torsdag den 31. juli 2014

Sommeren er højsæson for indbrudstyve, er jeres virksomhed sikret godt nok

Et indbrud kan have store konsekvenser for virksomheden – specielt hvis ikke sikringskravene fra forsikringsselskabet er opfyldt - De fleste virksomheder investerer mange penge i de rigtige maskiner, dyrt IT-udstyr eller designermøbler til kontorerne, men prioriterer ikke altid den rigtige sikringsløsning. Det kan dog have store økonomiske konsekvenser, hvis først der har været ubudne gæster.

- Mange virksomhedsejere må ofte selv til lommen og dække tabte værdier, enten fordi de ikke er forsikrede, har for høj en selvrisiko eller ikke lever op til forsikringsselskabernes krav til sikkerhedsforanstaltninger, fortæller Henning Petersen fra Greve Låseteknik, der har mere end 30 års erfaring inden for sikring af virksomheder og offentlige institutioner.

På trods af, at kurven over indbrud i erhvervsejendomme er faldet de sidste par år, så blev der sidste år anmeldt over 21.000 indbrud i butikker og erhvervsejendomme. Derfor er der fortsat god grund til at gennemgå sikringen i virksomheden en ekstra gang.

- Virksomhedsejerne er nemlig selv ansvarlige for, at sikringskravene fra forsikringsselskaberne er overholdt. Er disse ikke opfyldt, kan man stå tilbage med uoverskuelige udgifter for virksomheden, understreger Henning Petersen.

Tyvene går uden om den rigtige sikring
Som virksomhedsejer eller ejendomsansvarlig bør du derfor tjekke indbrudssikringen for at forebygge og undgå indbrud. I langt de fleste tilfælde vælger tyvene den erhvervsejendom, der er lettest at bryde ind i. Både når det gælder traditionel sikring og ny elektronisk adgangskontrol i virksomheder er låsesikkerheden derfor afgørende.

- Først og fremmest er det vigtigt, at virksomheden ser på sin virksomheds med en tyvs øjne. For eksempel er det alt for let at komme ind i mange virksomheder, fordi døre og vinduer ikke er forsvarligt lukkede og låst. Grundlæggende skal butikker og erhvervsvirksomheder være forsvarligt aflåst med mindst én forsikringsgodkendt lås, hvorefter man kan supplere med flere låse, gitre, alarmer, videoovervågning med videre, fortæller Henning Petersen og tilføjer:

- Herudover har oversigtsforhold og belysning betydning for tyvenes risikovurdering. Derfor er det en god idé at fjerne hegn, buske og opsætte sensorstyret udendørslys. Hvis der ikke er noget at skjule sig bag under indbruddet og godt med oplysning, vil tyvene have færre flugtveje og ofte gå uden om virksomheden.

GODE RÅD TIL AT SIKRE DIN VIRKSOMHED:
• Sørg for tydelig opsætning af sikringsskilte
• Beskær vildvoksende buskadser og skab god, sensorstyret udendørsbelysning
• Installer en tyverialarm, som larmer på stedet og sender besked til en vagtcentral. Lyden stresser og generer tyven
• Afspær eventuelt virksomheden med hegn og porte og opsæt videoovervågning både inden- og udendørs
• Sørg for at låse og vindueshasper er i ordentlig kvalitet og stand
• Monter ekstra sikringsbeslag på vinduer, især udsatte vinduer
• Udskift sømmene i listerne omkring vinduerne med envejsskruer eller lim dem fast med silikone
• Installer en indbrudssikker og evt. brandsikker boks til særlige værdier
• Fastmonter virksomhedens værdier, fx elektroniske apparater og designermøbler
Læs flere gode råd på www.sikring.dk


Læs mere her

tags: økonomi, indbrud, silikone, forsikringsselskab, virksomhed, penge, stress, Greve, overvågning,

Erhvervsfolk drøfter udvikling af Sydhavn

Investorer, udviklere, arkitekter, ejendomsmæglere og en række andre aktører med interesse i fast ejendom deltager, når Byens Ejendom den 20. august 2014 afholder konference om byudviklingen i Sydhavn. Den tidligere industrihavn i Sydhavn er blevet et af Københavns største byudviklingsområder. I den nordlige del af området, som omfatter Sluseholmen, Havneholmen og Teglholmen, er der allerede opført 2.491 boliger med 5.115 beboere, og på sigt skal Sydhavn rumme i alt 9.000 boliger, knap 16.000 indbyggere og 22.500 arbejdspladser.

Den 20. august 2014 mødes investorer, ejendomsselskaber, ejendomsmæglere, arkitekter, offentlige aktører, rådgivere, bankfolk, realkreditfolk og andre med en interesse i fast ejendom på Scandic Sydhavn. Her afholder Byens Ejendom konference, hvor omdrejningspunktet er den massive udvikling, som Sydhavn står overfor.

"Deltagerne får et indblik i, hvordan udviklingen af Sydhavn vil forløbe i den kommende tid. De får indsigt i de overordnede planer for udviklingen af Enghave Brygge, Frederiks Brygge og resten af Sydhavn. Samtidig vil samspillet mellem udviklingen på Sydhavn og Københavns andre store byudviklingsområder blive taget op", siger konferencechef og redaktør på Byens Ejendom, Piotr Szutowicz.

På konferencen deltager blandt andet Peter Danstrup fra Danielsen Architecture, som i samarbejde med Københavns Kommune har udarbejdet lokalplanen for den midterste del af Enghave Brygge. Peter Danstrup vil give deltagerne et indblik i de muligheder, der er i udviklingen af det 176.000 kvadratmeter store område øst for H. C. Ørstedværket. Også Claus Gröning fra Gröning Arkitekter, som har lavet masterplanen for området, taler på konferencen.

Palle Gylden, der er direktør i Nordea Ejendomme vil belyse udviklingen af Frederiks Brygge, mens Karina Moll Ravn, Associate Director i CB Richard Ellis, vil se på, hvilke muligheder og perspektiver udviklingen af Sydhavn åbner for henholdsvis erhvervs- og boligudvikling.

Lone Bøegh Henriksen, indehaver af Home, deltager med et oplæg, hvor hun ser nærmere på, hvad der ligger bag de store stigninger på boligpriser, som Sydhavn har oplevet de seneste år. Derudover vil hun komme med bud på den fremtidige prisudvikling i området og give et indblik i, hvem der køber lejligheder i Sydhavn, og hvilke typer boliger efterspørgslen retter sig efter.

Endelig vil Peter Bønløkke, chefkonsulent i Københavns Kommune, deltage med et oplæg, hvor han giver et overblik over Sydhavns kommende infrastruktur. Ikke mindst vil han fortælle om den 8,6 milliarder kroner dyre investering i Sydhavnsmetroen, som efter planen skal stå færdig i 2023.

"Konferencen kommer rundt om alle væsentlige aspekter af den fremtidige udvikling af Sydhavn. Det giver deltagere, som eksempelvis ønsker at byde ind på opgaver i forbindelse med udbygningen af bydelen, en enestående mulighed for at indsamle viden og skabe værdifulde kontakter i branchen", siger Piotr Szutowicz.

Han oplyser, at der stadig er mulighed for at tilmelde sig konferencen. Det kan man gøre via Byens Ejendoms hjemmeside ved at følge dette link: http://byensejendom.dk/conference/byudvikling-for-35-milliarder-i-sydhavn-481

Læs mere her

tags: København, direktør, Nordea, metroen, investor, 2014,

onsdag den 30. juli 2014

Morten blev årets sikkerhedsmakker på Grøn Koncert

De 750 frivillige valgte for tredje år i træk et crew-medlem, der har gjort noget særligt for sikkerheden under årets grønne koncerter. Egentligt har vi forbløffende få arbejdsulykker, når man tænker på, hvor mange vi er, og hvor meget tungt grej, vi tumler rundt med, siger Jacob Haugaard, som i år fejrede 25 års jubilæum som konferencier på Muskelsvindfondens Grøn Koncert.

Før årets sidste koncert, søndag i Valby, overrakte han på vegne af det 750 mands frivillige crew årets sikkerhedspris, Den Gyldne Sko, til et crewmedlem, der har et særligt fokus på sikkerheden. Sikkerhedsprisen er indstiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, som sponserer sikkerhedsfodtøj til crewet. Det er tredje år, at prisen uddeles.

Pris til chaufføren på hegnsbilen
Det er crewet selv, der stemmer, og i år faldt valget på Morten Kjærgaard, som er chauffør og styrer de 20 mand, som sætter hegn op. Han kommer fra Mønsted ved Viborg og er til dagligt lastbilchauffør. Det er 14. gang, at han bruger sin sommerferie på at hjælpe på Grøn Koncert. Og så snart lastbilen var afleveret mandag, satte han kursen mod Aarhus for at give et nap med på Cirkus Summarum, som Muskelsvindfonden arrangerer sammen med DR.

Jeg gør det, fordi det er sjovt, siger Morten. Der er en super stemning i crewet, som jeg ikke kan undvære. Og det ved jeg, for jeg var egentligt stoppet og holdt otte års pause, indtil jeg i 2009 meldte mig igen.

3 km hegn skal op og ned hver dag
Mortens arbejdsområde er opsætning af det 3 km lange hegn, der omkranser koncertpladsen. Han kører lastbilen, mens 20 andre sætter hegnet op. Hegnet sættes op om formiddagen og pilles ned igen, så snart koncerten er slut. Under koncerten sørger Morten for at få sine ni timers hvile i lastbilen.

Morten er meget opmærksom på, at de andre frivillige bevæger sig korrekt i forhold til lastbilen. Gør de ikke det, skal de nok få det at vide. Det er denne klare og tydelige kommunikation, der har indbragt ham sikkerhedsprisen.

Årets otte grønne koncerter samlede mere end 175.000, blandt andet med publikumsrekord i Aarhus, der havde 34.000 besøgende, mens Valby med over 35.000 gæster for sjette år i træk kunne melde udsolgt.

Læs mere her

tags: 2009, lastbil, bilen, Viborg, koncert, ulykker, Valby, kommunikation, sommerferie, stemmer,

tirsdag den 29. juli 2014

Udlicitering på vej- og parkområdet slår rekord

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udlicitererede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. Dansk Byggeri håber, at de gode takter fortsætter. På landsplan er udlicitering af vej- og parkopgaver inde i en positiv udvikling. Siden 2011 er udlicitering på området steget med knap fem procentpoint til 40,3 procent i dag. Det viser nye beregninger fra Dansk Byggeri.

- Fremgangen viser, at vej- og parkområdet er yderst velegnet til udlicitering og ikke mindst, at kommunerne ser private virksomheder som en del af løsningen på at få skattekronerne til at løbe længst muligt, siger Lea Stentoft, kommunalpolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Analysen tegner imidlertid et billede af store kommunale forskelle på, hvor mange vej- og parkopgaver der udliciteres til private virksomheder. Mens Holstebro udliciterer over 90 procent af vej- og parkopgaverne, er Bornholm placeret i den anden ende af skalaen med en udliciteringsgrad på 16,8 procent.

