torsdag den 30. juli 2015
Brolæggere klar til dialog på landskabsmesse
På Have og Landskab-messen i Slagelse vil Brolæggerlauget vise sine færdigheder frem, og samtidig er de klar til en snak om, hvordan brolægning kan løfte et anlægsprojekt, og hvordan branchen kan udvikles.Sidst i august slår Have og Landskab-messen dørene op for alle, der interesserer sig for haver, parker og landskab. Tilskuerne vil kunne se omkring 250 udstillere, og en af dem er Brolæggerlauget, som vil vise noget af den ekspertise, som brolæggere har.
- Brolægning kan indgå som en naturlig del af mange grønne anlægsprojekter, og flere af vores virksomheder har også bevæget sig ned ad en grønnere sti end de klassiske grå sten. Her på Have og Landskab kan vi vise en brøkdel af det vi kan, så de besøgende kan se mulighederne i brolægning, siger Mikael Mortensen, laugskonsulent for Brolæggerlauget, der er en del af Dansk Byggeri, og fortsætter:
- Samtidig får vi også mulighed for at få en snak med de mange leverandører og rådgivere, der kommer på messen. Brolæggerlauget vil gerne udveksle erfaringer med producenter af værktøj, leverandører af materialer og de mange andre, der arbejder sammen med brolæggerne.
Tyvstart dialogen på messen
Laugets ønske om at udveksle erfaringer og viden med branchens parter blev mere udtalt i foråret, da Brolæggerlauget vedtog muligheden for interessemedlemskaber. Det betyder, at man som eksempelvis leverandør, rådgiver eller projekterende kan blive interessemedlem af lauget, og derigennem få en større kontakt og dialog med landets brolæggervirksomheder og branchefællesskab.
- Her på messen får vi jo mulighed for at møde dem, vores virksomheder skal arbejde sammen med, og så kan de jo se nogle brolæggere i aktion. På den måde kan vi tage udgangspunkt i et konkret eksempel på brolæggerarbejde, og det kan give nogle gode snakke, siger Mikael Mortensen og fortsætter:
- Videndeling og dialog er nogle af nøgleordene bag vores interessemedlemskaber, og den dialog kan vi jo tyvstarte på under Have og Landskab-messen.
Have og Landskab-messen bliver afholdt i Slagelse fra den 26.-28. august.
Læs mere her
tags: virksomhed, Slagelse, værktøj,
tirsdag den 28. juli 2015
Malthe belønnet for sikker indsats på Grøn Koncert
De frivillige hjælpere valgte 20-årige Malthe Fredsgaard fra Esbjerg som den bedste sikkerhedsmakker.Allerede flere måneder før de første toner lød på Grøn Koncert, var Malthe Fredsgaard i gang med at udtænke, hvordan de mange telte, der udgør Bagscene-området, kunne sættes sikkert op.
Det kan hurtigt gå galt, når ti mand bakser rundt med lange tunge metalstænger i et område med mange mennesker. Men Malthe fik lagt en plan for, hvordan arbejdet skal gøres. Og på årets sidste grønne koncert, søndag i Valby, blev han belønnet med sikkerhedsprisen Den Gyldne Sikkerhedssko og titlen Bedste Sikkerhedsmakker 2015.
Prisen blev overrakt af Grøn Koncerts konferencier, Jakob Haugaard, sammen med Finn Fogtmann, indehaver af Bjerregaard Sikkerhed, som har indstiftet prisen og er med til at sponsere koncerterne.
720 frivillige hjælper til
I år har omkring 720 været med som frivillige hjælpere på koncerterne i otte danske byer. Deres indsats er med til at skaffe midler til Muskelsvindfonden, der står bag Grøn Koncert. Jacob Bostrup, leder af fondens frivillighedskontor, fortalte ved prisoverrækkelsen, at alt det praktiske med at sætte pladserne op og pille dem ned er forløbet glat i år. Uheld kan ikke undgås, men heldigvis er de sjældent af alvorlig karakter.
De frivillige krewet indstiller selv kandidater til Den Gyldne Sikkerhedssko, og i år var Malthe Fredsgaard en af tre nominerede. Han er souschef for det ti mands hold, som stiller Bagscene-teltene op og piller dem ned igen. I år har han indført, at de enkelte teltvægge ikke må rejses eller lægges ned, uden at han selv er til stede. Det har givet ekstra stort fokus på sikkerheden, så ingen er kommet til skade, når de mange metalstænger skulle håndteres.
Sikkerhed i fokus
20-årige Malthe er med på Grøn Koncert-turen for tredje gang. At han i år har haft endnu større fokus på sikkerheden, forklarer han med, at han har fået studenterjob hos Maersk Oil i Esbjerg, hvor sikkerhed for medarbejderne er alfa og omega. Derfor har han været på flere sikkerhedskurser og har taget den viden med, når han bruger sin ferie på at være frivillig bag scenen på Grøn Koncert.
- Jeg har haft det klare mål, at sikkerheden på Bagscenen skulle være endnu bedre i år, og det er vi lykkedes med. At blive nominet til Den Gyldne Sikkerhedssko var et kæmpe skulderklap, og at jeg så endte med at vinde prisen er bare fantastisk, siger Malthe.
Efter ferien begynder han at læse til ingeniør i Esbjerg og håber, at han med den uddannelse kan få et job offshore. Men også i de næste år skal ferierne bruges på Grøn Koncert.
- Her er der virkelig tale om at løfte i flok. Det er et superfedt at være en del af det fællesskab, siger Malthe.
Sponsor for fjerde år
Bjerregaard sikkerhed A/S er for fjerde gang sponsor for Muskelsvindfonden og vil ifølge indehaver Finn Fogtmann meget gerne fortsætte med at støtte fonden og sponsere fodtøjet til krewet. De kendte mærker, der importeres og bl.a. via byggemarkeder markedsføres fra virksomheden, er Bata Industrials, Grisport, Terra, FAL og Arbesko.
Læs mere her
tags: Esbjerg, uddannelse, virksomhed, koncert, Valby, byggemarked, kaffe,
lørdag den 25. juli 2015
Vindmøller i modvind
Udsigten er lige så bevaringsværdig som vores kystlinjeUdsigten til nogle påtrængte ændringer i adgangen til at udvikle vores kystnære samfund har vakt meget opsigt også selv om vores kystlinje i store træk vil blive respekteret.
Bevæger vi os væk fra klitterne og ud i havet, så er man imidlertid i færd med at ødelægge den fri havudsigt gennem opførelsen af store havvindmøller eksempelvis uden for Holmsland Klit. I dette område Ringkøbing/Skjern Kommune - er der mere end 4 mio. turistovernatninger om året, og med et døgnforbrug på ca. kr. 450 giver dette en omsætning på knap 2 mia. kroner. En tommelfingerregel siger, at for hver million skabes der 1 arbejdsplads. Dette betyder, at disse turistovernatninger skaber ca. 2.000 arbejdspladser år efter år. Hertil kommer de arbejdspladser, der skabes af alle de fastboende samt ejerne af fritidshusene.
Det er nævnt, at det "sjovt nok" er folk "udefra", der har mest mod et projekt som dette. Det er måske ikke så sært. Den, der lever i skoven, har svært ved at se den for træer, derimod ser alle de, der ikke bor i skoven, den som noget meget smukt.
Uden at skulle tage stilling til den grønne omstilling og den (relativt dyre) el-produktion fra havvindmøller, så virker det fuldstændig forkert at ødelægge generationers udsigt over havet.
Den jyske vestkyst er i forvejen hårdt ramt af faldet i tyske turistovernatninger, og det vil ikke fremme kampen om at få disse tilbage, såfremt vi ødelægger noget af det mest dyrebare, vi har nemlig vores kystlinje, havet og udsigten.
Ingen tvivl om at arbejdspladser i forbindelse med et havmølleprojekt er velkomne, men flyt dog møllerne så langt til havs, at de ikke er synlige fra land.
Læs mere her
tags: Ringkøbing, omsætning, Skjern, vindmøller, el-produktion,
tirsdag den 21. juli 2015
Grøn Koncert går endnu et gear op med sikkerheden
Der er styr på sikkerheden, når 17 busser med 720 frivillige fra 15. juli ruller ud i det danske sommerland for at afvikle koncerter i otte store byer.Når Grøn Koncert-karavanen sætter sig i bevægelse 15. juli med 55 lastbiltræk og 17 busser, kan de 720 frivillige, som skal med rundt til de otte koncerter, se frem til en tur med endnu større fokus på deres og koncertgæsternes sikkerhed.
En gruppe centrale ledere fra Muskelsvindfondens sikkerhedscrew har nemlig været med på Danmarks første sikkerhedsuddannelse hos Københavns Brandvæsen.
Sikkerhed før alt andet
På uddannelsen har de blandt andet lært at kortlægge risici og at reducere dem ved at tænke og handle forebyggende. Den tankegang klinger godt hos Bjerregaard Sikkerhed A/S. Virksomheden har siden 1978 markedsført job- og sikkerhedsfodtøj og har i den forbindelse sponseret sikkerhedsfodtøj til de frivillige, der er med til at bygge scenerne op og pille dem ned.
- Vi og vores forhandlere hjælper hver dag tusindvis af personer til en mere sikker hverdag, siger adm. direktør Søren Boye. I de tre år, vi har samarbejdet om Grøn Koncert, har vi altid oplevet, at Muskelsvindfonden tager det største ansvar for sine mange frivillige, og det skal de have stor ros for. At opsætte en koncertplads og tage den ned igen inden for et døgn er ikke nogen simpel opgave, fremhæver Søren Boye.
- Vi har stor respekt for, at fonden aldrig går på kompromis, men altid lader sikkerheden gå foran. Og det lever helt op til min opfattelse af Muskelsvindfonden, at de nu også går forrest med at uddanne de sikkerhedsansvarlige, siger Søren Boye.
På venteliste for at blive frivillig
Når krewet - som de kalder sig - bygger pladsen i Kolding op til årets første Grøn Koncert 16. juli, er der tale om et godt sammentømret team. Mange har været med som frivillige i årevis, fortæller Jacob Bostrup, leder af Muskelsvindfondens frivillighedskontor.
- I gennemsnit holder en frivillig mellem 4½ og 5 år, men vi har da en håndfuld, som har været med i mere end 20 år. Ham, der har været med længst, er vist med for 29. gang nu.
Det er derfor heller ikke svært at finde frivillige til koncerterne. En af årsagerne er bl.a., at de frivillige er gode til at anbefale "tjansen" videre til andre.
- Vores frivillige er nogle fantastiske ambassadører. 95 procent siger, at de vil anbefale det til venner og familie. Vi har plads til alle - også plads til forskelle. De eneste krav er ren straffeattest, børneattest, og at man er fyldt 18 år, fortæller Jacob Bostrup.
Gode til at undgå uheld
Sikkerhed og forebyggelse af uheld kræver forberedelse specielt når dem, der udfører arbejdet, ikke gør det til daglig. Tilbage i maj samlede Muskelsvindfonden derfor 130 af Krewets sektionschefer og souschefer for at forberede dem på årets koncerttur.
- Uheld undgår vi ikke. Vi er jo flere end 700 mennesker, der knokler rundt på en græsmark. Men vi plejer at være gode til at undgå alvorligere uheld, ligesom vores sektions- og souschefer er godt forberedt på, hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude. Vi har også en rapport fra Arbejdstilsynet, hvor de skriver, hvad vi skal være opmærksomme på.
