fredag den 25. april 2014

Hårdt arbejde for fuld skrue

image description
Makitas nye kulfri bore-skruemaskiner arbejder længere med 4,0 Ah batteri, der lades op på kun 36 minutter
Nu giver Makitas nye 480-serie ekstra power og arbejdstid til krævende bore-skrue opgaver. Med en kraftig kulfri motor og en batteri-kapacitet, der er øget markant med det nye Li-ion batteri på 4,0 Amperetimer.

Arbejder hårdere - kører længere – kulfri motor
Makita 480 kan arbejde hårdere end mange andre bore-skruemaskiner i kraft af motorens kraftige drejningsmoment. Samtidig har den stærke 2-gears kulfri motor
en lavere varmeudvikling end normalt – og det er med til at reducere strømforbruget, så man kan arbejde længere på en opladning.

Oven i denne forbedring er Lithium-ion batteriets kapacitet øget til 4,0 Ah mod tidligere 3.0 Ah. Det giver den klare fordel, at der kan trækkes på batteriet i ca. 35% længere tid. Praktiske tests med forskellige materialer har vist, at der i realiteten kan udføres op til 50% mere arbejde med det nye, kraftige batteri og den kulfri motor.

Fuldt opladet på 36 minutter
Fordelen ved at kunne arbejde hårdere og længere bliver endnu større i kraft af den hurtige opladning med Makitas kendte 18V standard Li-Ion lader. Det kraftige 4,0 Ah batteri lades fuldt op på kun 36 minutter – og det matches ikke af nogen andre akkumaskiner på markedet. Det nye batteri kan naturligvis også bruges med andre 18V Li-Ion ladere.

480-serien har flere andre fordele, der gør Makita til et sikkert valg for håndværkere. Grebet er ergonomisk og arbejdsvenligt. Vægten er kun 1,5 kg med batteri, der erindbygget LED-lys, borepatron på 1,5 til 13,0 mm og visning af den resterende strøm på batteriet.

Leveret i MAKPAC kuffert
De nye Makita bore-skruemaskiner fås i typerne DDF480RMJ (uden slag) og DHP480RMJ (med slag). Leveres med 2 stk. 4,0 Ah Li-ion batterier, luftkølet lynlader og Makitas nye MAKPAC kuffert.

Kan også fås uden kuffert, lader og batterier som type DDF480Z og DHP480Z.

Se mere på www.makita.dk - der oplyser nærmeste for-handler.

Læs mere her

tags: P4, HP, Ford, arbejdstid, strømforbrug,

IT i byggeriet skaber sammenhæng

I disse dage åbner Dansk Byggeri dørene for den årlige IT-messe. Det er 3. gang den afvikles, og der forventes omkring 600 deltagere på de to dage i henholdsvis København og Aarhus
IT spiller i dag en helt central rolle i forhold til at øge såvel produktivitet som effektivisering i virksomhederne. Dansk Byggeri peger her på, at det i bygge- og anlægsbranchen især gælder på to fronter, nemlig – for det første - i forhold til samarbejds- og kommunikation med de øvrige aktører i byggeprocessen, og – for det andet – i forhold til virksomhedens egen bundlinje - altså at tjene penge på projekterne og sagerne.

- Dansk Byggeri har fokus på at skabe sammenhæng internt og eksternt. Og vi glæder os på den baggrund over, at anbefalingerne fra Erhvervsstyrelsen for vækst i IKT-erhvervene netop flugter med denne strategi, siger udviklingschef Jørn Jensen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri vil på de IT-messedage, der foregår i denne uge, pege på udviklingspotentialet i bygge- og anlægsbranchen i forhold til i højere grad at udnytte digitalisering og automatisering i specielt de små og mellemstore virksomheder. Disse virksomheder har nemlig ikke mulighed for at indhente og vurdere tilbud fra mange forskellige it-leverandører. Men det kan de på IT-messen.

- Det er vigtigt, at virksomhederne tænker sig godt om inden de springer ud i investeringerne i it. Man skal gå efter at få størst mulig effekt for færrest kroner, da det handler om at tage de hurtigste gevinster først. Og så er det en god ide at få lagt sig en lille plan, der tager udgangspunkt i en vurdering af behov og effekter af indførelse af it-systemer i virksomheden i en trinvis proces. Kan man ikke selv overskue det, er det en god ide, at få en uvildig part til at bistå sig i den proces, forklarer Jørn Jensen.

Erhvervsstyrelsen peger i sine anbefalinger på, er her på at it-kompetencerne skal opbygges allerede i folkeskolen og i ungdomsuddannelserne. En anbefaling, som Dansk Byggeri naturligvis er enig i.

- Men vi skal også se på mulighederne hos de allerede aktive i virksomhederne, der ikke har fået lagt en bund på skolebænken. Vi ser således gerne, at IKT-forskningen bliver styrket og gerne med forskning, der kan udmøntes direkte i praksisnære løsninger til gavn for virksomhederne. På det område kan vi faktisk også på IT-messen være med, da vi netop præsenterer løsningen, der kan tages i brug her og nu.

Dansk Byggeri vil i de fortløbende arbejde også have opmærksomheden rettet mod de virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, som er i gang med at høste gevinsterne fra it-investeringer.

- Det er vigtigt at følge resultaterne på bundlinjen. Derfor er vi meget optaget af at samle på erfaringerne fra frontløberne, så deres praksis kan kommer så mange som muligt til gavn, slutter Jørn Jensen.

Læs mere her

tags: København, uddannelse, virksomhed, penge, produktivitet, folkeskole, kommunikation, strategi,

torsdag den 24. april 2014

Vækst og job – input fra Dansk Byggeri

Dansk økonomi har det bedre end for et år siden. Men privatforbruget halter, og det betyder, at hjemmemarkedet fortsat er præget af lav økonomisk aktivitet - også i bygge- og anlægsbranchen. Derfor hilser Dansk Byggeri regeringens bebudede vækstpakke velkommen med et katalog af input til fri afbenyttelse
"Vækstpakke 2014 – Input fra Dansk Byggeri" er et katalog med ikke mindre end 18 konkrete forslag, som det er muligt at iværksætte hurtigt. De er hermed kastet på bordet i det videre arbejde frem mod regeringens bebudede vækstplan.

- Vi ønsker, at der denne gang bliver klart fokus på de områder, som vil styrke erhvervslivets generelle rammebetingelser, da bygge- og anlægsbranchen er en del af den kæde af begivenheder, som samlet set skal få økonomien op i gear, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Det er derfor helt bevidst, at Dansk Byggeri især peger på rammebetingelser på skatte- og kapitalområdet og likviditet og afskrivning. Denne del af kataloget ventes som minimum at give 4.000 arbejdspladser i 2014 og 2015.

- Hertil kommer, at vi med disse skatte- og afgiftsforslag forventer et vækstudbytte gennem et bedre investeringsklima og øget retssikkerhed. Helt overordnet har vi beregnet vores katalog til at øge beskæftigelsen i 2014 og 2015 med mindst 20.000 personer, siger Lars Storr-Hansen.

Udover katalogets forslag om mere erhvervsvenlige rammebetingelser peger Dansk Byggeri på behovet for at skabe vækst og beskæftigelse gennem strukturelle effekter i både den offentlige og private sektor. Dansk Byggeri mener, at der er behov for at modernisere og effektivisere store dele af det kommunale råderum fx gennem en mere ensartet kommunal myndighedsudøvelse, men også ved at give kommunerne bedre mulighed for at arbejde med totaløkonomi og OPP-projekter.

- For at sikre at den gode indsats mod sort arbejde og for fair konkurrence fortsætter, foreslår vi, at den gældende boligjobordning udvides og gøres permanent. Vi synes den skal hæves til 25.000 kr. pr. voksen i hustanden, og at den åbnes for alle - ejere, lejere og andelshavere. Det vil give en beskæftigelseseffekt på godt 8.000 personer pr. år, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri foreslår desuden at målrette investeringer i fremtidssikring af infrastrukturen i forhold til klimaudfordringen og at opstille krav til såvel kommuner som regioner om at foretage energiinvesteringer i minimum 3 % af deres ejendomsportefølje årligt.



tags: direktør, økonomi, regeringen, retssikkerhed, erhvervslivet, regering, energi, beskæftigelse, konkurrence, 2014,

Stor ordre på døgnrytmelys til psykiatribyggeri i Åbenrå går til Chromaviso

Hos Chromaviso var smilene ekstra store ved nyheden om at entreprisen på døgnrytmelys i størrelsesorden 6,8 millioner kr. på det nye psykiatribyggeri i Åbenrå var gået i hus.
"Vi har arbejdet hårdt og målrettet for at sikre os en plads blandt de førende belysningsudbydere. Med ordren i Aabenraa har vi slået vores position fast. Det er en milepæl i Chromaviso's historie – og vi lægger al vores energi i at levere en optimal lysløsning", udtaler administrerende direktør hos Chromaviso Anders Kryger.

Løsning der levede op til kravene
Som det er kutyme i branchen har processen med valget af lysleverandør været mange måneder undervejs. Den offentlige licitation blev udbudt af Psykiatriens Anlægssekretariat i Region Syddanmark tilbage i foråret 2013. I første omgang gjaldt lysdelen kun hvidt lys. Efter at bevillingen var givet, fulgte tillægget om specialbelysning.

Hans Peter Smidt fra det rådgivende ingeniørfirma Wessberg A/S, der oprindeligt vandt projektkonkurrencen sammen med WHITE arkitekterne, forklarer valget af Chromaviso:
"… det var en løsning, der levede op til de krav, der var stillet. Jeg havde kendskab til Chromaviso fra nogle projekter på operationsstuer. Det er os, der sidder med projektbeskrivelsen og laver tegningerne, så vi kender omfanget og behovet."

Snarlig installationsstart
I sidste ende var det el entreprenøren WICOTEC KIRKEBJERG A/S, der hentede tilbud ind fra tre lysleverandører, som kom med hver deres koncept. Sammen med Wessberg A/S indstillede WICOTEC KIRKEBJERG A/S Chromaviso til bygherren.

De nærmere detaljer om lysentreprisen i det nye Aabenraa psykiatribyggeri sker i et samarbejde mellem WICOTEC KIRKEBJERG A/S og Chromaviso. "Det har fra starten været en positiv oplevelse at arbejde sammen med WICOTEC KIRKEBJERG A/S" fortæller Anders Kryger fra Chromaviso og fortsætter: "Vi er i god dialog og ser frem til en snarlig installationsstart i Aabenraa hen over sommeren 2014. Chromaviso's døgnrytmelys er et unikt koncept, der er installeret og testet på Aarhus Universitetshospital og på Glostrup Hospital – vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores installationer ".

Chromaviso virksomhedsprofil
Chromaviso er en vidensbaseret virksomhed med speciale i unikke lyskoncepter til sundhedssektoren. Vores innovation har stærkt afsæt i forskning og know-how på området og sker i tæt samarbejde med brugerne og forskningsmiljøet. Med mange hundrede installationer på skandinaviske hospitaler er både Ergonomisk Lys og Ergonomisk Døgnrytmelys i dag anerkendte belysningsstandarder.