- Det er ærgerligt at se, at nogle kommuner desværre går glip af de store økonomiske gevinster, som udlicitering indebærer, siger Lea Stentoft.

På landsplan ville kommunekasserne årligt kunne indfri økonomiske gevinster for mindst 540 millioner kroner, hvis kommunerne udliciterede alle de vej- og parkopgaver, som er mulige at sende i udbud.

- Selvom vi ser meget positive takter, er der fortsat et stort potentiale for yderligere udlicitering af vej- og parkopgaver ude i kommunerne. Og for inspiration er det bestemt ikke spild af tid at se i retning af Holstebro Kommune, som for tredje år i træk indtager førstepladsen, når det gælder udlicitering af vej- og parkopgaver, siger Lea Stentoft.

Læs mere her

tags: 2011, politi, økonomi, Holstebro, Bornholm, førstepladsen, virksomhed,

lørdag den 26. juli 2014

Vækstpakke med mangler

Dansk Byggeri bedømmer både initiativerne til finansiering for SMV´ere og til forbedring af produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen som positive, men kalder det uforståeligt, at regeringen udelader en fortsættelse af BoligJob-ordningen Der er ærgrelse i Dansk Byggeri over de tabte muligheder for effektive initiativer, som kunne omsættes til aktivitet og beskæftigelse her og nu. Der knytter sig derfor forventninger til de kommende forhandlinger, som Dansk Byggeri håber, vil dreje den endelig vækstpakke i en mere jobskabende retning.

- De fremlagte initiativer er sympatiske med fokus på virksomhedernes vilkår og bedre kår for små vækstvirksomheder. Men vi konstaterer også, at regeringen på flere områder smider barnet ud med badevandet, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til regeringens vækstpakke "Danmark helt ud af krisen".

Han udpeger her BoligJob-ordningen, som også fagbevægelsen har haft med på sin ønskeseddel, og renovering af den almene sektor som effektive veje, der ikke indgår i regeringens planer.

- Det er helt uforståeligt, at en populær og effektiv vækstmotor som BoligJob-ordningen ikke indgår i regeringens katalog af vækstinitiativer. Regeringen vælger hermed at sige farvel til 5.000 job. Vi er også helt uforstående i forhold til at sætte prop i renoveringer i den almene sektor, hvor vi ved, at der er projekter, der skriger på at komme i gang. Det er meget store undladelsessynder i en sympatisk men langsomt virkende vækstpakke, siger Lars Storr-Hansen.

Flere positive overraskelser
Dansk Byggeri kvitterer for regeringens fokus på at effektivisere byggesags- og anden sagsbehandling, herunder kommunale one-stop-shops for virksomhederne. Også harmonisering af brandkrav er centralt for at effektivisere og billiggøre byggerier. Og justering af byggekrav i lokalplaner til kun at måtte være bygningsreglementet, har Dansk Byggeris fulde opbakning.

Udvidelsen af flexboligordningen er også en rigtig god ide, idet det fjerner usikkerheden ved at investere i bolig nummer to i Danmarks yderområder.

Dansk Byggeri bakker op om regeringens fokus på adgang til finansiering for små og mellemstore virksomheder blandt andet med et nyt skattefradrag for investeringer og udvidelse af Vækstfondens vækstkapital.

- Bedre muligheder for iværksættere og en ny chance for iværksættere, der tidligere er gået konkurs, ryger klart ned i den positive vægtskål, siger Lars Storr-Hansen.

Brug for langsigtet ro om energipolitikken
- Som led i lempelsen af PSO-afgiften skal der arbejdes for at skabe sikkerhed om energiforliget for 2012 og den langsigtede energipolitik, da kendte rammebetingelser er væsentlige for at skabe et investeringsklima, der kan realisere de langsigtede energipolitiske dagsordner om at blive fri af fossile energikilder og skabe forsyningssikkerhed, understreger Lars Storr-Hansen.

Endelig imødeser Dansk Byggeri den annoncerede konkurrenceudsættelse af forsyningssektoren, der forhåbentlig bliver et opgør med den stigende – og uigennemsigtige - kommunale aktivitet.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, konkurs, regeringen, 2012, virksomhed, produktivitet, regering, energi, fagbevægelsen, energikilde, beskæftigelse, konkurrence,

Stop fjernvarmetyven!

Der er mange "varmetyve" mellem fjernvarmeværket og dine radiatorer. Derfor kan det godt betale sig at opdatere dit fjernvarmesystem. METRO THERM har udviklet en systemunit, der både reducerer varmetabet, forlænger de indre komponenternes holdbarhed OG giver en mere præcis temperaturregulering af det varme brugsvand. Så får du mere varme og mere komfort for pengene. Det er en kompleks proces at få varmen fra fjernvarmeværket omsat til varme i den enkelte bolig. Undervejs er der mange sårbare steder, hvor den dyrebare varme kan forsvinde ud i den blå luft. Dette utilsigtede varmetab kan betyde en hel del på bundlinjen for den enkelte husejer.
METRO THERM har udviklet en systemunit, der både reducerer varmetabet fra kabinettet OG øger holdbarheden af de indre, varmefølsomme komponenter. De er en god ide, da disse komponenter kan være dyre at få skiftet ud. Endelig bliver selve reguleringen af brugsvandet langt mere præcist justeret i forhold til temperaturen udendørs, så man ikke varmer boligen mere op, end det er nødvendigt. Dette er både godt for indeklimaet og for pengepungen.

Naturlig afkøling
En af hemmelighederne bag den nye systemunit er, at den rummer en helt unik løsning til "indre" afkøling. Den naturlige afkøling holder de varmefølsomme komponenter afkølede. Det er også afkølingen, der giver en mere præcis regulering af brugsvandet forklarer Christian Brydensholt, salg- og marketingchef hos METRO THERM: - Luften ledes gennem en kanal i unitten med indsugning i bunden og udblæsning i to diskrete åbninger. Disse åbninger fungerer samtidig som håndtag på yderste låg af kabinettet. På den måde bliver de varmefølsomme komponenter afkølet og får en lang levetid - selv ved fjernvarmetemperaturer op til 110 grader. At komponenterne holdes afkølede muliggør også en mere præcis regulering af brugsvandstemperaturen.

Servicearbejdet er nemt
Systemunitten skal installeres af en VVS-mand, der kender til METRO THERM's produkter: - Når unitten er installeret, er det efterfølgende servicearbejde nemt. Det yderste kabinetlåg kan tages af, når man "bare" skal indstille styringer og ventiler samt aflæse flowmåler og manometer. Skal der udføres egentlig service på unitten, kan hele frontdelen tages af, forklarer Christian Brydensholt og understreger, at den nye unit er designet rengøringsvenligt og på den måde, så den passer til METRO THERMS varmtvandsbeholdere.

Unitten lever naturligvis op til alle de nyeste lovkrav om reduceret varmetab og regulering efter udendørstemperaturen..

Dine fordele med METRO Systemunits
• Mindre varmespild og mindre varmeregning. Det fuldisolerede kabinet reducerer varmetabet og giver store besparelser på varmeregningen.
• Enkelt og klassisk kabinet. Kabinettet er neutralt hvidt og fremtræder i et enkelt design, der matcher METRO varmtvandsbeholdere.
• Nem vedligeholdelse og rengøring. Kabinettet er udført i EPP skum der er smudsafvisende og rengøringsvenligt.
• Optimeret varmeforbrug med vejrkompensering. Styring af rumvarmetemperatur sker i forhold til udendørs temperaturen.
• Lang holdbarhed via naturlig luftkøling. Luftkøling via en naturlig luftkølingskanal forøger levetiden på unitten, og de varmefølsomme komponenter i den.
• Hurtig leveringstid
• Fornuftigt prisniveau
• Høj dansk kvalitet

Læs mere på www.metrotherm.dk

Læs mere her

tags: fjernvarme, penge,

fredag den 25. juli 2014

Nej, du skal ikke møde op i badesandaler

Over 10.000 unge går efter sommerferien i gang med en teknisk erhvervsuddannelse. De, der skal arbejde på værksted, må selv sørge for sikkerhedssko Efter sommerferien sætter flere end 10.000 unge foden indenfor på en af landets tekniske skoler for at gå i gang med en teknisk erhvervsuddannelse. De fleste kommer direkte fra folkeskolen eller gymnasiet og har kun ganske lidt eller slet ingen erfaring med at arbejde på et værksted, og hvordan de undgår at komme til skade.

På en række af de tekniske erhvervsuddannelser er der krav om, at eleverne bruger sikkerhedsfodtøj, som de selv skal anskaffe for første skoledag.

- Hen over sommeren bliver vi og vores forhandlere derfor kontaktet af mange unge eller deres forældre, som vil vide, hvilket fodtøj der passer bedst til uddannelsen, siger Finn Fogtmann, direktør i Bjerregaard Sikkerhed A/S, som forhandler sikkerhedsfodtøj fra bl.a. Arbesko, Bata, Grisport og Terra.

- I dag ligner sikkerhedssko jo næsten en hver anden sko. Du kan få sandaler og vinterstøvler og alt derimellem. De unge vil gerne have noget, der ligner de sko, de går med til hverdag. Det kan godt være, at mor tror, at sikkerhedssko skal være store, tunge og med et solidt lag jern i snuden. Sådan er virkeligheden ikke mere. I dag er dine fødder fuldt beskyttet med en let sneakers-agtig sko. Du kan sagtens passe på dine fødder og stadig se smart ud med en sikkerhedssko, der er behagelig at have på hele dagen, fastslår Finn Fogtmann.

Drop badesandalerne
Roskilde Tekniske Skole har i gennemsnit 3.500 elever pr. dag og er dermed en af landets største skoler inden for teknisk erhvervsuddannelse. Efter sommerferien begynder mere end 1.000 nye elever på en af skolens uddannelser.

- Værksteder er farlige arbejdspladser, og vi gør på forhånd en del ud af at informere eleverne om, hvordan de passer på sig selv og deres kammerater. Grundlæggende er det deres eget ansvar at sørge for sikkerhedssko. Det er et krav, at de bruger sikkerhedssko, når de er på værkstederne. Ellers sender vi dem hjem. Eleverne på vores grønne uddannelser skal foruden sikkerhedsfodtøj også benytte skærebukser, hvis de arbejder med motorsav, oplyser direktør Jesper Østrup, Roskilde Tekniske Skole.

Nye elever i Roskilde inviteres enten til en personlig samtale eller får tilsendt materiale, hvor skolen blandt andet forklarer, hvad den kræver af sikkerhedsudstyr.

- Det kan godt blive halvdyrt, hvis du både skal købe sko, men det er et must på vores værkstedsfag, siger Jesper Østrup. De nye elever er typisk 15-16 år og har aldrig været på et værksted. Derfor er vi nødt til at være oppe på dupperne fra start af. Det dur altså ikke, at du stiler op i et par kanvassko eller et par badesandaler.