Den gyldne sko hylder frontløbere
For at sætte ekstra fokus på sikkerheden under koncerterne har Bjerregaard Sikkerhed indstiftet prisen "Den Gyldne Sko". Det er en vandrepokal, der går til den frivillig på Krewet, der gør noget ekstra for sikkerheden. De frivillige indstiller selv kandidater til prisen, og det er også dem, der udpeger den endelige vinder.
- Den Gyldne Sko har udviklet sig til et tiltag, som hele Krewet går meget op i. Vi er derfor glade for at bidrage til fællesskabet på en måde, der både skaber fest og engagement, men også retter fokus på, at vi alle skal hjælpe med at passe på hinanden, siger Søren Boye.
Otte koncerter i otte byer
Grøn Koncert foregår 16.-19 juli i hhv. Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg og 23.-26. juli i Esbjerg, Odense, Næstved og København. Kunstnerne er Lågsus P3, Christopher, Turboweekend/Oh Land, Magtens Korridorer, Tina Dickow, Medina, Lukas Graham og L.O.C.
Læs mere her
tags: Danmark, København, direktør, Esbjerg, lastbil, uddannelse, Næstved, Odense, Randers, Næstved, Kolding, Aalborg, koncert, Arbejdstilsynet, Turboweekend,
Fjernvarme i Vorupør bliver grønt
Vorupør Kraftvarmeværk er én af mange små varmeværker, der indtil nu har været tvunget til at opvarme med dyr og miljøbelastende naturgas. Det bliver der ændret på nu, når Vestkystens VVS står i spidsen for at opføre en ny halmkedel.De små naturgasfyrede fjernvarmeværker har længe haft udsigt til en grum fremtid, men da partierne bag energiforliget fra 2012 i 2014 besluttede, at de 50 mindste og dyreste værker kunne udskifte deres dyre naturgas med billig og afgiftsfri biomasse, vejrede mange bestyrelser i de små varmeværker morgenluft. Også selvom at begrænsningerne foreskriver, at kedelstørrelsen ikke må overskride 1 MW og værket kun må producere varme på kedlen.
LOKALE FJERNVARMESPECIALISTER LØSER OPGAVEN
Da kraftvarmeværket skulle beslutte sig for, hvem der skulle opføre det nye halmkedelanlæg, faldt valget på Vestkystens VVS og de lokale kompetencer der findes der. Halmkedelanlægget fra Passat Energi bliver på 1 MW, og bliver et supplement til den nuværende gasfyrede kraftvarmeproduktion.
- Halmkedelanlægget kommer til at dække ca. 70-80% af værkets samlede behov, hvilket betyder, at vi udfaser brugen af op til 1 million kubikmeter naturgas om året, forklarer Torben Flye Jensen, der er medejer af Vestkystens VVS
Vestkystens VVS arbejder ofte med større fjernvarme-opgaver, og Torben fortæller, at de har gode erfaringer med anlæggene fra Passat Energi. Blandt andet har Vestkystens VVS tidligere installeret et 250 kW-anlæg på Ørslev Kloster, der har mere end levet op til kundens forventninger.
BIOMASSE FRA NÆROMRÅDET
Vorupør Kraftvarmeværk forventer årligt at skulle bruge omkring 2.000 tons halm. Selvom halmen typisk kan opbevares af leverandøren, indtil den skal bruges, kræver det dog et betydeligt areal under tag til at opbevare den halm, der skal bruges. Derfor skal der opføres en halmlade på ca. 800 m2, hvorfra et fuldautomatisk krananlæg vil forsyne kedlen med halm.
- Etableringen af kedelanlæg og lagerhal kommer til at koste ca. 7 mill. kroner, men vil på sigt spare forbrugerne for ca. 20% af deres nuværende varmeomkostninger, forklarer Torben Flye
Vestkystens VVS ser frem til at byde ind på flere fjernvarmeopgaver, når flere barmarksværker vil udnytte mulighederne for at tilbyde forbrugerne billigere fjernvarme. Billig fjernvarme vil gøre det mere attraktivt at købe ejendom i de berørte fjernvarmeområder, brugen af halm vil give lokale landmænd mulighed for en ekstra indtægt og så udfaser projektet betydelige mængder fossilt brændstof. Det er en rigtig win-win-win-situation slutter Torben.
OM
Vestkystens VVS har totalentreprisen på projektet. Følgende virksomheder er underleverandører:
Maskinentreprise: Passat Energy
Jord og betonarbejde: Tingstrup Murer
Tømmerentreprise: Åge Pedersen ApS
El-entreprisen: Vorupør El Service
OM VESTKYSTENS VVS
Vestkystens VVS er stiftet i 1998 og er et firma i stadig vækst. Firmaet beskæftiger p.t. 19 engagerede medarbejdere som beskæftiger sig med alle former for VVS arbejde, fjernvarme og blikkenslagerarbejde.
Virksomheden bestræber sig altid på at yde en god service samt levere en god kvalitet, hvilket afspejler sig i en god og loyal kundekreds.
Læs mere her
tags: fjernvarme, LO, 2012, virksomhed, 1998, omkostninger, energi, biomasse, brændstof, landmænd, miljø, 2014,
mandag den 20. juli 2015
Parcelhusbyggeriet kravler opad
For første gang længe er der fremgang at spore i nybyggeri af parcelhuse. Men ellers er der ikke noget nyt under solen i byggevirksomheden i 1. kvartal 2015, hvor især erhvervsbyggeriet fortsat skuffer fælt her er det spirende opsving endnu ikke slået igennem Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. kvartal 2015 påbegyndt 853.000 kvm. Det er 6.000 kvm. mere end i 1. kvartal 2014 altså en mikroskopisk vækst på 0,7 %.
- Der er en fremgang på ca. 5 % i nybyggeriet af boliger. Men det modsvares af en tilbagegang på ca. 7,5 % indenfor erhvervsbyggeriet, konstaterer Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.
- Nybyggeriet er kun langsomt ved at rejse sig fra det historiske lavpunkt i 2013. Men det er værd at hæfte sig ved, at parcelhusbyggeriet går fremad, eftersom dette meget vel kan vise sig at være en varig tendens og ikke blot et enkelt kvartals udsving, siger Bo Sandberg og uddyber:
- Den lave rente og de historisk mange lånekonverteringer i 2015 har givet mange boligejere flere penge mellem hænderne. Samtidig er boligmarkedet generelt om end med betydelige geografiske udsving i bedring. Og når priserne på eksisterende boliger bevæger sig opad, er det relativt mere fordelagtigt at bygge nyt, siger Bo Sandberg.
Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. kvartal 2015 påbegyndt 1.117 enfamiliehuse mod 872 i 1. kvartal 2014. Dvs. en fremgang på ca. 250 parcelhuse på et enkelt kvartal, sammenlignet med sidste år.
Ifølge Danmarks Statistik skal opgørelsen af byggeaktiviteten altid tages med store forbehold, da datagrundlaget er usikkert. Det skyldes primært forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregistret, BBR. Danmarks Statistik søger at korrigere for denne forsinkelse.
Ser man på hele boligmarkedet, er der i den første offentliggørelse fra Danmarks Statistik med 2018 påbegyndte boliger i 1. kvartal 2015 stort set status quo i forhold til 1. kvartal 2014, hvor der ifølge den første offentliggørelse blev påbegyndt 2031 boliger.
- Dansk Byggeri forventer fortsat, at 2015 med ca. 12.500 boliger bliver et lidt bedre år for boligbyggeriet end 2013 og 2014, men vi når næppe på niveau med 2010-2012. Under alle omstændigheder ligger det øjeblikkelige nybyggeri milevidt fra de seneste 50 års snit på 27.700 påbegyndte boliger om året, og nok så væsentligt også langt under det demografiske behov der er især i Hovedstaden og de øvrige universitetsbyer, slutter Bo Sandberg.
Læs mere her
tags: Danmark, 2010, 2013, boligejere, boligejer, boligmarkedet, Danmarks Statistik, 2012, virksomhed, 2018, penge, 2014,
Københavns Kommune peger på Letbæk Plast som samarbejdspartner
Letbæk Plast er udvalgt af Københavns Kommune til at indgå i et partnerskab med bl.a. Teknologisk Institut til et innovativt projekt, hvor fokus er forskning i genanvendelse af blød plast. Letbæk Plast har igennem årtier fokuseret på at opbygge markedsledende kompetencer inden for netop genanvendelse af plast, hvorfor det kun er naturligt at bidrage med disse kompetencer i projektet. "Hos Letbæk Plast afventer vi naturligvis afgørelsen fra EU med spænding. Der er fortsat et meget stort potentiale i at øge genanvendelsesgraden af plastik i en global kontekst. Derfor vil projektet have spændende perspektiver på både kort og lang sigt i form af en udbygning af Letbæk Plasts kernekompetencer inden for genanvendelse af plast og som bidrag til genanvendelsesgraden på globalt plan og dermed reducere belastningen på miljøet", siger Michael Bayer Thomsen.
Projektet søger fra EU's økoinnovationspulje inden for det område, der hedder "Waste 6a - a resource to recycle, reuse and recover raw materials - Eco-innovative solutions", hvor fokus er på at finde nye løsninger inden for genbrug, genanvendelse og udvinding af råmaterialer. Projektet forventes at køre i 4 år og skal indledningsvist kortlægge forskellige typer plastfolier, herunder mængder og anvendelsesområder. På sigt er det forventningen, at der også skal identificeres barrierer for øget genanvendelse og forslag til løsning af disse samt udvikling af nye teknologiske løsninger til indsamling og genanvendelse af plastfolie.
"Det er endnu aldrig lykkedes at genanvende blød plast fra husholdninger i større skala. Lykkes det, er det første gang i verden, og det er klart, at det kan blive en enorm mulighed for Letbæk Plast", siger Michael Bayer Thomsen.
Kort om Letbæk Plast
Letbæk Plast har 41 dedikerede medarbejdere og har eksisteret i mere end 40 år. Kerneforretningen er ekstrudering og sprøjtestøbning af plastemner til bl.a. landbrug, trafik og afspærring. Vi besidder en bred teknisk knowhow med fokus på at hjælpe vores kunder og samarbejdspartnere fra idé til produkt ved at understøtte hele udviklingsfasen - herunder design og konstruktion. Vi har mere end 20 års erfaring med at genanvende plast i vores produkter til gavn for miljøet. Mere end 60% af råvarerne i vores produkter består i dag af genanvendt plast.
Læs mere her
tags: København, EU, råvarer, teknologi, Teknologisk Institut, innovation, miljø,
søndag den 19. juli 2015
1000 tons stål til nyt Experimentarium
Byggeriet af det nye Experimentarium er gået i gang. Udvidelsen til omkring 360 millioner kroner er en af de helt store igangsatte byggeprojekter i Danmark. Give Stålspær A/S leverer ca. 1000 tons konstruktionsstål til byggeriet herunder bemærkelsesværdige store gitterdragere.
Byggeri i store dimensioner
Der er nu for alvor taget hul på en omfattende ombygning og udvidelse af det nye Experimentarium med plads til flere seværdigheder. Give Stålspær A/S står for leverancen af ca. 1000 tons stålkonstruktion til projektet - herunder kompositbjælker og kæmpe gitterdragere, der har en længde på 44 meter og en højde på 6 meter med en vægt på 43 tons stykket.