Læs mere her

tags: hospital, Aarhus Universitet, direktør, 2013, Glostrup, virksomhed, Aabenraa, sundhedssektoren, energi, skandinavisk, virksomhedsprofil, konkurrence, innovation, miljø, 2014,

onsdag den 23. april 2014

Bedre samarbejde kan løfte byggebranchen

En ny undersøgelse, som Realdania står bag, peger på, at længerevarende samarbejder imellem byggevirksomheder, leverandører og bygherrer kan gavne branchen. Grebet rigtigt an er omkostningsbesparelser og vidensdeling et par af fordelene. I undersøgelsen indgår fem konkrete cases, hvor virksomheder i byggebranchen har samarbejdet gennem længere tid.
Samarbejdsrelationerne i byggeriet har de seneste 20 år været et hovedemne i diskussionen af, hvordan branchen kan udvikle sig. En diskussion, der på ny er blevet aktuel i kølvandet på den økonomiske krise og som følge af behovet for at skabe en produktivitetsudvikling, der fremmer byggeriets konkurrenceevne.

"Vi har gået og undret os over, hvorfor der tilsyneladende sker så lidt, når det gælder længerevarende samarbejder i byggeriet. Med de fem cases der indgår i denne undersøgelse er vi nu kommet et spadestik dybere. Undersøgelsen viser, at de længerevarende samarbejdsformer kan nedbringe omkostningerne for en del byggeopgaver. Lige så væsentligt er dog de bløde effekter, eksempelvis at de involverede virksomheder får en større viden og at der skabes et grundlag for øget innovation samtidig med at medarbejdertilfredsheden øges", siger programchef Lennie Clausen, Realdania.

Engagement, tillid og tid
Gennem fem virksomhedscases, et workshopforløb og en teoretisk kortlægning har den nye undersøgelse belyst, hvordan samarbejderne er kommet i stand og i praksis fungeret. Muligheder og barrierer ved de længerevarende samarbejder er blevet vurderet i undersøgelsen, der inddrager virksomhedscases fra både Sverige og Danmark. Smith Innovation og Chalmers University of Technology har stået for undersøgelsen.

"Vores undersøgelse viser, at de længerevarende samarbejder ikke kan reduceres til jura og et stykke papir. Det er alt det der følger efter at kontrakten er indgået der er afgørende for om der opbygges tillid og læring. Om længerevarende samarbejde giver gevinst afhænger derfor mere af branchens selv end af ydre faktorer som eksempelvis udbudsregler", siger partner Mikkel A. Thomassen, Smith Innovation.

FAKTA

De fem cases er:

• KAB AlmenBolig+ og konsortiesamarbejde
• SABO Kombohus og JSB
• Telge Fastigheter og NCC
• Enemærke og Petersen og ATP
• Globechem og leverandørsamarbejde

Undersøgelsen er udarbejdet af Smith Innovation i samarbejde med Anna Kadefors, Chalmers University of Technology.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, ATP, økonomi, virksomhed, produktivitet, omkostninger, konkurrence, innovation, NCC,

Sæt tilstandsrapporten på auktion, og spar 30-50 pct.

Ny auktionsportal gør det nemt for private hussælgere at sætte tilstandsrapport, energimærkning, el-eftersyn og ejerskifteforsikring på auktion og spare op til halvdelen af udgifterne. Markedet for udarbejdelse af tilstandsrapporter har hidtil været præget af manglende konkurrence og dermed høje priser for forbrugerne – men det bliver der nu lavet om på.
På Huseftersyn.dk kan du på to minutter oprette en auktion over tilstandsrapport, energimærkning og el-eftersynet på huset – og få tilbud på ejerskifteforsikring med i købet. Det hele er gratis og fra start sidder mere end et hundrede af landets bygningssagkyndige klar til at byde ind på opgaven, hvilket sikrer dig markedets bedste pris.

"Vi vil hjælpe hussælgere med at få den rigtige pris på tilstandsrapporter, energimærkning, el-eftersyn og ejerskifteforsikring. På Huseftersyn.dk kan mere end et hunderede beskikkede bygningssagkyndige byde på opgaverne, hvilket sikrer reel konkurrence på området og dermed den rigtige pris for forbrugeren," lyder det fra Kim Baarsøe, der sammen med tre andre står bag Huseftersyn.dk.

Spar op til 50 pct.

Han vurderer, at man på Huseftersyn.dk typisk vil kunne spare 30-50 pct. – eller i omegnen af 5.000-15.000 kroner – i forhold til ejendomsmæglerens standardtilbud.

"Forbrugerne betaler alt for meget for huseftersyn, energimærkning og ejerskifteforsikring, når disse ydelser bestilles af ejendomsmægleren. De store mæglerkæder er via ejerskaber og samarbejder knyttet til bestemte forsikringsselskaber og bestiller rapporterne hos forsikringsselskabets bygningssagkyndige, som de har eksklusivaftaler og faste prisaftaler med.

Rapporter færdige inden 8 dage

Hidtil har der således ikke for alvor været fri konkurrence på de 60-70.000 tilstandsrapporter, som årligt udarbejdes i Danmark, men med Huseftersyn.dk er der nu gode betingelser for den fri prisdannelse – til gavn for forbrugerne. Auktioner på Huseftersyn.dk lægger ud med en mindstepris og stiger gradvis en smule op imod en på forhånd fastsat maksimumpris, indtil en bygningssagkyndig slår til. Det tager højst 24 timer, fra du har oprettet auktionen, til der falder hammerslag – og efter yderligere maks. 24 timer kontaktes du af den bygningssagkyndige, som har vundet auktionen, for at aftale huseftersynet. Inden otte dage har du de færdige rapporter og kan komme i gang med at sælge dit hus.

Bygningssagkyndige kontrolleres løbende

De beskikkede bygningssagkyndige som kan byde på auktioner på Huseftersyn.dk er alle beskikket af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og bliver løbende kontrolleret af ministeriet. De beskikkede bygningssagkyndige har mindst fem års erfaring med bygningsundersøgelser og har en efteruddannelse i huseftersyn. Derudover kræver beskikkelsen, at den bygningssagkyndige har en gyldig ansvarsforsikring, som dækker fejl i tilstandsrapporten i mindst 5 år.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, portal, forsikringsselskab, energi, efteruddannelse, konkurrence,

tirsdag den 22. april 2014

Hæder til Viborg-virksomhed

Skalflex A/S er hædret som Årets Leverandør af Danske Byggecentre
Viborg-virksomheden Skalflex er blevet kåret som "Årets Leverandør 2014" af brancheforeningen Danske Byggecentre.
Den fornemme hæder blev 30. januar uddelt på Danske Byggecentres årsmøde i Nyborg, og Skalflex er valgt blandt de 430 virksomheder, der er tilknyttet byggecentrenes digitale produktkatalog, Byggebasen.dk.

Prisen gives til en leverandør, der gør sig særligt bemærket med hensyn til:
Kundeservice, præcis levering, lav fejlrate, dygtig og grundig rådgivning både overfor byggecentre og slutbrugere – i det hele taget en leverandør, der er til for kunderne.
"Skalflex har i 2013 lagt betydelige kræfter i at holde ajourføre deres oplysninger i Byggebasen, der er et uundværligt værktøj for både håndværkere og slutkunder, sagde formanden for Danske Byggecentre, Poul Erik Grønfeldt, i sin tale.

Prisen som Årets Leverandør giver også daglig glæde i virksomheden på Industrivej, idet den følges op at et diplom og et grafisk tryk af kunstneren Jes Nordby.

PÅ MESSE
Titlen som "Årets Leverandør 2014" kommer naturligt nok til at præge Viborg-virksomhedens stand på Danmarks største professionelle messe, Byggeri '14 i Fredericia 25.-27. februar.
Her kommer Skalflex med mere end 14 produktnyheder.

Den største nyhed er et nyt komplet system til udvendig facadeisolering, som Skalflex har fået godkendt efter den gældende brandtekniske SP 105 Fire-standard.
En anden stor nyhed er en hjælp til husejere, der har problemer med fugtige kældre eller fugt i murværket.

På udstillingen Byggeri '14 i Fredericia viser virksomheden det nyeste indenfor fugtsikring, nemlig et system af produkter, der hver for sig og i forskellige kombinationer skal forhindre vandindtrængning og opstigende fugt i murværket.

Udover disse to store nyheder præsenterer Viborg-virksomheden i alt 14 produktnyheder. Skalflex har arbejdet med produkter til bygningsfacader i mere end 40 år, og har altid sat en ære i at udvikle produkter, der er nemme at overskue og lette at bruge. Stort set alle Skalflex produkter er produceret på Skalflex-fabrikken i Viborg af danske råvarer.

Du kan læse meget mere om Skalflex mange produkter på www.skalflex.dk eller besøge dem på Byggeri '14 på stand E-7505.

Læs mere her

tags: Danmark, kunst, 2013, brancheforening, Nyborg, råvarer, Viborg, virksomhed, Fredericia, 2014, værktøj,

Komproment på byggerimessen i fredericia

Tagkonstruktionen er den største synder til byggefejl og konstruktionssvigt i dansk byggeri, det skyldes flere årsager, b.la. at de materialer som bliver brugt, ikke altid passer til at blive brugt sammen.
Dette nytter ikke noget, at man bruger to forskellige materialer med hver deres lange holdbarhed og garanti, hvis de ikke er passer sammen. I den situation, kan slutbrugeren ende med at stå med en rigtig dårlig sag, hvis der opstår en fejl, da det er vanskeligt og vurderer om fejlen ligger i det ene eller andet produkt, eller at de blot ikke passer sammen.

Har man for eksempel brugt et undertag fra en producent og tagtilbehør såsom undertags klæber fra en anden producent, så risikerer man at undertags klæberen ikke fungerer optimalt sammen med netop det type undertag som man har valgt, løsner undertags klæberen sig så fra undertaget, så står man med en rigtigt ærgerligt situations om hvor ansvaret skal placeres.

Derfor kommer systemsalg også mere og mere i brug i byggebranchen, da man ved at bruge materialer fra den samme leverandør, kan sikre sig at de forskellige produkter er beregnet til brug sammen og man på den måde er sikker på at garantien står ved magt.

KOMPROMENT har udvidet produkt programmet i samarbejde med kundernes ønsker og vores uderleverandører, således at vi i dag kan leverer den samlede "Tagpakke" med både tagsten af tegl og beton eller naturskifer, samt vores undertag b.la. med den populære Viking 280 med 10 års totalgaranti og 30 år produktgaranti samt ovenlys tag vinduer, hvor vi på Byggeriemessen præsentere nogle helt nye spændende løsninger, som ikke tidligere er set.

Alle produkterne,er udvalgt med stor vægt på at kvaliteten hele tiden er i højsædet og vi har kunnet udvælge og tilpasse produkterne, således at de matcher optimalt sammen med vores øvrige tag program.
På den måde kan man købe en komplet leverance med tagmaterialer som er beregnet til at blive bygget sammen til 1 komplet løsning, det sikrer kundernes investering i det lange løb.

Dette bliver markedsført under sloganet:
ÉN LEVERANDØR– ÉT TELEFONNUMMER – ÉT ANSVAR

Så vi ser frem til 4 spændende og travle dage på Byggerimessen 2014, hvor vi glæder os til at vise alle vores produkter frem, både de kendte produkter og nyhederne.

Vi ses på stand A-1012


Læs mere her

tags: 2014,

mandag den 21. april 2014

Danske bygherre strammer kravene til fremtidens Energirenoveringer

Der sendes i dag mange energirenoveringer fra boligforeninger, andelsforeninger og private boligselskaber i udbud. Fælles for de mange energirenoveringer er skærpede krav om bedre konstruktive klimaskærme, lavere energiforbrug og bedre indeklima.
Specielt kravene til klimaskærmen og primært facaderne får stille 3 krav :
1 – Bedre / facadernes levetid 30 år og undgå fortidens renoveringer hvert 10. år
2 – Billigere / sikre mere værdi for boligselskabernes investering i renoveringsarbejde
3 – Hurtigere / reducering af tidsforbruget og dermed generne som beboerne udsættes for under renoveringen.

Firmaet KOMPROMENT i Svenstrup ved Aalborg lancerer nu deres bud på fremtidens klimaskærm under navnet D-WALL.
D-WALL er samtidigt blevet indstillet til dansk Byggeris Klimapris, som uddeles under den kommende byggerimesse i Fredericia fra d. 25. til d. 28. februar.

D-WALL er udviklet sammen med nogle af byggebranchens dygtigste facadeentreprenører og samtidig testet for statiske påvirkninger på danske testinstitutter.

D-WALL er markedets eneste system med usynlig montagesystem til naturskifer.
Nomineringsudvalget bag klimaprisen skriver i deres indstilling, citat :

" Facade konceptet, D-WALL, gør det muligt at anvende indblæsningsisolering ved hjælp af et patentanmeldt vindspærresystem. Isoleringstykkelsen samt den ønskede U-værdi på facaden vil således være justerbar, hvilket er interessant i forbindelse med renovering af eksisterende bygninger. 100 % uorganiske materialevalg - Ingen vedligeholdelse - 100 % integrerede solceller - 100 % regn samt UV sikret "

D-WALL distribueres som et samlet systemsalg, fra bagmur til udvendig beklædning, med en 30 års garanti, statiske beregninger og et nyudviklet inddækningskoncept.

Læs mere her

tags: Aalborg, energiforbrug, energi, Fredericia, boligforening,

Tagpapmarkedet i Danmark er i vækst

Selvom byggeriet som helhed har oplevet tilbagegang i de senere år, så er der små lyspunkter. Tagpap som tagmateriale vinder frem hos arkitekter og forbrugere. Arkitekturen bevæger sig i retning af flade tage og tage med ensidige taghældninger og her har tagpappen sin styrke.
Tagpap bliver også mere og mere almindeligt ved renovering af enfamiliehuse. Levetiden på tagpap matcher i dag levetiden på mange andre tagmaterialer. Listedækning og plankedækning giver taget et flot udtryk og vægten på et nyt tagpaptag gør det nemt at renovere de mange tusinde fibercementtage som efterhånden trænger til udskiftning. Et tagpaptag er en let konstruktion ligesom et fibercementtag. Der skal derfor ikke foretages nogle konstruktive ændringer i tagkonstruktionen.

Det danske tagpapmarked har i mange år været og er fortsat i dag domineret af to store spillere. De har mere eller mindre delt markedet i mellem sig. Både som vareleverandører og som udførende tagdækkere. Det betyder at man som tagdækker køber deres vare for derefter at konkurrere med selvsamme leverandør om arbejdet ude hos bygherrerne.
Selvom der også indenfor tagpap er kommet europæiske standardiseringer, så fastholdes en række nationale krav stillet af TOR (Tagbranchens Oplysnings Råd). Det kan der være god mening med, da vi især klimamæssigt afviger meget fra det varme Sydeuropa. Men det betyder samtidig at det danske tagpapmarked bliver uinteressant for udenlandske producenter når det bliver for "besværligt" at producere varer der overholder de danske krav. Dermed mindskes konkurrencen.

Det gør det nordjyske handelsselskab KOMPROMENT nu noget ved. De har udvidet deres sortiment indenfor tagmaterialer. Denne gang med forhandlingen af tagpap fra den spanske producent DANOSA.
Virksomheden kan derfor præsentere en to-lags løsning til den professionelle tagdækker og en et-lags løsning til gør-det-selv segmentet på Byggeri14 der foregår i Fredericia d. 25. - 28. februar.

Uanset hvilken af de to løsninger man vælger får man SBS-tagpap der lever op til de gældende krav i Danmark. Der er 15 års produktgaranti på begge løsninger. På to-lags løsningen kan tagdækkere tilkøbe en 15 års forsikringsdækket udførelsesgaranti.

Det har taget næsten et år at udvikle og få testet en tagpap der lever op til de krav der bliver stillet i Danmark. Det har kun været muligt fordi DANOSA er en seriøs leverandør der også vil være på markedet i overmorgen. Et eksempel er granulatet på deres overpap. Her bruger nogle producenter indfarvede stenprodukter. DANOSA anvender klasse A naturskifer som er certificeret i henhold til DIN norm UNE EN 12326 1. Det betyder at der ikke forekommer rustdannelse i skiferen. Der er et meget lavt vandoptag og ingen kalk. Alt sammen noget der har betydning for tagpappens levetid.

DANOSA er en familieejet virksomhed som leverer til 70 lande og producerer mere end 35 mill. m2 om året.
KOMPROMENT blev etableret i 1999 og har 15 års erfaring med handel af teglsten. Derudover forhandler firmaet betontag, skifer, tage med integrerede solceller og facadesystemet D-Wall.
I 2010 vandt KOMPROMENT Byggeriets Klimapris.

KOMPROMENT har hovedkontor i Svenstrup nær Aalborg og har konsulenter, fordelt over hele Danmark.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2010, Aalborg, virksomhed, Fredericia, konkurrence,

søndag den 20. april 2014

Storme puster midlertidig luft i byggeriets forventninger

Bygge- og anlægsbranchens konjunkturbarometer befinder sig netop nu på højeste niveau i næsten seks år, men den underliggende konjunkturtilstand er fortsat uforandret
Det er især engangseffekten med udbedring af stormskader, der løfter bygge- og anlægsbranchens optimisme. Den underliggende konjunkturtilstand er dog uforandret og holdes nede blandt andet af et historisk lavt boligbyggeri og mange tomme kontorlokaler. Samlet for dansk økonomi indebærer dagens konjunkturbarometre endnu et skridt fremad, da også industrien går markant frem.

Byggeriets sæsonkorrigerede konjunkturindikator steg fra – 7 i december til – 5 i januar. Indikatoren har været negativ siden 2008. Men med dagens måling befinder bygge- og anlægsbranchen sig faktisk på sit højeste niveau i næsten seks år. Branchens ordrebøger har i gennemsnit opgaver til de næste 4,5 måneder – mod 4,4 måneder ved seneste opgørelse. Det er markant højere end i januar 2013, hvor der i gennemsnit var ordrer til 3,6 måneder.

Konjunkturbarometret er en sammenvejning af bygge- og anlægsvirksomhedernes beskæftigelsesforventninger og ordrebeholdning.

- Udbedringen af stormskader efter Bodil og Allan har løftet optimismen og beskæftigelsesforventningerne. Og aktivitetsmæssigt er det positivt, at udbedringerne finder sted henover vinteren, der ellers normalt er præget af lavsæson. Dog bør man huske på, at udbedringen af stormskader trods alt er engangseffekter, som ikke ændrer på den underliggende ret afventende grundtilstand i byggeriets formkurve, der blandt andet holdes nede af et historisk lavt nybyggeri, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Marginal forbedring af kreditklemme i byggeriet
Danmarks Statistik spørger også til hvilke såkaldte produktionsbegrænsninger virksomhederne oplever.

- 2014 åbner med en marginal forbedring i bygge- og anlægsbranchens vurdering af kreditklemmen, idet virksomheder svarende til 6 pct. af beskæftigelsen oplever adgang til kredit som den væsentligste produktionsbegrænsning. De seneste måneder har det tal svinget omkring syv-otte pct. Denne forbedring skal dog blive fastholdt i flere måneder før, man kan tale om en stabil tendens, siger Bo Sandberg.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, økonomi, 2013, december, Danmarks Statistik, storm, virksomhed, beskæftigelse, 2014,

Mangel på struktører på AMU Vest

Inden for struktørfaget har AMU Vest problemer med at få fyldt op på skolebænken, og flere virksomheder i lokalområdet melder om ubesatte praktikpladser. Ifølge Dansk Byggeri er det ærgerligt, fordi der frem mod 2022 vil være behov flere struktører i Syddanmark
Der har været meget snak omkring manglen på praktikpladser for eleverne fra erhvervsskolerne. Inden for struktørfaget på AMU Vest i Esbjerg er det dog en helt anden tendens, som skolen og de lokale virksomheder oplever. Her mangler der nemlig unge mennesker, som vil være enten anlægsstruktører eller bygningsstruktører. Der bliver i øjeblikket kun optaget mellem 10 og 20 struktørelever om året på AMU Vest.

- Det ville være optimalt, hvis vi fik omkring 50 flere elever om året. Men det skyldes måske, at faget står lidt i skyggen af de større håndværksfag, samtidig har snakken om mangel på praktikpladser muligvis også smittet lidt af på struktørfaget og afskrækket nogle på trods af, at det for øjeblikket er helt den modsatte snak her i Sydjylland, hvor vi har lokale virksomheder, der faktisk mangler struktørlærlinge, siger Michael Mathiesen, der er formand for Dansk Byggeri Sydjylland.

Der bliver i den nærmeste fremtid igangsat en lang række offentlige byggerier, hvor der vil blive efterspurgt arbejdskraft i hele landet. Ifølge en rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen bliver der i perioden 2013-2022 behov for op imod 3.500 faglærte og ufaglærte betonarbejdere som fx struktører i Region Syddanmark. Michael Mathiesen opfordrer derfor flere unge mennesker til at kigge i struktørfagets retning.

- Struktørfaget er i hvert fald et område, hvor der for det første er rigtig gode muligheder for at få en praktikplads, men derudover ser fremtidsudsigterne også rigtig lovende ud, hvad angår job efterfølgende, siger Michael Mathiesen.

Flere andre steder i landet meldes der også om samme mangel på struktører, og der kører i øjeblikket en kampagne på de sociale medier for at øge kendskabet til faget.

Læs mere her

tags: Esbjerg, 2013, virksomhed, 2022, praktikplads, lærling, arbejdskraft,

lørdag den 19. april 2014

HBM introducerer robuste strain gauges til krævende udendørsopgaver

image description
Test- og måleteknikvirksomheden HBM har udviklet en ny V-Serie af indkapslede strain gauges. Seriens robuste design, enkle installation og høje præcision giver helt nye muligheder ved krævende udendørsmålinger, fx indenfor byggeri, jernbane- eller marineindustri.
Høj mekanisk beskyttelse af strain gauge-trykmålere er en afgørende faktor ved strukturtest i det fri, hvor hverken barske vejrforhold eller lange ledningsforbindelser må påvirke det endelige måleresultat. Derfor introducerer HBM nu den nye V-serie af stain gauges, som kommer med en kraftig og isolerende indkapsling i plastmateriale, som giver optimal beskyttelse mod trykpåvirkninger og fugt.

Nem installation og stor fleksibilitet letter strukturelle tests
Det nye design giver en nem og hurtig installation, uden behov for ekstra isolerende materiale. Trykmåleren har fire tre meter lange tilslutningsledninger, som blandt andet er tilpassede HBM's måleforstærkere med patenteret Kruezer-kredsløb. Kredsløbet kompenserer automatisk for strømtab forsaget af kablernes længde eller temperaturpåvirkninger, og dermed giver de meget pålidelige måleresultater ved udendørsmålinger. Det letter arbejdet med nøjagtige målinger ved fx jernbaneskinner, både eller skorstene.

Den nye V-serie fra HBM er tilgængelig i to versioner, én med modstand på 120 Ohm og én med 360 Ohm, for optimal fleksibilitet ved forskellige tests.
For mere information om V-serien se HBM's hjemmeside www.hbm.com / V-serie eller ring: 87 68 05 00.

Om HBM test og måling
HBM (Hottinger Baldwin Messtechnik) er en global markedsledende måleteknikvirksomhed. Produktsortimentet fra HBM omfatter hele forsyningskæden fra virtuelle til fysiske test, herunder måleinstrumenter, transducere og sensorer samt forstærkere og signal-elektronik, systemer til dataindsamling (DAQ) og software til måling. HBM tilbyder kundespecifikke løsning til alle typer af applikationer. HBM blev grundlagt i Tyskland i 1950 og har 1700 medarbejdere fordelt på over 80 lande samt produktionsfaciliteter i Tyskland, USA og Kina. Det danske kontor ligger i Hørning.



tags: USA, Tyskland, Kina, virksomhed, fleksibilitet, astma,

De bedste nye installatører og energiteknologer er fundet

De bedste VVS-installatører, elinstallatører og energiteknologer, som dimitterede fra landets erhvervsakademier i december og januar, er nu fundet.
De er blev hædret med priser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation.

TEKNIQs installatørpris og TEKNIQs energiteknologpris er rettet mod el- og VVS-installatørstuderende samt energiteknologstuderende på den toårige erhvervsakademiuddannelse og tildeles den studerende, der har opnået det bedste karaktergennemsnit gennem hele uddannelsen og – for installatørernes vedkommende – en bestået autorisationsprøve.

Med prisen fulgte et diplom og en PH bordlampe.

Prisen er blevet overrakt de færdiguddannede installatører og energiteknologer i forbindelse med deres dimission, hvor repræsentanter fra TEKNIQ holdt tale og stod for prisoverrækkelsen.

Herunder kan du se, hvem der modtog årets priser:
Vindere af elinstallatørprisen:

Jan Andersen Dahl fra Svenstrup, University College Nordjylland, karaktergennemsnit: 11,5.
Prisen blev overrakt af Jørgen E. Sørensen, der er distriktschef i Bravida.

Jannick Engel Alstoft fra Glostrup, Københavns Erhvervsakademi, karaktergennemsnit: 12.
Prisen blev overrakt af Tom Lindquist, der er direktør i Høyrup & Clemmesen.

Nicolai Jæger Zachariassen fra Slagelse, Erhvervsakademi Lillebælt i Odense, karaktergennemsnit: 12.
Prisen blev overrakt af Ole Beese Nielsen, der er direktør i J. Beese VVS og Blik.

Thomas Meier Vraa fra Arden, Erhvervsakademi Dania, karaktergennemsnit: 12.
Prisen blev overrakt af Carsten Priess, der er direktør i Priess El-service.

Vindere af VVS-installatørprisen:

Christer Mann Eiersted fra Aalborg, University College Nordjylland, karaktergennemsnit: 10,8. Prisen blev overrakt af Jørgen E. Sørensen, der er distriktschef i Bravida.

Vindere af energiteknologprisen:

Rene Meinhardt Christensen fra Helsinge, Københavns Erhvervsakademi,
karaktergennemsnit: 12.
Prisen blev overrakt af Tom Lindquist, der er direktør i Høyrup & Clemmesen.

Læs mere her

tags: København, direktør, uddannelse, Odense, december, Nordjylland, Glostrup, Aalborg, Slagelse, cola, Lillebælt, energi, Københavns Erhvervsakademi, studerende,

fredag den 18. april 2014

Tømmeruphallen så god som ny

Da Tømmeruphallen ved Kalundborg brød i brand i foråret 2013, tegnede der sig meget arbejde og mange bekymringer forude, men nu er man kommet ud på den anden side og kan se lyst på fremtiden for den genopbyggede hal.
"Det er jo altid noget af et mareridt, man forestiller sig, fortæller Jens Åge Pedersen, der har repræsenteret Tømmeruphallen under genopbygningen. Han havde ellers lige besluttet at trække sig fra bestyrelsen efter mange år i formandsstolen for den selvejende institution Tømmeruphallen, men da han til daglig arbejder i bygningsadministrationen hos Novo Nordisk, var der ikke tvivl om, at han var manden, der skulle indgå i processen med genopbygningen.

" Da jeg allerede morgenen efter branden fik besøg af en repræsentant fra Købstædernes Forsikring, fortalte han, at jeg kunne være helt tryg ved, at de nok skulle sørge for at bygge en flot ny hal til os. Man har vel altid lidt skepsis, men jeg må sige, at de har manet alle fordomme i jorden. De har været meget lydhøre over for vores ønsker, så vi faktisk har fået en hal, der giver os mange flere muligheder i fremtiden". Den nedbrændte del af hallen rummede tidligere en keglebane, men nu har man med det flotte nye sportsgulv fået en hal, der kan bruges til alt muligt. Ideer skorter det ikke på til den kommende sæson, hvor der er planer om både dans, gymnastik, bueskydning, internetcafé, fester og konferencer.

"At vi har været trygge under hele forløbet, skyldes ikke mindst, at forsikringsselskabet tilknyttede en bygningsrådgiver, som skulle hjælpe os under genopbygningen. Selv om jeg har arbejdet med byggestyring i mange år, har jeg faktisk aldrig set et bedre udbudsmateriale end det, de kom med fra Arkhus Bygningsrådgivning A/S. Man kan også godt mærke, at de netop er specialister i genopbygning efter forsikringsskader, så det var meget betryggende at have dem med hele vejen. Vi havde store udfordringer med skader fra sod, vand, fugt og ikke mindst røglugt, men det hele blev løst super professionelt af Allan Daugaard fra Arkhus Bygningsrådgivning".

Allan Daugaard medgiver, at det har været en krævende opgave, hvor alle kompetencer har været i spil – ikke bare virksomhedens egne kompetencer, men også fra bl.a. et fugtfirma og et lugtsaneringsfirma fra virksomhedens store netværk af fagspecialister. "Men netop de udfordringer samt omfangsbestemmelse af selve skaden og indhentning af myndighedstilladelser er noget af det, der gør genopbygning af forsikringsdækkede skader spændende, og derfor vi har valgt at specialisere os inden for det område, " fortæller Allan Daugaard fra Arkhus Bygningsrådgivning A/S.

Billedtekst:
Jens Åge Pedersen fra Tømmeruphallen og Allan Daugaard fra Arkhus Bygningsrådgivning A/S er godt tilfredse med den genopbyggede hal, der nu kan bruges til alt fra dans, gymnastik og bueskydning til internetcafé, fester og konferencer.


Læs mere her

tags: internet, Kalundborg, 2013, forsikringsselskab, jorden, virksomhed, Novo Nordisk, gymnastik,

Ejendomsbranchen i clinch med Aalborgs nye borgmester

image description
Hør borgmester Thomas Kastrup-Larsens visioner for den nordjyske hovedstads fortsatte udvikling
Aalborg har igennem en årrække oplevet en massiv vækst og har tiltrukket investorer fra hele landet. Især boomer boligbyggeriet, både når det gælder ungdomsboliger og boliger i luksussegmentet langs havnen.

Borgmester Henning Jensen har som socialdemokratisk borgmester stået i spidsen for den udvikling siden 2005. Nu overlader han borgmesterkæden til partikammeraten, den 41-årige Thomas Kastrup-Larsen.

På Estate Medias Aalborg-konference den 4. februar 2014 får ejendomsbranchen mulighed for at gå tæt på den nye borgmester.

- Spørgsmålet er, hvordan udviklingen kommer til at gå i de kommende år. Om den nye Aalborg-borgmester formår at holde den markante udvikling, og hvad han vil satse på for fortsat at kunne holde den positive trend og tiltrække flere virksomheder, siger Kamilla Sevel, partner og chefredaktør, Estate Media. Hun er faglig arrangør af konferencen og vil også være ordstyrer.

På konferencen, der giver det samlede overblik over bygge- og ejendomsmarkedet i Aalborg, deltager også følgende indlægsholdere:

- Kim G. Pedersen, afdelingsleder, Plan & Byg, Aalborg Kommune

- Frank Jensen, direktør og partner, EDC Erhverv, Aalborg

- Jakob Axel Nielsen, direktør, Calum Ejendomsaktieselskab

- Bettina Lange, udlejningsdirektør, C.W. Obel Ejendomme

- Anette Krarup, udviklingsdirektør, ELF Development

- Nikolaj Jensen, storkundechef, Nykredit

- Nielsen & Christensen

- Lars Raabjerg Didriksen, områdechef, Rambøll

- Anemette Bühlmann, direktør, Bühlmann Hotellerne

- Mie Møller, Design Engineer, Co-Founder, Made by Concept.

Målgruppen for konferencen er udviklere, investorer, projektmagere, finansieringskilder, arkitekter, ingeniører, erhvervsmæglere, offentlige aktører, landinspektører, politisk og udviklingsmæssigt interesserede i byudviklingen samt alle med professionel interesse for bygge- og ejendomsmarkedet i Aalborg og Nordjylland.

Journalister, der ønsker at dække konferencen, kan blive akkrediteret hos journalist Lotte Lund. Kontakt hende på mail lund@estatemedia.dk eller ring 27 51 17 76.

Kamilla Sevel, chefredaktør og partner i Estate Media, der er faglig arrangør på konferencen står til rådighed for interview eller uddybende kommentarer. Kontakt hende på mail sevel@estatemedia.dk eller ring 42 76 00 20.

Læs mere her

tags: direktør, interview, Kastrup, politi, borgmester, Nordjylland, Aalborg, Nykredit, virksomhed, Jakob Axel Nielsen, chefredaktør, hovedstad, journalist, investor, Rambøll, 2014, Design,

torsdag den 17. april 2014

Ved du, hvad du bor ovenpå

Eller hvad du indånder Ikke Tjek det og handl så!
Uvidenhed og ligegyldighed
Sundhedsstyrelsen anbefaler RADONdanmark som et af de firmaer, man kan bruge til at få målt koncentrationen af radon i sit hjem. Og Sundhedsstyrelsen anbefaler, man gør det.

Der er flere årsager til radon i indeklimaet. Jordbunden, boligen er bygget på, spiller ind såvel som boligens kælderforhold, konstruktion og stand, hvor i landet du bor, og hvornår din bolig er bygget. Bor man i lejebolig er man så heldig stillet, at det er bygningsejeren der har ansvaret for at undersøge og eventuelt afhjælpe sundhedsfarer, der stammer fra radon. Men hvem ved det For kun ca. hver tredje dansker kender til radon og dens kræftfremkaldende effekt! Yderst foruroligende, mener vi.

Ubegribeligt er det også, at boligejere er ligeglade med radon. 71 % bekymrer sig ikke om den veldokumenterede og velundersøgte effekt radon har, viser en undersøgelse, analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius. Nogen vælger blot at lukke øjnene for det. En mandlig bekendt, er bange for testens resultat og tør derfor ikke teste for radon. Han er bange for konsekvensen: at familie må flytte og ikke kan sælge deres hus.
Men der er mange løsningsmuligheder, hvis der er forhøjet koncentration af radon i boligen: naturlig og mekanisk ventilering, tætning af vægge, gulve, rørgennemføringer, fundamenter, isoleringslag m.v.
Men faktum er: radon i boligen øger risikoen for lungekræft og akut lymfatisk leukæmi hos børn.

Der dør flere af radonlungekræft end i trafikken
Med RADONdanmark ønsker vi at højne befolkningens viden og forhåbentlig ruske op i den etablerede del af samfundet. For hvorfor yder staten ikke tilskud til udbedring, hvorfor er det ikke et lovkrav at en bolig skal gennemgå et radontjek ved salg og hvorfor har man aldrig set en kampagne for radonkoncentration i boliger, så befolkningen kender til problemet, dets omfang og konsekvens Hvorfor ikke forebygge radonlungekræft som man forebygger og griber ind overfor trafikdræbte I virkeligheden dør der flere af radonlungekræft end, der dør mennesker i trafikken, af prostatakræft eller af passiv rygning.

Radon kan være årsag til lungekræft
I USA, og i vores nabolande, har man enorm fokus på radonlungekræft og reagerer på at, radon er den næst-vigtigste medvirkende årsag til lungekræft (efter aktiv rygning)*. I Danmark er man mere uvidende og skyder derfor ikke skylden på radon i forhold til antallet af lungekræfttilfælde.

Det anslås, at mere end 300.000 danske boliger har radonkoncentrationer, der overstiger grænseværdierne (værdier som Verdenssundhedsorganisationen WHO har fastsat på 100 Bq/m3). Ikke desto mindre bliver kun ca. 3.000 boliger tjekket for radon årligt.

Kontakt RADONdanmark for interview, grafik til artikler, mere info om radon og hvad man som familie kan gøre for at nedbringe radon-niveauet i sin bolig.

*Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO)

Læs mere her

tags: USA, Danmark, interview, boligejere, boligejer, trafikken, dræbt, Sundhedsstyrelsen, passiv rygning, organisation,

Nyt nummer af ERHVERV OG KULTUR udkommet

Månedsmagasinet Erhverv og Kultur for december - på tryk og online – er nu postomdelt og tilgængeligt på www.erhvervogkultur.net
Lolland – et godt brand i Japan
Årets første udgave af magasinet Erhverv og Kultur bringer et interview med den japanske journalist, Tomoko Kitamura Nielsen, der siden 2001 har boet på Lolland.
Tomoko Katamura Nielsen begyndte i 2008 at skrive artikler om vedvarende energiprojekter på Lolland til japanske medier. Den første artikel blev en seks siders artikel til en befolkning på 128 mio. mennesker på den anden side af jorden, som aldrig nogensinde havde hørt om Lolland.
Siden er det blevet til stribevis af artikler om vedvarende energi til magasiner og internettet, og for Japans største tv-selskab, NKH, har hun i 2011 produceret en tv-udsendelse, der blev set af over 35 millioner japanere. Der har siden den første artikel om vedvarende energi i japanske medier, været en heftig trafik på Lolland af journalister fra TV og magasiner. Det gælder også delegationer af japanske energi-fagfolk og politikere på ministerniveau.
"Lolland er i dag kendt i Japan som den grønne ø. De fleste japanere har hørt om Lolland", hævder Tomoko Katamura Nielsen.

Netværk i vækst
FB Suppliers tæller blandt de største og mest professionelle netværk på Lolland-Falster, der arbejder målrettet på opgaver i tilknytning til det kommende byggeri af Femern-tunnelen og øvrige større projekter i Region Sjælland. Medlemstallet er på knap to år steget fra 18 til 90. FB Suppliers repræsenterer en bred vifte af brancher både fra Lolland-Falster og det øvrige Danmark.
Interview med Sales og Development Manager Susanne Vemmelund.

Mikkel Wesselhoff er nyudnævnt direktør for organisationen Business LF – der for de to kommuner Lolland og Guldborgsund varetager kerneområderne erhverv, turisme og bosætning.
Mikkel Wesselhoff kan med glæde konstatere, at inden for det sidste år er antallet af nye firmaer på Lolland-Falster vokset med 10,4 procent, og dermed det område i Danmark, der har haft den procentvise største fremgang. Samtidig viser tal for oktober, at antallet af konkurser på Lolland-Falster har haft største fald sammenlignet med sidste år.

ERVERV OG KULTUR er et gratis magasin, der udelukkende fortæller de positive historier fra kultur- og erhvervslivet på Lolland-Falster. Med magasinet ønsker redaktionen at profilere Lolland-Falster som en landsdel, der står over for en økonomisk vækst. Magasinet bliver postomdelt til kontorer, butikker samt jordbrugere på Lolland-Falster og postnummerområderne 4760 + 4772 + 4773 + 4793. Desuden bliver det sendt til samtlige landsdækkende medier.


Læs mere her

tags: Danmark, 2011, 2008, direktør, internet, interview, politi, økonomi, Sjælland, Lolland-Falster, 2001, december, konkurs, Japan, jorden, Lolland, erhvervslivet, energi, journalist, organisation,

onsdag den 16. april 2014

Elulykker skader mindst 7.000 danskere årligt

Når lysstofrøret i butikkens loftsarmatur står og blinker, når den nye vaskemaskine skal sættes til, eller når den sidste stikkontakt skal op i det nye køkken, går det ofte lidt for stærkt for både private og professionelle, der arbejder med el.
En ny statistik viser, at cirka 7.000 danskere årligt bliver behandlet på skadestuen efter en elulykke. Statistikken viser desuden, at cirka 40 procent af ulykkerne sker i forbindelse med huslige aktiviteter eller ulønnet arbejde, mens cirka 20 procent af ulykkerne sker i forbindelse med lønnet arbejde. Herudover er en række ulykker ikke specificeret nærmere.

Men tallene viser kun toppen af isbjerget. Elulykker er nemlig lumske, og derfor er det kun en del af sagerne, der fremgår af skadestuernes statistikker. Det forklarer overlæge og ekspert i skader som følge af elulykker, Anette Kærgaard, fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet i Herning.

– Skaden viser sig i mange tilfælde først senere. Og hvis man først søger lægehjælp efter to eller tre måneder, så bliver det formentlig ikke registreret som en elulykke. Derfor kan man kun konkludere, at der er rigtig mange elulykker, men et helt reelt tal er umulig at fremskaffe, siger Anette Kærgaard.

Hun tilføjer, at mange er for uforsigtige i omgangen med el, og det er en af årsagerne til de mange skader. Især hos private.

– Vi tager generelt ikke el alvorligt nok, selvom vi jo godt ved, det er farligt. Det er samme mekanisme, der gør, at vi kører for stærkt i vores bil eller cykler uden cykelhjelm, selvom det er farligt. Derfor kan ulykken for eksempel ske, hvis butiksassistenten får fingrene ind i armaturet og får stød, fordi hun vil skifte en lyskilde, siger Anette Kærgaard.

Hun forklarer, at elulykker er alvorligere, end de fleste tror, fordi skaden ofte sker inde i kroppen. Herudover kan man ikke sætte lighedstegn mellem for eksempel spænding og graden af skade på en person, fordi der er en lang række faktorer, der spiller ind. Dermed kan det være ligeså alvorligt, når private kommer til skade, som når en professionel får stød.

– Hvis man for eksempel får stød, hvor strømmen løber gennem kroppen fra arm til arm, så er det ikke sikkert, at man har synlige skader på hænderne. Strømmen løber der, hvor modstanden er mindst; og gennem kroppen er det via nervevævet. Derfor er det her, vi ser de fleste senskader forårsaget af elulykker, siger Anette Kærgaard og fortsætter:

– Oftest slipper man med et alvorligt chok, når skaden sker under lav spænding. Men man kan sagtens have to eksempler, der umiddelbart kan sidestilles, hvor personerne kommer fra ulykken med helt forskellige grader af skader, siger overlægen.
Simon O. Rasmussen fra TEKNIQ mener, at man i branchen og fra politiske side bør fokusere stærkere på at få bragt antallet af elulykker ned. Det gælder dels i forhold til oplysning og dels i forhold til at værne om autorisationsordningen.

– Autorisationsordningen er netop indført for at beskytte forbrugerne mod dårligt arbejde, elskader og elbrande. Derfor skal vi styrke ordningen og oplyse borgerne om, at el er noget, som kun uddannede fagfolk skal arbejde med. Herudover skal vi selvfølgelig løbende sørge for, at medarbejdere overholder sikkerhedsreglerne, siger Simon O. Rasmussen.

Overlæge Anette Kærgaard arbejder til daglig med patienter, der lider under varige skader efter en elulykke. Her er både fysiske og psykiske symptomer til stede efter elulykker.

– Der er typisk tale om nerveskader, som for eksempel giver fysiske symptomer som snurren, prikken, nedsat føleevne og smerter i kroppen. Herudover psykiske symptomer som hukommelsestab, søvnforstyrrelser og koncentrationsbesvær, siger Anette Kærgaard og fortsætter:

– Derfor er elsikkerhed en sag, man skal tage ganske alvorligt, og forebyggende indsatser og oplysning er vigtig - både til private og professionelle

Antal elulykker

TEKNIQ har fået lavet et udtræk fra Landspatientregistret over antallet af patienter, der har modtaget behandling på en skadestue som konsekvens af en elulykke i perioden 2008-2012.
Tallene har en usikkerhedsprocent på 10 procent, idet enkelte andre ulykkesårsager er registreret sammen med elulykkerne.

Herunder kan du se antallet af elulykker på landsplan, og i hvilken situation skaden er sket. Tallene er et gennemsnit af data fra perioden.

Samlet: 7.032
Skade ved huslig aktivitet eller ulønnet arbejde: 2.640
Skade i forbindelse med lønnet arbejde: 1.276
Skade i forbindelse med uddannelse: 148
Skade i forbindelse med uspecificeret aktivitet: 2.969

Læs mere her

tags: hospital, 2008, politi, uddannelse, medicin, Herning, 2012, overlæge, ulykker, kaffe,

GPS sporing til ethvert formål

Beskyt dine værdier med GPS overvågning, der giver klar besked med hvor enheden befinder sig.
I en stadigt mere globaliseret verden, er der stadig flere ting der ændrer sig. Det gælder både på indlysende områder, såsom lettere adgang til internationale rejser, men det gælder også på langt mindre indlysende områder som øget tyveri på grund af åbne grænser.

I Kongens Lyngby ligger TrackMe, en virksomhed som i 2002 begyndte at beskæftige sig med Online GPS-sporing, for at fylde et stadigt voksende behov i markedet. Hos TrackMe opdagede man blandt andet en tendens hos forsikringsselskaberne der var begyndt at kræve, at biler, erhvervskøretøjer, både og meget andet, blev udstyret med GPS trackere.

Igennem de senere år er en anden tendens begyndt at brede sig. Det er behovet for GPS-sporing af børn og ældre. Behovet er skabt i en verden hvor alle bliver stadigt mere mobile og åbne grænser, i en hvis udstrækning, skaber utryghed i familier rundt omkring i landet.

Vi har alle hørt om de, efterhånden gentagne, episoder hvor seniorborgere er forsvundet sporløst. Nogen gange i nedtrykt tilstand, andre gange på grund af demens eller lignende. Med GPS-sporing kan det sikres, at 'bedste' ikke bliver væk – i hvert fald ikke længe. Da man blot logger ind på sin konto på TrackMe, og der kan se den nøjagtige position, hastighed og retning.

Samme tankegang gælder når vi snakker børn, både små børn og teenagere. Blandt de mest velkendte sager er naturligvis britiske 'Maddy', som forsvandt fra forældrenes lejlighed under en ferie i Portugal. Den dag i dag, er Maddy stadig ikke fundet, havde hun haft en GPS sporingsenhed som TM2 eller TM10 fra TrackMe, så havde hun været fundet så snart, som forældrene opdagede hendes forsvinden.

Derfor gik TrackMe i gang med at udvikle et omfattende system til den store potentielle kundeskare. Systemet er i dag i drift, med stor succes, og det in-house udviklede GPS-sporingssystem kan konstant tilpasses til markedets skiftende behov. Samtidig giver systemet mulighed for at man kan skræddersy meget kundespecifikke løsninger – til alles glæde!

TrackMe anvender endvidere også helt egne servere, som alle kører med den bedste software til at sikre personlige data ikke falder i de forkerte hænder. Det betyder at alle positionsdata altid er helt krypterede og ubrugelige for alle andre end dem der er tiltænkt at have adgang til dem.

Ydermere er alle GPS produkterne registreret hos Forsikring og Pension, hvilket betyder at de lever op til alle de krav der er fremsat af forsikringsselskaberne i Danmark.

GPS-sporing kan hjælpe i mange situationer, selv de mest utænkelige! F.eks. anbefaler Dansk Byggeri og 3F, GPS-sporing som et redskab, der på kort sigt, kan forbedre virksomhedens bundlinje, med helt op til 35%. Dette kan lade sig gøre, da man på denne måde kan udnytte sine ressourcer bedre, samt eliminere misbrugen af virksomhedens biler.

Læs mere her

tags: Danmark, 2002, Lyngby, 3F, forsikringsselskab, virksomhed, overvågning, Portugal, M1,

tirsdag den 15. april 2014

Århusiansk vækstvirksomhed udfordrer den traditionelle belysningsbranche

Chromaviso holder fast i brugernærheden - og insisterer på at "innovativ" ikke er noget, man siger, men noget man gør. Resultatet taler sit eget sprog.
Siden 2006 har Chromaviso markeret sig som en utraditionel spiller på markedet for belysning i sundhedssektoren. Udgangspunktet var konceptet "Ergonomisk lys", der udsprang af et brugerdrevent behov for funktionel belysning på operationsstuer – udviklet i tæt samarbejde med overlæge Jesper Durup fra Odense Universitetshospital. Chromaviso videreudviklede produktet, fik patent på konceptet og satte Ergonomisk Lys i produktion. I dag findes mere end 300 installationer med Ergonomisk Lys over hele landet på operations- og endoskopiafdelinger og indenfor billeddiagnostik. Men det var kun begyndelsen.

Ergonomisk Døgnrytmelys for bedre trivsel
Næste skud på Chromaviso stammen er "Ergonomisk Døgnrytmelys", der har bred anvendelse inden for sundhedssektoren og alle andre steder, hvor mennesker arbejder døgnet rundt. Ergonomisk Døgnrytmelys er bygget op omkring særlige lysarmaturer, der er programmeret til at følge døgnets rytme. Med Ergonomisk Døgnrytmelys normaliseret både patienternes og personalets døgnrytme, hvilket virker behandlingsstimulerende og har positiv effekt på personalets trivsel. I 2013 er der etableret omkring 80 sengepladser med Ergonomisk Døgnrytmelys - og nye ordrer tikker løbende ind. Lyskonceptet er endvidere del af et nyt sansestimulerende koncept Curavivo.

Åben innovation er vejen frem
"Vi er drevet af entusiasme og nye innovative måder at gøre tingene på", fortæller Anders Kryger, administrende direktør i Chromaviso og fortsætter: "Vi er tæt på brugerne og tager udgangspunkt i deres behov. Dialog og lydhørhed er omdrejningspunktet. Samtidig er vi en vidensbaseret virksomhed, der målretter vores kommunikation, så den er relevant og vedkommende. Vi er stærke på rådgivning og individuelle løsninger. For os handler innovation om at gå utraditionelt til værks – og at have noget på hjertet. I Chromaviso drives vi af, at forstå lysets betydning for mennesker - og vi ønsker skabe optimale forhold for patienter og personale gennem nytænkende lysdesign. Vi har vores daglige gang blandt det kliniske personale på hospitalerne og er specialiseret i at forstå og omsætte deres komplekse behov til enkle og anvendelige lysløsninger med stor brugertilfredshed".

Fremtidens vækst
Senest har Chromaviso fået kontrakt på levering af Ergonomisk Døgnrytmelys til et nyt psykiatribyggeri i Åbenrå. Samtidig er der interesse for det banebrydende lyskoncept indenfor andre områder blandt andet ældreplejen. Med mange hundrede installationer på skandinaviske hospitaler er både Ergonomisk Lys og Ergonomisk Døgnrytmelys i dag anerkendte belysningsstandarder - og lyskoncepteterne er genstand for stor opmærksomhed fra udenlandske hospitaler.
Chromaviso er en del af det nye vækstmiljø omkring Århus Universitetshospital Skejby, hvor også MTIC MedTec Innovation Center holder til. Frem til 2015 arbejder Chromaviso sammen med Aarhus Universitetshospital og Glostrup Hospital på at videreudvikle den eksisterende evidensbaserede viden omkring døgnrytmelys. Markedsmodningsfonden har bevilliget 5,3 Mio kr. til projektet.

###

Chromaviso er en vidensbaseret virksomhed med speciale i unikke lyskoncepter til sundhedssektoren. Vores innovation har stærkt afsæt i forskning og know-how på området og sker i tæt samarbejde med brugerne og forskningsmiljøet. Med mange hundrede installationer på skandinaviske hospitaler er både Ergonomisk Lys og Ergonomisk Døgnrytmelys i dag anerkendte belysningsstandarder.

Læs mere her

tags: hospital, Aarhus Universitet, direktør, Århus, 2013, Odense, Glostrup, virksomhed, overlæge, 2006, sundhedssektoren, skandinavisk, kommunikation, sprog, innovation, miljø, Skejby,

Altiflex systemet er nu certificeret til brug som sikkerhedsrækværk

image description
Altiflex Systemet er nu certificeret til anvendelse som midlertidigt sikkerhedsrækværk i henhold til: DS/EN 13374.
Altiflex systemet er nu certificeret til anvendelse som midlertidigt sikkerhedsrækværk, i henhold til den europæiske norm DS/EN 13374 Midlertidige rækværkssystemer. Denne europæiske standard angiver ydeevnekrav og prøvningsmetoder for midlertidige rækværkssystemer, til brug ved opførelse og vedligeholdelse af bygninger og andre konstruktioner. Certificeringen er udført af Dancert A/S, der er Teknologisk Instituts certificeringsorgan.

Generelt om Altiflex:
Altiflex producerer, sælger og udlejer et patenteret system til midlertidige aflukninger af åbninger i bygninger - ved nybygning og vedligeholdelse. Systemet består af genanvendelige og fleksible / justerbare vindues- og dørmoduler i forskellige størrelser, som aflukker byggeriet effektivt – uanset om det er døråbninger, vinduesåbninger eller hele vægge. Systemet fungerer også som sikkerhedsrækværk.

Altiflex ApS blev i oktober 2013 kåret af dagbladet Børsen til Gazelle 2013. En Børsen gazellevirksomhed er en virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.


Læs mere her

tags: euro, Børsen, regnskab, 2013, omsætning, virksomhed, Teknologisk Institut, rækværk,

mandag den 14. april 2014

KASTRUP A/S nomineret til Byggeriets Miljøpris

KASTRUP A/S er nomineret til Byggeriets Miljøpris ved dette års fagmesse, der afholdes i Fredericia fra d. 25. til d. 28. februar 2014.
Produktet der er nomineret til den flotte pris er det nye miljøvenlige og støjdæmpende russervindue, der er særligt efterspurgt i større byer, hvor beboerne kan være generet af støj fra stærkt trafikerede områder.

KASTRUP A/S er nomineret til dette års Miljøpris med deres støjdæmpende og ikke mindst miljøvenlige russervindue. En pris der uddeles ved den store fagmesse for byggeri, kaldet Byggeri '14. Miljøprisen er blot én blandt flere priser, der uddeles til dette arrangement, her uddeles nemlig også priser som Energiprisen og Klimaprisen. Messen afholdes i Fredericias Messe C fra d. 25. til d. 28. februar 2014.

- Vi er utroligt stolte over, at være nomineret til dette års miljøpris, ikke mindst på grund af vores unikke produkt, der både er miljøvenligt og gavner indeklimaet, siger direktør Lasse Kastrup.

Et russervindue med gode egenskaber
Et russervindue er en gammel opfindelse, som oprindeligt stammer fra Vinterpaladset i Sct. Petersborg. Vinduet dæmper støj, fra eksempelvis trafik, selvom det er åbent – samtidig holder det på varmen. Vinduet består af to sammenbyggede vinduer, hvor det yderste kan åbnes i et felt forneden og det inderste i et felt foroven. Støjen kan dermed ikke komme direkte ind i rummet, men dæmpes på vejen mellem de to lag glas fra den ene åbning til den anden. Hos Kastrup har man valgt, at videreudvikle på den gamle løsning, så den passer til nutidens behov for moderne vinduer, med en støjdæmpende og energibesparende effekt.

Den stigende efterspørgsel på netop russervinduet, skyldes blandt andet, at flere større byggeprojekter foregår i stærkt trafikerede områder, hvor mange er generet af støj fra trafikken. Denne løsning bevirker, at beboerne kan lufte ud i deres bolig, uden yderligere gener fra trafikken. Derfor er støjdæmpende vinduer ofte et krav ved nyere byggerier og en rigtig god idé, forklarer Lasse Kastrup.

Vores russervindue opfylder selvfølgelig kravene til nomineringen, som blandt andet siger, at produktets materiale skal være genanvendeligt. Vi genanvender både komposit, aluminium og glas så vidt muligt. Alle vores kompositrester sendes til Tyskland, hvor det genanvendes til nye vinduesprofiler. Den komposit vi anvender, har tilmed opnået Dansk Indeklima Mærkningen, forklarer Claus Andersen, Fabrikschef KASTRUP A/S.

Oplev russervinduet på Byggeri '14
Alle kan se russervinduet på KASTRUPs stand på Byggeri '14. Her vil vi samtidig præsentere en ny skydedør samt en ny vinduestype. Vinderen af Miljøprisen kåres på messen. Dato og tid er endnu ikke fastsat, men interesserede kan holde sig informeret på www.kastrupvinduet.dk.

Fakta boks
KASTRUP A/S er en dansk familiejet virksomhed, der producerer vinduer og døre på tre vestjyske vinduesfabrikker i henholdsvis Skive, Holstebro og Vildbjerg.


Læs mere her

tags: Tyskland, direktør, Kastrup, Holstebro, trafikken, virksomhed, nominering, energi, Fredericia, Skive, miljøvenlig, miljø, Indeklima, 2014, miljøvenligt, Fakta,

32.000 arbejdspladser på skinner

Aftalen om en moderne jernbane, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, betyder ikke blot en vigtig styrkelse af den kollektive transport, men aftalen giver også beskæftigelse til 32.000 i anlægsperioden.
"En moderne jernbane – udmøntning af Togfonden.dk" bliver et ganske omfattende anlægsarbejde med elektrificering af hovedstrækningerne og realisering af timemodellen. De mange anlægsarbejder, som aftalen fører med sig, vil betyde en markant styrkelse af den kollektive trafik.

- Investeringer i baneinfrastruktur betyder, at flere vælger tog frem for andre transportformer. Derfor er aftalen om Togfonden vigtig, hvis man vil have flere flyttet fra bilen over i den kollektive trafik, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Transportministeriet har peget på, at der i områder med en god kollektiv trafikbetjening vil kunne ske en vis overflytning af de bilrejser, der ellers vil blive opgivet på grund af trængsel på vejene.

- Det er vigtigt at være opmærksom på, at man kun får det optimale udbytte af investeringerne i kollektiv trafik, hvis de forskellige trafikformer spiller godt sammen. Derfor er det vigtigt, at aftalen om Togfonden også indeholder en pulje til parkering, så det bliver attraktivt at skifte fra bil til tog, siger Niels Nielsen.

Danske Anlægsentreprenører vurderer, at den samlede beskæftigelse fordelt over hele anlægsperioden bliver på 32.000 arbejdspladser.

- Aftalen om Togfonden skønner vi vil betyde en samlet beskæftigelse for 32.000 fordelt over hele anlægsperioden. Det er vigtigt for branchen, at man kan se frem til en aktivitet af et omfang, der giver virksomhederne mulighed for at fastholde og udvikle de kompetencer, der er så vigtige for konkurrenceevnen i en stadig mere og mere globaliseret verden, siger Niels Nielsen.


Læs mere her

tags: direktør, Enhedslisten, bilen, Dansk Folkeparti, regeringen, virksomhed, regering, beskæftigelse, konkurrence, Transportministeriet,

søndag den 13. april 2014

Naturkræfter løfter beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen

Mens det konjunkturbårne opsving lader venter på sig, har naturkræfterne med storme og oversvømmelser øget beskæftigelsen i bygge- og anlægs­branchen. Der var i februar 4.000 flere i beskæftigelse end på samme tid sidste år
Ifølge Danmarks Statistik var der midt i februar 2014 beskæftiget 141.300 arbejdere, funktio­nærer og mestre ved bygge- og anlægsvirksomhed. Det var 4.200 flere end på samme tid i 2013.

- Der er tale om en stigning i beskæftigelsen på 3,1 %, som ud over udbed­ringer efter stormene og oversvømmelserne i 2013 må tilskrives den milde vinter, vurderer chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri.

Det er helt almindeligt, at bygge- og anlægsaktiviteten falder i slutningen af det enkelte år, og at mange bygningsarbejdere derfor bliver hjemsendt. Fra november til februar faldt antallet af beskæftigede sidste år med 12.300, men i denne vinter faldt beskæftigelsen kun med 8.000 arbejdere. Og det har altså ifølge Finn Bo Frandsen at gøre med naturkræfterne, og der er derfor tale om en midlertidig effekt, som gradvist ebber ud.

Intet konjunkturopsving
Det konjunkturbetingede opsving lader vente på sig. Konsekvenserne af finanskrisen er større end de fleste har forstillet sig, og varigheden af krisen er formentlig den største overraskelse.

- Vi er mange, der spejder efter tegn på et nyt opsving, men bygge- og anlægsaktiviteten vil også i det kommende år blive holdt oppe af de politiske aftaler om projekter og BoligJob-ordningen, som vil virke stabiliserende på den samlede aktivitet, siger Finn Bo Frandsen.

Boligmarkedet er - bortset fra i Hovedstaden - præget af stort udbud og få handler, hvilket lægger en dæmper på boligbyggeriet. Erhvervsbyggeriet er hæmmet af lavkonjunkturen og de mange tomme lokaler. Lidt højere økonomisk vækst i 2014 og 2015 vil ikke kunne vende udviklingen hverken i boligbyggeriet eller i erhvervsbyggeriet.

Nybyggeriet af universiteter, hospitaler og institutioner understøtter byggeaktiviteten, men statens, regionernes og kommunernes samlede byggeinvesteringer i form af nybyggeri og hovedrepa­ratio­ner har i de seneste år ligget på et næsten uændret niveau.

Ifølge Danmarks Statistik var de offentlige byggeinvesteringer i alt 18,5 mia. kr. i 2013. Hvis dette beløb bliver omregnet til prisniveauet i 2000, så er det 12,9 mia. kr. Til sammenligning var de offentlige byggeinvesteringer 12,8 mia. kr. i 2012, 13,0 mia. kr. i 2011 og 12,6 mia. kr. i 2010.

- Selv om der er lidt usikkerhed ved de foreløbige tal, er der ingen tvivl om, at på trods af statens medfinansiering via Kvalitetsfonden af kommunernes og regionernes byggeprojek­ter og på trods af kickstarten, så kan der ikke konstateres nogen stigning i byggeinvesteringerne, men derimod blot et uændret niveau, fortæller Finn Bo Frandsen.

De offentlige investeringer i anlæg er derimod et lyspunkt med en stigning i omegnen af en milliard kroner. Der er især Vejdirektoratets og Banedanmarks investe­ringer i trafikal infrastruktur, som forklarer stigningen.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2010, 2011, politi, finanskrisen, økonomi, 2013, Danmarks Statistik, storm, 2012, virksomhed, rektor, beskæftigelse, 2014, Banedanmark,

lørdag den 12. april 2014

Tomme boliger understreger et skævvredet boligmarked

Der er i øjeblikket 163.000 ubeboede boliger i Danmark. Samtidig ved vi, at der frem mod 2020 er behov for 130.000 nye boliger. Men udfordringen er, at boliger ikke ligger der, hvor vi gerne vil bo. Det betyder, der er et overskud af boliger i udkantsdanmark og stigende pres på boligmarkedet i de større byer
Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik om boligforhold viser, at vi nu har 163.000 boliger i Danmark. En del boliger står tomme på grund af ventetid i forbindelse med hussalg, men over halvdelen af boligerne har stået tomme i mere end et år og knap 50.000 boliger har ikke været beboet siden 1. januar 2010.

Vi finder især de langtidstomme boliger i kommuner beliggende i udkantsdanmark samt de mindre ø-kommuner, hvor de tomme boliger udgør en betydelig andel af den samlede boligbestand. Det er samtidig et billede på den tilstrømningstendens, der er mod de større byer som Århus og København.

- For de kommuner, der oplever fraflytningen, er udfordringen betydelig, men også i de kommuner, som nyder godt af tilstrømning er der grund til at være opmærksom og passe på, at tilflytningen ikke bliver en sovepude. Her skal der ydes en indsats, så den eksisterende boligbestand forbedres og lever op til tidens krav om fx bad og toiletforhold, siger Maria Schougaard Berntsen, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, og forsætter:

- Nybyggeriet er historisk lavt, og selvom man ikke mærker konsekvenserne endnu, så skal kommunerne udvise rettidig omhu, ellers vil der ikke være boliger nok i byerne til fremtidige borgere.

Nedrivning skaber udvikling
Flere kommuner i fraflytningsområdet arbejder aktivt med at få fjernet de boliger, der skæmmer byen for at sikre, at man ikke mister potentielle borgere på den bekostning. Her kan kommunerne skele til hinanden og tage ved lære af de bedste eksempler.

- Når husene står tomme for længe, forfalder de mere og mere. Faldefærdige huse skæmmer, og i en mindre landsby skal man ikke have ret mange af den slags gamle rønner, før det giver indtryk af en døende by. På den måde udgør de faldefærdige huse en risiko for hele byen, fordi det påvirker tilflytningen og dermed modvirker udvikling, fortæller Maria Schougaard Berntsen.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, København, Århus, økonomi, 2020, boligmarkedet, 2020, Danmarks Statistik,

Ford lancerer nu onlineportal til håndværkere på farten

Ford lancerer Gulpladen.dk – en ny onlineportal udviklet til at lette arbejdsdagen for de tusindvis af varebilbrugere, der dagligt sætter sig bag rattet. Med bl.a. de seneste trafikopdateringer fra Vejdirektoratet og indholdssider som "Mesterkørsel" og "Servicetips" leverer portalen vigtig viden kogt ned til brugervenlige budskaber om alt fra lovgivningen om gulpladebiler til de nyeste gadgets.
Brugere af varebiler skal i stigende grad forholde sig til faktorer som regler og lovgivning, drift og service, kørsel, nye produkter mv. Med Gulpladen.dk lancerer Ford derfor en ny onlineportal, der samler alle de informationer, som håndværkere o.a. varebilbrugere har brug for i hverdagen, lige fra de seneste trafikopdateringer til nye gadgets eller en forklaring på, hvad reglerne om fartskrivere betyder for arbejdskørslen.

Nyttige informationer i et uformelt univers

"Håndværkere og entreprenører er ofte at finde bag rattet i varebiler. Den typiske varebilbruger har travlt og er ikke interesseret i at bruge tid på hjemmesider med et alenlangt og teksttungt indhold. Gulpladen.dk serverer nyttig viden pakket ind i præcise budskaber uden dikkedarer, der kan optimere brugerens arbejdsdag i rammerne af et uformelt onlineunivers, hvor seriøse informationer vedr. lovgivningen om gulpladebiler kombineres med underholdning", lyder det fra Tom Maxmølris, der er marketingchef hos Ford.

En anden vigtig feature på Gulpladen.dk bliver trafikinformationer via feeds fra Vejdirektoratet, så brugeren altid kan holde sig ajour vedrørende vejarbejder, kødannelser og andre hændelser, der kan påvirke hans kørsel. Endelig er der mulighed for at læse portrætter af andre varebilbrugere, som fortæller om deres arbejdsdag og deler ud af deres bedste tips om varebiler, herunder økonomi, vedligehold, kørsel mv.

En naturlig del af arbejdsdagen

Gulpladen.dk er opdelt i forskellige sektioner, så brugeren nemt kan navigere sig frem til den viden, han skal bruge. Under kategorien "Mesterkørsel" kan han f.eks. hente tips og tricks til bedre kørevaner og en mere effektiv kørsel, ligesom sektionen "Servicetips" giver ham gode råd om service og vedligehold.

"Sektionen "Værd at vide" gør ham klogere på regler og lovgivning for gulpladebiler. Der ud over kan han hente økonomiske råd og guides under kategorien "Bedre bundlinje". "Lidt til pausen" holder ham opdateret med de seneste gadgets og lir til varebilen" udtaler Lene Dahlquist, pressechef hos Ford og pointerer, at portalen løbende opdateres med seneste nyt.
"Vores mål er, at Gulpladen.dk skal indgå som en naturlig del af brugerens arbejdsdag, og derfor er portalen designet, så informationerne er let tilgængelige, hvad enten det er via en smartphone, tablet eller en PC. Vi er derfor ikke i tvivl om, at Gulpladen.dk nok skal hitte blandt de travle håndværkere på farten", siger Lene Dahlquist.

Læs mere her

tags: bilen, økonomi, portal, lovgivning, Håndværker, rektor, Ford,

fredag den 11. april 2014

Store byggepladser frem mod 2020

På trods af nedgangstider vil der alligevel være store byggepladser med byggekraner og travle håndværkere i hele landet en del år frem. For selvom de private investorer holder på pengene, så skal staten, regionen og kommunerne bygge for 64 milliarder kroner frem mod 2020, viser nye tal fra Dansk Byggeri
Et nyt supersygehus i Gødstrup, universitetet i Aarhus og Panuminstituttet i København. Mens der ikke er ret mange private virksomheder og borgere, der bygger nyt, så skyder den ene offentlige byggeplads op efter den anden. Frem mod 2020 planlægger staten, kommunerne og regionerne at bygge nyt for 64 milliarder kroner. Byggeprojekterne er fordelt ud over hele landet – dog flest i hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark. Det viser nye tal fra Dansk Byggeri.

- Investeringerne vil skabe mange arbejdspladser, og det kommer i høj grad også til at kunne mærkes i lokalområdet. Samtidig er der tale om byggerier, der er nødvendige. Fx fordi der er brug for mere plads og nye faciliteter, det gælder fx vores nye supersygehuse. Det er byggerier, som der er brug for, og som skal gennemføres under alle omstændigheder, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

Alene i år og til næste år bygger staten, regionen og kommunerne for 22,7 milliarder kroner.

- Det kan muligvis give gener for naboer, men på den anden side vil det også give en masse gode arbejdspladser og bagefter også bedre fx sygehuse, gymnasier og universiteter. Og det er et godt tidspunkt at sætte byggeprojekter i gang for alle parter. På grund af krisen er det billigt for staten, regionerne og kommunerne at bygge i øjeblikket, og bygge- og anlægsvirksomhederne har god plads i ordrebøgerne, fordi der ikke er så mange private investorer, som bygger, siger Andreas Fernstrøm.

Læs mere her

tags: København, 2020, 2020, Midtjylland, sygehus, virksomhed, hovedstad, penge, investor,

Her kan man ikke se skoven for bare planker

Lundeborg Træ på Svendborg Havn er indretningsarkitekters og møbeldesigneres rå inspirationsparadis med 3500 kvadratmeter tømmer under tag og med specialudstilling af planker til borde, bardiske, bænke m.m., kun fantasien sætter grænser.
Plankerne fra Lundeborg Træ fås i længder op til 6-7 meter og i bredder op til 100 cm og i tykkelser op 12,5 cm. Rå, uhøvlede eller høvlede, slebne og oliebehandlede og skåret ud i det design, kunder ønsker, og i træsorterne eg og douglas. Som indehaveren af Lundeborg Træ, Christian Bidstrup, siger:

"Vi er først og fremmest en trægrossist, ikke en møbelproducent, men vi må jo indrømme at grænsen er blevet lidt flydende efter, at vi har fået stor succes med produktion af plankeborde i mere eller mindre færdig udgave, hvor vi også tilbyder et par forskellige stel i jern og træ, som vi selv fremstiller i tillæg til de stel, vi køber fra Hay. Vi vil også eksperimentere med stel i robinietræ, der slynger sig i formen. Men det er op til hver enkelt kunde at vælge sin individuelle løsning, og netop dét er vores niche på dette marked.

Vi har konstant 15-20 færdige plankeborde til salg, og så har vi ellers netop nu åbnet en ny udstilling af 70-80 forskellige planker på vores 700 kvm. store førstesal, og som er tænkt som inspiration for fagfolk som indretningsarkitekter og møbeldesignere".

Ned til kajkanten

Og inspiration er ikke det, der mangler i Lundeborg Træs´ fantastiske univers på den historiske tømmerplads lige ned til en gammel træskibskaj. 3500 kvadratmeter under tag kan få enhver, der elsker
duften af træ og som kan forestille sig et slutprodukt, til at blive helt salig ved at gå rundt i hallerne. Der har ligget trælastvirksomhed her i 267 år og de gigantiske planker bliver høvlet hos det 147 år gamle træskibsværft Ring-Andersen, også på Svendborg Havn.

Lundeborg Træ er først og fremmest importør og underleverandør til andre professionelle virksomheders
projekter, hvad enten det gælder egetræ til bindingsværk, terrassebrædder og robinie til legepladser eller
kreative stolper til tagudhæng over terrassen, men succesen med plankeborde har også åbnet dørene
for private kunder, og nu indrettes " Trælastens hule" - et cafehjørne kun to meter fra kajkanten. Det skal anvendes til invents og selvfølgelig som et stoppested, hvor man lige kan få en pause under den omfattende tur rundt i hallerne. Og måske – inspireret af råmaterialerne – allerede her begynde på at lave
en skitse i ro og fred over ens helt eget borddesign. For inspireret – det bliver man.

Inspirationen kan man også få i "resthjørnet", hvor endestykker fra vidt forskellige planker i de forskellige træsorter kan blive til mindre sofaborde, spækbrætter, taburetter, hylder osv. Folk uden fantasi ville måske
kalde det brænde, der lige skal saves. Men ikke her. De skæve ting kan blive til de mest fantastiske ting i de rigtige hænder.
Hvilket bekræfter Lundeborg Træ´s miljøprofil siden starten, hvor linolie selvfølgelig også indgår.

Læs mere her

tags: virksomhed, paradis, kreativ, Svendborg, miljø,

torsdag den 10. april 2014

Finanskrisen skaber nye renoveringsopgaver til tagfirma

Selvom vi ikke hører så meget om den mere, er den her stadig – finanskrisen. Det ses bl.a. når mange danskere vælger at købe og renovere billige huse, i stedet for at købe det færdige drømmehus i millionklassen. Tagfirmaet TagGruppen har gennem de seneste år fået mulighed for at udvide deres arbejdsområder, efterhånden som efterspørgslen på alsidige renoveringsopgaver til billige huse er vokset.
Stigende trend med renovering af billige huse
Hos tagfirmaet TagGruppen har de gennem de seneste års finanskrise bemærket en forandring i danskernes huskøb – og oplevet følgevirkningerne. Hvor mange tidligere valgte at investere i indflytningsklare villaer, er det i dag populært at købe billige huse og selv stå for renovering og istandsættelse. Danskerne har trukket håndbremsen og er simpelthen mere forsigtige når de store investeringer skal tages.

TagGruppen oplever trenden på egen krop. De får et stigende antal henvendelser fra nye husejere på jagt efter en professionel sparringspartner, der kan rådgive når der skal tages stilling til renovering og andre spørgsmål i forbindelse med hustaget. Efterspørgslen har resulteret i, at firmaet løbende har udvidet alsidigheden i deres udbud af services, efterhånden som nye renoveringsopgaver er opstået undervejs i samarbejdet.

Bryder grænserne for et tagfirmas opgaver
TagGruppen ikke længere kun et tagfirma. Opgaver inden for taglægning og tagrenovering er stadig deres speciale, men i dag tilbyder de også opsætning af køkkener, carport, læhegn og en række andre renoverings- og håndværkerservices. Alt sammen pga. tilbud på nye opgaver fra nybagte husejere i billige huse, som oplevede stor tilfredshed med den service de oplevede i forbindelse med deres tagrenovering.

Teamet hos TagGruppen er sammensat af tømrere, tagdækkere, murere og blikkenslagere, og har på den måde bredt sig udover de normale grænser for, hvad et tagfirma kan tilbyde. Deres samarbejde med tækkemand Thomas Guld betyder, at de - udover traditionel tagdækning - også udfører totalløsninger og renovering af stråtag.

Nye kompetencer på vej - energioptimering
Den daglige leder, Michael Albér, er for tiden i gang med en uddannelse som energivejleder, så TagGruppen fremover vil kunne varetage en samlet energioptimering af kundens ejendom. På baggrund af en energiscreening udarbejdes en rapport, som redegør for de ændringer inden for efterisolering, udskiftning af vinduer og lignende, som vil optimere huset mest effektivt. På den måde kan kundens ejendom blive løftet fra, eksempelvis, en G til en C-rating på skalaen for energipotentiale.

Finanskrisen kan altså siges at skabe nye muligheder for kreativ virksomhedsdrift, der gør det attraktivt at investere i billige huse og stå for renoveringen selv.


Læs mere her

tags: finanskrisen, uddannelse, Finanskrise, virksomhed, kreativ, energi,