På skolens skovbrugslinje skal eleverne desuden bruge skærebukser, hjelm og handsker, så det er en ganske stor udskrivning. De kan dog i nogle tilfælde låne udstyret af skolen.

Unge er særligt udsatte
Ifølge Arbejdstilsynet har antallet af anmeldte arbejdsulykker på erhvervsskoler svinget mellem 219 og 310 i de seneste seks år. Tallene omfatter både lærere og elever. For elevers vedkommende skal en ulykke kun anmeldes, hvis den sker i forbindelse med brug af tekniske hjælpemidler, for eksempel værktøj og maskiner. Falder en elev ned af en trappe, bliver det altså ikke registreret som en arbejdsulykke. Af de arbejdsulykker, der blev anmeldt fra erhvervsskolerne i 2012, angik 165 ansatte på skolerne, mens 105 var unge under uddannelse.

Generelt er unge mere udsatte for arbejdsulykker. Især gruppen 18-24 år er i risikogruppen. Her har mændene 40 % større risiko for at komme ud for en arbejdsulykke og kvinderne hele 80 % i forhold til gennemsnittet, viser en undersøgelse udført af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.


Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, Roskilde, 2012, ulykker, Arbejdstilsynet, folkeskole, erhvervsuddannelser, gymnasiet, miljø, sommerferie, Forskning, værktøj, kaffe,

Vækstplan uden vækst

- Regeringens udspil til vækstplan rummer for lidt, der letter omkostningerne for det brede erhvervsliv. Vækst og flere jobs kommer allerbedst til Danmark, når erhvervslivet bliver mere konkurrencedygtigt og får færre byrder. Uden dét er der ikke meget vækst i regeringens vækstplan, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen, TEKNIQ Installatørernes Organisation, som repræsenterer 2.800 tekniske arbejdsgivere med 40.000 medarbejdere. - Vækstplanen virker ærlig talt ikke særlig ambitiøs. OECD har netop påvist, at Danmark er bagud og har brug for nytænkning og reformer, som bringer landet på ret køl efter krisen. Også i det lys er der brug for en bedre politisk plan, siger Niels Jørgen Hansen.

- TEKNIQ savner initiativer, som fremmer væksten ved at anspore til investeringer, der nedbringer Danmarks energiforbrug og CO2-udslip, siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ opfordrer regering og Folketinget til at tage følgende med i forhandlingerne om vækstplanen:

Et grønt håndværkerfradrag på 50.000 kr. inklusiv materialer. Fradrag for energirettede investeringer i alle typer boliger. Giver to fordele: Flere tusinde jobs i byggeriet og en mærkbar reduktion i Danmarks CO2-udslip.

Fjern arbejdsskadeafgiften. Afgiften har ikke haft effekt på antallet af arbejdsulykker og fungerer reelt som en skat på arbejdskraft. Fjernes skatten, mister statskassen blot 300 millioner kroner, til gengæld vinder Danmark 400 nye fuldtidsjob.

Halvér den i dag lange arbejdsgiverbetalte lønperiode inden der gives refusion med sygedagpenge. Den kortere periode letter erhvervslivet for 800 millioner kroner.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, CO2-udslip, statskassen, Folketinget, regeringen, energiforbrug, sygedagpenge, ulykker, penge, erhvervslivet, omkostninger, regering, energi, arbejdsgiver, arbejdskraft, konkurrence,

torsdag den 24. juli 2014

Større tillid til dansk økonomi

Dagens tal viser, at forbrugertilliden nu er nået op på 10,6. Det er en stigning i forhold til sidste måned, og det højeste niveau siden starten af 2007. Forbrugertillidsindikatoren er gennem de seneste år steget markant, og den er nu på 10,6. Det er især holdningen til Danmarks økonomiske situation, der er forbedret. Både i forhold til for et år siden og forventningen til det kommende år.

- Den samlede forbrugertillid tog endnu et nøk opad i juli måned. Den fremgang, vi ser i øjeblikket, er primært båret af større tillid til den danske økonomi. Men der er altså et stykke fra at have tillid til den danske økonomi, og til at privatpersoner i større stil sætter gang i større renoveringsprojekter. Det kan derfor ikke afspejles direkte i bygge- og anlægsbranchens aktivitet, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Det kan aflæses i byggebeskæftigelsen, at den forbedrede forbrugertillid endnu ikke har slået igennem i bygge- og anlægsbranchen. I andet kvartal 2014 var der 148.500 personer beskæftigede i branchen, hvor gennemsnittet gennem de seneste 15 år er ca. 160.000 beskæftigede.

Samtidig ses det i de øvrige forbrugerforventninger, at der ikke er nogen synderlig fremgang at spore i familiernes økonomiske situation, deres muligheder for at spare op og deres forventninger til anskaffelse af større forbrugsgoder.

- Når man dykker ned i dagens tal, så ses det også, at familierne ikke i meget større grad end tidligere har et økonomisk overskud i hverdagen eller forventer at spare op. Det betyder, at der ikke umiddelbart kan forventes, at danskerne øger renoveringen af deres huse markant eller bygger nyt. Sammenholdes det med bortfaldet af BoligJob-ordningen fra næste år, så forventer Dansk Byggeri faktisk en mindre tilbagegang i byggebranchen i 2015, siger Andreas Fernstrøm.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, forbrugertilliden, dykker, 2007, beskæftigelse, privatperson, 2014, kaffe,

Vækstpakke med mangler

Dansk Byggeri bedømmer både initiativerne til finansiering for SMV´ere og til forbedring af produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen som positive, men kalder det uforståeligt, at regeringen udelader en fortsættelse af BoligJob-ordningen. Der er ærgrelse i Dansk Byggeri over de tabte muligheder for effektive initiativer, som kunne omsættes til aktivitet og beskæftigelse her og nu. Der knytter sig derfor forventninger til de kommende forhandlinger, som Dansk Byggeri håber, vil dreje den endelig vækstpakke i en mere jobskabende retning.

- De fremlagte initiativer er sympatiske med fokus på virksomhedernes vilkår og bedre kår for små vækstvirksomheder. Men vi konstaterer også, at regeringen på flere områder smider barnet ud med badevandet, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til regeringens vækstpakke "Danmark helt ud af krisen".

Han udpeger her BoligJob-ordningen, som også fagbevægelsen har haft med på sin ønskeseddel, og renovering af den almene sektor som effektive veje, der ikke indgår i regeringens planer.

- Det er helt uforståeligt, at en populær og effektiv vækstmotor som BoligJob-ordningen ikke indgår i regeringens katalog af vækstinitiativer. Regeringen vælger hermed at sige farvel til 5.000 job. Vi er også helt uforstående i forhold til at sætte prop i renoveringer i den almene sektor, hvor vi ved, at der er projekter, der skriger på at komme i gang. Det er meget store undladelsessynder i en sympatisk men langsomt virkende vækstpakke, siger Lars Storr-Hansen.

Flere positive overraskelser
Dansk Byggeri kvitterer for regeringens fokus på at effektivisere byggesags- og anden sagsbehandling, herunder kommunale one-stop-shops for virksomhederne. Også harmonisering af brandkrav er centralt for at effektivisere og billiggøre byggerier. Og justering af byggekrav i lokalplaner til kun at måtte være bygningsreglementet, har Dansk Byggeris fulde opbakning.

Udvidelsen af flexboligordningen er også en rigtig god ide, idet det fjerner usikkerheden ved at investere i bolig nummer to i Danmarks yderområder.

Dansk Byggeri bakker op om regeringens fokus på adgang til finansiering for små og mellemstore virksomheder blandt andet med et nyt skattefradrag for investeringer og udvidelse af Vækstfondens vækstkapital.

- Bedre muligheder for iværksættere og en ny chance for iværksættere, der tidligere er gået konkurs, ryger klart ned i den positive vægtskål, siger Lars Storr-Hansen.

Brug for langsigtet ro om energipolitikken
- Som led i lempelsen af PSO-afgiften skal der arbejdes for at skabe sikkerhed om energiforliget for 2012 og den langsigtede energipolitik, da kendte rammebetingelser er væsentlige for at skabe et investeringsklima, der kan realisere de langsigtede energipolitiske dagsordner om at blive fri af fossile energikilder og skabe forsyningssikkerhed, understreger Lars Storr-Hansen.

Endelig imødeser Dansk Byggeri den annoncerede konkurrenceudsættelse af forsyningssektoren, der forhåbentlig bliver et opgør med den stigende – og uigennemsigtige - kommunale aktivitet.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, politi, konkurs, regeringen, 2012, virksomhed, produktivitet, regering, energi, fagbevægelsen, energikilde, beskæftigelse, konkurrence,

onsdag den 23. juli 2014

Ny byggeprognose overrasker positivt

CRM-Byggefakta's helt nye kvartalsrapport viser en positiv udvikling for byggemarkedet i 2014. Aktivitetsniveauet forventes nu at ende 7 % højere end det realiserede niveau i 2013. Stigningen skyldes primært flere igangsatte projekter end forventet ved årets start. Hovedkategorierne "Bolig" og "Anlæg" fører an i fremgangen i en helt ny prognose for boligbyggerier, der er udarbejdet på baggrund af store mængder dataindsamling. Men også hovedgruppen "Skoler, uddannelse og forskning" er gået frem. Det viser rapporten "Trends for byggebranchen Q1 2014", som CRM-Byggefakta netop har udarbejdet.

- Den massive datamængde viser en positiv udvikling for byggemarkedet i 2014. Aktivitetsniveauet forventes nu at ligge 7 % højere i 2014 i forhold til det realiserede niveau i 2013. Forventningerne til byggeriet i 2014 er dermed opjusteret med 2 procent siden prognosen i januar, fortæller direktør Jens Slott Johansen, CRM-Byggefakta.

Kategorien "Boliger" tegner sig for en fremgang på 2,4 mia. siden prognosen i januar. Dermed er kategorien vokset med 3,6 mia. i forhold til det realiserede niveau i 2013. Der er kommet gang i boligbyggerierne igen, og i de første fire måneder af 2014 er der igangsat byggerier for over 5,3 mia. kr. Også i kategorien "Anlæg" har der været en fremgang på 1,9 mia. siden prognosen i januar. Det betyder, at kategorien forventes at vokse med 2,5 mia. i forhold til det realiserede niveau i 2013.
Rapporten indeholder 27 statistikker og prognoser, samt 14 top-10-lister for geografi, aktører og bygherretyper. Dermed kan det direkte aflæses, hvor i landet der er mest gang i byggeriet samt hvilke typer projekter, der arbejdes med.

- Generelt ser vi større fremgang i prognoserne for de tre regioner i Vestdanmark og mindre tilbagegang i Østdanmark, fastslår direktøren.

Datagrundlag af høj kvalitet
Ved indsamlingen af informationer til "Trends for byggebranchen Q1 2014" har researchafdelingen hos CRM-Byggefakta været i kontakt med beslutningstagerne på hvert byggeprojekt op til 10 gange. Dermed er der samlet set gennemført ca. 100.000 research-interviews fordelt på 13.000 byggeprojekter for at tilvejebringe og verificere rapportens data.

CRM-Byggefakta med 50 ansatte har i mere end 20 år indsamlet og videreformidlet detaljerede informationer om bygge- og anlægsprojekter landet over, såvel private som offentlige. De registreres og opsamles i markedets mest avancerede database, Parabyg. Informationerne udnyttes hver dag som vigtige leads i salgsarbejdet hos virksomhedens kunder: Arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, håndværkere, leverandører af materialer og andre af byggeriets aktører, der abonnerer på denne service fra CRM-Byggefakta.

Rapporten 'Trends for Byggebranchen Q1 2014' er til fri download på:
http://www.byggefakta.dk/trends-for-byggebranchen
Der kan frit citeres med behørig kildeangivelse.


Læs mere her

tags: direktør, interview, uddannelse, 2013, virksomhed, byggemarked, database, 2014,

Nyt superkompakt værktøjssæt

Wera Tool-Check Plus og Knipex Mini til håndværkere og kvalitetsbevidste gør-det-selv folk Nu kan man have det hele med og samtidig arbejde effektivt på steder, hvor pladsen er trang.

Det nye Tool-Check Plus værktøjssæt fra Wera er superkompakt, selv om det indeholder 39 dele: 28 bits, 7 toppe, 1 top-adapter, 1 bit-skralde og 1 rapid-adaptor.

Alle dele sidder sikkert fast i holderen, der er hurtig at åbne og lukke – og lige til at sætte i bæltet.

Sæt 28 forskellige værktøjer sammen
Wera er kendt for sin høje kvalitet, bl.a. er alle bits langtids- korrosionsbeskyttede. Med sættets ergonomiske Kraftform greb kan man sammensætte hele 28 forskellige håndskruetrækkere.

Kraftform grebets store moment giver en høj arbejdshastighed, og alt i sættet er så kompakt, at der kan arbejdes effektivt på selv den trangeste plads – f.eks. i et tætpakket motorrum.

Knipex Mini – tang og skruenøgle i ét
Den nye Knipex Mini, som er tang og skruenøgle i ét værktøj, er et stærkt supplement til Tool-Check Plus sættet. En blot 125 mm kort paralleltang, der let kan indstilles præcis til opgaven – og holder grebet uden efterjusteringer.

Den nye tang kan derfor erstatte brugen af nøgler op til 23 mm (7/8") og er særligt velegnet til arbejde med små bolte, hvor der ikke rigtig er plads. Tysk kvalitet i forniklet stål og med kunststofgreb.

Nærmeste forhandler af Wera Tool Check Plus og Knipex Mini oplyses på tlf. 44 84 40 44 og www.hjs.dk


Læs mere her

tags: kunst, værktøj,

tirsdag den 22. juli 2014

Færre førstegangskøbere vil presse boligmarkedet

Frem mod 2018 vil der blive knap 28.000 færre mennesker i den aldersgruppe, som typisk udgør førstegangskøbere, og det vil betyde et fald i efterspørgslen på ejerboliger, længere liggetider, lavere priser og mindre nybyggeri flere steder. Antallet af potentielle førstegangskøbere falder med knap 28.000 personer frem mod 2018, og det har store konsekvenser for boligmarkedet i store dele af landet.

- De typiske førstegangskøbere er i alderen 30-39 år, og denne gruppe vil falde drastisk frem mod 2018. Faldet har flere konsekvenser, end man måske lige skulle tro – især i Udkantsdanmark, mens de større byer går mere fri. Færre førstegangskøbere vil alt andet lige medføre et fald i efterspørgslen på boliger, hvilket vil føre til længere liggetider, som så igen vil føre til prisfald, siger Finn Bo Frandsen, chefanalytiker i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Derudover vil misforholdet mellem antallet af udbudte boliger og interesserede købere påvirke nybyggeriet, for når priserne falder på de eksisterende boliger, så falder incitamentet til at bygge nyt, og det påvirker i stor stil bygge- og anlægsbranchen, som både går glip af nybyggeri og renoveringsopgaver, når færre vil bygge eller købe ny bolig.

I stedet for at være tilbageholdende med at komme ind på boligmarkedet, anbefaler Finn Bo Frandsen, at de unge førstegangskøbere slår til.

- Det er nu, at man kan gøre sig en attraktiv investering, hvis man husker at kigge på kvaliteten og omgivelserne. Ud over grøn omstilling skal man være opmærksom på, at man bosætter sig i et område, hvor flere gerne vil flytte til, og hvor oversvømmelser eller andet ikke kan komme på tale ved fx skybrud, siger Finn Bo Frandsen.

Læs mere her

tags: boligmarkedet, 2018,

Genbrugspladsen er blevet mere erhvervsvenlig

De fleste kommuner koordinerer åbningstiderne på de lokale genbrugspladser med håndværkernes arbejdsdag. Dog er der kommuner som fx Skanderborg, Odder og Skive, hvor det kniber med erhvervsvenligheden Når køkkenet skal skiftes ud, eller boligen trænger til et nyt tag, skal større mængder byggeaffald køres ud på de forskellige genbrugspladser. Og for de fleste håndværkere er affaldet forholdsvis let at komme af med. Genbrugspladserne i 64 kommuner holder nemlig åbent i mindst otte timer i bygge- og anlægsvirksomhedernes normale arbejdstid mellem kl. 07.00 og 16.00. Sidste år gjaldt det kun i 48 kommuner. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

Der er dog 10 kommuner, hvor der kun er åbent i mindre end seks timer i løbet af håndværkerens arbejdsdag. Fx har genbrugspladserne i Skanderborg og Odder kun åbent tre timer, og genbrugspladserne i Skive har kun åbent 3,5 timer mellem kl. 07.00 og 16.00.

- Det er rigtig positivt, at kommunerne har forbedret åbningstiderne på genbrugspladserne, men der er stadig kommuner, der godt kunne åbne for bommen lidt flere timer om dagen, siger kommunalpolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft og fortsætter:

- For tømrermesteren betyder det en masse spildtid, hvis han skal vente med at aflevere sit affald til, når det passer kommunen at holde åbent. Han skulle gerne kunne svinge forbi, når det passer med de daglige arbejdsopgaver. Tid er penge for en virksomhed, og det jo bedre, at tiden bliver brugt på forretning og ikke på at lede efter en åben genbrugsplads.

Også muligheden for betaling per gang på en stor del af kommunernes genbrugspladser får ros af Dansk Byggeri.

- Byggebranchen er meget mobil og arbejder typisk i flere kommuner. Derfor er det rigtig godt, at håndværkerne nu kan krydse kommunegrænsen for at aflevere byggeaffald, men det er upraktisk og dyrt, hvis en kommune kun tilbyder et årsabonnement som adgang. Vi anbefaler derfor, at Viborg, Holbæk, Greve og Solrød også gør det muligt for virksomhederne at betale per besøg på genbrugspladsen, siger Lea Stentoft.

Læs mere her

tags: politi, Holbæk, Viborg, virksomhed, penge, Greve, Skive, arbejdstid,

mandag den 21. juli 2014

Byggeriet finansierer halvdelen af den danske folkeskole

Investeringer i byggeri og anlæg fremtidssikrer velfærdssamfundet og skaber jobs, men bidrager også markant til statskassen. I 2013 betalte bygge- og anlægsbranchen mindst 36,8 mia. kr. i skatter og afgifter. Det bidrag kan holde halvdelen af folkeskolen kørende Dansk Byggeri har analyseret og beregnet bygge- og anlægsbranchens årlige samlede skattebetaling.

- Hver gang en håndværker er beskæftiget, sender virksomhederne, de ansatte håndværkere og forbrugerne i skøn forening ca. 254.800 kr. om året i snit til statskassen. Til sammenligning bidrog samtlige 2,7 mio. beskæftigede i Danmark i snit med ca. 220.800 kr. til statskassen i 2013, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, der står bag analysen.

Med 144.400 ansatte i den udførende del af bygge- og anlægsbranchen løber det op i mindst 36,8 mia. kr. i skatter og afgifter i 2013.

Moms og indkomstskat fylder mest i landskabet
- Med næsten 37 mia. kr. giver bygge- og anlægsbranchen et solidt samfundsøkonomisk bidrag, som man sagtens kan være bekendt. Og så er det endda kun den snævre udførende del af branchen, der er medtaget i vores regnestykke - ikke hele byggeriets værdikæde. De 36,8 mia. kr. svarer godt og vel til halvdelen af den årlige udgift til folkeskolen, siger Bo Sandberg.

De 36,8 mia. kr. er fordelt på flg. poster:
· Moms 16,3 mia. kr.
· Indbetalt indkomstskat for branchens ansatte 16,0 mia. kr.
· Energi, miljø- og transportafgifter 2,4 mia. kr.
· Selskabs- og udbytteskat 1,8 mia. kr.
· Øvrige skatter og afgifter 0,3 mia. kr.
Beregningen af de beskæftigedes indkomstskattebetaling er foretaget med udgangspunkt i Skatteministeriets familietypeeksempler. Vi har lagt til grund, at skønsmæssigt 60 pct. af byggeriets beskæftigede er danskere i ejerbolig, 30 pct. er danskere i lejebolig, mens 10 pct. er udenlandsk arbejdskraft, som enten er fastboende, midlertidige arbejdere eller udstationerede.

Byggeriets grønne skattetryk er højt
Danmark har verdens højeste såkaldte grønne skattetryk. Det mærkes også i bygge- og anlægsbranchen, der står for ca. 1,6 pct. af det samlede danske energiforbrug, men betaler 3,4 pct. af energiafgifterne (2012-tal). Til sammenligning står industrien for 10,0 pct. af energiforbruget, men betaler - pga. refusionsordninger og lavere sats på såkaldt procesenergi - "kun" 5,6 pct. af energiafgifterne.

- I medierne og i det politiske landskab er der meget fokus på produktionsarbejdspladser og på at nedsætte omkostningerne for den energitunge industri. Og ingen tvivl om, at vi betaler højere energiafgifter i Danmark end i de lande, vi normalt sammenligner os med, siger Bo Sandberg, og fortsætter:

- Men hvis man ser nøgternt på afgiftsbelastningen pr. forbrugt enhed energi, så er byggeriet faktisk hårdere belastet af energiafgifter end industrien er. Det er som bekendt ikke altid den, der råber højst, der har ret.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, 2013, statskassen, skatter, Skatteministeriet, energiforbrug, 2012, virksomhed, omkostninger, energi, folkeskole, skattetryk, arbejdskraft, samfundsøkonomi, miljø,

Fremgang i nybyggeriet i 1. kvartal 2014

I 1. kvartal i år blev der påbegyndt 6 % flere kvadratmetre end i 1. kvartal i fjor. Der er fremgang i bolig- og erhvervsbyggeriet, mens der er tilbagegang i det offentlige byggeri Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. kvartal 2014 påbegyndt 847.000 m2 mod 801.000 m2 i 1. kvartal 2013. Det er en vækst på 5,7 %. Der er fremgang i nybyggeriet af både boliger og erhvervsbygninger, som steg med henholdsvist 18 % og 23 %, men samtidig hermed var der et fald på 27 % i nybyggeriet af bygninger til institutioner og kulturelle formål samt idræt, hvilket især omfatter kommunale byggeinvesteringer.

- Det er meget glædeligt, at der langt om længe er stigning i nybyggeriet. En del af væksten kan imidlertid skyldes, at entreprenørerne og bygningshåndværkerne er kommet hurtigere i gang i år i forhold til året før takket være den milde vinter i år, siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, i en kommentar.

I første kvartal i år er der også fremgang i nybyggeriet, når man sammenligner med 4. kvartal 2013. Der er stor vækst i nybyggeriet af boliger i etageejendomme.

- Der er formentlig fremgang i de almene boligselskabers nybyggeri af almene familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Hertil kommer, at pensionskasserne nok også investerer mere i nybyggeri af lejligheder i flerfamilieshuse. Pensionskasserne har fokus på boliginvesteringer som led i risikospredningen, og de er også opmærksomme på mulighederne for som bygherrer at udnytte de fordelagtige priser på grund af den lave byggeaktivitet, siger Finn Bo Frandsen.

Ifølge Danmarks Statistik skal opgørelsen af den seneste byggeaktivitet generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert. Det skyldes primært forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregistret, BBR. Danmarks Statistik søger at korrigere for denne forsinkelse.

Man kan benytte de først offentliggjorte tal, når man sammenligner fra det ene år til det andet. Ifølge de først offentliggjorte tal for 1. kvartal 2012 blev der påbegyndt 1.105.000 m2.

- Det vil sige, at der i 1. kvartal i år godt nok er påbegyndt 46.000 flere kvadratmetre end i det samme kvartal i fjor, men derimod 258.000 færre kvadratmetre end for to år siden, pointerer Finn Bo Frandsen.

Ifølge Dansk Byggeris seneste konjunkturanalyse, vil der i 2014 som helhed blive påbegyndt 4,18 mio. m2 mod 4,0 mio. m2 i 2013 og 4,5 mio. m2 i 2012. Her er der skøn for de endelige tal i bygge­statistikken.

- Selv om der i år er stigende nybyggeri, så er der stadig meget ledig produktionskapacitet, vurderer chefanalytiker Finn Bo Frandsen og henviser til udviklingen i produktionsværdien, som i det følgende er opgjort i 2014-priser.

Produktionsværdien ved nybyggeri er således i år ca. 40 mia. kr. mod 87 mia. kr. i 2007, dengang højkonjunkturen kulminerede, og 62 mia. kr. i 2003 dvs. inden opsvinget satte ind.

Læs mere her

tags: Danmark, 2003, 2013, Danmarks Statistik, 2012, 2007, ældrebolig, 2014,

søndag den 20. juli 2014

Det Ny Ebberødområde

Tirsdag den 6. april udpegede Rudersdal Kommune og en enig jury, JJW med deres Force4 og Balslev-hold, som vinder af "Udvikling af et område i Ebberød". Opgaven omfatter en udviklingsplan samt en bebyggelse. der består af en blanding af private boliger, offentlige dag- og botilbud samt institutioner.

Dommerbetænkningen fremhæver vinderforslagets indlevelse i projektet og dets særlige udfordringer, og at det taget hensyn til alle brugergrupper. Ligeledes fremhæves det, at projektet tager udgangspunkt i stedet, og at de nye bygningsvolumener fungerer med det eksisterende byggeri.
Håndtering af arkitektur, landskab og bygbarhed fremhæves i den samlede vurdering og ligeledes projektets overbevisende refleksion og tiltag i forhold til velfærdsteknologi.

De øvrige konkurrencedeltagere var Vilhelm Lauritzen, Vandkunsten, Rubow og Friis & Moltke.
Projektet på 3.700 m2 til 58 mio. kr. forventes igangsat i løbet af maj 2014.


Læs mere her

tags: kunst, teknologi, konkurrence, 2014,

Ramirent og Zeppelin Rental starter joint venture

Ramirent og Zeppelin Rental starter joint venture i forbindelse med Femern Bælt-projektet. Ramirent og Zeppelin Rental har indgået en kontrakt for at etablere et joint venture i forbindelse med Femern Bælt-projektet, og det er blevet godkendt af de rette myndigheder. Med Fehmarnbelt Solution Services, vil de to firmaer, som er blandt Europas førende leverandører inden for udlejning og byggepladser kombinere de ressourcer og den ekspertise, som kræves i et byggeprojekt af denne størrelsesorden.

"Et projekt af denne størrelsesorden kræver internationalt samarbejde", fastslår Magnus Rosén, som er koncerndirektør for Ramirent Group. "Ved at kombinere vores styrker, know-how og services, vil vi kunne tilbyde en skræddersyet one-stop-løsning gennem hele projektet – både på den danske og den tyske side. Derudover deler vi vores viden om arbejdsmarkedet og forretningsmetoder i begge lande."

Det brede udvalg af forskellige services omfatter modulære rum, udlejning af udstyr, vedligeholdelse og reparation, logistik- og sikkerhedshåndtering samt
-rådgivning, midlertidig infrastruktur, energi- og klimaløsninger, facility management services, adgangskontrol, affaldshåndtering, undervisning og meget mere. Fehmarnbelt Solution Services vil tilbyde en 24/7-service på pladsen med udlejningsdepoter på både den danske og tyske side.

"Vi har stor forståelse for, hvordan man kan håndtere og imødekomme udfordrende projekter, deadlines og forretningsmål," tilføjer Wolfgang Hahnenberg, som er formand for Zeppelin Rental. "Via vores integrerede site og projekt management services hjælper vi vores kunder med at holde fokus på deres kerneområder, og vi er derfor med til at forbedre deres effektivitet og produktivitet. I samarbejde med Ramirent gør vi arbejdet simpelt."

Med Zeppelin i Tyskland og Ramirent i Danmark er de to partnere allerede lokaliseret i området og har forpligtet sig til at efterkomme de høje krav, som stilles til både kvalitet og sikkerhed på byggepladsen, ligesom de også understøtter en bæredygtig udvikling.
De tilbyder løsninger til miljøfølsomme områder samt miljøansvarlige byggeløsninger, f.eks. brændstofeffektivt udstyr, som kun udleder minimale mængder brændstof samt termisk isolerede moduler.

Femern Bælt-forbindelsen bliver verdens længste tunnel. Den vil komme til at bestå af en firesporet motorvej og en dobbeltsporet elektrificeret jernbane, som strækker sig 18 km mellem den danske og tyske kyst. Projektet, som vil komme til at koste 5,5 mia. euro, skal efter planen påbegyndes i sommeren 2015 og skal være færdigt i 2021.

Zeppelin Group opererer i 190 lande og beskæftiger ca. 7.700 medarbejdere. I 2013 omsatte virksomheden for 2,43 mia. euro. Virksomhedens organisation består af fem strategiske forretningsenheder: Construction Equipment EU og CIS (salg og service inden for byggeri og landbrugsmaskiner i Europa og i CIS-landene, Udlejning (leje og leasing af byggemaskiner og -udstyr, Strømsystemer (drifts- og energiløsninger samt Plant Engineering (projekt- og ingeniørarbejde). ZEPPELIN GmbH er virksomhedens holdingselskab og har sit juridiske sæde i Friedrichshafen, Tyskland. Hovedkvarteret ligger i Garching ved München.
Læs mere på www.zeppelin.com

Zeppelin Rental tilbyder skræddersyede lejeløsninger. Vi er et førende udlejningsfirma, som tilbyder udlejning af udstyr, logistiske løsninger samt rådgivning, midlertidig infrastruktur, løsninger inden for energi og elektriske dele m.m. Med vores 1.100 medarbejdere og 140 udlejningsbutikker i Tyskland, Østrig, Rusland, Tjekkiet og Slovakiet servicerer vi kunder inden for bygge- og procesindustrien, plant engineering, handel, den offentlige sektor, anlægsarbejde og events. Alle disse områder kan drage fordel af virksomhedens nyeste teknologi, professionelle services og knowhow.
Læs mere på www.zeppelin-rental.de

Ramirent er et førende materieludlejningsfirma i Danmark og Norden, der leverer dynamiske udlejningsløsninger, der fremmer kundens produktivitet og effektivitet. Vi servicerer en bred vifte af kunder, herunder byggeriet, industrien, den offentlige sektor og private.
Ramirent Danmark er en del af Ramirent koncernen, der har ca. 2.740 ansatte, fordelt på 304 lokationer i 10 lande i Nord-, Central- og Østeuropa. Ramirent er børsnoteret på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Tyskland, Europa, direktør, OMX, Rusland, 2013, EU, virksomhed, motorvej, produktivitet, teknologi, energi, Østrig, strategi, organisation, undervisning, arbejdsmarked, brændstof, offentlige sektor, Tjekkiet, Slovakiet, miljø,

lørdag den 19. juli 2014

Fortsat natarbejde i Vipperød

7. juli sendte vi jer et brev om støjende arbejde omkring Vipperød Station frem til den 18. juli. Vi er desværre blevet forsinket og bliver derfor nødt til at arbejde også i de kommende nætter frem til mandag den 21. juli. Forsinkelsen skyldes det varme vejr, som gør skinnerne for varme til svejsearbejde. Skinnerne skal nå ned på en temperatur på 29 grader, før vi kan svejse dem. Konkret skal vi foretage 80 svejsninger, hvor vi først skal skære skinnerne over. Heller ikke skæringerne kan foregå om dagen, fordi de skal svejses sammen hurtigt efter, hvis ikke skinnerne skal slå sig.

Vi beklager dybt de gener, vi udsætter jer som naboer for. Vi er klar over, at arbejdet er en stor belastning for jer, især her hvor vejret opfordrer til åbne vinduer.

Efter på mandag går vi igen tilbage fra de udvidede arbejdstider til at arbejde mellem kl. 7 og 18. Arbejdet vil herefter bestå af ledningsarbejde og byggeaktiviteter i forbindelse med færdiggørelsen af selve stationen.

Kontakt og yderligere information
Har du brug for at komme i kontakt med os, når arbejdet står på, kan byggeleder kontaktes på telefon 4178 3879. Du kan også sende en mail til os på Nordvestbanen@bane.dk. På www.banedanmark/nordvestbanen kan du læse mere om projektet.

Læs mere her

tags: arbejdstid,

Helt oppe på tæerne for at sikre hjælperne

Grøn Koncerts store crew får igen i år sikkerhedssko fra Bjerregaard Sikkerhed A/S Omkring 750 frivillige vil i de kommende uger hjælpe Muskelsvindsfonden med at afvikle Grøn Koncert otte steder i Danmark. Mange af de frivillige skal være med at bygge de to scener op og pille dem ned igen. Det er uvant arbejde for de fleste. Derfor går arrangørerne vildt meget op i, at det er en sikker arbejdsplads.

- Når vores hjælpere donerer flere uger af deres ferie på at hjælpe Muskelsvindsfonden, har vi en skærpet forpligtelse til at sørge for, at de kommer hjem igen i god behold. De må gerne være udmattede, men de skal ikke være kommet til skade. Det må bare ikke ske, siger Kasper Sønderdahl, som for tiende gang er sikkerhedschef for crewet på Grøn Koncert.

Sikkerhedssko til alle

Det er da også sjældent, at der sker uheld på koncertpladserne. De cirka 70 mellemledere, som er ansvarlige for de frivillige, er på forhånd grundigt informeret om, hvordan arbejdspladsen sikres optimalt. Og dagen før den første koncert, i Kolding torsdag den 17. juli, møder hele det frivillige crew ind og bliver briefet om deres opgaver. Det er også her, at de får udleveret deres personlige sikkerhedsudstyr, bl.a. sikkerhedssko sponseret af Bjerregaard Sikkerhed A/S.

- Vi har frivillige til blandt andet at sætte de mange boder og telte op, være chauffører, hjælpe security, udgøre førstehjælpshold og bygge scenerne op. Vi fylder 50 busser. Det er det største logistiske setup af denne art i Danmark. Vi flytter alt i løbet af natten. Kombinationen af stort, flytbart produktionsapparat og en meget stor gruppe af frivillige indebærer nogle risici, som vi tager ekstremt seriøst. Vi er derfor omhyggelige med at vurdere risici og stiller meget store krav til sikkerheden og det udstyr, vi bruger, fortæller Kasper Sønderdahl.

Efterspurgt arbejdskraft

Den kompetence, som Muskelsvindfonden har bygget op gennem de 31 år, hvor Grøn Koncert er turneret fra by til by, bruges også i andre sammenhænge. Kasper Sønderdahl står i spidsen for en gruppe af 20 fastansatte, som sammen med et skiftende antal frivillige hjælper ved andre begivenheder, bl.a. Roskilde Festival, Slotskoncerterne på Ledreborg og Cirkus Summarum, som Muskelsvindfonden og DR står bag. Op mod 240 arrangementer er crewet med til på et år. I alt er mere end 1.300 tilknyttet.

- Uheld sker desværre, men heldigvis sjældent. Vi har aldrig været udsat for dødsulykker eller andre ulykker i den ende af skalaen, siger Kasper Sønderdahl. Fordi vores frivillige mellemledere er ekstremt kompetente og godt forberedte, når det gælder sikkerhed. Vi taler tingene igennem, gennemgår et utal af detaljer og aftaler, hvordan de enkelte opgaver skal løses. Eksempelvis hvordan et løft udføres korrekt.

De frivillige er også selv yderst opmærksomme på, at det er en sikker arbejdsplads. Situationer, der kan udvikle sig til noget risikabelt, bliver stoppet og snakket igennem. "Hvis du ser noget, siger du noget" er mantraet for crewet. Og det fungerer.

Smarte og sikre sko

Sikkerhedschefen er meget begejstret for, at der nu på tredje år er et firma med speciale i sikkerhedsfodtøj blandt sponsorerne for Grøn Koncert.

- Bjerregaard Sikkerhed leverer nogle sko, som ud over at være sikre også har et smart design og er meget behagelige at gå i. Crewet er rigtig glade for skoene, der nærmest føles som at gå rundt i sneakers. Sikkert fodtøj er simpelt hen et must for os. Det er en af de ting, der bare skal fungere. Derfor er det helt perfekt, at vi nu har Bjerregaard Sikkerhed som sponsor. Det sikrer, at vi har stærkt fodtøj til alle de frivillige, som skal bruge det. Og så betyder det jo også, at vi sparer en del penge på indkøb af sko. Penge, som i stedet kommer Muskelsvindfondens arbejde til gode, bemærker Kasper Sønderdahl.

Bjerregaard Sikkerhed har siden 1978 markedsført job- og sikkerhedsfodtøj fra bl.a. Bata, Terra, Grisport og Arbesko.

Efter koncerten i Kolding den 17. juli fortsætter Grøn Koncert rundt i landet efter denne plan: 18. juli Randers, 19. juli Aarhus, 20. juli Aalborg, 24. juli Esbjerg, 25. juli Odense, 26. juli Næstved og 27. juli København. På plakaten i år er Lågsus P3, Shaka Loveless, Suspekt, Kashmir, Burhan G, Lukas Graham, Mads Langer & Tim Christensen og Nik & Jay.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Esbjerg, Næstved, Odense, Randers, Næstved, Kolding, Aalborg, Roskilde, koncert, ulykker, penge, Nik & Jay, dødsulykke, arbejdskraft, Ford,

fredag den 18. juli 2014

Alt for lang ventetid på kommunal behandling af byggesager

Boligejere og virksomheder må alt for ofte vente i månedsvis på at få behandlet en byggesag. Mens den hurtigste kommune klarer en sag på under to uger, bruger den langsomste over fem måneder. Godt, at regeringen har fokus på problemet, mener Dansk Byggeri Dansk Byggeris analyse af sagsbehandlingstiden i landets kommuner, baseret på nye tal fra Energistyrelsen, viser, at der er alt for store forskelle på den tid, kommunerne bruger på at sagsbehandle byggeansøgninger - både når det gælder privat byggeri og erhverv.

I hele 59 af landets 98 kommuner må boligejere og virksomheder i gennemsnit vente mere end to måneder på at få sagsbehandlet deres byggesager. Kun syv kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på under en måned.

Mens det i Ringkøbing-Skjern, Aabenraa og Middelfart tager omkring tre uger at få sagsbehandlet en byggesag, tager det i Vejen, Hørsholm og Gladsaxe over fire måneder.

Her kunne man antage, at den store forskel i behandlingstid hænger sammen med antallet af byggeansøgninger, som kommunerne modtager. Men den sammenhæng gælder ifølge Dansk Byggeri ikke.

- Selv mellem kommuner med nogenlunde samme antal byggesager er forskellen stor. Fx bruger Aabenraa Kommune omkring tre uger på at behandle en typisk byggesag, mens Gladsaxe Kommune bruger knap 4,5 måneder, og det på trods af, at Gladsaxe Kommune har 500 årlige byggesager, mens Aabenraa Kommune har 815, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Der findes i dag ingen regler for, hvor længe kommunen må være om sagsbehandlingen eller hvor længe, der må gå, før kommunen går i gang med sagsbehandlingen af en ansøgning. I Dansk Byggeri er man derfor glade for, at der i Folketingets vækstpakke lægges op til, at der skal ske ændringer på området.

- Forhåbentligt vil kravene i vækstpakken ændre på tingene i og med, at der stilles krav om, at sagsbehandlingstiden sættes ned med en tredjedel. Det er positivt, at der stilles konkrete krav, og det vil forhåbentligt gøre, at der bliver skabt mere ensartethed på området, siger Torben Liborius.

Læs mere her

tags: politi, boligejere, Folketinget, boligejer, regeringen, Ringkøbing, virksomhed, Aabenraa, Middelfart, regering, Skjern, Hørsholm,

Broarbejde i Odense SV

Banedanmark går om kort tid i gang med at renovere broen, der fører jernbanen over Ravnebjerggyden ved Holmstrup. Broen skal have monteret nye stålprofiler under brodækket. Vi begynder mandag den 28. juli med at etablere byggeplads ved Holmstrup Station, og vi forventer at være helt færdige med broarbejdet i slutningen af oktober. Dog kan vejrliget eller andre uforudsete hændelser betyde, at arbejdet bliver forsinket.

Sådan gør vi
Først gør vi klar til montering af stålprofilerne. Dernæst gennemfører vi selve monteringsarbejdet og udbedrer skader på betonen. Desuden opsætter vi nye rækværker og skærme, der skal forhindre skærverne i at falde ned på vejen. Endelig monterer vi nye autoværn.

Hvornår arbejder vi
Vi arbejder som udgangspunkt på hverdage i tidsrummet kl. 6.00-18.00. Vi kan desværre ikke helt undgå at støje, lige som der kan forekomme støvgener, når vi afrenser betonen. Desuden vil der være tung trafik ad Ravnebjerggyden, når vi kører materialer til og fra arbejdsstedet.

Ravnebjerggyden indsnævret
Ravnebjerggyden vil i perioder være indsnævret, når vi arbejder. Trafikken vil blive reguleret ved hjælp af lyssignal.

Læs mere her

tags: rækværk, Banedanmark,

torsdag den 17. juli 2014

Ny bro – men motorvejen mangler

Der skal bygges en ny højbro over Roskilde Fjord for at afhjælpe de nuværende trængselsproblemer på Kronprins Frederiks Bro. Men vi må undvære motorvejsforbindelsen Transportministeriet har netop sendt et lovforslag om en ny fjordforbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund i offentlig høring. Ifølge lovforslaget skal der foruden en højbro over fjorden anlægges nye veje, herunder en 8,6 km lang firesporet motortrafikvej mellem Skibbyvej i Hornsherred og Frederikssundsvej, det vil sige den planlagte Frederikssundsmotorvej.

Detailprojekteringen skal starte i 2014, så selve anlægsarbejdet kan starte i 2016 og afsluttes i 2019.

- Det er en rigtig god beslutning at udbygge infrastrukturen i området, der i dag er plaget af trængselsproblemer på den eksisterende Kronprins Frederiks Bro. Den nye bro vil helt sikkert få stor betydning for udviklingen, men det er uforståeligt, at politikerne ikke samtidig får ryddet de sidste knaster af vejen for Frederikssundsmotorvejens 3. etape. Det er en lappeløsning at gemme motorvejsforbindelsen til senere, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Den nye faste forbindelse over Roskilde Fjord skal finansieres ved en kombination af statstilskud og brugerbetaling. Det samlede anlægsbudget er på lidt over 2 mia. kr., hvoraf 660 mio. kr. skaffes via statslige bidrag. Taksten for at køre over den nye bro forudsættes at være 14 kr. for en personbil og 41 kr. for lastbiler.

- Hvis brugerfinansieringen skal give de planlagte indtægter, så der ikke skal bruges flere statspenge end forudsat, er det nødvendigt, at den tilstødende infrastruktur også er på plads. Derfor må politikerne hurtigst muligt træffe beslutning om den sidste etape af Frederikssundsmotorvejen. For uden motorvejen skal bilerne ind over den nuværende Frederikssundsvej, og det gør bestemt ikke den nye faste forbindelse mere attraktiv, siger Niels Nielsen.

Læs mere her

tags: direktør, Frederikssundsvej, lastbil, politi, brugerbetaling, lovforslaget, jorden, Roskilde, 2016, motorvej, penge, 2014, Transportministeriet, kaffe,

Er din bolig sikret godt nok, mens du er på ferie

Sommeren er højtid for indbrud og tyverier. Mange danskere er bortrejst, og de opfindsomme tyve har gode arbejdsbetingelser. Ofte lidt for gode. Som boligejer bør du derfor tjekke indbrudssikringen, inden du drager på ferie. Juli måned er ferietid for mange danskere, der forlader deres bolig for at tage på ferie. Men ikke alle slapper af, mens du gør det. Sommeren er nemlig den tid på året, hvor hjemmet er særlig udsat for indbrud, og hvert år vender mange danskere desværre hjem fra ferien til et hus, der er tømt for værdier.
- Mange familier investerer meget i deres boliger med møbler, tv og computere, men glemmer ofte at sikre deres hjem mod indbrud. Det kan være rigtig ærgerligt, for når der først har været indbrud, oplever mange et ubærligt tab af uerstattelige værdier som fotos fra højtider og ferier eller arvesmykker og andre personlige effekter, der er umulige at erstatte, fortæller låsesmed Henning Petersen fra Greve Låseteknik, der lige nu har usædvanlig travlt med at sikre private boliger og virksomheder mod indbrud.

Og der er grund til at overveje indbrudssikringen en ekstra gang. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd begås der i gennemsnit et indbrud hvert 12. minut, svarende til over 40.000 indbrud om året.

Nye tricks og metoder
I sikringsbranchen oplever man samtidig, at tyvene bruger stadig mere opfindsomme metoder og værktøjer.
- Et efterhånden kendt trick er afmærkning, som tyvene anvender til at se, om boligejerne er taget på ferie. For eksempel sætter tyvene klistermærker på postkassen eller tegner kridtstreger på diskrete steder, ligesom de kan finde på at placere tomme øldåser eller flasker og senest små kugler på steder på grunden, som boligejere normalt ville fjerne, hvis de var hjemme, fortæller Henning Petersen og tilføjer:
- Vi oplever også en stigende grad af indbrud begået med underboring. Med et lydløst håndbor borer tyvene et lille hul under dørhåndtaget eller vindueshaspen og skaffer sig nem adgang. Tyvene har derfor fundet ud af, hvordan de let kan bryde ind i boliger med ældre låsesystemer og sikringsløsninger.

Undgå uønsket besøg
Det første, man skal kigge efter i sin bolig, er derfor også låsesikkerheden. I langt de fleste tilfælde vælger tyven nemlig den bolig, der er lettest at bryde ind i.
- Det er et generelt problem, at mange boliger er udstyret med forældede låse, der er slidte og derfor er lettere at bryde op. Alle låse bør som udgangspunkt skiftes hvert 10. år. De gamle låse med det runde nøglehoved, som mange boliger stadig har i dag, anbefales da også kun til postkasser. De er nemlig alt for lette og hurtige at bryde op for den moderne indbrudstyv, understreger Henning Petersen.
- Vi anbefaler desuden, at der er to låse på hoveddøren og andre yderdøre, hvoraf mindst én også er aflåst indefra, så en eventuel indbrudstyv ikke blot kan flygte ud af døren med værdierne. For jo sværere det er for tyven at komme ind og ud af boligen, desto større er sandsynligheden for, at tyven ikke vælger at begå indbrud i dit hus, understreger Henning Petersen.

Tænk som en tyv
Greve Låseteknik foretager året rundt gratis sikkerhedstjek af private boliger og erhvervsejendomme med anbefalinger til, hvordan man som boligejer eller virksomhed bliver bedre sikret mod indbrud.

På grund af ekstraordinær stor travlhed melder virksomheden dog om, at der lige i øjeblikket kan være ventetid på et sikkerhedstjek. Men indtil der kommer en ekspert forbi, er der en række ting, man selv kan gøre for at indbrudssikre sin bolig yderligere:
- Tænk som en tyv og gennemgå din bolig for eventuelle indbrudsmuligheder. Hvis der er gode låse på alle yderdøre, vinduerne er forsvarligt lukket og låst, og værktøj er låst inde i skur eller en garage, er boligen ikke længere et let mål, siger Henning Petersen.

GODE RÅD TIL AT SIKRE DIN BOLIG:

• Beskær vildtvoksende buskadser og skab god belysning – det giver tryghed og færre flugtveje for tyven
• Lad vasketøj hænge uden for på tørresnoren eller bed naboen bruge den
• Invester i tænd-sluk-ure inde i huset og lysfølere udenfor
• Slå ringeklokken fra - det gør tyven utryg
• Lås haveredskaberne og stigen inde
• Undlad at poste eksotiske billeder på Facebook eller indtale besked på telefonsvaren om, at du er på ferie
• Sørg for uorden i haven og indvendigt, da det giver indtryk af liv
• Få dine naboer til at fylde i skraldeposen, tømme postkassen, slå græsset og stille deres bil i indkørslen

Læs flere gode råd på www.sikring.dk eller www.stopindbrud.dk


Læs mere her

tags: indbrud, Facebook, boligejere, OL, boligejer, smykker, computer, virksomhed, Greve, værktøj, kaffe,

onsdag den 16. juli 2014

Larko udvikler ny magnetberegner

Ny online magnetberegner fra dansk magnet leverandør gør det nemt at udregne magnetstyrken for de stærke neodym magneter. Første magnetberegner af sin slags på det danske marked. Den nyudviklede magnetberegner fra Larko Magnet International ApS udregner nu på enkelt vis magnetstyrken for neodym industrimagneter. Magnetberegneren udregner alle dimensioner inden for de såkaldte neodym disc og blok magneter og gør det enkelt at be- eller afkræfte en magnets holdekraft.

Marketingleder Elisabeth D. Kristensen udtaler "Magnetberegneren er udviklet til de af vores kunder, som ønsker et hurtigt indblik i magnetstyrken med blot et enkelt klik. Alle interesserede har mulighed for at bruge beregneren til at komme et skridt nærmere mod at finde den rette magnetstyrke til netop deres projekt".

Magnetberegneren er den første af sin slags på det danske marked og har set dagens lys i samarbejde med en af Larkos tilknyttede fysikere.

Administrerende direktør Lars Kobberholm uddyber: "Det er vigtigt at understrege, at den teoretiske magnetstyrke for en given magnet kan variere sammenlignet med eksperimentelle målinger. Vores magnetberegner er udviklet med det formål at give vores kunder en idé om, hvor på skalaen de befinder sig og må derfor aldrig stå alene. Vi rådgiver altid vores kunder omkring magnetens anvendelse og de konkrete faktorer der spiller ind i ethvert projekt".

Magnetberegneren viser resultatet i både newton og kilo, og det er muligt at sammenligne to forskellige magneter for at finde den mest optimale løsning.

Den nye magnetberegner kan afprøves på Larko Magnets hjemmeside. http://larko.dk/teknisk/magnetberegner/


Læs mere her

tags: direktør,

AirBNB overtræder dansk lov

Hos SAPU.dk er vi tilhænger af et fleksibelt lejemarked også i relation til korttidsudlejning, hvor mange private benytter ferieophold til at udleje deres egen bolig herhjemme til en udenlansk turist. Det er dog vigtigt, at vores medlemmer kan foretage en sådan udlejning via formidlingstjenester, som overholder dansk lov og det er pt. ikke tilfældet med det velkendte AirBNB. I lejelovens §6 forbydes det at opkræve lejerne gebyr for formidling af konkrete lejemål, og netop dette gør AirBNB via et servicegebyr som lejeren betaler ved booking af et værelse / lejlighed i Danmark. Denne opkrævning strider imod lejelovens tekst, som siger at:

"Ved udlejning til beboelse, ved formidling af sådanne lejeforhold eller ved bytning af beboelseslejligheder er det ikke tilladt at modtage eller kræve vederlag fra lejeren"

Nogen vil måske mene, at det er paradoksalt at SAPU.dk som udlejer-interesse påpeger den overtrædelse overfor de danske lejere, men al erfaring viser at når noget går ud over lejeren i Danmark, så er der en tendens til at det også skaber problemer for udlejeren.

Og netop derfor er det vores ansvar, at de private der udlejer bolig via diverse formidlingstjenester, kan være trygge ved at det sker inden for lovens rammer.

Mere information om udlejning af bolig, herunder korttidsudlejning kan rekvireres ved www.sapu.dk

Læs mere her

tags: Danmark, SAP, lejemål,

tirsdag den 15. juli 2014

Bioeksperten udvider forretningen

På et marked præget af hård konkurrence går det kun fremad for Bioeksperten: Virksomheden, der siden sin start har været fortaler for grøn og vedvarende energi, mærker en stadigt stigende interesse for energibesparende og klimavenlige varmeløsninger. Derfor satser de nu på nye tiltag og serviceydelser. I dag findes der mange steder på nettet, hvor man kan købe varmeanlæg og reservedele til dem.
Det kan man også på bioeksperten.dk, men virksomheden er meget mere end en webshop. Udover online salg går man nu også målrettet mod at tilbyde kunderne hjælp til installationer og rådgivning om energirenoveringer.

Det er et helt unikt koncept for en webshop inden for branchen, og energirådgiver Thomas Olsen fra Bioeksperten udtaler om satsningen:

"At vælge den rette løsning kan være en kompleks sag med de mange forskellige muligheder, der findes på markedet i dag, og vi kan mærke et behov hos vores kunder for rådgivning i forhold til, hvad der er det bedste lige netop for dem. Fordi vi har arbejdet med alternativ energi i mere end 35 år, har vi masser af viden og erfaringer, vi kan øse ud af. "

Det er ikke kun private husstande, som kan have gavn af at se nærmere på varmebudgettet og de muligheder, der er for at spare penge ved fx at skifte et gammelt oliefyr ud med et praktisk pillefyr eller en moderne varmepumpe. Erhvervsvirksomheder, organisationer og institutioner kan med fordel undersøge, hvad en energirenovering vil betyde for dem:

"Vi ved af erfaring, at der er masser af penge at hente ved at gennemgå hele ejendommen. Fx har vi netop indgået aftale med en friskole om at udskifte deres gamle gasfyr med et topmoderne MGM Comfort Lux pillefyr, og de kommer til at spare masser af penge ved at bruge træpiller i stedet for gas. "

For at markere overgangen fra en traditionel webshop til en professionel servicepartner for både private og for erhverv, har Bioeksperten netop relanceret deres website med et helt nyt design. Det skal naturligvis fejres, og derfor kan man lige købe nu Vaillant luft-til-luft varmepumpe til en særlig kampagnepris på 12.368,75 inkl. montering - men kun i en begrænset periode. Læs mere på bioeksperten.dk.

Bioeksperten er en del af Gyrstinge VVS, der blev etableret i 1949. Som eksperter i grøn og vedvarende energi sælger Bioeksperten kvalitetsprodukter online inden for bl.a. pillefyr, varmepumper og solvarmeanlæg. Derudover tilbyder virksomheden serviceaftaler og rådgivning om energirenoveringer.


Læs mere her

tags: virksomhed, penge, husstand, energi, organisation, konkurrence, Ford, GM,

Fremgang i nybyggeriet i 1. kvartal 2014

I 1. kvartal i år blev der påbegyndt 6 % flere kvadratmetre end i 1. kvartal i fjor. Der er fremgang i bolig- og erhvervsbyggeriet, mens der er tilbagegang i det offentlige byggeri. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. kvartal 2014 påbegyndt 847.000 m2 mod 801.000 m2 i 1. kvartal 2013. Det er en vækst på 5,7 %. Der er fremgang i nybyggeriet af både boliger og erhvervsbygninger, som steg med henholdsvist 18 % og 23 %, men samtidig hermed var der et fald på 27 % i nybyggeriet af bygninger til institutioner og kulturelle formål samt idræt, hvilket især omfatter kommunale byggeinvesteringer.

- Det er meget glædeligt, at der langt om længe er stigning i nybyggeriet. En del af væksten kan imidlertid skyldes, at entreprenørerne og bygningshåndværkerne er kommet hurtigere i gang i år i forhold til året før takket være den milde vinter i år, siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, i en kommentar.

I første kvartal i år er der også fremgang i nybyggeriet, når man sammenligner med 4. kvartal 2013. Der er stor vækst i nybyggeriet af boliger i etageejendomme.

- Der er formentlig fremgang i de almene boligselskabers nybyggeri af almene familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Hertil kommer, at pensionskasserne nok også investerer mere i nybyggeri af lejligheder i flerfamilieshuse. Pensionskasserne har fokus på boliginvesteringer som led i risikospredningen, og de er også opmærksomme på mulighederne for som bygherrer at udnytte de fordelagtige priser på grund af den lave byggeaktivitet, siger Finn Bo Frandsen.

Ifølge Danmarks Statistik skal opgørelsen af den seneste byggeaktivitet generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert. Det skyldes primært forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregistret, BBR. Danmarks Statistik søger at korrigere for denne forsinkelse.

Man kan benytte de først offentliggjorte tal, når man sammenligner fra det ene år til det andet. Ifølge de først offentliggjorte tal for 1. kvartal 2012 blev der påbegyndt 1.105.000 m2.

- Det vil sige, at der i 1. kvartal i år godt nok er påbegyndt 46.000 flere kvadratmetre end i det samme kvartal i fjor, men derimod 258.000 færre kvadratmetre end for to år siden, pointerer Finn Bo Frandsen.

Ifølge Dansk Byggeris seneste konjunkturanalyse, vil der i 2014 som helhed blive påbegyndt 4,18 mio. m2 mod 4,0 mio. m2 i 2013 og 4,5 mio. m2 i 2012. Her er der skøn for de endelige tal i bygge­statistikken.

- Selv om der i år er stigende nybyggeri, så er der stadig meget ledig produktionskapacitet, vurderer chefanalytiker Finn Bo Frandsen og henviser til udviklingen i produktionsværdien, som i det følgende er opgjort i 2014-priser.

Produktionsværdien ved nybyggeri er således i år ca. 40 mia. kr. mod 87 mia. kr. i 2007, dengang højkonjunkturen kulminerede, og 62 mia. kr. i 2003 dvs. inden opsvinget satte ind.

Læs mere her

tags: Danmark, 2003, 2013, Danmarks Statistik, 2012, 2007, ældrebolig, 2014,

mandag den 14. juli 2014

Færre konkurser – bedre tider

I april måned var der blot 36 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Der har således indtil videre været 157 konkurser i år. Det er et fald på knap 40 procent i forhold til samme periode sidste år I april måned fortsatte tendensen fra 2014 med et fald i konkurserne i bygge- og anlægsbranchen, og der var blot 36 konkurser mod 57 i april 2013. Det er en tendens, vi har set hele året. Der har kun været 157 konkurser i årets første fire måneder mod 254 sidste år. Det svarer til et fald på næsten 40 procent.

- Når vi ser på antallet af konkurser i de første fire måneder af 2014, må vi indrømme, at vi skal revurdere vores skøn for 2014. Da vi gik ind i året, vurderede vi, at vi ville se ca. 600 konkurser i branchen, men nu tyder det på, at vi ender på mindre end 500 konkurser. Så jeg er faktisk rigtig glad for at skulle revurdere skønnet, fortæller Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Selvom det nu går hurtigere end forventet og i den rigtige retning, skal vi stadig huske på, at knap 500 konkurser er ganske mange. I normale år oplever vi mellem 200 og 400 konkurser. Men det skal ikke tage glæden fra, at antallet af konkurser nok bliver halveret i forhold til 2010, som var rædselsåret, siger Andreas Fernstrøm.

Og dagens konkurstal er et udtryk for to ting, vurderer Dansk Byggeri.

- De færre konkurser er et tegn på, at vi på den ene side har været igennem en stor "oprydningsproces" i bygge- og anlægsbranchen, hvor mange af de mindre sunde virksomheder har drejet nøglen om, mens nedgangen i branchen på den anden side er stoppet, og vi nu går mod lysere tider, slutter Andreas Fernstrøm.

Læs mere her

tags: 2010, 2013, konkurs, virksomhed, 2014,

Gyrstinge VVS deltager i landsdækkende fejring

Gyrstinge VVS er certificeret Bosch Climate Partner. Der findes nu 100 af slagsen i Danmark, og det markeres med en landsdækkende happening, som betyder en ekstra bonus ved køb af en ny varmeløsning. Bosch Climate Partnere er installatører af gasfyr og varmepumper, som i samarbejde med Bosch lægger ekstra vægt på installationer af høj kvalitet.
Overvejer du at investere i en varmeløsning i den kommende periode kan du få en ekstra bonus ved at vælge en varmeløsning hos Gyrstinge VVS. For at markere at der nu findes 100 Bosch Climate Partner installatører i Danmark, er der i øjeblikket en Bosch Akku-Skruemaskine til de 5 første kunder, som køber en ny varmeløsning.

En markering af samarbejdet
Det var for Henrik W. Hansen VVS i Kastrup, at champagnepropperne sprang, da de blev optaget som Bosch Climate Partner nummer 100, og hos Gyrstinge VVS er der glæde over at kunne deltage i fejringen af det landsdækkende samarbejde:

"Jeg føler, at vi ved at være med i Bosch Climate Partner samarbejdet får ekstra gode muligheder for at uddanne os og specialisere os. Det kommer i sidste ende vores kunder til gode, som med den rette rådgivning kan spare mange penge på varmeregningen. Derfor er vi også glade for at kunne markere vores samarbejde med denne happening og være en del af Bosch Climate Partner", siger Niels Olsen fra Gyrstinge VVS.

Ekstra fokus på service og rådgivning
Som Bosch Climate Partner lever Gyrstinge VVS op til en række krav indenfor uddannelse, kvalitet og kundeservice, hvilket sikrer forbrugeren en kompetent installation, kvalificeret rådgivning og god service.

Når der er tale om større investeringer som varmeløsninger, såsom varmepumper eller gaskedler kræver det, at installatøren har en dybdegående viden om de produkter, som de installerer, og at de forstår at instruere kunden korrekt, for at sikre den bedste økonomi og levetid på den valgte varmeløsning. Det er også et af de parametre, som Niels Olsen fra Gyrstinge VVS lægger vægt på:

"At vælge den rette løsning til hjemmet, når det angår vand og varme, kan være meget komplekst, derfor er vi glade for via vores samarbejde med Bosch at have et kvalitetsmærke at tilbyde, men også at have muligheden for hele tiden at dygtiggøre os, så vi kan rådgive og servicere vores kunder på bedste vis."

Så går du og overvejer en ny varmeløsning er det altså i den kommende periode at du skal slå til hos Gyrstinge VVS som en af de 5 første, så du får en ekstra bonus med i købet i form af en Bosch Akku-Skruemaskine, PSR Select.


Læs mere her

tags: Danmark, Kastrup, økonomi, uddannelse, penge, Bosch,

søndag den 13. juli 2014

Til elektrikeren, der har alt, undtagen overblikket...

Der skal ikke mange opgaver og svende til, før el-installatøren kan miste overblikket i sin forretning. På El & Teknik-messen i Odense præsenterer Scanitech og 2doedb et mobilt og nærmest genialt planlægningssystem fra Visma til el-installatører og andre, der gerne vil genskabe overblikket Genindførelse af håndværkerfradrag, millionstøtte til renovering af lejeboliger og anlægsprojekter giver håb om forøget omsætning for mange installations- og håndværkerfirmaer med elektrikere og andre folk på farten.

Den øgede travlhed kan imidlertid også medføre risiko for at tabe overblikket på de enkelte projekter og på hele forretningen. Dermed kan lønsomheden blive udhulet eller i værste fald medføre underskud i takt med, at aktiviteten i virksomheden stiger og overblikket smuldrer.

Men det er der råd for, idet de to softwareforhandlere Scanitech og 2doedb præsenterer et nærmest genialt enkelt planlægningsystem fra nordiske Visma på stand 2633 under El & Teknik-messen i Odense Congress Center den 6.-8. maj

- Mange installatører og andre håndværkere får ikke registreret al timeforbrug og anvendte varer på mange projekter. F.eks laver mange ikke timesedler hver dag, og der kan nemt smutte noget. Det er penge ud af lommen på håndværksmesteren. Men med ServiceSuite har Visma skabt et mobilt planlægningsværktøj til håndværkere og kørende konsulenter.

- Mens de opholder sig hos kunden, kan firmaets medarbejdere give de relevante informationer online. Når de kører til næste kunde, er også den administrative del af opgaven løst, siger Otto Dagnæs fra Scanitech ApS, der sammen med 2doedb udstiller på El & Teknikmessen og i fællesskab præsenterer Vismas løsninger, som begge virksomheder er specialister i.

Der er ikke andet end fordele ved at benytte de nye online-muligheder:

- Registreringsfejl vil sjældent kunne ske. Det bliver nemmere og hurtigere at registrere og fordele opgaver. Det er lettere at informere medarbejderne, og indehaveren har et klart overblik over forretningens udvikling. ServiceSuite vil skabe en langt mere effektiv styring af økonomi og ressourceforbrug. Alt det vil fremgå af bundlinien i den enkelte virksomhed, siger Otto Dagnæs.

Visma har udviklet ServiceSuite-løsningen specielt med henblik på virksomheder, hvor de ansatte løser meget store dele af deres opgaver hos kunden. ServiceSuite kan bl.a. integreres med Visma Mamut, Visma WinKompas, Visma Stellar og Microsoft Dynamics C5.

En erfaren softwareudvikler

Visma er Nordens førende leverandør inden for softwareløsninger, outsourcing af HR-, løn-, økonomifunktionen samt inkasso og forretningskritiske it-løsninger. Virksomhedens kunder er såvel små enkeltmandsvirksomheder som mellemstore og helt store virksomheder inden for både den private og offentlige sektor.

Vismas løsninger effektiviserer arbejdsprocesserne, og gør virksomhederne mere konkurrencedygtige. I Danmark har Visma flere end 400 medarbejdere fordelt på kontorer i Herlev, Kolding, Odense og Lyngby. På nordisk plan beskæftiger Visma flere end 5.600 ansatte og omsatte i 2013 for godt 6,5 mia. NOK.

Læs mere her

tags: Danmark, underskud, Lyngby, Microsoft, økonomi, 2013, Odense, Kolding, Herlev, omsætning, virksomhed, penge, offentlige sektor, konkurrence, elektriker, værktøj,