Gitterdragerne er så store, at de af hensyn til transporten må færdigsvejses på pladsen. Leveringen og monteringen udføres for entreprenøren HME Byg, som opstiller Nordeuropas største byggekran til formålet. Kranen er hele 70 meter lang, har en kroghøjde på 45 meter og kan løfte 47 tons. Projektet omfatter fornyelse af den gamle tappe-halbygning på ca. 16.000 m2 og udbygning med et areal på ca. 9.300 m2.
På taget skal der være en stor udendørs udstilling, taghave, café med udsigt til Øresund, solceller mv. Derudover udvides med en stor multiscene med plads til 400 gæster, værksteder, større butikker mv. Fra Give Stålspær A/S lyder det: "Det er et spændende projekt af en anseelig størrelse og en blandt flere kulturinstitutioner, Give Stålspær A/S har leveret til" fortæller Teil Bechmann og henviser til projekter som Rockmuseet i Roskilde og Urban Media Space i Århus, der også er bygget med konstruktioner fra
Give Stålspær A/S.
Experimentarium en vigtig kulturinstitution
Experimentarium er en af Danmarks vigtige attraktioner og tiltrækker hvert år mange tusinde besøgende. Experimentarium er for både børn og voksne. De besøgende får lov til at se, røre og opleve med kroppen og sanserne. Experimentarium er under byggeprocessen flyttet til Papirøen, hvor man har mulighed for at opleve en del af de eksisterende attraktioner. Byggeriet forventes færdigt i slutningen af 2016.
Læs mere her
tags: Danmark, euro, Århus, Øresund, Roskilde, 2016,
Kommunerne har ingen grund til at være nervøse
Flere kommuner frygter at miste indflydelse på udviklingen i deres lokalområder, når den tekniske behandling af byggesager bliver ændret. Det er dog helt uden grund, mener Dansk Byggeri Når der skal bygges et nyt parcelhus, lagerhallen udvides eller en ny boligblok opføres, så kræver det grønt lys fra kommunen. Sådan vil det også være fremover, når statsminister Helle Thorning-Schmidt som en del af en kommende vækstpakke, vil effektivisere sagsbehandlingen af byggetilladelser.
- Der er tale om at gøre den tekniske del af sagsbehandling mere smidig og ensartet. Allerede i dag er kommunerne fritaget for teknisk byggesagsbehandling af simple konstruktioner. Næste skridt er så, at regeringen lægger op til, at den tekniske del af alle byggesager kan foretages af private virksomheder, siger den erhvervspolitiske chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, og tilføjer:
- Der er allerede en del kommuner, som ikke har kompetencerne, og derfor sender de opgaven videre til enten en større kommune eller en privat virksomhed. Det har jo ikke betydet, at de har mistet indflydelse på, hvordan bybilledet eller landskabet kommer til at udvikle sig. De ændringer af planlovens områder, som også er med i regeringens udspil, er uafhængige af ændringerne i byggesagsbehandlingen.
Derfor mener han, at de kommuner, der er nervøse, er det uden grund. Derudover har Dansk Byggeri været i dialog med KTC, Kommunalteknisk Chefforening, om netop statsministerens forslag, og her var der opbakning til både certificering af private virksomheder og tværkommunale samarbejder om sagsbehandlingen.
- Om det bliver private virksomheder eller tværkommunale centre er ikke afgørende. Det vigtigste er, at spaden kan komme i jorden hurtigst muligt, så medarbejderne ikke skal gå med hænderne i lommen, indtil kommunen får blåstemplet papirerne. Vi mangler, at også lovgivningen omkring brandsikring bliver mere effektiv, så der stilles de samme krav til fx en branddør i Horsens og i Helsingør. Det skal gerne med i regeringens initiativ. I dag oplever vi forskellige tolkninger af brandkravene, og det giver ekstraudgifter, bureaukrati og tidsspilde, siger Torben Liborius.
Læs mere her
tags: Helle Thorning-Schmidt, statsminister, politi, Horsens, lovgivning, regeringen, jorden, virksomhed, byggetilladelse, regering, Helsingør,
lørdag den 18. juli 2015
Vinduets historie: Det begyndte som et hul i taget
Engang var det et glughul dækket af oksehud. I dag er det en topmoderne varmekilde. Vinduets historie byder på mere end bare glas og ramme. Oplev den på nyt museum.Vidste du, at de første vinduer bare var en åbning i taget, hvor røgen fra bondestenalderens arnesteder slap ud Og at vinduer med glas først dukkede op i Europa omkring år 1100 Et nyt museum fortæller historien om vinduet og tager de besøgende på en rejse igennem forskellige rum og tidsaldre.
Udstillingen er bygget op omkring en tidstunnel. En lille afdeling viser vinduets historiske oprindelse og fortæller, at de første lyrehuller i taget efter nogle tusinde år blev afløst af glughuller i facaden dækket af oksehud. Og så kan de besøgende selv vandre gennem tiden fra gotikken til barokken, klassicismen, romantikken og videre frem til vore dage, hvor vinduet fungerer som en topmoderne, gennemsigtig radiator.
"Der er sket en del," konstaterer Lars Peetz-Schou, der arbejder som salgsdirektør hos Rationel Vinduer og har leveret flere vinduer til museet. "Et vindue er ikke bare et stykke glas med fire pæne pinde omkring. Sådan var det engang, men moderne vinduer har nærmest taget forskud på fremtiden."
Lars Peetz Schou forklarer, at vinduer af god kvalitet i dag er blevet så effektive til at udnytte solens stråler og holde på varmen, at de i praksis bidrager til en lavere varmeregning. Samtidig fås de med et hav af egenskaber som lyddæmpende glas, ekstra sikkerhed, friskluftsventiler, solafskærmning og vedligeholdelsesfri materialer.
"Og lur mig, om ikke vores ingeniører snart finder på noget nyt og ustyrligt smart. De knokler jo hver dag for at finde på bæredygtige løsninger til fremtidens byggeri," siger Lars Peetz-Schou, der var med til åbningen af museet i april og blev imponeret over, hvor udførligt vinduets historie bliver fortalt.
"Den tidslinje er genialt lavet," siger han. "Der ligger et kæmpe arbejde bag den fortælling."
Museet hedder Villum Window Collection og ligger i Søborg. Det er skabt af Villum Kann Rasmussens selskab VKR Holding, som ejer Rationel og adskillige andre virksomheder, der bringer dagslys, frisk luft og bedre miljø ind i menneskers hverdag.
Der er gratis adgang og åbent tirsdag og torsdag fra klokken 10-16.
Læs mere her
tags: Europa, direktør, roman, virksomhed, museum, miljø, VKR Holding,
Tagvirksomhed med over 30 års erfaring sætter fokus på miljøet
Tagvirksomheden Tagkompagniet ApS har over 30 års erfaring inden for miljøvenlige tagrenoveringer og tagrensninger af enhver art. Nu sætter de endnu mere fokus på miljøet ved at benytte miljøgodkendt, specialdesignet udstyrTagrensninger samt fliserensninger er ikke længere blot almindelige rensninger. Det er vigtigt at skåne miljøet og mindske forbruget af vandet for at spare på ressourcer og forbrug. Derfor er miljøgodkendt specialudstyr vejen til renere behandlinger.
Tagkompagniet ApS, et mellemstort tagfirma, har mere end 30 års erfaring med miljøvenlige tagrenoveringer og tagrensninger af enhvert art; og sætter nu et ekstra fokus på miljøet. Mange tage er i dag ved at have den alder, at de trænger til en rensning, og derfor bruger Tagkompagniet ApS udelukkende miljøgodkendt specialdesignet udstyr, som kan afrense tage uden at tilsvine miljøet. Herudover bliver 70-80% af vandet genbrugt for at spare på ressourcer.
Forlænger levetiden
En tagrensning eller en fliserensning samt efterbehandling er også en investering i fremtiden samt husets levetid. Taget bliver rent og pænt, og der er mulighed for at bevare dets flotte udseende. Derudover er det en fordel at give taget en efterbehandling for at give taget en beskyttelse mod angreb af nedbrydende stoffer som eksempelvis svamp. Ydermere giver det naturligvis også en enestående beskyttelse mod vind og vejr.
Få 10% på alle behandlinger i maj
Ved at bestille en tagrensning og en tagmaling ved Tagkompagniet ApS inden d. 31. maj, gives nu 10% rabat på alle behandlinger i april og maj; behandlingerne er naturlig udført med miljøgodkendt udstyr. Tagkompagniet ApS har byg garanti og er medlem af dansk byggeri tagmalerforening.
Læs mere her
tags: virksomhed, miljøvenlig, miljø,
fredag den 17. juli 2015
Caverion ruster sig til kamp på CTS-området
Der er store besparelser at hente, hvis man styrer energiforbruget intelligent i bygninger gennem såkaldte CTS-anlæg. Teknikentreprenøren Caverion er en af de mest erfarne system-integratorer, der nu opruster på områdetBygninger udsættes for omskiftelige og til tider ekstreme vejrforhold. Det er en vanskelig opgave at få de tekniske installationer som f.eks. varme-, ventilations- og køleanlæg i bygningen til at fungere således, at de, der arbejder i bygningen, får et godt arbejdsmiljø med høj komfort samtidig med at drifts- og energiomkostninger minimeres.
En måde at styre dette på er ved at installere et såkaldt CTS-anlæg. Forkortelsen står for Central Tilstandskontrol og Styring, og amerikanske Trend Control Systems er en af verdens førende producenter af disse avancerede bygningsstyringssystemer.
Dansk systemintegrator opruster
Trends kontrolsystemer leveres, udvikles og idriftsættes af godkendte systemintegratorer, der er nøje udvalgt i hvert land kloden over. Nogle af disse specialiserede systemintegratorer er kvalificeret som Trend Teknologicentre, der kræver, at de lever op til høje og veldefinerede standarder for håndværksmæssig dygtighed, kontraktstyring, dokumentation og kvalitetskontrol. De kontrolleres alle jævnligt for at sikre, at standarderne overholdes.
En af dem er den danske teknikentreprenør Caverion, der har stor erfaring med CTS-anlæg. Koncernen går nu ind i CTS-kampen om Sydjylland, og har derfor ansat den 41-årige elektriker Thomas Bertelsen som afdelingsleder for CTS i Sydjylland.
Ny døråbner i Sydjylland
Thomas Bertelsen kommer senest fra en stilling som afdelingsleder for SE Big Blue, hvor han har arbejdet med CTS i to et halvt år. Tidligere har Thomas Bertelsen i 10 år været ansat i YIT, som Caverion hed indtil for knap to år siden. Så det er en tidligere medarbejder, der vender hjem.
- Med mine relationer i branchen skal jeg ud og åbne døre. Jeg skal passe eksisterende kunder og opdyrke nye, for der er et kæmpe stort potentiale i Sydjylland. På sigt skal afdelingen i Sydjylland udvides, og det skal jeg være med til, siger Thomas Bertelsen.
Caverion designer og leverer nøglefærdige anlæg til styring, regulering og overvågning af alle tekniske installationer i bygninger. I dag er flere end 1000 medarbejdere beskæftiget på de 14 servicecentre, der er spredt over hele landet.
- Vi opruster på Trend CTS, og vi skal have fokus på vores servicecentre, som skal være endnu stærkere på CTS. Området bliver endnu mere vigtigt i fremtiden, og jeg skal medvirke til, at Caverion får en endnu større del af Trend-kagen her i Danmark, fortæller Thomas Bertelsen.
Vækststrategi tiltrækker
En af grundene til, at Thomas Bertelsen har taget skiftet til Caverion, er den strategi, som administrerende direktør Peter Rafn har lagt frem mod 2017. Den omfatter blandt andet opkøb, ansættelser og investeringer.
- Det er en spændende strategi, der er lagt for Caverion, og jeg vil gerne være en del af Caverions interessante fremtid, siger Thomas Bertelsen.
Thomas Bertelsen bor i Kolding sammen med sin familie. Fritiden går med tre børn og træning.
Læs mere her
tags: Danmark, direktør, Kolding, energiforbrug, omkostninger, Tilst, overvågning, energi, arbejdsmiljø, strategi, ansættelse, miljø, elektriker,
Frit udsyn til Carlsberg Byens nye vartegn
Der bygges på livet løs i Københavns nye bydel, og gamle konstruktioner erstattes med nye. Når Carlsbergs gamle stålskorsten er taget ned, bliver der for alvor udsyn til Carlsberg Byens nye vartegn, Bohrs Tårn på imponerende 100 meter.Det går stærkt i Carlsberg Byen i disse måneder, og nye byggerier skyder op mange steder i bydelen. Længst er byggeriet i den sydøstlige del af området, hvor Bohrs Tårn nu er nået 19. etage og dermed snart når marchhøjden på 100 meter. Med nedtagningen af den gamle 100 meter høje stålskorsten er der flot udsyn til det store byggeri.
"Det glæder os rigtig meget, hver gang vi tager et skridt længere hen imod den kommende bydel. Nedtagning af skorstenen er et lille, men meget symbolsk, skridt imod den færdige Carlsberg By, da folk i nærområdet fremover kommer til at se Bohrs Tårn og ikke stålskorstenen, når de kigger over på os. Samtidig er det selvfølgelig interessant at følge en nedtagning af en 100 meter høj konstruktion, hvilket selvsagt ikke er helt simpelt," udtaler direktør i Carlsberg Byen P/S Jens Nyhus.
Maskiner i storformat
Danmarks største mobile kran, Danmarks største gravemaskine og Europas højeste personlift på 103 meter er taget i brug til det unikke demonteringsprojekt. Nedtagningen ledes og udføres af entreprenørvirksomheden P. Olesen & Sønner A/S, som bl.a. har speciale i nedbrydning og demontering af større stålkonstruktioner.
Det kræver stor præcision at udføre nedskæringsarbejdet, og derfor er det en nødvendighed, at vindforholdene er stabile. Den høje skorsten skæres ned i 35 meter lange stykker og bliver efterfølgende skåret i mindre stykker og kørt væk fra området.
Nedtagningen af skorstenen er et led i forberedelserne til den kommende Europaskole, som bliver et af Carlsberg Byens større byggeprojekter.
Fakta om Stålskorstenen
Skorstenen blev tegnet af B. Højlund Rasmussen (Rådgivende Ingeniører) i årene 1978-79, og blev opført i 1981. Den 100 meter høje konstruktion fungerede som skorsten for Kedelhuset. Den har, ganske kort tid endnu, placering på Flyverpladsen, som ligger mellem Ny Carlsberg Vej og de to gamle, fredede industribygninger, Maskincentralen og Kedelhallen.
Fakta om Bohrs Tårn
Bohrs Tårn bliver 100 meter højt og kommer samlet set til at udgøre ca. 10.000 m2 fordelt på 29 etager. De nederste otte etager er til Professionshøjskolen UCC samt kontorer og butikker, mens der kommer ejerlejligheder fra 8. til 29. etage. Lejlighederne vil variere i størrelse fra 139 m2 til 191 m2. Hertil kommer en kælder med blandt andet parkeringspladser. Lejlighederne er indflytningsklare medio 2017.
Læs mere her
tags: Danmark, Europa, Carlsberg, København, direktør, 1981, virksomhed, Fakta,
torsdag den 16. juli 2015
Aftale om isfjordscenter på plads arkitektkonkurrence i gang
Partnerskabsaftale om nyt isfjordscenter ved Ilulissat i Grønland er underskrevet, og arkitektkonkurrencen udskrevet. Det er vigtige skridt på vejen mod en ny attraktion ved Ilulissat, der skal formidle områdets historie og betydningen af klimaforandringerne.Qaasuitsup Kommune, Grønlands Selvstyre og Realdania har netop underskrevet en partnerskabsaftale om et kommende isfjordcenter ved Ilulissat nord for isfjorden Kangia, der er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.
Isfjordsprojektet vil tilføre verdensarvsområdet yderligere værdi, og samtidigt blive en spændende og attraktiv arbejdsplads. Det vurderes, at isfjordscentret rummer stort potentiale for isfjorden og Ilulissat som turistdestination. Det forventes, at 17.000 gæster vil besøge centret hvert år. Det vil både fungere som mødested for lokale beboere og for de internationale klimaforskere, statsledere og andre, der jævnligt besøger Ilulissat.
Besøgscentret bliver placeret i landskabet mellem byen og isfjorden et spektakulært sted, hvor verdens klimaforandringer sætter sine tydelige spor. Centret skal formidle stedets historie, udvikling og betydning og bl.a. fortælle historien om klimaforandringernes betydning. Ud over selve Isfjordscentret skal der etableres en ny gangforbindelse, så man kan bevæge sig mellem byen og centret.
Arkitektkonkurrence udskrevet
Med Isfjordscentret lægges der op til en bygning af en beskeden størrelse opført i respekt og samspil med naturen på stedet. Samtidig er målet at skabe en bygning, hvor arkitektur og udstilling i verdensklasse understøtter Ilulissat som turistattraktion.
Hvordan stregerne præcis skal slås bliver afgjort i forbindelse med en international arkitektkonkurrence, som netop er sat i gang. Partnerskabet bag projektet har i tillæg til konkurrencen besluttet at forhåndsinvitere tre internationale teams, som alle udmærker sig ved deres unikke stedsforståelse. Det betyder, at de arbejder med et meget stærkt udgangspunkt i omgivelserne og naturen på det sted, hvor der skal bygges. De inviterede teams er:
- Studio Olafur Eliasson, Berlin, Tyskland
- Rintala Eggertsson Architects, Oslo, Norge
- Kengo Kuma and Associates, Tokyo, Japan
Deadline for at tilmelde sig den internationale arkitektkonkurrence er den 1. september, og den endelige vinder vil efter planen blive offentliggjort i juni 2016.
Kommentarer
Borgmester i Qaasuitsup Kommune, Ole Dorph, siger om Isfjorscentret:
"For Ilulissat og Diskobugten vil Isfjordscentret blive en yderligere attraktion, der understøtter den ønskede vækst i turismen."
Minister for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender i Grønland, Vittus Qujaukitsoq, tilføjer:
"Jeg ser frem til etableringen af Isfjordscenteret, som det første af flere regionale visitorcentre. Etableringen af regionale visitorcentre vil være en af hjørnestenene i den turismestrategi, Naalakkersuisut fremlægger til efteråret. Centret er også et flot eksempel på, hvordan det er muligt at igangsætte store offentlige projekter i partnerskab med eksterne finansieringskilder."
Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania siger:
"Klimaforandringerne er til at tage og føle på, og resultaterne ses tydeligt ved isfjorden i Ilulissat. Derfor er det også et oplagt sted at formidle denne vigtige problemstilling til både lokale og besøgende. Det bliver spændende at finde frem til de fysiske rammer for formidlingen, der på den bedste måde skal spille sammen med de spektakulære omgivelser på stedet."
Økonomi
Det er anslået, at de samlede udgifter til etableringen af centret, inklusive udstillingsdelen, er 108 mio. kr.
Realdania støtter Isfjordscentret med 75 mio. kr. under forudsætning af, at der fra grønlandsk side skabes bevilling for en medfinansiering i størrelsesordenen 23 mio. kr. Pengene søges via de bevilligende myndigheder tilvejebragt i et samarbejde mellem kommunen og selvstyret.
På nuværende tidspunkt er alle udgifter til selve byggeriet og infrastrukturen på plads. Den sidste del af finansieringen, der vedrører udstillingsdelen, arbejdes det på at skaffe fra forskellige fonde.
Læs mere her
tags: Norge, Tyskland, direktør, Japan, Grønland, jorden, Tokyo, klimaforandringer, 2016, UNESCO, strategi, konkurrence, Oslo, kaffe,
BoligJob-ordningen bekæmper sort arbejde
Antallet af danskere, der får udført sort arbejde, er faldet siden BoligJob-ordningen blev indført i 2011, viser tal fra Danmarks Statistik. Derfor er det en fordel for både statskassen og håndværkerne, at ordningen nu er tilbage, mener Dansk ByggeriDer bliver hvert år udført sort arbejde i Danmark for cirka 40 milliarder kroner. Men siden BoligJob-ordningen blev indført i 2011 og frem til 2013, faldt antallet af personer, der tilkendegav, at de havde fået udført sort arbejde, fra 268.000 til 158.000. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
- Der er selvfølgelig flere årsager til faldet. BoligJob-ordningen kan ikke tage æren for det hele, men den har helt sikkert haft en indflydelse på, at tallet er faldet. Det er også den melding om et fald i efterspørgslen på sort arbejde, som vi får fra de mindre håndværksmestre rundt omkring i hele landet, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen.
Og at fradraget gør en forskel, når danskerne skal beslutte, om de vil bestille en håndværker med eller uden regning, bliver bekræftet af en spørgeskemaundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri i foråret 2015. Her svarer 21 procent af de danskere, som har brugt BoligJob-ordningen, at netop ordningen er årsagen til, at de har fået arbejdet udført hvidt i stedet for sort.
- Det gør alt andet lige det hvide arbejde mere attraktivt, når man kan trække 15.000 kroner per person i hustanden fra i skat. Og netop kravet om, at fradraget kun kan fås ved at have en kvittering på arbejdet, er med til at bekæmpe det sorte arbejde, siger Michael Riff Alexandersen og tilføjer:
- Næsten 600.000 danskere brugte sidste år ordningen, så det betyder i runde tal, at over 50.000 danskere ville have fået udført sort arbejde, hvis ikke det havde været for BoligJob-ordningen.
BoligJob-ordningen er netop blevet genindført af den nye Venstre-regering med støtte fra Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet.
Læs mere her
tags: Danmark, 2011, Venstre, politi, Dansk Folkeparti, 2013, statskassen, Danmarks Statistik, SF, regering, Konservativ,
onsdag den 15. juli 2015
Alument ApS fejrer 3 års fødselsdag med stor salgsfremgang
Hos Alument ApS i Fredericia, der er specialister i glasinddækninger til altaner og terrasser, er der fuld damp på kedlerne. Virksomheden kan fejre 3 års fødselsdag med rekord stort salg af altan- og terrasseinddækninger.Der er sket rigtig meget spændende, i løbet af disse 3 år ude i verden, hvor der både har været finanskrise og et begyndende opsving, men også hos Alument A/S er der sket mangt og meget på de år. Virksomheden har som så mange andre nystartede virksomheder måtte kæmpe for sin berettigelse på markedet. "Så det er med stor tilfredshed og stolthed, at vi ser tilbage på 3 spændende og til tider hektiske år, hvor det er blevet til mere end 500 altaninddækninger og 150 terrasseinddækninger i Danmark", fortæller indehaver og salgschef erhverv Lars Bomholt.
Nyt rekord år
Fremtiden tegner lys for Alument, idet der allerede på nuværende tidspunkt er lagt ordrer i ordrebogen frem til 2017. Vi ser positivt på 2015 som helhed og øger forventningerne som følge af et godt første og anden kvartal. På nuværende tidspunkt har vi en klar forventning om, at 2015 bliver et nyt rekord år, siger indehaver og salgschef privat, Thomas Kronberg
For at opnå flere ordrer og øge kendskabet til vores produkter har vi løbende haft stor fokus på vores markedsføringen samt fokus på optimering af montageforløbet og slutresultat for vores kunder. Vi håber, at øge antallet af tilfredse kunder rundt om i hele Danmark, fortæller de to indehavere Thomas Kronberg og Lars Bomholt samstemmigt.
Positiv udvikling
Udviklingen har været stærk og positiv, så virksomheden i dag foruden de 2 ejere - Thomas Kronberg og Lars Bomholt, tæller 2 salgskonsulenter og 4 faste montører. Alument har base i kontorfællesskabet "Videnparken" i Fredericia og dertil kommer en fast udstilling på HUSET- en del af Byggecentrum i Middelfart - så virkeligheden er en anden end for blot 3 år siden, hvor vi startede med lille hjemmekontor. Uden et godt netværk og nye trofaste kunder var vi aldrig kommet så langt.
Læs mere her
tags: markedsføring, Danmark, virksomhed, Middelfart, Fredericia,
Vigtigt at huske sikringskrav fra forsikringsselskabet
Ved indbrud kan det koste ekstra, hvis virksomheden ikke har den rigtige sikringsløsningMange erhvervsejendomme står tomme i perioder i løbet af sommeren på grund af ferie. De er derfor et oplagt bytte for indbrudstyve- og bander.
Som virksomhedsejer eller ejendomsansvarlig bør man derfor tjekke bygningerne for at forebygge og undgå indbrud. I langt de fleste tilfælde vælger tyvene den erhvervsejendom, der er lettest at bryde ind i. Både når det gælder traditionel sikring og ny elektronisk adgangskontrol i virksomheder er låsesikkerheden derfor afgørende.
- De fleste virksomheder investerer mange penge i de rigtige maskiner, dyrt IT-udstyr eller designermøbler til kontorerne, men de prioriterer ikke altid den rigtige sikringsløsning. Det kan dog have store økonomiske konsekvenser, hvis først der har været ubudne gæster. Mange virksomhedsejere må ofte selv til lommen og dække tabte værdier, enten fordi de ikke er forsikrede, har for høj en selvrisiko eller ikke lever op til forsikringsselskabernes krav til sikkerhedsforanstaltninger, fortæller Henning Petersen fra Greve Låseteknik, der har mere end 30 års erfaring inden for sikring af virksomheder og offentlige institutioner.
Rigtig sikring afskrækker
Antallet af indbrud i Danmark hører fortsat til de højeste i Europa, men kurven over indbrud i butikker og erhvervsejendomme er faldende. I 2014 var tallet på 18.100 anmeldte indbrud, hvilket er en halvering i forhold til 2009. Ifølge Henning Petersen skyldes det blandt andet, at virksomhederne i stigende omfang får installeret moderne og effektivt udstyr til at forebygge indbrud.
Skal man selv finde de svage punkter, er det en god ide at se på sin virksomhed med en tyvs øjne.
- For eksempel er det alt for let at komme ind i mange virksomheder, fordi døre og vinduer ikke er forsvarligt lukkede og låst. Grundlæggende skal butikker og erhvervsvirksomheder være forsvarligt aflåst med mindst én forsikringsgodkendt lås, hvorefter man kan supplere med flere låse, gitre, alarmer, videoovervågning med videre, fortæller Henning Petersen.
Han tilføjer, at oversigtsforhold og belysning også har betydning for tyvenes risikovurdering. Derfor er det en god idé at fjerne hegn, buske og opsætte sensorstyret udendørslys. Hvis der ikke er noget at skjule sig bag under indbruddet samt godt med belysning, vil tyvene have færre flugtveje og ofte gå uden om virksomheden.
GODE RÅD TIL AT SIKRE DIN VIRKSOMHED:
Sørg for tydelig opsætning af sikringsskilte
Beskær vildvoksende buskadser og skab god, sensorstyret udendørsbelysning
Installer en tyverialarm, som larmer på stedet og sender besked til en vagtcentral. Lyden stresser og generer tyven
Afspær eventuelt virksomheden med hegn og porte og opsæt videoovervågning både inden- og udendørs
Sørg for at låse og vindueshasper er i ordentlig kvalitet og stand
Monter ekstra sikringsbeslag på vinduer, især udsatte vinduer
Udskift sømmene i listerne omkring vinduerne med envejsskruer eller lim dem fast med silikone
Installer en indbrudssikker og evt. brandsikker boks til særlige værdier
Fastmonter virksomhedens værdier, fx elektroniske apparater og designermøbler
Læs mere her
tags: Danmark, 2009, Europa, økonomi, indbrud, silikone, forsikringsselskab, virksomhed, penge, stress, Greve, overvågning, 2014,
tirsdag den 14. juli 2015
Pas på faldgruberne, når du køber arbejdssko
De fleste går efter et smart udseende med indbygget funktionalitet, men det bør faktisk være lige omvendt, mener Søren Boye, der er ny administrerende direktør i Bjerregaard Sikkerhed A/SDer er mange faldgruber, når du skal investere i et sæt arbejdssko. Selvfølgelig skal de sidde godt på fødderne, men de skal også kunne stå fast på de forskellige underlag, som du kommer ud for i løbet af arbejdsdagen. De skal være stødabsorberende og sålen skal være stærk nok til at beskytte mod gennemtrængning. De skal kunne håndtere en flaske cola i sved om dagen, og så skal de være gode at gå i.
Sådan lyder det fra Søren Boye, der er administrerende direktør i Bjerregaard Sikkerhed A/S, som understreger, at der ikke er et universelt fodtøj, som du kan bruge hver dag år ud og år ind. Et par arbejdssko holder måske 6 - 12 måneder, så i virkeligheden var du bedre tjent med to til tre par i stedet, som du så kan skifte med alt efter underlag og arbejdsopgave, lyder det fra virksomheden, der er en af landets førende eksperter i arbejdsfodtøj til bygge- og anlægsfagene.
Krydsfelt mellem mode og arbejde
Netop nu er Bjerregaard Sikkerheds forårs- og sommerkollektion aktuel, og trenden er fokus på funktionalitet og indeklima, selvom udseendet fortsat spiller en rolle - bl.a. fordi producenterne ved, at når du vælger sko til arbejdet, så må de godt være lidt smarte.
- Vi kan godt se, at ikke mindst de unge har nogle klare holdninger til, hvordan deres fodtøj skal se ud, når de går på arbejde. Vi er i et krydsfelt mellem mode og arbejde, og det smitter også af ved valget af sikkerhedssko at brugeren synes, de ser smarte ud, fortæller Søren Boye.
Bjerregaard Sikkerhed A/S er en B2B-virksomhed med et omfattende forhandlernet landet over, herunder byggemarkederne. De kendte mærker, der importeres og markedsføres fra virksomheden, er Bata Industrials, Grisport, Terra, FAL og Arbesko.
Har du styr på dit behov
Med mange års erfaring på markedet gør virksomhedens konsulenter og informationsmateriale meget ud af at klæde forhandlerne på til at stille de rigtige spørgsmål, når kunden henvender sig: Hvilke arbejdssituationer og underlag er typiske Står du ved en maskine på et hårdt underlag eller går du på et lager Har du ofte behov for at tage skoene af og på
- Vores opgave er forhandlerledet skal have produktkendskabet i orden, så de kan rådgive om det rigtige fodtøj, men de skal også have teknik til at spørge ind til opgaven og frem for alt til at få brugeren til at acceptere nogle kompromisser. Der er jo forskel på om du kravler rundt i en krybekælder eller arbejder på et tag. Mange sko i dag ligner sportssko med en hvid EVA-sål, sort topsyning og er oftest blød og behagelige sporty sko, der ikke nødvendigvis er den rigtige sko til opgaven, påpeger Søren Boye.
Smarte sko er ikke alt
EVA er et stødabsorberende materiale, vi blandt andet kender fra løbeskoene. Det er superblødt og behageligt, men det slides også hurtigere. Når det gælder løbeskoen siger man max 1000 km eller et år, men for arbejdsskoen er det 6 - 12 måneder. Kropsvægt og brugsmønster har også en stor indflydelse på holdbarheden og derfor er det ikke nok at gå efter udseendet alene.
- Når det gælder løb er det almindelig anerkendt, at de forkerte løbesko, med dårlig støtte og manglende stødabsorbering, kan give følgeskader, men den erkendelse fylder alt for lidt, når det gælder arbejdsskoene. Det forkerte fodtøj risikerer at gå ud over arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet, ligesom det kan være til unødvendig gene for medarbejderne, siger Søren Boye.
Tænk mere på funktion og brug
Trenden i markedet er, at arbejdsfodtøjet bliver dyrere og mere sporty. Skoene skal være bløde og fleksible og det er med til at løfte prisniveauet. Men Søren Boye opfordrer til at man ser på de skjulte omkostninger, der kan være ved forkert fodtøj eller forkert brug, fordi det øger risikoen for skader, sygefravær og dårligt udført arbejde.
- Fra Bjerregaards side gerne vil vi have funktionaliteten mere i spil, så både virksomheder og brugere vælger fodtøj ud fra en mere helhedsorienteret betragtning end bare ud fra design eller pris, siger Søren Boye.
Glem ikke strømperne
For at opnå det bedste klima i skoene skal man være opmærksom på svedtransport. Mange sko har en struktur og konstruktion, der er god, men mange overser valget af strømper, hvor det ikke nytter noget at købe de rigtige sko, men de forkerte strømper.
- Det har taget 20 år at implementere svedabsorberende undertøj, men der er vi slet ikke endnu med strømperne, siger Søren Boye, der anbefaler 12 par professionelle strømper til hvert par sikkerhedssko.
5 GODE RÅD VED VALG AF SIKKERHEDSSKO
1. Afdæk behovet for professionelt fodtøj hos den enkelte medarbejder. Arbejder vedkommende ude eller inde Er der tørt eller vådt Skal vedkommende have støtte til foden ved hyppige vrid Er der behov for at kunne stå fast på et glat underlag Er der tale om meget knæliggende arbejde Er der behov for brandhæmmende eller syreresistent materiale Skal der arbejdes i IT-miljø, der kræver ESD-godkendelse Og andre relevante spørgsmål
2. Undersøg, hvor meget sygefravær der er på arbejdspladsen og hvor meget af det, der sandsynligvis kan spores tilbage til forkert fodtøj (ondt i ryg, skulder, nakke, knæled etc).
3. Foretag en beregning, der viser hvor meget der kan spares ved investering i det rigtige fodtøj
4. Lad medarbejderne deltage i udvælgelsen af de modeller, der tilbydes fra de skomærker, der er valgt ud
5. Foretag regelmæssig udskiftning af skoparken, således at der ligesom og sko til fritidsbrug og med dæk til biler - sikres mod skævhed og dårlig funktionalitet.
Den lokale forhandler kan ved hjælp af en udarbejde guide til godt arbejdsfodtøj spørge ind og afdække behovet. Derudover kan Bjerregaards erfarne konsulenter bistå med råd og vejledning.
Læs mere her
tags: direktør, virksomhed, omkostninger, cola, arbejdsmiljø, miljø, byggemarked, LG, løbesko,
Fri leg i sandet
Nu er det slut med at skifte sandet ud på grund af glasskår og urenheder. Ny metode kan rense sandet på legepladser og sportsanlæg. Kommuner og boligforeninger kan spare millioner, siger en erfaren anlægsgartner der har været i Sverige og Tyskland for at hente inspirationCigaretskodder, glasskår, aluminiumsringe fra øldåser, ekskrementer fra fugle, hunde og katte er typiske og uønskede ting, man kan finde i en sandkasse. De er til stor gene for mange boligforeninger, børnehaver og idrætsanlæg, hvor børn og unge har risiko for at skære sig eller komme til skade.
Grobund for usunde bakterier
- Det er helt uundgåeligt, at sandet bliver beskidt. Især fugle og andre dyr, der besørger i sandet skaber grobund for usunde bakterier. Dertil kommer så fremmedlegemer, som ubetænksomme mennesker smider i sandkasserne. De fleste renser så overfladen, hvor man kan se urenhederne. Men i modsætning af, hvad mange tror, så er det faktisk kun det øverste lag på 5-10 centimer, der er sundt sand, mens resten nede i sandkassen hurtigt fyldes med bakterier Affaldet trænger nemlig ned i sandet, hvor det omsættes, komposteres og derved opstår der usunde bakterier nede i underlaget, fortæller anlægsgartner Vagn Hansen, der blandt andet har været i Tyskland for at hente inspiration til nye måder at løse de stigende udfordringer med affald og urenheder i danske sandkasser.
I Danmark har problemet hidtil været løst ved at skifte al sandet. Det er der flere udfordringer ved, mener Vagn Hansen:
- Sand er et råstof, der er dyrt i indkøb, og udvindingen påvirker miljøet. Herudover lever udskiftning ikke op til moderne standarder om genanvendelse. Det koster også penge at bortskaffe, og transporten på vejene koster både slid og CO2 i det grønne regnskab, fortæller Vagn Hansen, som derfor har hentet inspiration i udlandet til at løse opgaven på en mere miljøvenlig og økonomisk måde.
Sandrensning som alternativ til udskiftning
Især Sverige og Tyskland er længere fremme med rensning af sandet. Et tysk firma har opfundet en maskine, der vender sandet, filtrerer de større fysiske genstande fra og lader frisk luft komme til, således at de raske bakterier æder de døde og lugtende bakterier. På kort tid bliver hele indholdet i sandkassen sundt igen. Metoden kaldes biomekanisk rensning og er markant billigere end udskiftning.
- Regnestykket er simpelt. Hvis man skifter sandet i en sandkasse på 100 kvadratmeter en gang årligt, koster det omkring 40.000 kroner. Hvis man foretager en biomekanisk rensning af den samme mængde sand med en ny tysk opfindelse, koster det 11.000 kroner. Og så sparer man råstoffer, trafik på vejene og CO2, fortæller Vagn Hansen, der har valgt at investere i den patenterede, biomekaniske SandMaster-maskine.
Via den mekaniske rensning bliver de hårde områder i sandet bløde igen. Det medfører, at man kan leve op til de standarder og normer, som er udstedt af EU om stødabsorbering i faldområder.
Efterspørgslen er på vej i Danmark
I et land som Frankrig bliver sandet på legepladserne renset flere gange om året, og forældre kan via en app se, hvornår sandet renses igen, hvis man synes, det er for beskidt til ens barn. Ifølge Vagn Hansen holder såvel det rensede som det udskiftede sand sig mellem 3-5 måneder, før det er beskidt igen. Renser man til gengæld sandet regelmæssigt, kan man vente i flere år med at skifte det fuldstændigt.
- I Sverige og Tyskland er der omkring 40 biomekaniske maskiner i brug, og vi har fået de første forespørgsler på opgaver i Danmark. Så jeg satser på at sende medarbejdere til oplæring i Tyskland, og dermed bidrage til nye arbejdspladser, forventer Vagn Hansen.
Eneste fysiske krav til at bruge den biomekaniske rensemetode er, at sandkassen mindst skal være på tyve kvadratmeter og mindst tre meter lang, således at den kan rumme SandMaster-maskinen.
Fakta:
Sports-Zone A/S løser opgaver inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner til fodbold-, tennis- og mange andre sportsaktiviteter. Hertil kommer faldunderlag til legepladser og sportspladser, rensning af atletikbaner samt biomekanisk sandrensning.
Læs mere her
tags: Danmark, Sverige, Tyskland, økonomi, Frankrig, regnskab, kunst, EU, fodbold, udland, penge, bakterie, børnehave, miljøvenlig, miljø, boligforening, patenterede, Fakta, kaffe,
mandag den 13. juli 2015
Grøn energi i hjertet af København
København får ny grøn kraftværksblok kun 2 km fra centrum. Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR) har netop udvalgt arkitekterne, der skal designe den 46 meter høje biomasse-blok på det eksisterende Amagerværk. Det vindende designforslag skaber et visionært og bæredygtigt ansigt mod byen, og byggeriet bliver et nyt udflugtsmål for borgere og turister.Danske Gottlieb Paludan Architects skal designe HOFORs nye biomasse-blok BIO4 på Amagerværket. Det er netop blevet afgjort i en omfattende konkurrence, og resultatet cementerer Gottlieb Paludans position som førende arkitektrådgiver indenfor energi og forsyning.
Den nye biomassefyrede kraftværksblok på Amagerværket, kaldet BIO4, opføres som et led i HOFORs og Københavns Kommunes fælles ambitioner om at skabe verdens første CO2-neutrale hovedstad in-den 2025. BIO4 er således et prestigeprojekt, ikke kun for HOFOR, men også for København som helhed.
Kraftværket midt i København
BIO4 indtager en meget central placering i det Københavnske bybillede beliggende overfor Kastellet og skråt bag Operaen. Af samme grund har den arkitektoniske udformning af den 46 meter høje bygning spillet en afgørende rolle i afgørelsen af konkurrencen. Kreativ direktør i Gottlieb Paludan Architects, Jesper Gottlieb, beskriver det vindende arkitektoniske greb således:
"Det gennemgående tema i vores løsningsforslag er skoven som sted og som kilde til CO2-neutralt bio-brændsel. Skov-temaet udfoldes i facadebearbejdningen ved at ophænge træ-stammer, som både på afstand og nært hold skaber overraskende æstetiske og rumlige oplevelser. Levetiden på stammerne er mere end 30 år, og hvis stammerne er udtjent som facade inden værkets udfasning, vil de gamle stammer blive kværnet til flis og fyret ind i værkets ovne. Skov-temaet udfoldes endvidere i helheds-planen, hvor en intensiv beplantning med hjemmehørende arter skaber et frodigt og grønt udtryk på anlæggets arealer," forklarer Jesper Gottlieb.
En ny kuppel til København
Klimaskærmen bagved stammerne kommer også til at bidrage til det markante udtryk. "Facaden bag stammerne udføres i gyldne tyndmetal-plader, som forstærker den naturlige glød i skoven. Og toppen af kedelhuset, som er synlig over stamme-facaden, udføres i gyldent tonede kassetter som fanger lyset, hvorved der opstår en ny markant kuppel på Københavns skyline," siger Jesper Gottlieb.
Udsigts- og informationsplatform i ét
Det nye BIO4 skal være et vartegn for bæredygtig varmeproduktion og et udflugtsmål for Københav-nere og turister. Besøgende inviteres således til at bevæge sig op gennem facadens skov af stammer via en spektakulær trappe, hvorfra der undervejs er kig ind til den bæredygtige energiproduktion. Trappen ender i en beplantet udsigtsplatform, som også fungerer som en informationsplatform, hvor besøgende kan lære mere om energiforbrug og produktion og bæredygtighed. "Vi skaber således en fortælling, man kan færdes i. En nærværende fortælling om skoven og om omstillingen til bæredygtig energi," slutter Jesper Gottlieb.
Læs mere her
tags: København, direktør, Amager, energiforbrug, prestigeprojekt, hovedstad, energi, biomasse, konkurrence,
Statsministeren kommer byggeriet i møde med byggesagsbehandling
På Dansk Byggeris årsdag lancerede statsminister Helle Thorning-Schmidt et vigtigt initiativ i regeringens buket af vækstinitiativer: En forenkling af byggesagsbehandlingenDansk Byggeri står bag ønsket, der af statsminister Helle Thorning-Schmidt blev lanceret som, "vi flytter den tekniske byggesagsbehandling over til virksomhederne". Der har været usikkerhed om rækkevidden af statsministerens udmelding. Dansk Byggeri forventer, at den praktiske udmøntning vil betyde, at der åbnes for en ordning, hvor private virksomheder kan certificeres til at stå for den tekniske godkendelse af et byggeri - herunder den brandtekniske godkendelse.
- Dansk Byggeri vil gerne kvittere for statsministerens udmelding på Dansk Byggeris Årsdag. Det er meget opløftende. Det er et stort skridt på vejen til at gøre byggesagsbehandlingen mere ensartet på tværs af kommunerne og samtidig effektivisere processen ved at det samme projekt ikke først beregnes og dimensioneres, hvorefter kommunen laver den samme beregning en gang til, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius og uddyber:
- Brandgodkendelse er det område, der skaber flest unødvendige frustrationer og besværligheder. At få den proces forbedret og lagt sammen med den øvrige byggesagsbehandling er meget vigtigt. Så det ser vi frem til, siger Torben Liborius.
Regeringens byggepolitiske strategi indeholder flere initiativer til forenkling af byggesagsbehandlingen.
- Med statsministerens udmelding i går har regeringen taget hul på at udmønte strategien, slutter Torben Liborius.
Læs mere her
tags: Helle Thorning-Schmidt, statsminister, politi, regeringen, virksomhed, regering, strategi,
søndag den 12. juli 2015
Lyden har fået en ny farve og den er grå
I dag lancerer Papiruld Danmark A/S intet mindre end en verdensnyhed. Det sidste år har udviklerne på fabrikken i Hillerød arbejdet på et fremstille et isoleringsprodukt, hvis lydisolerende egenskaber er i top.Det er lykkedes over al forventning. Test viser nemlig, at Papiruld Lyd, som produktet kaldes, lydisolerer op til dobbelt godt som basisvaren Papiruld Standard. Hos Papiruld Danmark A/S er der stor glæde over lanceringen, og adm. dir Claus Skov fortæller "Det er almindeligt kendt, at cellulosefibre har rigtig gode lydisolerende egenskaber. Nu har vi udviklet et produkt, som lydisolerer dobbelt så godt som eksisterende papirisolering på markedet, og det er ikke set før. Så vi er selvfølgelig super stolte og håber, at byggebranchen vil tage godt i mod vores nye produkt." Papiruld Lyd er særligt udviklet til lydisolering af etageadskillelser og skillevægge, hvor trinlyd fra fx en overbo eller støj fra naboen i lejligheden ved siden af kan være særligt generende.
Papiruld Lyd lanceres netop på dagen, hvor Højesteret afsiger dom i "elefantens kamp mod musen". Claus Skov henviser til den fire år lange strid, som det verdensomspændende isoleringsfirma Rockwool A/S anlagde mod Papiruld Danmark A/S tilbage i 2011. Det er en sag, som Claus Skov ikke lægger skjul på, har været en udfordring for den lille virksomhed. "Vi har brugt mange ressourcer både på at føre retssagerne og at indhente den fornødne dokumentation. Men nu har Højesteret truffet en afgørelse, og den vil vi analysere nøje og så fortsætte vores innovative tilgang til markedet og blive ved med at forny os," slutter Claus Skov.
Læs mere her
tags: retssag, Danmark, 2011, virksomhed, Hillerød, Rockwool,
Problemer med energimærkningen
Energistyrelsen er i dag kommet med en kvalitetsrapport og en handlingsplan om kvaliteten af energimærkningen af bygninger. Rapporten viser, at en tredjedel af energimærkningsrapporterne er misvisendeDanske Bygningskonsulenter, der organiserer de energikonsulenter, som udfører energimærkningsrapporterne, noterer sig resultaterne af rapporten fra Energistyrelsen.
- Energimærkning af bygninger er en kompliceret disciplin, så vi var forberedt på, at der ville være afvigelser mellem konsulenternes resultater og kontrollanternes tilsvarende resultater, siger sekretariatsleder Torben Kaas fra Danske Bygningskonsulenter og uddyber:
- Selvom der er fremgang siden forrige kvalitetsrapport fra 2011, er vi alligevel ikke tilfredse med resultatet. Bygningsejerne skal naturligvis kunne have tillid til, at vores dygtige energikonsulenter leverer retvisende energimærkningsrapporter.
I forlængelse af kvalitetsrapporten fra 2011 har branchen i samarbejde med Energistyrelsen gennemført frivillige kursus- og efteruddannelsestilbud af konsulenterne. Tilbuddene har koncentreret sig om de fagområder, hvor man har erkendt et særligt behov hos konsulenterne typisk omkring de særligt komplicerede tekniske anlæg og om solceller og varmepumper, der dukker op i mange bygninger i disse år.
- Vi havde håbet på et større løft af kvaliteten som følge af vores efteruddannelsesaktiviteter. Vi kan ikke se ud af Energistyrelsens kvalitetsrapporter, om vidensniveauet hos konsulenterne er et problem, men det er i hvert fald en indlysende vej at gå for at få bedre resultater fremover. Derfor er vi også enige med Energistyrelsen i hovedpunkterne i deres handlingsplan, som bl.a. sætter ind med uddannelses- og læringstiltag suppleret med en revision af det arbejdsgrundlag, konsulenterne har, siger Torben Kaas og fortsætter:
- Vi tror, en del af fejlene skyldes tolkningsmuligheder i reglerne, som de er præsenteret for konsulenterne. Vi ser derfor frem til at byde ind overfor Energistyrelsen med branchens bidrag til at gøre handlingsplanen effektiv og målrettet.
Læs mere her
tags: 2011, uddannelse, energi, efteruddannelse,
lørdag den 11. juli 2015
Byggeriets arbejdsmarked er todelt
Byggeriets konjunkturbarometer udtrykker fremtidsforventningerne. Nettotallet for den sammensatte konjunkturindikator var i april uændret på -17. Mens de store virksomheder trækker beskæftigelsen fremad, trækker de små virksomheder konjunkturbarometret nedad- Bygge- og anlægsbranchens fremtidsforventninger ligger nu igen og roder på samme lave niveau som i 2011, 2012 og 2013. Kun i første halvår 2014 fik indikatoren et midlertidigt løft i kølvandet på Allan og Bodils stormskader. I den periode nærmede man sig det positive territorium uden at nå helt derop, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
I øjeblikket ser vi heldigvis, at byggeriets omsætning og beskæftigelse stiger, men både ordrebeholdningen og de generelle fremtidsforventninger er notorisk sløje. Der er dog en logisk forklaring på dette tilsyneladende paradoks:
- Vi ser i stigende grad et todelt byggearbejdsmarked. De store virksomheder har det godt og er involveret i de store anlægsopgaver som fx metro- og hospitalsbyggerier. Det løfter branchens beskæftigelse. Men de små virksomheder, der fylder godt op i konjunkturbarometret, er langt henad vejen koblet af den aktuelle fremgang i byggeriet. Tilsvarende er der også en geografisk todeling af markedet. Der er et pænt aktivitetsniveau i Hovedstaden og Århusområdet og til dels de andre universitetsbyer, mens der er betydelig stilstand i yderområderne, siger Bo Sandberg.
Dansk Byggeri har tidligere på måneden fået foretaget en statistisk særkørsel fra Danmarks Statistik, der viser en meget stor forskel i ordrebeholdningen alt efter virksomhedsstørrelse.
- De store bygge- og anlægsvirksomheder holder skindet på næsen, mens de små virksomheders ordrebeholdning er styrtdykket de seneste 9 måneder, bl.a. pga. ophøret af Boligjobordningen. De helt små byggevirksomheder med 1-9 ansatte har i øjeblikket den laveste ordrebeholdning siden 2011 og i det markedssegment tyder det meste på, at pilen peger fortsat nedad, siger Bo Sandberg.
Danmarks Statistik spørger også til, hvilke produktionsbegrænsninger, byggeriets virksomheder oplever, og her er mangel på efterspørgsel fortsat et større problem end mangel på arbejdskraft.
- Virksomheder svarende til 10 % af beskæftigelsen oplever mangel på arbejdskraft, mens 25 % mangler efterspørgsel. Samtidig ligger byggeriets lønudvikling ganske lavt på ca. 0,8 % årligt, hvilket er lavest blandt samtlige brancher på DA-området. Det tyder hverken på flaskehalse eller risiko for overophedning, siger Bo Sandberg.
Samlet indebærer dagens konjunkturbarometre for erhvervslivets hovedbrancher nogenlunde status quo: Der er uændrede forventninger i byggeriet og servicesektoren og et lille plus for industrien fra lavt udgangspunkt.
- Det er positivt, at nedgangen i industriens forventningsdannelse nu tilsyneladende er ophørt. Men ellers er der en vis Rasmus Modsat tendens i erhvervslivets konjunkturbedømmelse. De fleste andre nøgletal i dansk økonomi er nemlig noget mere positive. Det gælder fx beskæftigelsen og forbrugerforventningerne, slutter Bo Sandberg.
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, 2011, Århus, økonomi, 2013, nøgletal, Danmarks Statistik, storm, 2012, omsætning, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsmarked, arbejdskraft, beskæftigelse, 2014, Netto,
POLYFORM Arkitekter vinder tysk arkitektkonkurrence
Den danske tegnestue skal bygge et utraditionelt offentligt byggeri i Hamborg-forstaden Elmshorn.I Hamborg-forstaden Elmshorn er den indre del af byen i disse år under revitalisering og POLYFORM og tyske CR Architecten har netop vundet konkurrencen om at bygge byens nye "Haus der Technik".
"Det tekniske hus" bliver et ukonventionel offentligt byggeri: I de to øverste etager af huset planlægger kommunen nemlig at placere offentlige funktioner, som normalt er henlagt til rådhuset, så Elmshorns borgerne nu f.eks. kan blive gift her, ligesom der også kommer en kaffebar i huset. Men "Haus der Technik" henter sit navn fra bygningens kælderetage, som vil huse byens vandpumpefunktioner, der skal sikre Elmshorm imod oversvømmelser. Thomas Kock, partner i POLYFORM er begejstret for at have vundet opgaven: "Vi er så spændte på at bygge et hus med disse utraditionelle funktioner forenet i ét hus. Her kan man både drikke kaffe og indgå ægteskab, alt imens underetagen sørger for at holde borgerne i Elmshorn tørskoede"
POLYFORM Arkitekter satser i disse år på det tyske marked. I 2014 åbnede den danske tegnestue sammen med CR Architekten den 14.000 m2 store facaderenovering og energioptimering af ejendommen Försterweg 32-42 og kører udover "Haus der Technik" en række andre tyske projekter i øjeblikket.
"Haus der Technik" er lige nu i planlægningsfasen og byggeriet forventes at gå i gang i løbet af 2015.
Læs mere her
tags: OL, ægteskab, energi, konkurrence, 2014, rådhus, kaffe,
fredag den 10. juli 2015
Dansk Byggeri og Arbejdstilsynet sætter fokus på den gode dialog
Når Arbejdstilsynet kigger forbi byggepladsen, skal det være en hjælp for de lokale virksomheder. Men det kræver, at dialogen er i øjenhøjde. Derfor sætter Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet fokus på den gode dialogNår Arbejdstilsynet kommer på besøg på byggepladsen, så er det også for at hjælpe virksomhederne med, at sikkerheden for medarbejderne er i top. For at understøtte den gode dialog mellem tilsynets udsendte og byggepladserne er Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet i løbende dialog for at sikre en gensidig forståelse.
Samarbejdet om dialogen var i fokus på det seneste møde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Arbejdstilsynet
- Begge parter skal have et åbent sind, når Arbejdstilsynet kommer på besøg. Virksomhederne skal lære af deres fejl, og hvordan de kan undgå dem til næste gang, og lige så vigtigt skal de tilsynsførende i Arbejdstilsynet også have forståelse for de udfordringer, som virksomhederne står med. Det er jo ikke altid, at det, der ser genialt ud på papiret, også er det ude i virkeligheden. Derfor er den gode dialog ekstra vigtig, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.
På den måde kan parterne i fællesskab være med til at skabe ordentlige forhold for medarbejderne, så antallet af arbejdsulykker kan nedbringes.
- Det skal selvfølgelig stadig koste, hvis sikkerheden ikke er i orden. Men det er vigtigt at huske på, at vi skal lære af vores fejl, og det skal vi hjælpe hinanden med. Og det er alt andet lige nemmere, når vi har en god dialog, siger Niels Hansen.
Læs mere her
tags: virksomhed, ulykker, Arbejdstilsynet,
Eksklusiv og ekstraordinær opbevaring med Spiral Cellars
Plads til opbevaring i køkkenet eller mangel på samme Løs det ganske simpelt uden det optager de dyre boligkvadratmeter.Køkkenet: Nye tendenser til at skabe det ultimative rum
Rene linjer, smart opbevaring
Vi ved alle sammen at i dag er køkkenet ikke længere det sted hvor det at lave mad er en rodet affære og helst skal gemmes af vejen. Køkkenet er i dag et åbent alrum hvor der skal være plads til mere end én aktivitet.
Denne form for køkken behøver derfor smart opbevaring så alle overflader fremstår ryddelige og organiserede. En Spiral Cellar er ikke blot den perfekte løsning til at opbevare vin men kan også benyttes til opbevaring af viktualierums-egnede fødevarer, glas, porcelæn eller køkkenudstyr der kun bruges sjældent. I en Spiral Cellar har du mulighed for at have dem ved hånden, men ude af syne under køkkenet.
Optimer på dine boligkvadratmeter
Plads er altid en mangelvare, især når man forsøger at presse alle de nyeste køkkengadgets og apparater ind på lidt for få kvadrat- eller hyldemeter. Når du forsøger at skabe mere plads til opbevaring i køkkenet bør du derfor se på hvad der aktuelt tilfører flere hyldemeter til din bolig i stedet for at arbejde på at klemme mere ind på de i forvejen fyldte boligkvadratmeter. Med en Spiral Cellar udnytter du 'de døde kvadratmeter' under din ejendom og løsningen giver dig som minimum 42 nye hylder til vin og andet godt.
Giv gæsterne noget at tale om
At lave mad foran- eller sammen med sine gæster er en uformel og inkluderende måde at være sammen på som også vinder mere og mere indpas hos os danskere. Det er blandt andet grunden til at vore køkkener er vokset i størrelse og blevet et samlingssted, ikke blot for familien men også når der er fester og gæster. Derfor er det værd at overveje at integrere funktionelle designfeatures der ikke kun giver daglig glæde til dig selv, men som også forstærker gæsternes totaloplevelse og uden tvivl giver dem noget at tale om. En Spiral Cellar bliver ofte et sådant samtaleemne og de fleste vil være ivrige for at få lov til at gå ned i kælderen og opleve den indefra. De perfekte forhold kælderen modner vinen under, vil få gæsterne til endnu engang at blive imponerede når proppen er trukket
Læs mere her
torsdag den 9. juli 2015
Stille optimisme på todelt byggemarked
Bygge- og anlægsbranchens fremtidsforventninger har taget et lille skridt opad, idet den sammensatte konjunkturindikator steg fra -16 i maj til -14 i juni. Det betyder også, at der stadig er lang vej til det positive talDer er fortsat ikke prangende forventninger til fremtiden i byggeriet. Og det beror ifølge Dansk Byggeri på, at markedet på bygge- og anlægsområdet er meget delt.
- Når byggeriets konjunkturbedømmelse trods pæn vækst i omsætning og beskæftigelse ikke er bedre end tilfældet, skyldes det et todelt byggearbejdsmarked. De store virksomheder har det godt og er involveret i de store anlægsopgaver som fx metro- og hospitalsbyggerier, mens de små virksomheder har det vanskeligere med ordrebeholdningen, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri ser dog frem til en forsigtig bedring i branchens konjunkturvurdering, når BoligJobordningen formentlig i løbet af få dage genindføres med tilbagevirkende kraft for 2015.
- Stop-and-go-forløbet omkring håndværkerfradraget har været meget skadeligt. Det er på høje tid, at der kommer en afklaring af rammevilkårene for forbrugere, håndværks- og servicevirksomheder, siger Bo Sandberg.
Danmarks Statistik spørger også til, hvilke produktionsbegrænsninger, byggeriets virksomheder oplever, og her er mangel på efterspørgsel fortsat et større problem end mangel på arbejdskraft, men sidstnævnte har været stigende i 2015.
- Virksomheder svarende til 23 % af beskæftigelsen mangler efterspørgsel, mens virksomheder svarende til 12 % af beskæftigelsen oplever mangel på arbejdskraft. Samtidig har byggeriets lønudvikling længe været den laveste blandt samtlige brancher på DA-området, men også her er der fra begyndelsen af 2015 sket en stigning fra lavt udgangspunkt, siger Bo Sandberg og fortsætter:
- Malet med bred pensel er der ikke flaskehalse af betydning blandt de timelønnede inden for byggeriet, men der er specialfunktioner på ingeniørområdet og inden for projekt- og byggepladsledelse med begyndende mangelsituationer, som man selvfølgelig skal være opmærksom på.
Samlet indebærer dagens konjunkturbarometre for erhvervslivets hovedbrancher en stigende optimisme hos virksomhederne: Der er stigende tendenser i konjunkturbedømmelsen hos både service, industri og byggeri.
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, Danmarks Statistik, omsætning, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsmarked, arbejdskraft, beskæftigelse,
Vækst i byggebeskæftigelsen
I maj i år var der flere beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen end i fjor. Der er fremgang på alle områder: nybyggeri, bygningsreparation og anlægsvirksomhedIfølge Danmarks Statistik var der pr. medio maj 2015 beskæftiget 154.000 arbejdere, funktionærer og mestre ved bygge- og anlægsvirksomhed. Det var 7.000 flere end i maj 2014, hvilket svarer til en vækst på 4,8 %.
- Der er som forventet fremgang i beskæftigelsen ved både nybyggeri og anlægsvirksomhed. Det er på grund af investeringerne i nybyggeri af hospitaler og universiteter samt et nyt fængsel. Hertil kommer de store anlægsprojekter som Metro Cityringen og jernbanen København-Ringsted, fortæller chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri.
Beskæftigelsen ved reparation og vedligeholdelse lå i maj i år et par procent over niveauet på samme tid i fjor.
- Det skal ses i sammenhæng med, at regionerne er godt i gang med at renovere utidssvarende hospitalsbygninger, og at der endnu er en ekstraordinær høj aktivitet ved renoveringerne af de almene boliger, men at der her er udsigt til et stort fald i aktiviteten, fortæller Finn Bo Frandsen.
Ifølge det tidligere ministerium for By, Bolig og Landdistrikter vil der således indtræffe et fald i investeringsafløbet fra Landsbyggefondens tilsagn fra 7,7 mia. kr. i 2014 til 5,2 mia. kr. i 2015.
- Den forestående nedgang i renoveringerne af de almene boliger vil heldigvis blive opvejet af de positive virkninger med hensyn til renoveringerne af de private boliger takket være genindførelsen af BoligJobordningen, siger Finn Bo Frandsen.
Ifølge Dansk Byggeri stiger nybyggeriet af boliger i moderat tempo, mens erhvervsbyggeriet vil forblive på et meget lavt niveau på grund af mange ledige lokaler og på grund af udflytning af produktion af varer og administrative funktioner til udlandet.
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, København, fængsel, Danmarks Statistik, udland, virksomhed, Ringsted, beskæftigelse, 2014,
onsdag den 8. juli 2015
Indbrud kan skyldes valg af dørtelefon
Tricktyverier, hjemmerøverier og indbrud er fortsat et problem i Danmark, men risikoen kan nedsættes betragteligt. Københavns Kommune, politiet, forsikringsselskaber og installatører er med flere kampagner enige om én ting: Din dørtelefon og dit adgangsanlæg kan være med til at stoppe tyven, hvis du tager de rigtige forholdsregler."Undgå indbrud. Åbn kun hoveddøren via dørtelefon for personer, som du kender - hvis du bor i lejlighed." Sådan lød det fra Københavns Politi på bl.a. Twitter i december, som ligesom Københavns Kommune med kampagnen "Stop indbrud - Start snakken" har sat fokus på hjemmerøverier og indbrud.
Alt for mange åbner ukritisk for hoveddøren, når der ringes på. Og flere episoder i medierne fortæller de sørgelige historier om gerningsmænd, som er blevet lukket ind af ofret selv. Det klassiske dørtelefonsanlæg med opkald er desværre ikke længere en sikkerhed i sig selv - slet ikke, når man tænker på standen af mange anlæg derude i de danske byer.
Sikkerheden kan dog øges betragteligt med et videostyret dørtelefonsanlæg, hvor det er muligt at se, hvem man rent faktisk taler med ved døren. Dette gør det sværere for eventuelle indbrudstyve at få adgang til opgangen, fordi de skal give sig til kende med mere end blot deres stemme.
Som tal fra Danmarks Statistik viser, tyder meget på, at indbrudstyvene i højere grad går efter beboelsesejendomme, som i de seneste år dominerer med antallet af anmeldelser. "Det virker som om, at virksomhederne har forstået vigtigheden af at følge med udviklingen og have højere fokus på adgangssikkerheden i deres virksomhed - et fokus mange boligforeninger nedprioriterer," udtaler Jesper Poulsen, sikkerhedschef hos Enstall, som samtidig også har sin anbefaling klar:
"Få først og fremmest et sikkerhedstjek på dit dørtelefons- og adgangssystem, og så kan det også anbefales at overveje følgende ved ejendomssikring: Belysning ved indgangspartier, mulighed for nabohjælp, godkendte låsesystemer samt overvågning".
Forsikringsoplysningen er også gået ind i sagen for mere information og reducering af indbrud. Således oplyser de på deres hjemmeside, at folk bør være klar over, at de fleste forsikringer ikke dækker ved "simpelt tyveri", som er betegnelsen, der ofte bliver brugt i forbindelse med indbrud, hvor tyven er blevet lukket ind eller har fået adgang til ulåst ejendom.
Ejendommes muligheder for at få et nutidigt og sikkert dørtelefon- og adgangsystem involverer typisk en stor udskrivning. Men ikke længere. Elinstallationsvirksomheden Enstall har netop indgået samarbejde med Grenke leasing og tilbyder nu løsninger, hvor boligforeninger kan lease deres dørtelefonsystemer.
"Det er en unik løsning for boligforeninger, der uden at trække den store pengepung frem kan øge sikkerheden markant i deres ejendomme" udtaler Rico Djernis, adm. direktør i Enstall gruppen, og fortsætter: "Vi vil gerne være med til at gøre danskerne mere trygge og har derfor besluttet at betale alle renterne på leasede systemer, såfremt de bliver bestilt i indeværende år."
Læs mere her
tags: Danmark, København, direktør, politi, indbrud, december, Danmarks Statistik, forsikringsselskab, virksomhed, hjemmerøveri, penge, overvågning, hjemmerøver, boligforening,
Risiko for overophedning i lavenergihuse
Mange nyere, danske boliger er blevet så tætte og energivenlige, at det giver risiko for overophedning om sommeren. Løsningen kan være indbygget solafskærmning i ruden.Det lyder som den rene science fiction, men den er god nok: Moderne vinduer fungerer som en slags gennemsigtig radiator og lukker mere varme ind i huset end ud. Det er med til at gøre de danske boliger tætte og energivenlige og i flere tilfælde steghede om sommeren.
"Man tror næsten, at det er løgn, men mange nye, danske boliger har fået problemer med overophedning, fordi de er blevet så tætte og energivenlige," fortæller Mads Rauff, der arbejder som rådgiver og ekspert i glas hos Rationel Vinduer.
"Problemet opstår især i lavenergihuse med store vinduespartier mod syd og manglende solafskærmning. Det kan virkelig få temperaturen til at tordne opad i en dagligstue eller et kontor, fordi et moderne lavenergivindue er så ekstremt god til at udnytte solens stråler og samtidig holde på varmen."
Rådgiveren fortæller, at det ofte er både besværligt og dyrt at afhjælpe overophedning i et byggeri, når først det er opført. Nogle ender med at bruge ligeså mange penge på at køle deres hus ned om sommeren, som andre bruger på at varme deres op om vinteren. Rationel Vinduer anbefaler derfor ligesom Energistyrelsen at tænke problemstillingen med overophedning ind, allerede når man sætter sig til tegnebrættet uanset om man bygger en udestue af glas eller en hel villa.
Løsningen kan være alt fra at fordele vinduerne bedre efter verdenshjørnerne til hjemmesyede gardiner. Naturlig ventilation, markiser og udvendige skodder er også en mulighed. Og det samme er solafskærmende glas i de mest solbeskinnede vinduer.
Mads Rauff fortæller, at der findes forskellige typer solafskærmende glas afhængig af hvilket niveau af lys- og varmeafskærmning, man ønsker. Et såkaldt SOLAR 70 glas fra Rationel reducerer eksempelvis varmen med 37 procent i forhold til en standard lavenergirude, mens andre glas reducerer helt op til 57 procent af den varme, som en standardrude ville lukke ind. Det er med andre ord muligt at bygge, præcis som man har lyst med store vinduer og masser af lys, og samtidig opretholde et godt indeklima. Læs mere på rationel.dk.
Da ruderne også skærmer for lys og varme om vinteren, anbefaler Rationel ikke at klæde hele huset i vinduer med solafskærmende glas.
"Det gælder om at finde en fornuftig balance både hvad komfort og energiforbrug angår," siger Mads Rauff.
"Det er jo fantastisk med gratis varme om vinteren, men mindre kan måske også gøre det, hvis det samtidig betyder, at man er nødt til at campere i haven hele sommeren."
Læs mere her
tags: OL, science fiction, energiforbrug, penge, energi,
Abonner på:
Opslag (Atom)