår på. De var tidligere lavet at træ og derfor, specielt i vådt vejr, tunge at have med at gøre. De bliver nu produceret i lettere materialer som f.eks. aluminium. Af andre ryg-venlige tiltag kan nævnes en forhøjet balje til mørtel, så man slipper for at bukke sig helt ned gentagne gange i løbet af dagen.

Undgå påbud fra Arbejdstilsynet
Murererhvervet har været et fokusområde for Arbejdstilsynet i de seneste par år, og det har medført mange påbud til virksomhederne rundt omkring. Derfor vil der på fyraftensmødet den 17. juni i Grindsted også blive gjort meget ud af at redegøre for, hvordan man bedst retter sig ind efter anvisningerne og undgår påbud, når man får besøg på byggepladsen.

- Nogle virksomheder bliver overraskede, over de krav Arbejdstilsynet stiller, og derfor synes vi, at det vil være en god ide at give en grundig forklaring af, hvordan de arbejder, og hvad de kigger efter, slutter Michael Mathiesen

Mødet finder sted hos KG Hansen & Sønner A/S i Grindsted, torsdag den 17. juni fra kl. 14.30-17.00

Yderlige information :
Michael Mathiesen, Områdeformand i Dansk Byggeri Sydvestjylland, tlf: 75 22 12 22
Pressemedarbejder Mikkel Røddik, Dansk Byggeri, tlf: 72 16 02 37

Læs mere her

tags: virksomhed, Arbejdstilsynet, arbejdsmiljø, miljø, Grindsted,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar