onsdag den 31. juli 2013

40 år som førstedame i byggefirma

Ejer og adm. Direktør for GEZE, der producerer teknik til døre og vinduer, har 40 års jubilæum i år. Og så er hun kvinde.

Samtidig med at studenterne gik på barrikaderne i 1968 overtog en blot 24 årig Brigitte Vöster–Alber ejerskabet af GEZE og satte sig selv i direktørstolen. En stol hun har holdt varm lige siden, hvorfor hun i år kan fejre 40 års jubilæum som GEZE’s absolutte førstedame.

Visitkortet siger ejer, administrerende direktør og bestyrelsesmedlem. Hendes personlige entreprenante egenskaber er om nogen skyld i, at GEZE i dag er en moderne, global virksomhed med produkter i den absolutte verdenselite. GEZE er ligeledes repræsenteret i Danmark.

Ligesom i dag var fokus ved virksomhedens start i 1863 innovation, vækst og fremskridt. Beslag til vinduer og døre mente grundlægger Carl Bauer skulle fremstilles industrielt, effektivt og ensartet. Det har GEZE holdt fast i lige siden.

Brigitte Vöster–Alber kom til GEZE helt præcist den 1. juli 1968, da hendes farfar overdrog hende virksomhedens aktier. Dengang med 1.000 ansatte. I dag er tallet fordoblet, og GEZE har en position som en af verdens ledende inden for dør–, vindues– og sikkerhedsteknologi med produkter og løsninger placeret i fremtrædende bygninger over hele verden.

Herhjemme anvendes GEZE blandt andet i den nye Bryggen butikscenter i Vejle, DR Byen, Danske Bank og Rigshospitalet.

Til trods for at GEZE har et stort produktprogram også inden for svingdøre, har den type døre ikke været meget i brug på koncernens øverste niveau. Blot fem topchefer har virksomheden haft i sin 145 år lange levetid.

Og trods samfundets skiftende økonomiske klimaer har firmaet gennem alle årene bevaret sin økonomiske selvstændighed og udviklet sig ud fra langsigtede hensyn. Samtidig har Brigitte Vöster–Albers interesse for innovation også været et stort plus for GEZE’s ekspansion, der i dag tæller datterselskaber i 15 lande og 150 kontorer verden over.

Ret tidligt allerede i 1996 besluttede Brigitte Vöster–Alber at etablere eget uafhængigt datterselskab i Kina. I dag, tolv år senere, har GEZE mere end 300 ansatte alene i Kina og råder over egen fabrik i havnebyen Tianjin.

Som om det ikke var nok at være topleder gennem fire årtier har Brigitte Vöster–Alber tillige fire børn, hvoraf sønnen og den ældste af døtrene sidder i ledende positioner i firmaet. Så den dag mor vælger at træde tilbage – for måske at kaste sig over sin store hobby for heste – står næste generation klar i kulissen.

Yderligere oplysninger:

GEZE Danmark
Morten Nielsen
Tlf. 46 32 33 24
Mobil: 30 53 80 48
Mail: m.nielsen@geze.com

 

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, aktier, direktør, Vejle, økonomi, Danske Bank, Kina, selvstændig, bestyrelsesmedlem, datterselskab, virksomhed, teknologi, DR Byen, innovation,

Nyt københavnsk BAUHAUS skaber over 150 arbejdspladser

Med det nye BAUHAUS i Ishøj får Storkøbenhavn et stort nyt byggevarehus med blandt andet en stor drive in–trælast for gør–det–selv folk og håndværkere. Det fejrer BAUHAUS med grundstens–nedlæggelse den 19. november, som er starten på et nyt byggeri, som skaber mere end 150 nye arbejdspladser.

Med et areal svarende til næsten tre fodboldbaner får københavnske gør–det–selv folk og håndværkere snart mulighed for at boltre sig i et af Danmarks største byggevarehuse. Det nye BAUHAUS på godt 14.500 kvadratmeter i Ishøj fejrer grundstensnedlæggelse den 19. november.

God placering i Ishøj
Det nye BAUHAUS i Ishøj er et af flere nye varehuse, som skyder op i Danmark og adm. direktør Mads Jørgensen, BAUHAUS ser et stort potentiale i placeringen netop i Ishøj:

"Ishøj er af størrelse arealmæssigt en mindre kommune, men med et relativt stort befolkningstal har Ishøj en høj befolkningstæthed og tilhører det som kaldes Storkøbenhavn. Med en central placering på en af de mest trafikerede vejstrækninger i Danmark med gode tilkørselsforhold ligger det nye BAUHAUS godt placeret for kunderne, der nu kan handle billigt og bekvemt, fastslår Mads Jørgensen og forsætter: "Vi gør det muligt for gør–det–selv folket og håndværkerne at samle alle indkøbene ét sted, og med et sortiment på godt 60.000 produkter, får vi et bredt udvalg af varer."

Borgmesteren lægger første sten

Det bliver Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp, som tager det første, lidt utraditionelle "spadestik" til det nye varehus onsdag den 19. november kl. 12.30. Her vil der være en grundstensnedlæggelse, hvor borgmesteren holder tale og sammen med Adm. direktør Mads Jørgensen forestår nedlæggelsen af et rør i bygningens fundament med dagens avis, bygningstegningerne, tidens mønter og andre ting, der markerer den særlige dag.

"Grundstensnedlæggelsen er en god mulighed til at fejre starten på det nye byggeri. I stedet for at tage det første spadestik har vi valgt at markere det på denne lidt anderledes måde," slutter Mads Jørgensen.

En grundstensnedsættelse er en begivenhed, der altid finder sted ved starten af et byggeri. Røret med dagens avis, bygningstegningerne, tidens mønter, information om arkitekten eller bygningens forhistorie indstøbes i bygningens fundament måske til glæde for fremtidens generationer.

Fakta om BAUHAUS
Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
Ca. 1.500 medarbejdere i Danmark.
14 byggevarehuse i Esbjerg, Glostrup, Herning, Holbæk, Høje Taastrup, Kolding, Næstved, Odense, Randers, Tilst, Vejle, Viby J, Ålborg. 2 varehuse under opførelse i Hillerød og Ishøj.
Grundstensnedlæggelsen finder sted onsdag den 19. november kl. 12.30 til 14.00 på Industridalen 7–9, 2635 Ishøj.

Billedtekster:
BAUHAUS bygger nyt varehus i Ishøj, som skaber 150 nye arbejdspladser. Adm. direktør Mads Jørgensen glæder sig til at byggeriet tager fart i Ishøj.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, direktør, Esbjerg, Vejle, borgmester, Næstved, 1988, Odense, Randers, Næstved, Holbæk, Kolding, fodbold, Herning, Glostrup, Tilst, Hillerød, Schweiz, Fakta,

tirsdag den 30. juli 2013

Flere og flere danskere køber deres nye hus som samlesæt

Danskerne har for alvor fået øjnene op for at bygge deres egne træhuse. Der er nemlig mange hundredetusinde kroner at spare på håndværkerregningen, og så er det så nemt, at man med lidt snilde kan have hele hytten klar på et halvt år.

Selvbyg–konceptet har virkeligt slået igennem i husbranchen de sidste par år, og med en finanskrise, der kradser, er der udsigt til, at endnu flere danskere sparer tømrerne væk og i stedet kaster sig ud i et bygselv–projekt.

Hos Scanwo A/S, der sælger træhuse, har man over de sidste år mærket en kraftigt stigende efterspørgsel på byg–selv–husene.

"På fem–seks år er vi gået fra at levere 30–40 byg–selv–huse om året til omkring 100," siger salgschef Anders Hankelbjerg.

Den altoverskyggende årsag til, at folk bygger selv, er økonomien. Og der er virkeligt mange penge at hente.

Falckredder Benny Mortensen og kæresten Linda Andersen, der arbejder som social–og sundhedshjælper sparede eksempelvis en million kroner på deres egne, vennernes og familiens gør–det–selv–egenskaber, da de byggede deres drømmehus i træ i Thisted.

De fik alt materiale til huset leveret sammen med en instruktionsbog, og så var det ellers bare at sætte det hele rigtigt sammen. Uden håndværkere men med grundig vejledning fra Scanwo.

Et halvt år efter, at den første pakke med bjælker blev lagt på den tomme grund, stod huset fuldstændigt færdigt.

"Det gik langt hurtigere og nemmere, end vi havde regnet med. Vi holdt rejsegilde efter fire dages arbejde det var jo helt fantastisk, for vi er jo totale amatører" siger Benny Mortensen, der med den økonomiske situation i dag er glad, for at regningen kun lød på 1,2 millioner kroner for det 210 m3 store hus, hvor der er plads til både ham, kæresten og deres fem børn.

"Hvis vi skulle have brugt en million mere på huset, havde vi virkeligt sat hårdt i det nu. Det er der ingen tvivl om," siger Benny Mortensen.

I Scanwo spår man, at endnu flere danskere vil benytte sig af bygselv–konceptet.

"Al erfaring viser, at jo hårdere folk sidder i det, desto mere villige er de til at gøre–det–selv. Derfor regner vi også med, at vi efter et stykke tid, vil se endnu flere droppe håndværkerne og vælge bygselv–løsninger i stedet," siger salgschefen i Scanwo, Anders Hankelbjerg.
 

Læs mere her

tags: økonomi, Falck, penge,

Nyt partnerskab i vinduesbranchen

Skjern Vinduer A/S har netop underskrevet en joint venture aftale med det litauiske selskab Labrusta UAB. Aftalen er den foreløbige kulmination på en ny strategi fra den vestjyske vinduesproducent, der fremover satser på partnerskabskontrakter med udvalgte kunder. Til glæde for både kunder og slutbrugere.

Med den nye aftale mellem Skjern Vinduer A/S og Labrusta UAB er der lagt op til et samarbejde mellem to stærke producenter af vinduer og døre i absolut topkvalitet. Aftalen er indgået som led i et partnerskabskoncept, der tilbyder konkrete fordele til kunder, som vælger at satse på Skjern Vinduer som leverandør.

"Der er tale om et fornuftsægteskab, som vil være til stor fordel for begge parter," siger direktør Carsten Filsø fra Skjern Vinduer A/S sammen med de danske ejere af Labrusta UAB, Niels Melchiorsen og Anil Sandhir. "Samarbejdet vil gøre det muligt at sikre vores konkurrencedygtighed både i det nuværende marked, og på lang sigt. Det er noget, vores kunder kommer til at mærke direkte."

Labrusta UAB er en litauisk producent af huselementer. Virksomheden ejes af de to danskere Niels Melchiorsen og Anil Sandhir. Begge har mere end 10 års erfaring med Litauen, hvor Niels Melchiorsen også bor til daglig. De to ejeres indgående kendskab til forholdene i Litauen, vil være en stor fordel for et stabilt samarbejde.

"Jeg er rigtig glad for, at netop Labrusta er vores nye partner," udtaler Carsten Filsø, "det er afgørende for os at have en partner, som lever op til kvalitetskrav, vi stiller til vores produkter. Og det gør Labrusta 100%".

Udover samarbejdet på konkrete produktionsopgaver har de to virksomheder allerede koordineret al indkøb af råmateriale. Det koordinerede indkøb sikrer, at alle produkter fortsætter på samme høje niveau.

"Hos Skjern Vinduer satser vi på dem, der satser på os" med baggrund i vort partnerskabskoncept, og vort nye joint venture samarbejde, er der skabt grundlag for et gensidigt attraktivt samarbejde mellem producent og forhandler slutter Carsten Filsø.
 

Læs mere her

tags: direktør, ægteskab, virksomhed, Skjern, strategi, konkurrence, Litauen,

mandag den 29. juli 2013

VOLVO - HUSS i strategisk alliance

Volvo Construction Equipment har indgået en strategisk alliance med HUSS, en førende specialist i diesel–partikel filtrering og systemer til efterbehandling af udstødning, om levering af eftermonterings systemer til Volvo Entreprenørmaskiner, – der vil reducere udstødnings–emission, og gøre den luft vi indånder renere.

Den strategiske alliance er baseret på en aftale mellem Volvo hovedsæde i Sverige og HUSS hovedsæde i Schweiz, der vil levere HUSS diesel–partikelfilter systemer også til Volvo Trucks, Mack Trucks, Volvo Penta og Volvo Bus motorer worldwide.

Det HUSS eftermonterede system er i stand til at indsamle op til 99 % af diesel partikler (PM) emissioner, og opfylder alle nuværende krav.

Hvordan eftermonterede system virker.

HUSS MK–System er udstyret med en HussControl Unit, der konstant overvåger filter funktion til kontrol af diesel PM lastning og revitalisering, Systemet er integreret i udstødningssystemet af køretøjet.

Aktive filter regeneration finder sted typisk efter ca. 8 til 10 drifttimer, og afsluttes på ca. 10 til 35 minutter via den integrerede brænder. Udstødning/modtryk er indstillet efter Volvo´s krav, og ud over den reduktion på 99% PM er der ingen forhøjelser af NO2 eller andre Sekundære emmisioner i HUSS system.

Det unikke ved MK–Systemet er at dette system er totalt uafhængig af udstødningstemperatur, og derfor perfekt både for on–road og of–road eftermontering. HUSS teknologi er også tilpasset til høj–hesterkræfter. (op til 700 HK).

Et renere miljø og betydelige omkostningsbesparelser.

Den Danske agent JNC TRADING ApS oplyser at HUSS opfylder alle internationale krav, samt selvfølgelig er principgodkendt af Færdselsstyrelsen og Teknologisk Institut.
Hvorfor kunden kan søge tilskud fra Miljøstyrelsens tilskudsordning, på denne type filter.
 

Læs mere her

tags: Sverige, Volvo, HK, teknologi, Miljøstyrelsens, Schweiz, Teknologisk Institut, strategi, miljø, udstødning,

Hjælp at hente i forbindelse med ISODEK A/S´s konkurs

Der er nu hjælp at hente til alle tidligere samarbejdspartnere hos det konkursramte Isodek A/S.

Tagleverandøren KOMPROMENT i Aalborg har overtaget agenturet på alle tegltagsten fra Isodek´s leverandør Röben.

Tidligere kunder hos Isodek kan nu søge hjælp hos KOMPROMENT på følgende tegltagsten:
Anholt
Thurø
Farø
Rømø
Læsø

KOMPROMENT varetager fremover efterleveringer til tidligere solgte projekter, samt alle nye teglleverancer på de 5 typer tegltagsten.

Yderligere oplysninger kan hentes på enten www.komproment.dk eller på tlf. nr. : +45 96520710
 

Læs mere her

tags: konkurs, Aalborg,

søndag den 28. juli 2013

Genbrugsglas isolerer bedre

Et genbrugsmateriale produceret af affaldsglas kan spare byggeriet for mange penge og sikre bedre isolering. Glasskumgranulat slår traditionelle isoleringsmaterialer på alle parametre, og det er tilmed produceret udelukkende med strøm fra vandkraft. Det giver forhåbninger om mere miljøvenlige boliger og et nyt marked for miljørigtige byggematerialer.

Genbrugsglas er fremtidens byggemateriale. En smart teknik, der omdanner flasker og andet affaldsglas til stærke, men lette klumper granulat har banet vejen for et rent og unikt produkt til alle former for isolering. Først og fremmest er glasskumgranulatet superisolerende i forhold til alle andre metoder på markedet. Det er billigt, det modstår fugt og ild, og så vejer det meget lidt samtidig med, at det er hårdt som sten.

100 pct. genbrugsmateriale

"Glasskumgranulat er et 100 pct. genbrugsmateriale, som slår traditionelle materialer på alle punkter. Det betyder, at der er et meget stort marked for os, når byggebranchen får øjnene op for mulighederne. Produktet kan eksempelvis i mange tilfælde spare en arbejdsgang, når der skal isoleres i gulve, fordi der sker en grovere afretning end ved konventionel isolering af underlaget. Glasskumgranulatet lægger sig selv til rette, og det kan spare bygherrer for over 100 kr. pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til 15 pct. i forhold til tilsvarende bygninger," fortæller Henrik Dalsø fra TECHNOpor Danmark, der forhandler glasskumgranulat i Danmark.

Hårdt og let materiale

Glasskum er meget hårdt, hvilket gør det velegnet til dræning og som kapillarbrydende lag. Hårdheden gør også, at glasskum er trykfast, sikrer mod radon og er resistent overfor alle påvirkninger såsom kemi, bakterier og fugt.

"Glasskum giver en formidabel bæreevne i gulvkonstruktioner, og den overlegne styrke gør, at fundering med pæle eller andre opfyldninger overflødiggøres," siger Henrik Dalsø.
Samtidig er glasskummet så let, at det kan benyttes som efterisolering i eksempelvis tagkonstruktioner og hulmure. Det betyder, at man med glasskumgranulat kan nøjes med et isoleringsprodukt i hele bygningen.

Produceres udelukkende med alternativ energi
TECHNOpor glasskumgranulat bliver produceret på et anlæg i Tyskland, som udelukkende benytter alternativ energi i form af strøm fra vandkraft. Det er medvirkende til at gøre materialet til det mest miljøvenlig på markedet.

Glasisolering er udviklet i Tyskland og bliver produceret af tysk genbrugsglas. Med tiden er det planen er opstarte en produktion i Danmark, hvilket vil gøre glasskumgranulat endnu mere økonomisk og miljøvenligt. TECHNOpor glasskumgranulat leveres enkelt i eksempelvis bigbags eller løs vægt i lastvogn.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, økonomi, penge, kemi, bakterie, energi, miljøvenlig, miljø, miljøvenligt, miljørigtig,

Det er blevet bygherres marked

Gratisbyggetilbud.dk går imod strømmen og oplever positiv vækst i antallet af byggeopgaver, der formidles på nettet.

I januar måned har Gratisbyggetilbud.dk oplevet en vækst på 20% i antallet af indsendte byggeopgaver i forhold til tidligere år. Stigningen i antallet af byggeopgaver kommer ikke som en overraskelse, idet de senere år har vist, at danskerne i stigende grad benytter internettet til at indhente byggetilbud.

Til trods for finanskrise og økonomisk uro, fortsætter Gratisbyggetilbud.dk sin vækst.
"Vi er klar over, at vi går imod strømmen i byggebranchen, men vores produkt er gennemprøvet og velkendt. Det betyder at både bygherre såvel som håndværker ser fordele i at benytte vores services," siger Michael Jacobsen, administrerende direktør i Gratisbyggetilbud.dk.

Fald i nybyggeri opvejes af stigninger i andre brancher
Gratisbyggetilbud.dk har dog oplevet et markant fald i nybyggeri igennem 2008. Dette fald opvejes af stigninger i antallet af både større og mindre renoveringssager samt opgaver inden for de autoriserede fag.

"Det er et naturligt resultat af det nuværende boligmarked, at folk går mere i retning af at renovere og ombygge deres eksisterende bolig, frem for at sælge med et tab. Derudover har mange boligejere opdaget, at de ikke fik de kæmpestore rentesmæk i december, som frygtet, og dermed stadig har en sund og fornuftig økonomi," uddyber Michael Jacobsen.

Bygherrer har været afventende
Mange bygherrer har valgt at afvente med deres byggeprojekter i løbet af 2008. De er nu blevet aktive igen med forventningen om, at prisen på projektet er faldet.

Gratisbyggetilbud.dk oplever en del bygherrer, der for et år siden syntes, deres byggeprojekter blev for dyre, men som nu henvender sig for at få nye tilbud. I de fleste tilfælde oplever de, at deres projekter nu kan gennemføres til en lavere pris.

Udygtige virksomheder mærker nedgangen mest
Nedgangen i byggebranchen går hårdest ud over de dårligt ledede virksomheder.

"Det er blevet bygherres marked, og de kan nu stille større krav til håndværkerne end tidligere. De udygtige virksomheder, der har kunnet klare sig i de gode år, til trods for dårlig service og opfølgning, mærker nu følgerne af deres dårlige arbejde," forklarer Michael Jacobsen.

Gratisbyggetilbud.dk vurderer, at der i byggebranchen som helhed er op mod 5.000 små og mellemstore virksomheder, der ikke vil overleve, hvis ikke de ændrer deres forretningsgang.

Fakta om Gratisbyggetilbud.dk
Gratisbyggetilbud.dk er en internetservice, der siden starten i 2004 har formidlet byggeopgaver mellem bygherrer og håndværkere i hele Danmark.
Gratisbyggetilbud.dk varetager alle opgaver inden for byggeri og håndværksfagene
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, direktør, internet, økonomi, boligejere, december, boligejer, virksomhed, Fakta,

lørdag den 27. juli 2013

Tagsten klæder nu også facader

Et af Danmarks første nybyggerier, hvor der helt utraditionelt er brugt tagsten til facaden, står nu færdigt. Det er en billigere løsning, som samtidig giver nye arkitektoniske muligheder.

De færreste kan gætte, hvad facaden består af, når de ser det, for tagsten på en husfacade er et meget ualmindeligt syn i Danmark. Men danskerne kan lige så godt begynde at vænne sig til det, for der er mange fordele ved den nye trend.

"Vi ledte efter noget, der var anderledes end de almindelige facadematerialer, og som var til at betale. Den blådæmpede Pottelberg 301 tagsten fra teglproducenten Wienerberger er et interessant alternativ, der giver en flot overflade, og som samtidig er robust," fortæller Iben Krause, projektchef, Arkitekt MAA hos Juul | Frost Arkitekter, der står bag byggeriet i Odense.

De 72 lejligheder er bygget efter Nærbo Boligkonceptet som M.T. Højgaard har udviklet i samarbejde med Juul | Frost Arkitekter, hvor elementerne er præfabrikerede. En af de ting, arkitekterne ledte efter, var derfor et facademateriale, som egnede sig til den type byggeri.

"Fordelene ved tagsten på facaden er, at de kan sættes direkte op og ikke behøver eget ophængsystem. Det betyder, at vi kan lukke huset med det samme, og så beklæde det med tagstenene. Det er i høj grad med til at optimere processen," fortæller Iben Krause.

Danske bygninger får nu også del i trenden
I Holland, Tyskland, Belgien og Frankrig er det efterhånden et almindeligt syn med tagsten på facader. Sidste år vandt arkitekterne bag renoveringen af WWF Verdensnaturfondens hovedkvarter i Holland den prestigefyldte pris World Brick Award for deres innovative design af Pandabygningen, hvor facaden er prydet med tagsten i fem forskellige farver.

I Danmark er det først for nylig, at arkitekter har fået øjnene op for de arkitektoniske muligheder i tagsten til facader. Indtil videre er det især ved facaderenovering, at løsningen har vist sin berettigelse. Det skyldes, at det er en hel del billigere at beklæde eksisterende vægge med tagsten, end hvis der skulle opføres en ny ydermur med traditionelle mursten.

"Potentialet er stort, især hos de mange gamle fabrikker og bygninger, der bliver lavet om til boliger og kontorer. På disse bygninger kan man opføre en konstruktion til beklædningen, hvor der er afsat plads til efterisolering, hvorefter det er enkelt at placere tagstenene på lægterne. På den måde behøver man ikke bygge en helt ny ydermur. Løsningen koster således kun ca. 1/3 af en traditionel opmuret væg," siger produktchef for tagsten hos Wienerberger A/S John Rudbjerg.

Wienerberger har store forventninger til salget af tagsten til facaden både ved nybyggeri og renoveringer. Udover at der er mange penge at spare, er det især de arkitektoniske muligheder med flere farver, nuancer og strukturer, som Wienerberger forventer vil tiltale arkitekter og projekterende herhjemme.

Et eksempel for andre
Byggeriet i Odense er et af de første nybyggerier med tagsten på facaden, og Iben Krause mener bestemt, at Juul | Frost fremover vil klæde flere facader med tagsten:

"Mens byggeriet var i gang foreslog vi det til andre bygherrer med lignende projekter, men vi fik en lidt tøvende respons. Jeg tror ikke, folk helt har kunnet se det for sig. Derfor er vi glade for, at byggeriet nu står færdigt, så vi kan bruge det som reference, når vi taler om at bruge tagsten til facader. Nu er der et konkret eksempel at vise frem, som vi er meget stolte af."

Om Wienerberger
Wienerberger er verdens største producent af mursten og nummer to på tegltagstensmarkedet i Europa. Herhjemme har Wienerberger et af de bredeste sortimenter af mursten, tagsten, belægningstegl og teglblokke. Wienerberger producerer i Danmark tegl på Sønderskov Teglværk ved Varde, Pedershvile i Nordsjælland samt Petersminde Teglværk ved Stenstrup på Fyn.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, Europa, Holland, Frankrig, Odense, Nordsjælland, Belgien, penge, Ford, Højgaard, husfacade, Wien,

Stort netværk forhindrer håndværksvirksomheder mod konkurs!

De gyldne tider hvor kunderne står i kø for at få fat på en håndværker og telefonerne er glødende, er ovre. Krisetiden har for alvor ramt de selvstændige håndværksvirksomheder og mange mister modet og håbet om at drive en velfungerende virksomhed.

Sikkerbyg Gruppen skal forhindre mindre og mellemstore håndværksvirksomheder mod konkurs og hjælpe dem igennem krisen.

Sikkerbyg Gruppen er en sammenslutning af mindre og mellemstore håndværksvirksomheder. Gruppen består i dag af mere end 300 virksomheder som tilsammen udgør mere end 1.200 håndværkere, inden for stort set alle faggrupper. Mere end 50 nye virksomheder i hele landet tilslutter sig gruppen hver måned.

Ved at stå sammen som en stor gruppe, opnås fordele som er umulige at opnå for de mindre og mellemstore virksomheder.

I Sikkerbyg Gruppen er der allerede forhandlet gruppeaftaler med blandt andet Codan, Dyrup, Cramo, Statoil og Bygma og mange flere er på vej. Aftalerne giver medlemmer af Sikkerbyg Gruppen, besparelser på helt op til 40 %.

Gruppens formål er at skære ned på alle virksomhedernes driftsomkostninger. Her fokuseres blandt andet på, administration, advokat, bogholderi, revision, IT, telefoni, forsikringer, byggematerialer, tilbudsberegning samt byggestyring.

Gruppen ligger meget vægt på både det professionelle og sociale netværk. Det giver virksomhederne en følelse af sammenhold og opbakning i en tid med mange udfordringer.

Målet med gruppen er at styrke de mindre og mellemstore håndværksvirksomheder så de overlever krisen.
 

Læs mere her

tags: konkurs, selvstændig, virksomhed, omkostninger, Statoil,

fredag den 26. juli 2013

Bestem selv med skodder

Vi glæder os over den livgivende sol, men vil gerne selv bestemme hvor meget og hvornår det er nok. Solstop er fælles navn for specielle skodder skitseret af os arkitekt eller bygherre. Udført i træ, plast eller metal. Stål–alu.

Skodderne kan være enten fastmonteret, eller med hængsler, de kan også være med anden funktion, eks. skydedørsbeslag og måske motorstyrede. Det er så muligt at flytte skodden ved hjælp af en motorbetjening som eventuelt tilsluttes en automatisk styring.

En anden mulighed er at skoddeelementet indgår som en fast del af facaden, og bliver en integreret del af bygningen og på den måde giver bygningen et flot arkitektonisk udtryk.

I samarbejde med de projekterende udvikler vi gerne specielle løsninger, som er skræddersyet til hvert enkelt projekt. Sådan at resultatet bliver en smuk og naturlig del af bygningen.

Skodderne kan have mange forskellige størrelser, udformninger og anvendelser, et godt valg til større bygninger, kan være skodder med ramme i galvaniseret vinkel stål, med lameller, i en træsort der ikke kræver vedligeholdelse.

Denne løsning, sikrer rigtig mange års vedligeholdelses fri levetid, med mulighed for at skifte enkelte eller alle lameller på en nem og enkel måde.

Lamellerne kan udformes på mange forskellige måder, og kan sættes med en afstand, der sikrer netop det udsyn, eller lysindfald der ønskes.

Da skodderne udføres efter opgave, tilpasset det enkelte byggeri, giver vi gerne en uforpligtigende pris, på netop din opgave.
 

Læs mere her

Vækstpakke spænder ben for byggeriet

Regeringens planer om en hjælpepakke i milliardklasse for at sætte gang i byggeriet, har den stik modsatte effekt på kort sigt. Størstedelen af de danske husejere, der skulle til at iværksætte renoveringsopgaver, udsætter nu projektet i håb om at kunne få økonomisk støtte til byggeriet. Konsekvensen er, håndværkerne har endnu mindre at lave.

Intentionerne bag DF og K´s hjælpepakke til byggeriet er gode. Den negative konsekvens på kort sigt er imidlertid, at mange private husejere vælger at udsætte planlagte renoveringsopgaver som eksempelvis lægning af nyt tag i håb om at kunne få støtte til byggeriet senere. Det sætter ekstra hårdt pres på håndværksfirmaernes i forvejen slunkne ordrebøger.

Beslutningen haster

"Vi ser meget positivt på planerne om at hjælpe med at sætte gang i byggebranchen, men det er af afgørende vigtighed, at politikerne træffer beslutningen meget hurtigt. Mange kunder, som egentligt allerede havde besluttet at få lagt nyt tag, udskyder nu beslutningen. De vil forståeligt nok – ikke igangsætte byggeopgaver nu, som de måske kan få tilskud til, hvis de venter en måned. 80 % af alle de opgaver, vi havde forventet at igangsætte i marts og april er blevet udskudt af samme årsag", siger direktør Rolf Pedersen fra tagkæden tag–eksperten A/S.

Støtten skal gives straks

– Ligeså vigtigt det er med en hurtigt beslutning, ligeså vigtigt er det at en evt. støtteordning træder i kraft øjeblikkeligt. Såfremt støtten ikke udbetales allerede fra april 2009, vil det på kort sigt gøre mere skade end gavn for håndværksvirksomhederne. "Den seneste håndsrækning med udskydelse af moms og A–skat har ingen værdi, hvis håndværksvirksomhederne ikke får nogen omsætning i løbet af de næste par måneder. Jo længere tid, der går før, der er afklaring på vækstpakken, jo flere virksomheder vil gå konkurs i mellemtiden", udtaler Rolf Pedersen.
 

Læs mere her

tags: 2009, direktør, hjælpepakke, politi, økonomi, konkurs, omsætning, virksomhed, moms,

torsdag den 25. juli 2013

Ny stærk gulvlak udviklet med Nanoteknik

DFDS`s nye færge "Princes of Norway" er lakeret med NanoConcorde.

Trægulve bliver mere og mere populære i vore boliger og man må da også sige, at der er noget helt specielt ved dette naturmateriale, der skaber atmosfære og hygge i hjemmet. For rigtigt at få glæde af sine trægulve er det bare vigtigt, at disse bliver vedligeholdt rigtigt.

Mange foretrækker at deres gulv bliver behandlet med olie. Her skal man så blot være klar over at et oliebehandlet gulv i forhold til et lakeret gulv, kræver mere vedligeholdelse i form af løbende behandling med plejeolie, der i øvrigt ofte vil kræve en polermaskine. Hvorimod et lakeret gulv er væsenlig lettere at holde.

Den væsentligste årsag til, at man har valgt oliebehandlede gulve er ofte, at man med olie kunne opnå en meget mat overflade. Imidlertid er det nu lykkedes at udvikle en helt ny lak, med helt utrolige gode egenskaber, den nye lak hedder NanoConcorde. Glansgraden på en lak, udtrykkes i tal, hvor 90 er blank, 5o er halvmat og 25 er mat. Den nye NanoConcorde leveres i ikke alene i glans 12, altså en meget mat og rigtig flot glans, men desuden kan den fås i glans 4, der har en såkaldt dybtone effekt og ser elegant ud som et oliegulv, men samtidig bliver gulvet let at holde som et lakeret gulv.

NanoConcorde, der er udviklet med den nye Nanoteknik, er en 2 komponent vandlak, som er markedets stærkeste gulvlak. Man kan altså godt glemme alt om de gamle ildelugtende lakker, idet NanoConcorde er meget stærkere og altså også væsentlig mere sundhedsvenlig.

I november 2007 blev det nye DFDS`s skib "Princesse of Norway" lakeret med NanoConcorde, idet alle gulve i restauranter og dansegulve blev behandlet med lakken. Rederiet har været meget tilfreds med lakken og har nu også ønsket lakken i kantinen på deres hovedkontor.

Også til UV–lak
De færdiglakerede parketbrædder som man i dag køber er behandlet med UV lak. Det er en lak som er meget hård og derfor kræver en speciel behandling, når gulvet skal genlakeres. For det første er det vigtigt at gulvet bliver omhyggeligt "mellemslebet" og desuden skal man bruge en lak, der har virkelig god vedhæftning, det har NanoConcorde.
Det er altid en god ide at lave en lille test i et hjørne og efter 2 dage udføre en lille skrabe test med en mønt, sidder lakken fast, er det blot at behandle resten af gulvet på samme måde.

Den nye lak NanoConcorde forhandles af førende gulvfirmaer over hele landet og markedsføres af Everfloor A/S, Ishøj. Yderligere information og nærmeste forhandler gives gerne på 4356 0558.
 

Læs mere her

tags: restaurant, 2007, atmosfære, DFDS,

Flæk et bjerg og spar CO2

Naturskifer, der er håndkløvet i de spanske bjerge, er ikke bare et smukt og levende materiale; det skåner også miljøet. Undersøgelser viser, at når du bruger naturskifer til tag, facade eller gulv, belaster du CO2–regnskabet 90 95 % mindre, end hvis du bruger fx tegl eller kunstskifer. Naturskifer har en levetid på mere end 100 år og kræver stort set ikke vedligehold.

Miljødebatten er allerede begyndt at sætte sit præg på det arkitektoniske udtryk – både inden for renovering og nybyggeri. Der bliver i større udstrækning anvendt naturmaterialer, der ikke belaster miljøet. For eksempel bliver naturskifer, der i årtusinder har været brugt til byggeri, stadig kløvet ved håndkraft med hammer og mejsel. På trods af den gammeldags produktion, viser det sig, at naturskifer er langt bedre for miljøet og særdeles konkurrencedygtigt overfor andre byggematerialer, når man ser på levetid og omkostninger til vedligehold.

En engelsk undersøgelse fra Universitetet i Bath viser, hvor meget CO2 der bliver udledt fra forskellige byggematerialer, når man regner både produktion og transport sammen. Undersøgelsen viser, at tegl indeholder omkring 27 kg CO2 pr. kvadratmeter, mens naturskifer kun tegner sig for mellem 0,15–1,62 kg. Regnestykket viser, at skiferen er langt bedre for miljøet. Desuden holder tegl "kun" 40–60 år, mens skiferen af den rigtige kvalitet sagtens kan holde 100 –150 år.

Skifer redder både æstetik og miljø
Naturskiferen pryder mange historiske bygninger og store herskabsvillaer, hvor tagene ligger der den dag i dag efter mere end 100 års tro tjeneste. Inden for de seneste år har interessen for oprindelige materialer med lang holdbarhed igen gjort naturskiferen til et af de primære og foretrukne byggematerialer. Skiferen er økonomisk, uanset om du bygger prestigebyggeri eller større boligejendomme som almindelige villaer. Naturskiferen koster kun 3–500 kr. pr. kvadratmeter, når du bruger den som facadebeklædning.

"Skifer lever ikke blot længe, det skal heller ikke vedligeholdes. Stenene er nemlig rige på olie og fattige på vand. Det betyder, at alger og mos ikke sætter sig på naturskifer. Så her har vi et af de mest holdbare og miljøvenlige materialer overhovedet," fortæller Erik Johansen, som er stifter af Kongebro, der er Skandinaviens største importør af naturskifter til tag og facade. Kongebro er delvist ejet af verdens største skiferproducent Cupa Group i Spanien, hvor skiferen udvindes i åbne brud og anvendes over hele verden. Fragten til Danmark foregår med skib eller tog for at skåne miljøet mest muligt.

Bæredygtigt fra vugge til vugge
Det hele begyndte for 500 millioner år siden, hvor ler blev presset sammen under massivt tryk, og skiferen blev skabt. "Skifer", som betyder lagdelt, kan kløves helt ned til få millimeters tykkelse, efter den er skåret fri af klippen. Herefter bliver de enkelte plader skåret til i størrelser.

Når skiferen skal udskiftes efter mange års levetid, bliver den i høj grad genbrugt. Man kan enten knuse skiferen og bruge den sammen med andre materialer, eller genoplægge den som klimaskærm. Dette passer godt ind i "vugge til vugge princippet" (cradle to cradle), hvor vi lægger vægt på, at materialerne kan indgå i næste generations livscyklus i stedet for at fylde op på lossepladserne.
Kontaktperson: Direktør Erik Johansen, Kongebro A/S: telefon 43 55 12 15, mobil 40 59 52 86, www.kongebro.com

Hvis du har brug for billeder i høj opløsning, kan Kongebro hjælpe.

Kilder:
Inventory of Carbon & Energy (ICE). Version 1.6a. Sustainable Energy Research Team (SERT). Department of Mechanical Engineering. University of Bath.
Joan Walsh: Natural slate: a green roofing medium. (Findes på www.cupanaturalslate.co.uk).

Billedtekst: Lundgård og Tranbergs "Fyrtårnet", der har facade og tag af naturskifer, sparer miljøet for omkring 150 t. CO2 i forhold til, hvis der var brugt tegl.
 

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, regnskab, kunst, Spanien, omkostninger, miljøvenlig, konkurrence, Skandinavien, miljø,

onsdag den 24. juli 2013

Få tag i et godt tilbud

Godt nyt til dig med et gammelt udtjent tag nu kan du få tilskud til et nyt via statens renoveringspulje på 1,5 mia. kr.

Er du en af de mange danske boligejere som drømmer om et nyt tag et tag der forhøjer værdien af din bolig, gør den smukkere og giver dig tryghed mange år frem i tiden, så er det nu du skal slå til! For at fremme beskæftigelsen i byggeriet har regeringen sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vedtaget at afsætte en pulje på 1,5 mia. kr. til renovering af private boliger.

Hvem kan søge
Ejere, andelshavere og lejere i private og almene lejeboliger.

Så meget kan du få i tilskud!
40 % af arbejdslønnen inkl. moms, dog højst 15.000 kr.

Til visse energibesparende foranstaltninger kan der derudover opnås et særligt materialetilskud på 20 % af materialeprisen, dog max. 10.000 kr.

Hvordan får jeg andel i renoveringspuljen
Du kan med andre ord få et væsentligt tilskud til dit nye tag, dvs. tilskud til reparation, renovering, isolering og udskiftning, herunder også tagrender og afløb. Ansøgningsskemaet kan du downloade på www.boligforbedringer.dk eller få tilsendt ved at kontakte Erhvervs– og Byggestyrelsens hotline på 38 88 88 88. Her kan du også få meget mere at vide om den nye tilskudsordning. Bemærk, at du først kan ansøge efter påske, dvs. fra den 14. april 2009.

Først–til–mølle!
Det giver dig tid til at kontakte en håndværker for at få et tilbud. Husk i den forbindelse, at det er en betingelse for tilskud, at arbejdslønnen er specificeret. Har du ikke allerede kontakt til en håndværker, så er der hjælp at hente på www.monier.dk. Her finder du en liste over tagpartnere, et landsdækkende net af uafhængige håndværkere, som er eksperter i tag. Tagpartneren i dit område hjælper dig godt på vej, så du får en god oplevelse og et tag, der opfylder alle dine krav. Det er på baggrund af det udarbejdede tilbud, at du søger tilskud, og det sker efter først–til–mølle–princippet. Så der er ingen tid at spilde!

Danmarks største udvalg i tegl– og betontagsten
Mangler du inspiration til dit nye tag, så gå på opdagelse på www.monier.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg i tegl– og betontagsten. Du kan også besøge en af vore mange forhandlere, som du ligeledes finder henvisning til på www.monier.dk.

Ønsker du flere informationer så kontakt venligst Monier på telefon 96 31 61 00.
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, Dansk Folkeparti, downloade, boligejere, boligejer, regeringen, Liberal Alliance, regering, energi, moms, beskæftigelse,

Kommunernes drøm om en arena

Drømmen om en multiarena behøver ikke at gå i stå på grund af finanskrisen. Første spadestik til Kristianstad Arena i det sydlige Sverige blev taget for få uger siden, og hele byggeriet forventes afsluttet i oktober 2010

Med et budget på 330 millioner kroner for arenaområdet er der tale om det absolut største investeringsprojekt hidtil i Kristianstads kommunes historie. På grund af omyggelig beregning af omkostningerne og skarp koordinering af indhentningen af tilbud har projektet indtil videre vist sig at blive billigere end forventet.

"Vi vil helt sikkert foretage ændringer, efter opførelsesprocessen er gået i gang. Men hvis vi vælger noget til, må vi også fravælge noget andet. Budgettet skal simpelthen holdes! Der er ikke noget alternativ," forklarer Anders Magnusson, projektleder hos Kristianstad kommune.

Ligesom de fleste andre kommuner, som overvejer arenaer, ønsker Kristianstad kommune ikke kun et stadion for at støtte den daglige sport, men også for at kunne klare landskampe, for eksempel i international håndbold. Desuden skal arenaen kunne anvendes ved koncerter og messer.

"Hvis man ikke tidligere har været indvolveret i arenabyggeri, er det svært at danne sig et overblik over de mange beregninger, der skal inkluderes. Det gælder både beregninger, som angår økonomi, og dem der drejer sig om at inkludere alle andre faciliteter som fx antallet af toiletter. Derfor valgte vi i tide en ekspert, der kunne hjælpe os med kalkuleringer og et samlet overblik. Den store aha–oplevelse var helt klart logistikperspektivet: Man skal tænke på et godt flow for de besøgende og for det udstyr, der er nødvendigt til forskellige arrangementer," siger Anders Magnusson.

En af dem, som har været indvolveret i Kristianstad Arena, er Sven–Åke Wikers fra ArenaProjekt. Han har tidligere arbejdet på over 20 andre multiarenaprojekter.

"Det er meget almindeligt at fokusere på designet af arenaen, men ofte glemmer man dens funktion. For at publikum skal have en god helhedsoplevelse, skal de sidde, høre og se godt. Men man skal også tænke på, hvordan folk bevæger sig. Det skal gå hurtigt og være let at komme rundt mellem arenaen, toiletterne og salgsstederne. Hvis folk står i kø, når de ikke at lægge nogen penge," siger Sven–Åke Wikers, som er bygherrerådgiver hos ArenaProjekt.

ArenaProjekt analyserer den kortsigtede og den langsigtede økonomi, når planerne om at anlægge en multiarena foreligger. Multiarenaer er altid en stor investering for de indvolverede parter, og derfor er det vigtigt, at budgettet for det første ikke overskrides, men også at der på lang sigt er økonomisk bærekraft. Derfor er det ofte nødvendigt at finde muligheder for indtægt, der rækker ud over billetsalget. For eksempel er Kristianstad Arena udstyret med flere restauranter, loger og abonnementspladser for virksomheder.

"En arena tilfører meget til en kommune, men man skal ikke forhaste sig, før man har regnet ud, om det kan betale sig økonomisk. Det er ikke en god idé at gøre folk begejstrede og forventningsfulde, hvis det ikke kan løbe rundt. Specielt ikke i dag hvor kommunen vender og vrider hver en krone," siger Sven–Åke Wilkers.

Grunden til at Kristianstad kommune blev interesseret i arenaen var en kombination af, at idrætshallerne fra slutningen af 60’erne var gamle og slidte, at koncert– og teaterhuset kun kunne rumme 400 besøgende, og at kommunen ville lokke yngre indbyggere til.

"Anledningen til at man ønsker at anlægge multiarenaer er nok den samme som i andre kommuner, både i Danmark og Sverige. Det var i hvert fald mit indtryk, da vi var i Danmark for at få inspiration i begyndelsen af projektet," siger Anders Magnusson, projektleder i Kristianstad kommune.
Når Kristianstad Arena er færdig, skal den kunne rumme op til 4.500 personer og huse forskellige indendørssportsgrene samt koncerter og messer. Arenaen er en af dem, der skal stille faciliteter til rådighed, når VM i håndbold for herrer skal spilles i år 2011.

"Vi har store forhåbninger om, at den nye arena kan give kommunen et stort løft. Idrætsklubberne får en moderne arena, som med sine faciliteter også kan tilbyde noget ekstra til publikum og sponsorer. Vi kan nu afholde cuparrangementer i et anlæg, der huser fire baner, rigeligt med omklædningsrum og restauranter med tilhørende køkken. Desuden kan arenaen rumme større konkurrencer. Dertil kommer, at idrætsudøvere, der træner i hverdagen, får flere haltimer. Og med 4.500 publikumspladser og en moderne logistikløsning øger det muligheder for at afholde flere spændende stævner og andre arrangementer for kommunens indbyggere," siger Ander Magnusson, der er projektleder i Kristianstad kommune.

OBS: VED BRUG AF VEDHÆFTEDE BILLEDER SKAL DE MÆRKES "TENGBOM"

Mere information
Sven–Åke Wikers, bygherrerådgiver, ArenaProjekt
+46 704–44 37 00
Anders Magnusson, projektleder, Kristianstad Arena
+46 733–13 61 97

Om Kristianstad Arena
Kapacitet pr. år
3.500 træning– og konkurrencetimer, 2.400 skoleidrætstimer, 400 timer til forskellige events og arrangementer.
Størrelse
12.063 kvadratmeter fordelt på tre etager. Arenaen kan enten bruges som en opvisningsbane på 28x48 meter eller to træningsbaner på 20x40 meter. Men den kan også omdannes til en messehal på 45x48 meter.
Tilskuerkapacitet
4.500 på to etager ved kampe, 4.500 til koncerter, 6 loger, 30 kørestolspladser, en restaurant for almindelige tilskuere med 120 pladser og en VIP–afdelinger med 250 pladser.

www.kristianstadarena.nu/index1.asp

Om ArenaProjekt
Med erfaring fra mere end 20 multiarenaer har ArenaProjekt som spidskompetence at konceptudvikle funktionelle og fleksible stadionfaciliteter, så de fungerer for både idrætsaktive, publikum og ejere. Ved at sætte fokus på udformning, logistik og arealudnyttelse sikres langsigtede og omkostningseffektive løsninger. ArenaProjekt skaber en helhedsløsning, som er baseret på erfaringerne fra elitesporten, hotel– og restaurantbranchen og event management. Denne holistiske tilgang sikrer fleksible multiarenaer, der hurtigt kan omstilles mellem forskellige sportsgrene og arrangementer. Læs mere på: www.arenaprojekt.dk
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2011, Sverige, restaurant, finanskrisen, økonomi, OB, håndbold, landskamp, Arena, virksomhed, koncert, penge, omkostninger, billetsalg, projektleder, konkurrence,

tirsdag den 23. juli 2013

Vækstpulje sparker gang i bygge- og renoveringsopgaver

Byggeriet har været nede i en bølgedal som følge af den langstrakte økonomiske krise. På grund af krisen har både private og virksomheder valgt at udskyde både nybyggeri og renoveringsopgaver, men med regeringens nye vækstpulje på 1,5 mia. kr. er der lys forude for håndværksvirksomheder med ondt i ordretilgangen.

Danmarks førende byggeportal, Gratisbyggetilbud.dk, kan allerede nu mærke en kraftig stigning i interessen for at få udført renoveringsopgaver.

Bygge– og anlægsvirksomheder hårdt ramt af krisen
Mange af Danmarks bygge– og anlægsvirksomheder er særdeles hårdt ramt af den verdensomspændende økonomiske krise, hvilket ordrebeholdningerne taler deres tydelige sprog om.

Ifølge Dansk Byggeri har der været et tydeligt fald i leverandørernes ordrebøger særligt i årets første måneder, og det kan mærkes ude i bygge– og anlægsvirksomhederne med stigende arbejdsløshed som følge. Byggeriet er særligt konjunkturfølsomt, og den nuværende recession rammer branchen særligt hårdt, hvorfor der er behov for omfattende foranstaltninger for at vende den ulykkelige udvikling.

"Når renoveringsarbejde udsættes i et sådant omfang, som vi oplever nu, så er det både trist for håndværksvirksomhederne, men det er samtidig uheldigt i forhold til eksempelvis boligejendommes vedligeholdelse. Det kan jo ofte vise sig, at slitagen bliver værre over tid, når det ikke tages i opløbet," fortæller adm. direktør Michael Jacobsen fra Gratisbyggetilbud.dk.

Vækstpulje på 1,5 mia. kr. skal stimulere en positiv udvikling
Regeringen har vedtaget en vækstpulje på 1,5 mia. kr., som giver danskerne mulighed for at få tilskud til udførelse af renoveringsopgaver. Der er tale om, at boligejere (ejerboliger og andelsboliger) samt lejere kan få et tilskud til betaling af 40 % af arbejdslønnen, dog højst 15.000 kr., i forbindelse med renoveringsopgaver udført af momsregistrerede håndværksvirksomheder.

Renoveringsopgaver kan både omfatte udvendig renovering som f.eks. reparation af tage, vinduer m.v. samt indvendig renovering som f.eks. forbedringer af køkken, bad eller fornyelse af el–installationer m.v. Minimumstilskuddet er på 2.000 kr., og ved udførelse af energibesparende tiltag er der mulighed for at få et særligt tilskud til materialer på 20 % af materialeprisen, dog højst 10.000 kr.

Tilskud på baggrund af konkret tilbud
I forbindelse med ansøgning om tilskud til udførelse af renoveringsopgaver skal ansøgeren have et udspecificeret tilbud fra en håndværksvirksomhed, idet der ikke ydes tilskud til gør–det–selv–arbejde. Og her kan Gratisbyggetilbud.dk hjælpe ansøgere om midler fra renoveringspuljen med hurtigt og effektivt at formidle kontakt til kvalificerede håndværksvirksomheder, således at boligejeren, andelshaveren eller lejeren hurtigt kan få vurderet omfanget af sin renoveringsopgave og stå med et konkret tilbud i hånden.

Indtil videre har omkring 2000 personer modtaget støtte fra renoveringspuljen.

"Det seneste vi har hørt, er, at der fortsat er mulighed for at ansøge om midler fra renoveringspuljen, og at mange ansøgninger har lang behandlingstid på grund af, at de har været for sjuskede," siger Michael Jacobsen og fortsætter:

"Vi vil meget gerne modtage seriøse henvendelser, hvor der er fokus på kvaliteten i opgave–forespørgslen."

Gratisbyggetilbud.dk giver hurtig kontakt til de dygtigste håndværkere
Gratisbyggetilbud.dk er landets førende portal for formidling af bygge– og renoveringsopgaver. Portalen blev etableret i 2004 og har siden starten formidlet mere end 28.000 entrepriser til en samlet værdi overstigende 4 milliarder kroner.

Gratisbyggetilbud.dk har et netværk bestående af ikke færre end 300 professionelle håndværkervirksomheder, og således kan portalen hjælpe med formidling af kontakt til håndværkere inden for alle kategorier og til løsning af alle typer opgaver i forbindelse med byggeri og renovering.

"Vores succes hviler blandt andet på vores enkle og effektive koncept, hvor vi har gjort det nemt at indsende en bygge– eller renoveringsopgave og hurtigt få kontakt til lige netop den håndværkervirksomhed, der er bedst kvalificeret og har kapaciteten til at løfte opgaven, " fortsætter Michael Jacobsen.
 

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Danmark, direktør, økonomi, portal, boligejere, boligejer, regeringen, recession, arbejdsløs, virksomhed, regering, energi, moms, sprog,

Solarlux glastilbygninger forhandles nu i Danmark

Der er godt nyt til arkitekter og bygherrer som står overfor at udføre en vinterhave eller terrasse med glasoverbygning. Lito Byg forhandler nu hele programmet af tilbygninger, glasoverdækninger og vinterhaver, fra den tyske producent Solarlux.

"Solarlux er til bygherrer og arkitekter, der ønsker en æstetisk enkel løsning i høj kvalitet," udtaler salgschef Anders Heide fra Lito Byg. "Alt fremstilles efter individuelle ønsker og prøvesamles inden delene pakkes og sendes til kunden. Dermed sikres løsninger, som passer perfekt og minimerer byggeomkostninger.

Lito Byg har gennem mange år leveret kvalitetstilbygninger og vinterhaver til det danske marked. Netop den høje kvalitet er grunden til, at Lito Byg nu har valgt at forhandle vinterhaver, glasoverdækninger og –tilbygninger fra Solarlux. Den tyske producent er blandt de største spillere på markedet.

Programmet fra Solarlux er monteret med foldevægge, der med et enkelt greb bringer indendørsarealerne i direkte kontakt med naturen udenfor. Hele glidesystemet er integreret i rammen og tilpasset, så fløje med en højde på op til 3,5 m kan flyttes næsten uden brug af kraft.

"Solarlux foldevæggene fås i en række forskellige udgaver og kan anvendes alle steder, hvor man ønsker at skabe et fleksibelt rum. f.eks. omkring et køkken eller en transparent opdeling i boligens opholdsrum."

Together but separate. Moderne familier tilbringer meget tid med forskellige gøremål i det samme rum. Derfor skal boligens indretning og arkitektur tage udgangspunkt i en kollektiv rumanvendelse, der understøtter mennesker behov for individualitet og samtidig tilgodeser funktionalitet og tæt kontakt mellem boligen og dens omgivelser.

Lito Byg forhandler vinterhaver, glasinddækninger og butiksindgange, carporte fra Solarlux.

Få mere information på litobyg.dk eller ring til Lito Byg på tlf: 5761 3000

Om Lito Byg A/S
Lito Byg A/S har produceret udestuer, vinterhaver, carporte, garager og tilbygninger siden 1973. Gennem alle årene har virksomheden fokuseret på et højt kvalitetsniveau i såvel materialer som udførelse og produktudvikling. Gennem specialiseringen har Lito Byg A/S i Danmark opbygget en markedsledende vidensbase og ekspertise.

Lito Byg A/S har besøgsadresse på Frejasvej 35, 4100 Ringsted samt udstilling på Byggecentrum, Lautrupvang 1B, 2750 Ballerup.
 

Læs mere her

tags: Danmark, virksomhed, Ringsted, 1973, omkostninger, Ballerup, Solar,

mandag den 22. juli 2013

Krisen giver danskerne lyst til at bygge selv

Finanskrisen hærger, og stemningen er vendt fra overflod til snusfornuft. Ifølge fremtidsforsker søger vi i krisetider de billigere løsninger og er parate til selv at hoppe i arbejdstøjet for at få opfyldt vores drømme. Derfor introducerer SmartByg nu et nyt koncept med billige og kvalitetssikre træ- og bjælkehuse til selvbyggere.

Konjunkturerne er vendt, og tiden med overflod er forbi. Danskernes pengepunge sidder godt fast i lommerne, og det gælder også inden for byggeri. Ifølge fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra Futuria erstattes den overflødige luksus i dag med snusfornuft, når familiens nye hus skal bygges.

Fornuft og funktionalitet er lige nu nøgleordene inden for byggeri. Det handler ikke længere om at bygge stort og luksuriøst, men smart og praktisk. Og indretningen skal være gennemtænkt, så kvadratmeterne udnyttes optimalt, fortæller hun.

Derfor præsenterer SmartByg nu et nyt koncept for selvbyggere, hvor prisbevidsthed og funktionalitet er i højsædet. Virksomheden, der sælger træ- og bjælkehuse til både fritids- og helårsbrug, gør det nemlig muligt at bygge drømmehuset til en pris, der er 20 til 25 procent lavere end hos andre forhandlere på markedet. Og samtidig er husmodellerne, som familien kan vælge imellem, alle gennemtænkt ned til det mindste søm, så ikke en kvadratcentimeter er placeret tilfældigt.

Gør det selv gør det muligt
Før drømmen bliver til virkelighed, skal der dog lægges både tid og kræfter i projektet. Hemmeligheden bag den lave pris er nemlig, at familien selv bygger huset ud fra SmartBygs detaljerede montagevejledninger og tegninger. Men ifølge Anne-Marie Dahl står gør det selv-arbejde netop højt på ønskelisten hos mange danskere, der på grund af økonomisk lavvande er på udkig efter besparelser.

I krisetider bliver gør det selv-arbejdet opprioriteret, fordi det gør det muligt for os stadig at få opfyldt vores drømme. Hvor vi før krisen havde råd til at betale os fra at arbejde, vil vi nu se os langt omkring efter de billigere løsninger, også selv om det indebærer, at vi selv må trække i arbejdstøjet, siger hun.

Ingen slinger i valsen
Foruden funktionalitet og lave priser er forudsigelighed ifølge Anne-Marie Dahl vigtigt for danskerne, når der skal vælges byggefirma i krisetider.

Aftaler om priser og produkter skal være helt på plads, inden byggeriet går i gang, så der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser ingen slinger i valsen, forklarer hun.

Med forudsigeligheden for øje har SmartByg netop det princip, at kunderne ikke skal betale en krone, før leveringen sker. På den måde sikres familien eller parret mod at skulle betale for noget, de ikke har modtaget. Og det kan især skabe tryghed hos førstegangskøbere, der ofte er mindre bemidlede og derfor også mere forsigtige.

Førstegangskøbere, der tidligere kunne ride med på bølgen, er nu blevet meget mere påpasselige, fordi boliginvesteringer er blevet mere risikable, og unge førstegangskøbere i forvejen sjældent har de store opsparinger på bankbogen. Derfor er det især vigtigt for dem at føle sig trygge i deres boligkøb, siger Anne-Marie Dahl.

SmartByg byder på træ- og bjælkehuse i tolv forskellige størrelser og modeller og har nye huse under udvikling på tegnebrættet. Husene spænder fra 69 til 175 kvadratmeter og leveres alle som lavenergihuse, så der tages hensyn til både miljø og varmeregninger. Alle modeller tilbydes desuden med pudset facade eller som forberedt til skalmuring.

Fakta om SmartByg
SmartByg introducerer et nyt koncept, der giver selvbyggere mulighed for at få et træ eller bjælkehus til en pris, der er 20 til 25 procent lavere end det øvrige marked.
Husene produceres udelukkende i materialer efter standardmål, og blandt andet derfor kan prisen holdes nede.
SmartBygs huse er lavenergihuse og er som standard energiklasse 2.
Kvadratmeterprisen ligger på 2.495 kroner for et træhus og 2.695 kroner for et bjælkehus.
Alle materialer er danske, og SmartByg samarbejder udelukkende med anerkendte, danske leverandører.
Det nye koncept giver selvbyggere optimal udnyttelse af pengene, uden at de behøver at gå på kompromis med kvaliteten.
Kunderne betaler først ved levering og kun for præcis det, der leveres på byggepladsen.
Husene sælges i tolv forskellige størrelser og modeller, og flere er under udvikling.

Læs mere her

tags: økonomi, Finanskrise, penge, energi, miljø, Fakta,

Danmarks bedste tagdækker

Det er en titel, som forpligter, hvilket tagdækker Peer Jørgensen, Sydjydsk Total Tag ApS, er helt bevidst om.

- Vi har aldrig brugt mange penge på markedsføring, men lever i høj grad af anbefalinger, altså snak fra mund til mund, så tilfredse kunder er yderst vigtigt. Hellere bruge lidt mere tid på en opgave, så kunden er 100 % tilfreds, når arbejdet afleveres. Det betaler sig i sidste ende. Kåringen som Danmarks bedste tagdækker er selvfølgelig noget, vi er meget stolte af, så her i foråret har vi indrykket en række radiospot, hvor det naturligvis var en del af budskabet.

Specialist i tag
Sydjydsk Total Tag ApS blev etableret af Peer Jørgensens far i slutningen af 1970 erne. I 1982 kom Peer Jørgensen ind i virksomheden, som han i dag har overtaget. Der er 3 ansatte, som primært arbejder med tag.

- Vi er vel det, man kalder en nichevirksomhed, for vi arbejder primært med tagrenoveringer af villaer og større boligbyggerier. Vi fungerer også som underleverandører for andre håndværkere, som ikke selv ønsker at stå for oplægning af taget. Det tømrerarbejde, som har direkte forbindelse med taget, står vi naturligvis også for.

Dialog mellem kunde og håndværker
Peer Jørgensen og hans håndværkerteam lægger stor vægt på dialogen med kunden.

- Det er vejen til succes, så enkelt kan det siges. Den indledende snak med kunden er vigtig, for ikke to opgaver er ens. Nogen har brugt meget tid på at undersøge forskellige muligheder, så de har allerede bestemt sig for en tagløsning, mens andre er langt mere usikre. I begge tilfælde bruger jeg meget tid på at snakke mulighederne igennem, da et nyt tag er en stor investering, som gerne skulle være til glæde og gavn mange år frem. Hvis jeg synes den løsning, kunden har valgt, er helt forfejlet i forhold til husets udseende og arkitektur, så ser jeg det også som min opgave at præge valget i en anden retning.

Renoveringspuljen sætter alt på standby
- Mange taler om krise i byggeriet, og der er da også sket en stærk opbremsning, når det gælder nybyggeri. Vi skal dog ikke klage over tilgangen af opgaver, for vi har nok at se til. Regeringens renoveringspulje har dog fået mange boligejere til at vente med at igangsætte allerede planlagte opgaver, for hvem siger nej til et tilskud på måske 40% eller maksimalt 15.000 kr. af håndværkerens arbejdsløn. Så i øjeblikket er mange opgaver sat på standby, men jeg har lavet tilbud på 40 tagrenoveringer og med det, der allerede er i ordrebogen, kan det hurtigt blive et meget travlt 2009.

Vinderprojekt med udsigt til Kongeåen
I 2008 udskrev Monier en stor landsdækkende konkurrence om kåring af Danmarks bedste tagdækker . De håndværkere, som deltog i konkurrencen, blev vurderet på udførte opgaver. Sydjydsk Total Tag ApS valgte en smukt beliggende landejendom, hvor virksomheden netop havde renoveret taget. Det projekt vakte juryens begejstring og Sydjydsk Total Tag ApS blev kåret som Danmarks bedste tagdækker 2009 .

- Det var et spændende og omfattende projekt, så derfor blev det vores bidrag til konkurrencen, siger Peer Jørgensen. Ejendommen ligger ved Brokær med direkte adgang og udsigt til Kongeåen. Ejeren var i tvivl om valg af tagsten. Skulle det være en traditionel rød Dantegl vingetagsten eller en Javasort Hollander. Valget faldt i sidste ende på Hollander. Men før den kunne oplægges måtte det gamle stråtag fjernes. Noget af en opgave, for er der noget som fylder, så er det strå. 24 vognlæs måtte vi køre væk, før de 480 m² Hollander tagsten kunne oplægges. Jeg synes selv resultatet er blevet flot, og ejeren er da også meget tilfreds.

I maj måned deltager Peer Jørgensen og Sydjydsk Total Tag ApS i den nordiske tagdækker-konkurrence, hvor der er deltagere fra Norge, Sverige, Finland, Letland, Litauen og Estland. Vi krydser fingre for at Peer Jørgensen hjembringer trofæet som Nordens bedste tagdækker .

Info:
Sydjydsk Total Tag ApS ved Peer Jørgensen har til huse i Føvling sydvest for Brørup i Sønderjylland. Virksomheden beskæftiger sig primært med tagrenoveringer og tilhørende tømrerarbejde. Arbejdsområdet er Sønderjylland, Als og Fyn.
Tagpartner® Sydjydsk Total Tag ApS er med i Moniers landsdækkende net af uafhængige tagdækkere. Det betyder bl.a., at tagpartnerne har deltaget i Moniers tagskoler og her fået grundig indføring i produkter og oplægningsmetoder.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, 2009, 2008, Sverige, Norge, Holland, radio, boligejere, boligejer, virksomhed, penge, Sønderjylland, Finland, konkurrence, Estland, Letland, Litauen,

søndag den 21. juli 2013

Primo fejrer 50 års jubilæum

Primo Vinduer med hovedsæde i Lintrup ved Rødding markerer Primo koncernens jubilæum med kampagne og jubilæumstilbud på vinduer og døre i det sønderjyske.

Primo Vinduer har gennem alle årene satset på dansk kvalitet, dansk design og innovative løsninger. Det er helt sikkert også årsagen til, at virksomheden i dag en af Europas stærkeste indenfor produktion og salg af vinduer og døre i plast.

Primo kvalitet

- Vi ved godt, at alle parter i byggebranchen har haft det svært i forbindelse med finanskrisen. Vi har også skullet omstille os, men har hele tiden holdt fast i det grundlæggende primo princip, at høj kvalitet og service er vejen frem. Vi vil blive ved med at være en god samarbejdspartner, en god arbejdsplads og et godt aktiv i lokalsamfundet.

Vi har faktisk tænkt os at sætte fart på med vores jubilæum. Tiden er også til det! Regeringen har givet os renoveringspuljen og frigiver nu oveni SP midlerne. Vi mærker, at det er ved at vende nogle steder , siger Kristian Andersen, adm. direktør for Primo Vinduer.

Plast vinder frem

Finanskrise eller ej, så har plastvinduer de seneste år også oplevet en stigende efterspørgsel. Fremgangen skyldes, at moderne plastvinduer har både plastmaterialets unikke isoleringsevne og det lette, slanke design, sådan som vi kender det fra klassiske trævinduer. Hos Primo har vi især haft stor succes med lanceringen af plast/alu-vinduet Alulight, der er et meget elegant vindue med alufacade i valgfri farve.

Primo til hele Sønderjylland

- Med primo jubilæet ønsker Primo at give sine kunder et skub i den rigtige retning. Det bliver med gode tilbud til alle dem, der i Sønderjylland står for at skal have skiftet vinduer og døre. Og tilbuddene gælder uanset, hvor man handler hos sin foretrukne tømrer, i det lokale byggemarked eller på fabrikken i Lintrup , slutter Kristian Andersen.

Primo

Primo er leverandør og producent af vinduer, døre, lister og karnapper i plast. Hovedsædet er i Lintrup ved Rødding. Virksomheden, der er 100 % danskejet, har altid bygget på dansk kvalitet og design. Det er også det, der har gjort Primo til en af de førende på området i Europa både til erhverv og private.

###

Billedtekst:

Primo fejrer de 50 år med en jubilæumskampagne, der ikke er bange for at trodse finanskrisen. Der skal være godt gennemtræk i salget igen også hos tømrerne og trælasterne.

Læs mere her

tags: Europa, direktør, finanskrisen, Finanskrise, virksomhed, Sønderjylland, slank, byggemarked, astma,

Elever i barakskoler lærer mindre

Skoleelever, der er uheldige at få tildelt et klasseværelse i en træbarak, må regne med at bliver overhalet i karakterer af de elever, der undervises bag solide mure. Værst ser det ud for de træbarakker og pavilloner, som for længst har overskredet sidste holdbarshedsdato.

Meningen med skolebarakkerne har været at opfylde et midlertidigt pladsbehov, men erfaringen viser, at barakkerne mange steder bliver anvendt til undervisning indtil de falder fra hinanden på grund af råd.
På Skovbakkeskolen i Odder bliver eleverne undervist i træbarakker fra 1962. Hullede vægge, halvrådne vinduesrammer og mosdækkede tage skiller sig ud fra resten af skolens røde murstensbygninger. I Dalum på Tingløkkeskolen undervises i en træbarak fra 1975, som siden i to omgang er blevet udvidet, da skolen oplevede lokalemangel. Et stort antal børn i Skolefritidsordninger frister et kummerligt liv i nedslidte barakker. Brug af skolebarakker forekommer i alle egne af landet, og der kommer nye til.
I byggeindustrien undrer man sig over, at kommunerne opfører nye træpavilloner eller renoverer gamle træbarakker på skolerne.
Det gælder vores børn. At de føler sig godt tilpas i skolen, i et rart og sundt indeklima uden for meget larm, og så betyder det da også noget for børnene, at skolen er pæn at se på. En muret bygning kan opfylde alle de behov, siger direktør Tommy Bisgaard, Kalk og Teglværksforeningen.

Går ud over indlæringen

Danmarks Lærerforening har erfaring for, at barakskoler giver eleverne utilstrækkelige fysiske rammer, der forringer både trivsel og indlæring. Ifølge konsulent Jørgen Bruun Christensen, Danmarks Lærerforening, er støjniveauet i barakbygningerne ofte alt for højt. Det skyldes dels de lette materialer, dels at pladsen er trang. Dårlige pladsforhold giver uro i klasselokalet og gør det umuligt at arbejde i grupper.
Ligeledes er indeklimaet i barakkerne som regel alt for dårligt. Jørgen Bruun Christensen oplyser, at barakkerne har naturlig udluftning og kan derfor ikke klare luftskiftet. Det kræver nemlig, at elever og lærere ofte åbner vinduerne, og det lader sig ikke gøre om vinteren.
Undersøgelser viser, at indeklimaet har stor betydning for indlæringen. Alene tilstrækkelig frisk luft kan forøge elevernes indlæring med op til 20 procent. Manglende udluftning og deraf forøget luftfugtighed i klasselokalet kan ligeledes være årsag til vækst af skimmelsvamp og husstøvmider.
De mikroskopiske dyr og svampesporer spreder allergener gennem luften og kan medføre, at eleverne udvikler allergi og astma. Det vil i så fald være i strid med undervisningsmiljøloven § 1, hvoraf fremgår, at Elever, studerende og andre deltagere i offentlig og privat undervisning har ret til et godt undervisningsmiljø, således at undervisningen kan foregå sikkerheds− og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlig.
Ud over at barakbygninger giver utilstrækkelige fysiske og indeklimamæssige rammer, så vil sådanne bygningers manglende æstetik påvirke eleverne i en negativ retning, og det er også på kant med § 1 i undervisningsmiljøloven.
Undervisningsmiljøet på skoler og uddannelsesinstitutioner (uddannelsessteder) skal fremme deltagernes muligheder for udvikling og læring og omfatter derfor også uddannelsesstedets psykiske og æstetiske miljø.
Danmarks Lærerforening har ifølge Jørgen Bruun Christensen accepteret barakskoler, som midlertidige løsninger, men aldrig som permanente løsninger. Der stilles de samme krav til bygningernes funktion og arbejdsmiljø som til permanente bygninger, men det er næsten umuligt for barakbyggeri at opfylde alle kravene.
Intensionen hos kommunerne om at bygge kvalitet et til stede, men af økonomiske grunde bliver der slækket på kravene, mener Jørgen Bruun Christensen.

Yderligere informationer: Direktør Tommy Bisgaard, Kalk− og teglværksforeningen.

Kalk− og Teglværksforeningen har eksisteret siden 1893 og repræsenterer danske producenter af f.eks. teglmursten, kalksandsten, tegltagsten, letklinker, porebeton, mørtler og kalkprodukter. Kalk− og Teglværksforeningen er med til at fremme information og uddannelse inden for foreningens område, samt at støtte forskning og udvikling inden for produktion og anvendelse af medlemmernes produkter. For yderligere information om foreningen: www.kalk−tegl.dk

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, økonomi, uddannelse, klasseværelse, arbejdsmiljø, undervisning, studerende, uddannelsesinstitution, miljø, astma, allergi, husstøvmide,

lørdag den 20. juli 2013

Udbygningen af Dansk Industris kontorhus på Københavns Rådhusplads bør afvises

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur udtaler fra sit årsmøde i Randers den 6. juni 2009

Udbygningen af Dansk Industris kontorhus på Københavns Rådhusplads bør afvises, da projektet på alle måder er fremmet på Københavns Rådhusplads.

Det er Landsforeningens opfattelse at:
Københavns Rådhus bør fastholdes som den magtfulde og centrale bygning på pladsen.
En udvidelse af DI s kontorhus til en højde på 30 meter vil billedligt talt overskygge Rådhuspladsen og gøre Rådhuset til skamme.

Landsforeningen tilslutter sig de mange indsigelser mod udbygningsplanerne, som påpeger:

Bygningen er for dominerende i forhold til Rådhuset og Rådhuspladsen
Bygningen må ikke rykkes frem langs H. C. Andersens Boulevard og skjule Tivolislottet.
Bygningen vil dramatisk bryde med Rådhuspladsens fremherskende farve- og materialevalg.
Bygningen er for dominerende i forhold til Tivoli, Verdens ældste forlystelsespark! Den (særlige) Tivoli-stemning vil blive ødelagt af glashusets påtrængende højde, volumen, lys og reflekser.
Københavns centrum bør forblive en lav by!

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur opfordrer derfor Københavns Bystyre til at følge indsigelserne fra borgerne, Kulturarvsstyrelsen, Københavns Bymuseum samt Tivoli a/s og afvise byggeplanerne.

Således vedtaget på Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs årsmøde i Randers den 6. juni 2009.

Læs mere her

tags: 2009, København, Tivoli, Randers, Dansk Industri, museum,

En stærk sammenlægning - KRONE VINDUER + SA VINDUER

Efter mere end 10 års tæt samarbejde har den nordjyske vinduesproducent KRONE VINDUER købt den østjyske vinduesleverandør SA VINDUER´s fremadrettede aktiviteter.

KRONE VINDUER har produceret vinduer for SA i en årrække, og som led i en naturlig udvikling og en vækststrategi samt ud fra ønsket om at udnytte potentialet i de to forretningsområder vælger vi nu at smelte de to virksomheder sammen til én under KRONE VINDUER.

I denne forbindelse skifter de to virksomheders produktprogram navne og bliver til henholdsvis SA CONCEPT og KRONE CONCEPT.

De to produktprogrammer supplerer hinanden rigtigt godt. KRONE er kvalitetsleverandøren af vinduer og døre til boligen. Siden 1953 har man holdt de håndværksmæssige traditioner i hævd og løbende udviklet med den nyeste produktionsteknologi for at kunne tilbyde et gennemført produkt, der lever op til alle kvalitets- og energikrav. KRONE CONCEPT´s store sortiment afsættes i dag primært igennem tømrermestre.

KRONE VINDUERS direktør Kaj Bundgaard siger købet er en naturlig del af KRONE VINDUERs vækstplan, der de kommende fem år skal sikre virksomheden plads iblandt de førende leverandører af døre og vinduer.

SA CONCEPT leverer designfrihed, der giver arkitekten og bygherren ubegrænsede muligheder med kreativiteten.

SA CONCEPT står bl.a. bag en række unikke byggeprojekter, som udover det prisbelønnede VM Bjerget og Tietgenkollegiet - begge i København - tæller referencer som Bispebjerg, Tuborg Havnepark og Kilen.

Med det nye SA CONCEPT og KRONE CONCEPT står KRONE VINDUER med et langt stærkere produktprogram og tilknytter et nyt og stort kundesegment til virksomheden, som giver et udbytterigt potentiale for KRONE VINDUER s fremtidige udvikling. KRONE VINDUER har gennem en intens produktudvikling med fokus på energibesparende produkter allerede nu opnået en position blandt de førende i branchen, og denne position vil med det nye SA CONCEPT blive manifesteret. De to enheder supplerer hinanden godt, og samlet drages store fordele af sammenlægningen, som vil skabe et optimalt fundament for fremtiden.

På den korte bane vil det bl.a. betyde et forhøjet serviceniveau, mens yderligere fokus på et optimeret produktionssystem med ideel automatisering på den lange bane vil skabe en endnu stærkere produktportefølje. Naturligvis stadig fast forankret i gode håndværkstraditioner og med fleksibilitet for øje.

SA VINDUER s eksisterende salgs- og projektorganisation fortsætter under navnet SA CONCEPT med Christian Olesen i spidsen.

Fakta: Krone Vinduer er en mellemstor vinduesfabrik med over 50 år på bagen. I 2005 skiftede vinduesfabrikken navn til det nuværende. Der rådes over ca. 6.500 m2 produktionslokaler med et fuldt tidssvarende produktionsudstyr. Der beskæftiges pt. ca. 60 medarbejdere som øges hen over sommeren.

www.kronevinduer.dk / www.sa-concept.dk

Læs mere her

tags: København, direktør, virksomhed, fleksibilitet, teknologi, kreativ, energi, strategi, organisation, Fakta,

fredag den 19. juli 2013

Unikt buet byggeri

I landsbyen Vollerup, tæt på den nu nedlagte jernbane mellem Sønderborg og Mommark Færgehavn, ligger Grønnemose-kvarteret. Ved første øjekast et typisk dansk boligkvarter anno 2009. En skøn blanding af træ- og murstenshuse i forskellige farver og med hver deres individuelle præg. Et godt sted, hvis man f.eks. mangler inspiration til valg af tagmaterialer, for her er noget for enhver smag.To af de mere end 50 huse skiller sig dog formmæssigt en del ud fra mængden, de er nemlig ovale. Et moderne A-hus, hvor tag og facade går i ét. Udvendig et formsprog, som ligger langt fra den almindelige danske byggeskik, hvor derimod det indvendige er meget nordisk med lyse farver, naturmaterialer og et dejligt lysindfald, hvilket bl.a. er et resultat af den fleksible, buede form. Manden bag det spændende byggeri er canadiske Ron Bader.

Inspirationen har jeg bl.a. hentet fra inuitternes igloer, siger Ron Bader. Når man ser fotos af de buede spær, tror jeg godt man kan se, at det er nogle af de samme idéer, som ligger til grund for mine huse. Det, der fascinerer mig, er den selvbærende konstruktion, som skaber en fantastisk fleksibilitet og mulighed for at indrette boligen præcis, som man ønsker det også efterfølgende, hvis der er rum, man ønsker at bytte rundt på, lave større osv. Her er ingen spildplads, ingen skunk eller generende hanebjælker.

NYT LAND, NYE SKIKKE
Ron Bader, der er født og opvokset i Canada, har en bred uddannelse inden for maskin- og bygningskonstruktion. Forfædrenes rødder kan han spore tilbage til Nordtyskland, nærmere bestemt Slesvig, der indtil 1864 var en del af det danske rige. Herfra er der ikke langt til Danmark, men det var mødet med en dansk pige i Toronto, som for 8 år siden førte ham til Sønderjylland.
Det var svært i starten. Et helt nyt land, nye skikke og traditioner og et sprog, som bestemt ikke er det nemmeste at lære. Men der var jo ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det og forsøge at få opbygget et netværk. Jeg fik job hos en lokal tømrer, hvor jeg blev udstyret med en bil og et landkort, og så var det ellers blot at tage fat. På den måde har jeg fået en stor viden om danske forhold og ikke mindst udvalget af byggematerialer.

For 4 år siden satte Ron Bader sig til tegnebordet for at gøre sine idéer til virkelighed.I begyndelsen var det dog ikke alle, der var lige begejstrede for de canadiske tanker om en selvbærende tagkonstruktion i 1½ plan. Kommunens tekniske forvaltning stillede spørgsmålstegn ved bæreevnen, men et utal af beregninger overbeviste selv de største tvivlere. Delene til de store, buede spær, som er fremstillet af krydsfiner og massivt træ, fik Ron Bader sendt fra Canada, men ellers er der fortrinsvis brugt danske byggematerialer.

Husets form er meget anderledes, så for ikke at skræmme folk væk har jeg helt bevidst valgt at satse på kendte danske byggematerialer, som har været på markedet i mange år og derfor står for kvalitet. Det er mit håb, at det skaber større tryghed. Jeg har ligeledes haft fokus på, at de valgte materialer kræver så lidt vedligeholdelse som muligt. På et hus med denne form ville man i Canada typisk vælge tagpap, men jeg opdagede hurtigt, at danskerne foretrækker tagløsninger med tegl- og betontagsten, hvilket da også virker langt mere eksklusivt og gennemført.

SKRÆDDERSYET
Da jeg første gang kontaktede MONIER for at høre om erfaringerne med at lægge B&C betontagsten på en buet tagflade, blev der meget stille i den anden ende af røret. Heldigvis var salgskonsulent Ole Krøjgaard med på idéen, og en god dialog var igangsat. For at undgå skæringer fik jeg husets højde tilpasset, så det gik op med hele tagsten. Vi lavede ligeledes en prøveoplægning, der hurtigt viste at B&C betontagsten var som skræddersyet til den buede overflade. De sluttede fuldstændig tæt hele vejen op og det så fantastisk ud. Noget af det, der overraskede Ron Bader mest ved netop B&C betontagsten, var det store tilbehørsprogram. Det satte gang i fantasien.

Jeg fandt hurtigt ud af, at B&C ventilationssten kan bruges til andet end ventilation, nemlig som lyskilde. Jeg fik indbygget spots i en række sten langs begge husets sider, så der er et flot lysudfald mod haven.

LAVT ENERGIFORBRUG
De to boliger, Ron Bader har opført på Grønnemosevej, er på henholdsvis 190 og 245 m² i 2 plan. Byggeprisen er ca. kr. 13.000 pr. m² og energiforbruget i de velisolerede huse er meget lavt. Familien, der bor i det største af husene, har på halvandet år brugt blot kr. 10.000 på opvarmning. Isoleringen er i det hele taget et kapitel for sig, for i modsætning til et traditionelt dansk hus med overetage, dvs. tag med hældning på 45˚, så følger isoleringen uafbrudt den buede form hele vejen rundt. Det er med til at sikre en langt bedre isolering og dermed et lavt energiforbrug. Til den næste buede bolig har Ron Bader planer om at bruge en ægte klassiker blandt danske tagsten, Dantegl vingetagsten. Om det lykkes lige så godt som med B&C betontagsten, må tiden vise, men idéen er da utrolig spændende.

Jeg synes danskerne er meget konservative, hvad boligbyggeri angår. En af forklaringerne er måske, at det er så dyrt at bygge nyt, så det handler om at være på den sikre, lidt konservative side, når man springer ud i den store investering. I mit hjemland er folk i langt højere grad styret af fantasi og kreativ udfoldelse, når det gælder byggeri. Vi har et godt engelsk udtryk, der hedder Think out of the box det handler om at være åben over for nye
idéer.

Vil du videre mere om Ron Bader og hans virksomhed Bo Bedre Buet ApS, så klik dig ind på www.bobedrebuet.dk

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, uddannelse, Canada, energiforbrug, virksomhed, fleksibilitet, Sønderborg, Sønderjylland, kreativ, energi, sprog,

Barsk 1. kvartal satte byggeriet i stå

I første kvartal af 2009 gik den danske økonomi stærkt tilbage. Her blev også bygge- og anlægsbranchen hårdt ramt med en tilbagegang på næsten 15 %. Det ser dog ud til, at tilbagegangen stopper hen over sommeren.

I første kvartal 2009 gik den danske økonomi tilbage med mere end 4 % i forhold til første kvartal 2008. En af de brancher, der blev ramt hårdest var bygge- og anlægsbranchen, hvor der eksempelvis var en tilbagegang for boligbyggeriet på næsten 15 %.

- I starten af 2009 var der kraftig tilbagegang i Danmark, hvor især bygge- og anlægsbranchen blev hårdt ramt. Det kommer ikke som nogen overraskelse, da vi længe har været klar over, at især nybyggeriet stort set var gået i stå, udtaler økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

- Inden at man maler fanden på væggen, skal man dog huske på, at de tiltag, som regeringen har iværksat, der blandt andet kommer bygge- og anlægsbranchen til gode, reelt ikke var kommet i gang i første kvartal. Siden da er der eksempelvis kommet et investeringsløft i kommunerne på mere end 2 mia. kr. Derfor håber vi på, at når nationalregnskabstallene kommer for de kommende kvartaler, så vil læsningen ikke være lige så dyster som nu, siger Andreas Fernstrøm.

- Når vi ser på de seneste indikatorer for fremtiden, ser det da også ud til, at bunden i hvert fald er nået. Man kan sige, at vi stadig går på bunden, så det er endnu for tidligt at hvile på laurbærrene. Derfor er det også positivt, at der i kommuneaftalen for 2010 er lagt op til en markant stigning i de kommunale anlægsinvesteringer, slutter Andreas Fernstrøm.

Yderligere oplysninger:
Økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, tlf. 72 16 01 44
Kommunikationskonsulent Mette Schmidt, tlf. 22 82 96 48

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2008, økonomi, regnskab, regeringen, regering,

torsdag den 18. juli 2013

Støj på kontoret koster millioner i sygefravær

Når gulve, vægge og lofter i flotte nye kontorlokaler er lavet af fliser, rå mursten og metalplader, så er det umuligt at høre, hvad man selv tænker. Lyden bliver kastet rundt mellem de hårde overflader og stresser medarbejderne og sygefraværet stiger. På landsplan koster det årligt millioner af kroner.
Nu kan du få lyddæmpende elementer, der både udsmykker dit kontor og giver en behagelig akustik.

Lyddæmpningselementer i filt

De mange typer designede lyddæmpningselementer er lavet af presset filt i hvid, grå og sort og kan fås både til vægge, lofter og fritstående eller hængende.
De er hurtige at hænge op med wirer, velcrotape eller klæb.

Lav din egen indretning

Alle lyddæmpningsenheder kan kombineres på mange dekorative måder tilpasset kontorets design og funktion. De består af formelementer som syrenblade, rektangler, puslespilsbrikker og runde figurer. Du kan selvfølgelig også få designet dine egne enheder.

StarLight - den nye stjerne i lyddæmpning

Lette, flytbare skærmvægge til gulvet er en klassikker. I det nye design "StarLight" fra det svenske designhus Design5mm, får du tilført nye dimensioner til rummet.
"StarLight" elementerne får du også som rumdelere ophængt i loftet eller som vægdekoration med en fantastisk flot skyggevirkning. Ud over at se smukke ud, forhindrer skærmvæggene lydene i at kastes rundt i lokalet. Når lydene ramme akustikelementerne, bremses de og absorberes delvist, så kontoret, klasseværelset eller aulaen bliver meget mere behagelig at opholde sig i. Støjen reduceres og tale opfattes bedre.

Aquatex tager sin egen medicin

Aquatex, der er specialist i levering af filt til alle formål og lyddæmpningsløsninger, er lige flyttet i nye lokaler på L. Frandsensvej 2 A i Faaborg og har netop mærket akustikproblemerne på egen krop. Alle de spændende vinklede vægge er af pudsede mursten. Gulvene af klinker og lofterne af metal. Lyden reflekterede rundt i lokalerne, så det var vanskeligt at koncentrere sig.
Nu er der så blevet monteret lyddæmpende filtelementer op på en del af væggene og i loftet. Der er ophængt et par sjove mobiler i samme filttype, og det har altsamen givet en behagelig akustik, der giver mindre stress og større arbejdsglæde.
Du kan se billeder på stoejdaempning.aquatex.dk
Lyddæmpningselementer kan tilpasses alle typer lokaler, hvor der ønskes en bedre akustik.

Se billederne på vores hjemmeside og bestil et katalog med priser.

Læs mere her

tags: medicin, smykker, stress, Faaborg, klasseværelse, Design,